-
@ilias-a said in Μονόλογοι ...:
@sarantism το επομενο ηταν ΧΤ600 του 2001, αλλη φιλοσοφια αλλα ειχαν αρχισει τα εργα στο λεκανοπεδιο για τους Ολυμπιακους αγωνες και η λακουβα και το χαντακι πηγαιναν συννεφο, τον πατο του εκαιγε, κατω απο τις 2800 στροφες κλωτσαγε σα μουλαρι, κορυφαιο δεν ηταν πουθενα, σε ταξιδια 120-150 χιλιομετρων κατεβαινες σα να σε ειχαν πλακωσει στο ξυλο τεσσερις μαζι, αλλα μεσα στην πολη ηταν αρχηγος, τιμονι πανω απο τους καθρεπτες των αυτοκινητων, στενο σχετικα και στις λακουβες οτι καλυτερο.
Το είχα αφήσει το άθλημα. Νόμιζα πως ήταν πολύ καλό. Κουραστικό στο ταξίδι. Εντούρο. Μάλλον με κάπως σκληρή ανάρτηση. Δεν ήταν Varandero. Κάτω από τις 2800 δε μπορούσες να το πας χαλαρά; Τραβούσε από μόνο του και σε ανάγκαζε να ανεβάζεις ταχύτητα; Το XT δε διακρινόταν για γκάζια. Η αξιοπιστία ήταν το φόρτε του. Μου φαίνεται έδινε 38 άλογα στον τροχό όταν τα KTM ήταν καμιά 50άλογα;
Όμως δεν ήταν αξιόπιστα. Του 89 που είχα καιρό, δε με κούραζε. Και χαμηλά πήγαινε άνετα.
Αυτό το 2001 πρέπει να είναι απανωτές βελτιώσεις του 1992 μοντέλου, 90 με 92. Που άλλαξε η Yamaha το σχήμα και το έκανε και μιζάτο. Δεν το είχα καβαλήσει. Είχα βγάλει δίπλωμα και για το αυτοκίνητο και είχα απορροφηθεί και με το αμάξι πολύ.
Αυτό του 2001 όπως και τα περισσότερα, συνήθως όσο το αγόραζες, το πωλούσες πολύ καλά. Είχε ζήτηση.
Η αγάπη μου ήταν το 660 XTZ; σε μοτάρντ έκδοση. Που η Yamaha το σταμάτησε κάποια στιγμή!!
Αυτό που αναφέρεις με λακούβες και που άρχισε η κίνηση στην πόλη να αυξάνεται με κούρασε και εμένα. Πλέον έπρεπε να κάνω ελιγμούς με το πίστας που δεν ήταν για τέτοια. Χώρια τα σαμαράκια και τις λακούβες που αυξανόταν. Κουραζόμουν.
Και τα καλοέβλεπα τα εντούρο πλέον. Το DT με έσωζε πολλές φορές για μέσα στην πόλη. Όπως και με το XT που είχες. Έκοβε το τιμόνι, πάνω από τους καθρέπτες lol μην πάρει κανέναν μαζί σου. Ήταν αγχολυτικό.
Τώρα που είπαμε για καθρέπτες. Μπλέχτηκα σε μποτιλιάρισμα. Και πήγαινα από δεξιά με το πίστας ανάμεσα σε αυτοκίνητα και πεζοδρόμιο. Ένας ένα....Datsun με καρότσα, σάπιο, το είχε καβαλημένο στο πεζοδρόμιο. Περνούσα με το ζόρι αλλά δε χωρούσε το χέρι μου να περάσει. Είχε κάτι πλαστικούς καθρέπτες after market που τον είχε βιδωμένο στη λαμαρίνα. Γελάω που το γράφω. Βράδυ ήταν 8 το βραδάκι. Διπλός εγώ. Πιάνω τον καθρέπτη να τον κλείσω, αυτός μου είχε και ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού, μπορεί να ήταν και μόνιμα ανοιχτό lol και όπως τον γυρνάω, σφιχτός ήταν ξηλώθηκε από την λαμαρίνα lol σάπια ήταν και αυτή και με τη δύναμη που είχα βάλει πήγα πίσω και έχασα την ισορροπία μου και με τον καθρέπτη στο χέρι πήγα να βάλω τον αγκώνα μου στο τζάμι του οδηγού.
Που; Δεν υπάρχε τζάμι και μπήκα με το κεφάλι στο μέρος του οδηγού. Άδειο το αμάξι. Λέω τον πίσω κατέβα και σπρώξε με να ισιώσει η μηχανή. Πάρε και τον γ...νο καθρέπτη τον θέλω.
Με έσπρωξε ανέβηκε επάνω. Τι θα τον κάνεις ρε Ντάκο τον καθρέπτη; Δε θα τον αφήσω σε αυτόν τον μ...κα.
Ακού μια από πίσω, ρεεεε τον καθρέπτη ρεεεε. lol lol
Γυρνώ δεξιά, ρε πλάκα μου κάνεις με το σάπιο σου, κόντεψα να μπω μέσα στο σαράβαλό σου, πάνω στο πεζοδρόμιο θες και τον καθρέπτη;
Παρ τα @@ μα....α. Πέτα το.
Έφυγα. Τι να κάνω; Το μ....α ήθελε τον καθρέπτη. Που να τον στηρίξει; Εκεί που τον στήριζε έγινε μια τρύπα. Ο καθρέπτης βγήκε με τη σαπιολαμαρίνα και τις βίδες βιδωμένες πάνω στη σαπιολαμαρίνα.
Μου ήθελε τον καθρέπτη. Κόντεψα να μπω μέσα στο σαράβαλό του.
Δεν καθόμουν στα αυγά μου. ¨Εζησα έντονα και πολλές ώρες έξω. Ξημερώματα πήγαινα σπίτι αν πήγαινα. Αν κοιμόμουν σε καμιά φοιτήτρια, σε καμιά ξεπέτα στο σπίτι της, εδώ καλοκαίρι με το πίστας νυστάξαμε με τον κολλητό μου τον Χ. Στα παγκάκια. Χύμα. Σιγά. Ίσωσαν και τα κόκκαλά μας. -
@sarantism said in Μονόλογοι ...:
@ilias-a said in Μονόλογοι ...:
@sarantism το επομενο ηταν ΧΤ600 του 2001, αλλη φιλοσοφια αλλα ειχαν αρχισει τα εργα στο λεκανοπεδιο για τους Ολυμπιακους αγωνες και η λακουβα και το χαντακι πηγαιναν συννεφο, τον πατο του εκαιγε, κατω απο τις 2800 στροφες κλωτσαγε σα μουλαρι, κορυφαιο δεν ηταν πουθενα, σε ταξιδια 120-150 χιλιομετρων κατεβαινες σα να σε ειχαν πλακωσει στο ξυλο τεσσερις μαζι, αλλα μεσα στην πολη ηταν αρχηγος, τιμονι πανω απο τους καθρεπτες των αυτοκινητων, στενο σχετικα και στις λακουβες οτι καλυτερο.
Το είχα αφήσει το άθλημα. Νόμιζα πως ήταν πολύ καλό. Κουραστικό στο ταξίδι. Εντούρο. Μάλλον με κάπως σκληρή ανάρτηση. Δεν ήταν Varandero. Κάτω από τις 2800 δε μπορούσες να το πας χαλαρά; Τραβούσε από μόνο του και σε ανάγκαζε να ανεβάζεις ταχύτητα; Το XT δε διακρινόταν για γκάζια. Η αξιοπιστία ήταν το φόρτε του. Μου φαίνεται έδινε 38 άλογα στον τροχό όταν τα KTM ήταν καμιά 50άλογα;
Όμως δεν ήταν αξιόπιστα. Του 89 που είχα καιρό, δε με κούραζε. Και χαμηλά πήγαινε άνετα.
Αυτό το 2001 πρέπει να είναι απανωτές βελτιώσεις του 1992 μοντέλου, 90 με 92. Που άλλαξε η Yamaha το σχήμα και το έκανε και μιζάτο. Δεν το είχα καβαλήσει. Είχα βγάλει δίπλωμα και για το αυτοκίνητο και είχα απορροφηθεί και με το αμάξι πολύ.
Αυτό του 2001 όπως και τα περισσότερα, συνήθως όσο το αγόραζες, το πωλούσες πολύ καλά. Είχε ζήτηση.
Η αγάπη μου ήταν το 660 XTZ; σε μοτάρντ έκδοση. Που η Yamaha το σταμάτησε κάποια στιγμή!!
Αυτό που αναφέρεις με λακούβες και που άρχισε η κίνηση στην πόλη να αυξάνεται με κούρασε και εμένα. Πλέον έπρεπε να κάνω ελιγμούς με το πίστας που δεν ήταν για τέτοια. Χώρια τα σαμαράκια και τις λακούβες που αυξανόταν. Κουραζόμουν.
Και τα καλοέβλεπα τα εντούρο πλέον. Το DT με έσωζε πολλές φορές για μέσα στην πόλη. Όπως και με το XT που είχες. Έκοβε το τιμόνι, πάνω από τους καθρέπτες lol μην πάρει κανέναν μαζί σου. Ήταν αγχολυτικό.
Τώρα που είπαμε για καθρέπτες. Μπλέχτηκα σε μποτιλιάρισμα. Και πήγαινα από δεξιά με το πίστας ανάμεσα σε αυτοκίνητα και πεζοδρόμιο. Ένας ένα....Datsun με καρότσα, σάπιο, το είχε καβαλημένο στο πεζοδρόμιο. Περνούσα με το ζόρι αλλά δε χωρούσε το χέρι μου να περάσει. Είχε κάτι πλαστικούς καθρέπτες after market που τον είχε βιδωμένο στη λαμαρίνα. Γελάω που το γράφω. Βράδυ ήταν 8 το βραδάκι. Διπλός εγώ. Πιάνω τον καθρέπτη να τον κλείσω, αυτός μου είχε και ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού, μπορεί να ήταν και μόνιμα ανοιχτό lol και όπως τον γυρνάω, σφιχτός ήταν ξηλώθηκε από την λαμαρίνα lol σάπια ήταν και αυτή και με τη δύναμη που είχα βάλει πήγα πίσω και έχασα την ισορροπία μου και με τον καθρέπτη στο χέρι πήγα να βάλω τον αγκώνα μου στο τζάμι του οδηγού.
Που; Δεν υπάρχε τζάμι και μπήκα με το κεφάλι στο μέρος του οδηγού. Άδειο το αμάξι. Λέω τον πίσω κατέβα και σπρώξε με να ισιώσει η μηχανή. Πάρε και τον γ...νο καθρέπτη τον θέλω.
Με έσπρωξε ανέβηκε επάνω. Τι θα τον κάνεις ρε Ντάκο τον καθρέπτη; Δε θα τον αφήσω σε αυτόν τον μ...κα.
Ακού μια από πίσω, ρεεεε τον καθρέπτη ρεεεε. lol lol
Γυρνώ δεξιά, ρε πλάκα μου κάνεις με το σάπιο σου, κόντεψα να μπω μέσα στο σαράβαλό σου, πάνω στο πεζοδρόμιο θες και τον καθρέπτη;
Παρ τα @@ μα....α. Πέτα το.
Έφυγα. Τι να κάνω; Το μ....α ήθελε τον καθρέπτη. Που να τον στηρίξει; Εκεί που τον στήριζε έγινε μια τρύπα. Ο καθρέπτης βγήκε με τη σαπιολαμαρίνα και τις βίδες βιδωμένες πάνω στη σαπιολαμαρίνα.
Μου ήθελε τον καθρέπτη. Κόντεψα να μπω μέσα στο σαράβαλό του.
Δεν καθόμουν στα αυγά μου. ¨Εζησα έντονα και πολλές ώρες έξω. Ξημερώματα πήγαινα σπίτι αν πήγαινα. Αν κοιμόμουν σε καμιά φοιτήτρια, σε καμιά ξεπέτα στο σπίτι της, εδώ καλοκαίρι με το πίστας νυστάξαμε με τον κολλητό μου τον Χ. Στα παγκάκια. Χύμα. Σιγά. Ίσωσαν και τα κόκκαλά μας.Κατω απο τις 2800 λογο παναλαφρου βολαν και ενος μονο κυλινδρου κλωτσαγε, ηταν στο να σβησω ή να μη σβησω.
-
Έχει δύο χρόνια που επειδή μου αρέσουν εργασίες με ξύλο, κοιτούσα διάφορα βίντεο. Πέφτω σε ένα που έκανε μια εργασία ένας Αμερικάνος.
Πολύ ωραία δουλειά. Μπήκα στο τρυπάκι να ψάξω και άλλα βίντεο για αρχάριους. Έπεσα σε 5 Αμερικάνους. Ανέβαζαν βίντεο με τη δουλειά τους και πως την κάνουν. Δείχνανε στην κάμερα. Λέω αυτό θέλω να το μάθω. Δύσκολο, θα το μάθω. Ένας από αυτούς, να είναι καλά, έδειχνε για αρχάριους πως να κάνεις αυτήν την τεχνική.
Είχε πολλά βίντεο. Έλεγε έτσι και έτσι και με αυτό το εργαλείο σε αυτό το στάδιο, στο επόμενο αυτό, θα το πάτε με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή ο άνθρωπος στην κυριολεξία δίδασκε. Τζάμπα. Τπτ από χρήμα. Έκανα 2 χρόνια με πολλές ώρες να βλέπω τα βίντεό του να δουλεύω στο ξύλο. Έλιωσα. Και χρήμα. Τα εργαλεία, δεν ήταν φθηνά.
Επικοινώνησα μαζί του γιατί έχει και ένα site που βάζει αυτά που φτιάχνει και μιλάμε εξαφανίζονται. Αμερική.
Στην Ελλάδα δεν ασχολείται κανείς. Μου έγραψε κάποια που δεν μπορούσα να τα κατάλαβω. Μου είπε να γράψω και σε έναν άλλον που και εκείνον τον παρακολουθούσα όταν προχώρησα με βοήθησε και εκείνος.
Δεν μας κρύψανε τπτ από όσα κάνανε. Σε όλους στο Youtube λέγανε τα πάντα. Η Αμερική είναι χάος. Για όλους έχει να βρεις αγοραστές. Είχα 5 άτομα που είδα τις δουλειές τους και πως τις κάνουν. Έγραψα ώρες για να το μάθω και το αποτέλεσμα ήταν να την μάθω από το youtube την τεχνική.
Τον ζήτησα και τους 2 να μου στείλουν λογαριασμούς. Έβαλα ένα ποσό για την προσφορά τους. Συνεργάζομαι πλέον μαζί τους.
Σε μια άλλη τεχνική, που είναι συμπληρωματική σε αυτό που κάνω βρήκα δύο Έλληνες. Έκανα ερωτήσεις. Απαντήσεις με το τσιγκέλι....Ανεβάζουν βίντεο αυτό και εκείνο έτσι το κάνουμε. Στις ερωτήσεις οι απαντήσεις.....για τα πανηγύρια....
Ντρέπομαι που τα γράφω. Αναγκάστηκα να παρακολουθήσω και πάλι ξένα βίντεο για την τεχνική την άλλη και την δουλεύω. Μέση κατάσταση.
Ξέρεις κάτι. Μοιράσου το ρε γμτ. Δλδ στην περίποιηση αυτοκινήτου. Εσείς θα τα πείτε σεντόνια. Οκ.
Γιατί να μην γράψω όσα ξέρω. Για να παρακαλάνε όσοι θέλουν να μάθουν και να αισθάνονται πως τους κάνω χάρη που τους γράφω;
Γενικά για όλα. Έχει ένα πολύ καλό παλικάρι. Τον Ιούλιο. Βαψίματα, στοκαρίσματα, να είναι καλά το παλικάρι. Είναι επαγγελματίας και μπορεί να το κάνει και για να τσιμπήσει πελατεία. Ναι γιατί όχι; Αλλά σου μαθαίνει πολλά.
Ένας. Δεν έχει άλλον. Γιατί; Τι φοβάται ο άλλος να δείξει πως να κάνεις διάφορα σε ξύλο, σε τσιμέντο, σοβά κλπ;
Δε μπορώ να το καταλάβω. Ειλικρινά. -
DEWALT - DWE6411 Παλμικό Τριβείο 1/4in Φύλλου 230W
Περιγραφή
Κινητήρας 230W αποδίδει 14.000 παλμούς το λεπτό παρέχοντας εξαιρετικό φινίρισμα
Σύστημα Hook & Loop επιτρέπει τη γρήγορη αλλαγή γυαλόχαρτων, καλύτερη εξαγωγή σκόνης και αυξημένη αποδοτικότητα
Το πέλμα διαθέτει και σφικτήρες για συμβατικά γυαλόχαρτα
Αντιολισθητική επιφάνεια στη μέση και στο επάνω μέρος του κελύφους του εργαλείου παρέχει κορυφαία άνεση και έλεγχο σε παρατεταμένη χρήση
Διακόπτης απρόσβλητος από τη σκόνη για αυξημένη ανθεκτικότητα
Ρουλεμάν στεγανοποιημένα 100% από τη σκόνη προσφέρει μακροζωία
Βάρος 1,28 κιλά
Είναι αυτό που λένε, "εργάτης". Το έχω 4 χρόνια και δεν είχε κανένα θέμα. Δε ζεστένεται. Η λαβή του είναι μαλακή και δεν κουράζει, δε προκαλεί πόνο στην παλάμη και τα δάκτυλα. Οι δονήσεις δεν μουδιάζουν το χέρι.
Ελεγχόμενο και μπορείς να το κατευθύνεις εύκολο όπου θέλεις. Οι πολλοί παλμοί πράγματι δημιουργούν μια smooth απαλή επιφάνεια, ακόμη και σε 40άρι γυαλόχαρτο.
Δυνατό, αφαιρεί γρήγορα υλικό, ξύλο για εμένα. Σε κάθετες και διαγώνιες κλίσεις, καταλαβαίνεις τα 1,28 κιλά. Δεν είναι τίποτα, τραγικό βάρος. Όμως θέλει να έχεις λίγο δύναμη και δυνατό καρπό αν χρειαστεί να το δουλέψεις διαγώνια.
Έχει το καλό πως μπορείς να το δουλέψεις οικονομικά με γυαλόχαρτο χωρίς βέλκρο και με υποδοχές εξαιρετικές χωρίς να σε κουράζουν στην τοποθέτηση του γυαλόχαρτου.
Αν θέλεις δουλεύεις το βέλκρο που είναι πρακτικό.
Τι δεν λένε πολλοί στις παρουσιάσεις. Όλα αυτά τα παλμικά, δεν πρέπει να δουλευτούν στατικά. Σε ένα μόνον σημείο. Είναι πολλοί οι παλμοί, δημιουργούν τριβή. Η τριβή προκαλεί θερμοκρασία συνεχώς αυξανόμενη. Οπότε, αν το κρατήσεις σε ένα σημείο, η διαρκώς αυξανόμενη θερμοκρασία, μπορεί και θα το κάνει, να προκαλέσει ζημία στο σφουγγαράκι του βέλκρο. Θα το λιώσει. Απλά πράγματα. Ή θα το φθήρει γρήγορα.
Για αυτό, χρειάζεται διαρκής κίνηση του μηχανήματος, για να αποφευχθεί υπερθέρμανση της βάσης του βέλκρο. Μην το κρατήσετε σε ένα σημείο. Θα σακατέψετε τη βάση με το βέλκρο. Την έχω πατήσει. Όχι σε αυτό. Σε παλμικό Δέλτα. Το έφαγα στη μύτη της μύτης το σφουγγαράκι. Έχει πρόσθετα σφουγαράκια και λύθηκε το πρόβλημα αν και το φάγωμα δεν ήταν μεγάλο.
Γιατί αυτό και όχι το έκκεντρο. Ή το Δέλτα. Γιατί σε σχέση με το έκκεντρο, μπορείς να το δουλέψεις σε μικρού πλάτους ξύλο. Το έκκεντρο δεν το κάνεις σε μικρό πλάτος γιατί δεν πρέπει να είναι στον αέρα η βάση του, πλάκα του, η στρόγγυλη. Με τον καιρό, θα χαλάσει να το πω χοντρικά.
Το έκκεντρο πρέπει πάντα να πατάει όλη η βάση του στο ξύλο, ή στο μέταλλο. Με το έκκεντρο μπορείς να αφαιρέσεις μπογιά, να τρίψεις στοκάρισμα. Να αφαιρέσεις μπογιά από μέταλο. Ένα τραπέζι μεταλλικό. Καπό αυτοκινήτου.
Αυτό το παλμικό της Dewalt και τα παρόμοια με αυτό, μπορούν να δουλευτούν σε μικρό πλάτος και ας είναι η βάση η μισή στον αέρα. Κανένα απολύτος πρόβλημα.
Καλύτερο από ένα δελτοειδές, γιατί αφαιρεί στον ίδιο χρόνο περισσότερο υλικό.
Γιατί ένα δελτοειδές να πάρει κάποιος. Γιατί είναι φθηνότερο. Γιατί είναι ελαφρύτερο και θα δουλέψεις εύκολα κάθετες επιφάνειες. Δε θα κουραστεί το χέρι. Όμως, δε θα αφαιρέσεις το ίδιο υλικό σε σχέση με ένα παλμικό σαν το dewalt ή ένα έκκεντρο.
Έχω αυτό το Δελτοειδές (https://www.kentrovidas.gr/bosch-psm-80-a-polytriveio-se-plastiki-thiki-) . Εξαιρετικό. Φωνακλάδικο lol αλλά μια χαρά. Δεν μουδιάζει το χέρι, δεν κουράζει, αφαιρεί μπόλικο υλικό με 40άρια και 60άρια γυαλόχαρτα.
Ρουφάει πολύ καλά την ξυλόσκονη πράγμα που το dewalt δεν το κάνει.
Και αυτό θέλει πολύ προσοχή σε στατική χρήση. Γενικά όλα αυτά ακόμη και το έκκεντρο τριβείο, δεν είναι για στατική χρήση λόγω όπως έγραψα ποιο πάνω τις δόνησης ή της περιστροφής για το έκκεντρο που δημιουργούν τριβή και αυτή με τη σειρά της θερμοκρασία ανάμεσα στο γυαλόχαρτο και την επιφάνεια του ξύλου. Θερμοκρασία η οποία μεταφέρεται στο βέλκρο, στη βάση, την σφουγγαρένια η οποία θερμένεται αλλά δεν πρέπει να υπερθερμένεται.
Αν κάποιος πιάσει την επιφάνεια θα διαπιστώσει πως αυτή είναι από ζεστή, μέχρι πολύ ζέστη ανάλογα με τη χρήση.
Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι συνεχείς με φορά μπρος πίσω ή πάνω κάτω. Με μικρή ή μεσαία ταχύτητα κίνησης.
Για το έκκεντρο και το δελτοειδές, υπάρχουν επιπρόσθετες βάσεις που πιάνουν με βέλκρο στο υφιστάμενο βέλκρο της συσκευής. Αυτό πέραν της προστασίας που παρέχει στη βάση της συσκευής, δίνει ένα ποιο απαλό δούλεμα της συσκευής. Προσωπικά με ενδιαφέρει η προστασία της βάσης της συσκευής.
Το Bosch είναι και αυτό ένας εργάτης. Χαίρεσαι κάθε ευρώ που πληρώνεις. Έχω δουλέψει το Skill το δελτοειδές, κάνει περισσότερο θόρυβο και δεν είναι τόσο control ελεγχόμενο όσο το Bosch το οποίο, εκεί που θα το πας με το χέρι, εκεί θα δουλέψει. Δε θα φύγει δεξιά αριστερά για να αναγκαστείς να το διορθώσεις.
Προσοχή. Όταν το γυαλόχαρτο είναι 40άρη και 60άρη καινούργιο, λόγω των αραιών κόκκων στο χαρτί και μεγάλων κόκκων, τραβάει το γυαλόχαρτο τη συσκευή. Λογικό είναι.
Όσο φθείρεται το γυαλόχαρτο τόσο περισσότερο ελεγχόμενη είναι η συσκευή. Ο έλεγχος του "τραβήγματος" που κάνει το τριβείο, δεν είναι κάτι δύσκολο. Και το τράβηγμα δεν είναι τίποτα δύσκολο. Δεν τραβάει πολύ το τριβείο λόγω της χαμηλής κοκόσεως δλδ 40 με 60. Έχει όμως ένα τράβηγμα, επιθυμητό απόλυτα, καθώς αυτό σημαίνει πως γίνεται αποδοτική αφαίρεση του υλικού πάνω στο οποίο δουλεύουμε. Ξύλο, μέταλο, ίσως και σοβάς.
Το έκκεντρο την επόμενη φορά. Προσωπικά έχω και πάλι της Bosch έκκεντρο. Μπλε σειρά. Επαγγελματική. Σε έκκεντρο ήθελα επαγγελματικό. Το έκκεντρο για εμένα είναι ο βασιλειά για τρίψιμο καθώς αφαιρεί, περισσότερο υλικός από ότι τα παλμικά που έγραψα παραπάνω. Όμως, θέλει συμβιβασμό. Να μην δουλεύει η πλάκα σε ακμές, σε καμπύλες, σε λεπτό πλάτος, μικρό πλάτος και η πλάκα μένει στον αέρα κατά την περιστροφή της.
Αν όμως κάποιος θέλει να το κανιβαλήσει το έκκεντρο ας πάρει ένα φθηνό. Είναι κρίμα ένα Bosch να το πληρώσεις ακριβά για να το δουλεύεις στον αέρα. Είναι εξαιρετικό. Δε θες στην κυριολεξία να το αφήσεις από το χέρι σου. Έχει προστασία αν η πλάκα πάει να δουλέψει επικίνδυνα για την συσκευή στον αέρα όπου στολάρει, σταματάει η συσκευή της περιστροφή.
Πολύ δυνατό με δε θυμάμαι 6 ταχύτητες;
Χαίρομαι να το έχω στο χέρι μου. Εξαιρετικά ζυγισμένο, εύκολο στη χρήση, απόλυτο ελέγξιμο, "ακούει" το χέρι σου, όπου πάει το χέρι εκεί θα πάει και το έκκεντρο ακόμη και στις πολλές στροφές.
Το καλό είναι η μαλακή λαβή. Η ακρίβεια στο δούλεμα στο ξύλο. Η απαλή λειτουργία του πάνω στο ξύλο ακόμη και σε πολλές στροφές. Αισθάνεσαι σαν να είσαι σε μια Μερσεντες. Και αξιοπιστία κορυφαία. Δεν ανάβει, δεν κουράζεται να ζεσταθεί. Τελικά τα έγραψα όλα.
Για κάποιον που θέλει να γράψει ώρες στο ξύλο χωρίς συμβιβασμούς, είναι για εμένα το απόλυτο εργαλείο σε έκκεντρο, προσοχή, στα 125 χιλιοστά.
Εκκεντρικότητα 1,25 mm. Αυτό τι σημαίνει. Όσο μικρότερη είναι η Εκκεντρικότητα σε όλα τα Έκκεντρα και στους Αλοιφαδόρους, τόσο ποιο απαλή επιφάνεια δίνει. Θέλουμε μικρή Εκκεντρικότητα, γιατί χώρια που δίνει ένα πολύ καλό φινίρισμα, δεν αφαιρεί γρήγορα και πολύ υλικό. Οπότε, η μικρή εκκεντρικότητα, δίνουν πολύ καλό φινίρισμα και αφαιρούν σχετικά λίγο υλικό, είναι δλδ φιλικά για τον άπειρο χρήστη και προοδευτικά στην αφαίρεση. Σε αντιδιαστολή, με αυτά που είναι μεγάλης εκκεντρικότητας, 3mm, 5mm που αυτά, αφαιρούν περισσότερο υλικό στον ίδιο χρόνο σε σχέση με έναν με 1,25mm εκκεντρικότητα και δεν δίνουν το ίδιο φινίρισμα. Αυτά βέβαια είναι λεπρομέριες για το φινίρισμα. Όμως στην αφαίρεση υλικού ίσως το διαπιστώσει κάποιος. Αν και θα πρέπει να έχουμε το ίδιο ξύλο, ίδιας σκληρότητας και με το ίδιο γυαλόχαρτο. Ίδιας κόκκωσης. Τέλος πάντων. Τα παρακάτω είναι τα χαρακτηριστικά του.
Ασφαλώς υπάρχουν ακριβότερα και φθηνότερα. Περνάω αρκετές ώρες με ξύλα και επεξεργασία τους και για αυτό θέλω κάτι καλό για αξιοπίστία και καλή επεξεργασία, καλό δούλεμα στο ξύλο.
Αν κάποιος δουλέψει μια φορά το έκκεντρο για να αφαιρέσει από ένα τραπέζι το βάψιμο, δε χρειάζεται να δώσει 90 ευρώ. Απλά πράγματα.
Το Κέντρο Βίδας, το προτιμώ 10 χρόνια. Πάντα έχει διαθέσιμα ότι γράφει πως είναι διαθέσιμα, η αποστολή γρήγορη η συσκευασία εξαιρετική και η ενημέρωση λεπτομερέστατη για την πορεία της παραγγελίας.
Δεν έχουν ανάγκη διαφίμησης. Αξίζουν όμως θετικής αναφοράς.
Περιγραφή
Άνετη λείανση σε κάθε θέση εργασίας
Συμπαγής, εργονομική κατασκευή με μεγάλες επιφάνειες αντιολισθητικής λαβής για μεταβλητές θέσεις πιασίματος και εξαιρετική άνεση εργασίας
Σύστημα μικροφίλτρου Bosch: Αποτελεσματική αναρρόφηση σκόνης σε τελειότητα
Προεπιλογή του αριθμού στροφών για εργασία ανάλογα με το υλικό
Το φρένο του δίσκου λείανσης εμποδίζει τη ζημιά (π.χ. αυλακώσεις) στο επεξεργαζόμενο κομμάτι
Η έκκεντρη κίνηση μαζί με την περιστροφή φροντίζει για μια τέλεια λείανση μεγάλης απόδοσης
Σύνδεση αυτοπρόσφυσης για γρήγορη και άνετη αλλαγή του φύλλου λείανσης
https://www.kentrovidas.gr/bosch-gex-125-1-ae-professional -
Τεεεερυ. Το καθάρισα μπίμπιλα, χαλάρωσα. Πιάσε το καθαρισμα είναι αγχωλυτικό. Περνούσαν και τα κορτσούδια. Για σας κ. Σαράντη. Για σας δεσποινίδες. Καθαριότητα; Εεεε πρέπει. Αυτά είναι τα ωραία.
Μετά το κοιτούσα, έκανα και το τσιγαράκι μου. Καθόμουν σαν ζήτουλας στο πεζοδρόμιο με το δεύτερο μωρό μου, τον μότορα. Χαλαρά........
Το πρώτο είναι το μανάρι στο προφίλ.
Άστους να βγάζουν νόμους. Την υγεία μας να έχουμε και δρόμοι για αταξίες με μοτο υπάρχουν. -
Αυτό είναι η ζωή. Όχι καμάκια και λοιπά. Μία ωραία παρουσία, ευγενέστατα, της δείχνεις την εκτίμησή σου προς την ομορφιά της.
Εξαιρετική η κοπέλα. Δε λέω παραπάνω, έχω το αστέρι μου στο προφίλ.
Μήπως είναι φίλη του Adp.....χμμμμ. Ποτε δεν ξέρεις... -
Tι να σκεφτόταν; Πιθανότατα υγράνθηκε αρχικά. Μετά όμως, ξεράθηκε. Μπαμ και κάτω, έτσι απλά μωράκι μου κλπ κλπ.
Την εκτέλεσε την κοπελιά, χωρίς τύψεις. -
Συγκινήσεις.
Σε εμένα όλοι οι καλοί τυχαίνουν;
Παίρνω το πίστας, λουκούμι καιρός, πάω αργά να ζεσταθεί σε δόμους της γειτονιάς μέχρι να βγω στους κεντρικούς.
Έρχεται ακούω ωραίο μπάσο θόρυβο, δίπλα μου, γνωστό XT 660 Μοτάρντ οι εξατμίσεις after market άλλά όχι τπτ τρελό. Ίσα ίσα να τις χαίρεσαι. Με τα κράνη.....Που να μιλήσεις....
Σταμάτα όπως είσαι. Δως το. Πάρε το πίστας. Φίλος ο ΧΤ πάμε στον τάδε. Θέλω να φάω μπανάνες του λέω.
Το χάρηκα.....Πάμε σε κεντρικό δρόμο το παλικάρι.
Για λίγο. Μου λέει ο ΧΤ άστο να δουλέψει ρελαντί. Μήνες είναι μέσα. Έγινε. Τουτουτου η ΧΤάκλα. Το παλικάρι πολύ καλό, ήσυχο παιδί.
Έχει κάτι ωραίες μικρές Chiqueta (αυτές όπως και αν γράφονται). Μπήκε το καλοκαίρι βγήκαμε εμείς. Τρώω τη μπανάνα, βάζω και τον άλλον μοτορόβιο να φάει, ρε συ λες να μας βγει κανένα όνομα; Τι; Που τις βάζουμε στο στόμα....Ξέρεις μας έχουν ρημάξει οι άλλες που τις παίρνουν και χτυπάνε λαρύγγια.
Μη μας περάσουν εξασκούμενους. Κάναμε τον χαβαλέ μας. Στρίβω και την τσιγαρόγκα. Ακούω μέσα στο μανάβικο ήμουν, ποιανού είναι αυτό το μηχανάκι; Ρε Ντάκο λες να μας την πέσανε; Τι να σου πω; Μπανάνες τρώγαμε lol.
Βγαίνουμε ένα ποιο κάτω που είχαμε το XT καμια 20 μέτρα. Δικό σας είναι; Άστον Κ. τον λέω σε εμένα. Τσαμπουκά γουστάρει. Καμιά 40 ο τύπος.
Ναι μάστορα. Τι; Κάνει θόρυβο. Το ξέρεις; Οι μηχανές όταν είναι αναμένες κάνουν θόρυβο. Εσύ δεν το ξέρεις;
Μπροστά στο μαγαζί μου τόση ώρα το κεφάλι μου πήρε. Που είναι; Μπροστά στο μαγαζί μου.
Είσαι σίγουρος. Δηλαδή εσύ που μου κάνεις τον έξυπνο που το βλέπεις να είναι;
Στο δρόμο. Σώπα ρε; Δλδ στο δρόμο δεν είναι μπροστα στο μαγαζί μου. Άκου γιατί δεν ήρθα για να σε ακούω.
Είναι στο δρόμο. Τελειώσαμε; Όχι καθόλου.
Είναι στο μαγαζί μου και μου πήρε το κεφάλι. Σβήστο ή φύγε. Εγώ; Να φύγω; Γιατί ρε μάγκα; Κλείσε το μαγαζί σου καλύτερα.
Α ναι; Ναι ρε. Να πάρω την τροχαία να σε γράψει; Την τροχαία; Όχι να πάρεις το ιππικό. Τώρα είναι που θα το ακούς για άλλα 10 λεπτά επειδή ο δρόμος είναι δικός σου.
Και θα πάρεις την τροχαία να σου ρίξει μια στα αυτιά γιατί είσαι νταής και ξέρεις καλά τους νόμους. Άντε τράβα να την πάρεις και σου κερνάω κλάμα όταν έρθει.
Μέχρι τότε, θα την ακούς. Κατάλαβες; Είχε λιγο κοινό η κατάσταση. Οι φίλοι του μαγαζάτορες.
Αλληλεγγύη. Ρε φίλε τρέλα πουλάς, άντε πάρτο.....Ακούστε. Όποιος δε γουστάρει τα νόμιμα. Θα το ακούτε επειδή είστε οι νταήδες της περιοχής. Αν όμως είστε όντως νταήδες άντε κάντε το λάθος να το σβήσετε. Άντε να σας δω κουτσαβάκια. Που θα μου πείτε εμένα που να έχω αναμμένη και που σβηστη τη μηχανή.
Πάρτε ρε την τροχαία. Άντε. Όχι απειλές. Άντε τραβάτε.
Είδαν εκεί τον τζερτζελέ με κοινό δύο αλανάκια με μηχανές και αυτοί με είδαν. Ήρθαν. Τι ρε; Να ρε εδώ οι νταήδες θέλουν να σβήσω τη μηχανή. Τι θέλετε; Ελάτε τώρα να σβήσετε και τις δικές μας. Κάθε μέρα θα σας τα πρήζουμε.
Έχετε ρε @@. Ε; Έχετε ή τζάμπα θα ερχόμαστε; Έριξαν και κάτι γκαζιές καλές τα αλάνια. Άντε ρεεεεε. Ελάτε. Πάρτε την τροχαία. Εδώ θα είμαστε μετά. Κάθε μέρα. Επειδή είστε μάγκες εσείς. Τραβάτε είπαμε.
Για πότε εξαφανίστηκαν.
Εεεεε χαμένα κορμιά. Κερνάμε και μπανάνες. Για τα λαρύγγια σας. Να τις φάνε οι κότες οι γυναικούλες σας.
Ελάτε να μας ζητήσετε το λόγο όπως τον ζητήσατε για τη μηχανή λες και την είχα βάλει μες το μαγαζί σας, καρναβάλια.
Ντάκο lol Ηρέμησε. Άσε ρε. Δεν τελείκιασα. Ρε 10 άτομα να μου την λένε; Τι; Στο μαγαζί μέσα την έβαλα;
Κερνάω μπανανες. ΑΝΔΡΙΚΕΣ lol lol lol
2 τα αλλανάκια με τα πίστας, έβαλα μπροστά και το δικό μου, η XTάκλα δούλευε από πριν. Χορωδία.
Δε γέρασες ρε μαλ.....α; Γέρασα για αυτό παραξένεψα lol lol Τότε γέρασες από τα νιάτα σου μ...α Άσε ρε....Περνάω κρίση της μέσης ηλικίας..... Τεσπα τα είπαμε. Η ΧΤακλα στα χέρια μου ξεκίνησε με λίγο λιώσιμο λάστιχου να πάρουν και το άρωμα αγάπης, έριξε και ο δικός μου λίγο καμένο στο δικό μου, όλα κομπλε.
Η τροχαία.....Μάλλον ξέχασαν πως την παίρνουν. Το νούμερο μωρέ. -
Συγκινήσεις.
Παίρνω το πίστας, λουκούμι καιρός, πάω αργά να ζεσταθεί σε δόμους της γειτονιάς μέχρι να βγω στους κεντρικούς.
Έρχεται ακούω ωραίο μπάσο θόρυβο, δίπλα μου, γνωστό XT 660 Μοτάρντ οι εξατμίσεις after market άλλά όχι τπτ τρελό. Ίσα ίσα να τις χαίρεσαι. Με τα κράνη.....Που να μιλήσεις....
Σταμάτα όπως είσαι. Δως το. Πάρε το πίστας. Φίλος ο ΧΤ πάμε στον τάδε. Θέλω να φάω μπανάνες του λέω.
Για λίγο. Μου λέει ο ΧΤ άστο να δουλέψει ρελαντί. Μήνες είναι μέσα. Έγινε. Τουτουτου η ΧΤάκλα. Το παλικάρι πολύ καλό, ήσυχο παιδί.
Έχει κάτι ωραίες μικρές Chiqueta (αυτές όπως και αν γράφονται). Μπήκε το καλοκαίρι βγήκαμε εμείς. Τρώω τη μπανάνα, βάζω και τον άλλον μοτορόβιο να φάει, ρε συ λες να μας βγει κανένα όνομα; Τι; Που τις βάζουμε στο στόμα....Ξέρεις μας έχουν ρημάξει οι άλλες που τις παίρνουν και χτυπάνε λαρύγγια.
Μη μας περάσουν εξασκούμενους. Κάναμε τον χαβαλέ μας. Στρίβω και την τσιγαρόγκα. Ακούω μέσα στο μανάβικο ήμουν, ποιανού είναι αυτό το μηχανάκι; Ρε Ντάκο λες να μας την πέσανε; Τι να σου πω; Μπανάνες τρώγαμε lol.
Βγαίνουμε ένα ποιο κάτω που είχαμε το XT καμια 20 μέτρα. Δικό σας είναι; Άστον Κ. τον λέω σε εμένα. Τσαμπουκά γουστάρει. Καμιά 40 ο τύπος.
Ναι μάστορα. Τι; Κάνει θόρυβο. Το ξέρεις; Οι μηχανές όταν είναι αναμένες κάνουν θόρυβο. Εσύ δεν το ξέρεις;
Μπροστά στο μαγαζί μου τόση ώρα το κεφάλι μου πήρε. Που είναι; Μπροστά στο μαγαζί μου.
Στο δρόμο. Σώπα ρε; Δλδ στο δρόμο δεν είναι μπροστα στο μαγαζί μου. Άκου γιατί δεν ήρθα για να σε ακούω.
Είναι στο μαγαζί μου και μου πήρε το κεφάλι. Σβήστο ή φύγε. Εγώ; Να φύγω; Γιατί ρε μάγκα; Κλείσε το μαγαζί σου καλύτερα.
Α ναι; Ναι ρε. Να πάρω την τροχαία να σε γράψει; Την τροχαία; Όχι να πάρεις το ιππικό. Τώρα είναι που θα το ακούς για άλλα 10 λεπτά επειδή ο δρόμος είναι δικός σου.
Και θα πάρεις την τροχαία να σου ρίξει μια στα αυτιά γιατί είσαι νταής και ξέρεις καλά τους νόμους. Άντε τράβα να την πάρεις και σου κερνάω κλάμα όταν έρθει.
Μέχρι τότε, θα την ακούς. Κατάλαβες; Είχε λιγο κοινό η κατάσταση. Οι φίλοι του μαγαζάτορες.
Αλληλεγγύη. Ρε φίλε τρέλα πουλάς, άντε πάρτο.....Ακούστε. Όποιος δε γουστάρει τα νόμιμα. Θα το ακούτε επειδή είστε οι νταήδες της περιοχής. Αν όμως είστε όντως νταήδες άντε κάντε το λάθος να το σβήσετε. Άντε να σας δω κουτσαβάκια. Που θα μου πείτε εμένα που να έχω αναμμένη και που σβηστη τη μηχανή.
Είδαν εκεί τον τζερτζελέ με κοινό δύο αλανάκια με μηχανές και αυτοί με είδαν. Ήρθαν. Τι ρε; Να ρε εδώ οι νταήδες θέλουν να σβήσω τη μηχανή. Τι θέλετε; Ελάτε τώρα να σβήσετε και τις δικές μας. Κάθε μέρα θα σας τα πρήζουμε.
Έχετε ρε @@. Ε; Έχετε ή τζάμπα θα ερχόμαστε; Έριξαν και κάτι γκαζιές καλές τα αλάνια. Άντε ρεεεεε. Ελάτε. Πάρτε την τροχαία. Εδώ θα είμαστε μετά. Κάθε μέρα. Επειδή είστε μάγκες εσείς. Τραβάτε είπαμε.
Για πότε εξαφανίστηκαν.
Εεεεε χαμένα κορμιά. Κερνάμε και μπανάνες. Για τα λαρύγγια σας. Να τις φάνε οι κότες οι γυναικούλες σας.
Ελάτε να μας ζητήσετε το λόγο όπως τον ζητήσατε για τη μηχανή λες και την είχα βάλει μες το μαγαζί σας, καρναβάλια.
Ντάκο lol Ηρέμησε. Άσε ρε. Δεν τελείκιασα. Ρε 10 άτομα να μου την λένε; Τι; Στο μαγαζί μέσα την έβαλα;
2 τα αλλανάκια με τα πίστας, έβαλα μπροστά και το δικό μου, η XTάκλα δούλευε από πριν. Χορωδία.
Δε γέρασες ρε μαλ.....α; Γέρασα για αυτό παραξένεψα lol lol Τότε γέρασες από τα νιάτα σου μ...α Άσε ρε....Περνάω κρίση της μέσης ηλικίας..... Τεσπα τα είπαμε. Η ΧΤακλα στα χέρια μου ξεκίνησε με λίγο λιώσιμο λάστιχου να πάρουν και το άρωμα αγάπης, έριξε και ο δικός μου λίγο καμένο στο δικό μου, όλα κομπλε.
Η τροχαία.....Μάλλον ξέχασαν πως την παίρνουν. Το νούμερο μωρέ.Αν και γενικα συμφωνω με πολλά που λες, εδω εισαι λαθος. Εστω οτι επιτρεπεται να την αφηνεις αναμενη και να κανει θορυβο , γιατι να το κανεις οταν σου λενε οτι ενοχλεις? Και πρεπει να το παιζεις και ιστορια απο πανω? Ποιος ειναι μαγκας και ποιος θα δειρει ποιον? Αν εβγαιναν απο μεσα 10 ντουκια ποιος θα εκανε την κοτα μετα? Αυτοι ή εσεις?
Αρκετα προβληματα εχουμε στην καθημερινοτητα μας, δεν χρειαζεται να τσακωνομαστε και για παιδιαστικα πραγματα
Αποψη μου και ας μου θυμωσεις
-
@alexandros-k said in Μονόλογοι ...:
Συγκινήσεις.
Για πότε εξαφανίστηκαν.
Η τροχαία.....Μάλλον ξέχασαν πως την παίρνουν. Το νούμερο μωρέ.Αν και γενικα συμφωνω με πολλά που λες, εδω εισαι λαθος. Εστω οτι επιτρεπεται να την αφηνεις αναμενη και να κανει θορυβο , γιατι να το κανεις οταν σου λενε οτι ενοχλεις? Και πρεπει να το παιζεις και ιστορια απο πανω? Ποιος ειναι μαγκας και ποιος θα δειρει ποιον? Αν εβγαιναν απο μεσα 10 ντουκια ποιος θα εκανε την κοτα μετα? Αυτοι ή εσεις?
Αρκετα προβληματα εχουμε στην καθημερινοτητα μας, δεν χρειαζεται να τσακωνομαστε και για παιδιαστικα πραγματα
Αποψη μου και ας μου θυμωσεις
Δε θα σου θυμώσω. Νόμιζα θα μου έγραφες πως είμαι λάθος γιατί μπορεί να μου έλεγαν για στάση και στάθμευση.
Οι μηχανές, έχουν περάσει κανονικά ΚΤΕΟ με τις εξατμίσεις που κυκλοφορούν. Εγώ να τη σβήσω. Περνάνε αυτοκίνητα. Κορνάρουν και μερικά.
Θα μπορούσα να του πω, μάστορα αν τη σβήσω δε θα παίρνει μετά μπροστά. Τι θα με έκανε; Επίσης δεν έβγαζε ούτε καυσαέριο. Ενημερωτικά το αναφέρω.
Ο τρόπος είναι. Αυτή η προστακτική. Πάρτο, σβήστω!!. Γιατί; Γνωριζόμαστε και από εχτές και εκδηλώνεται αυτή η οικιότητα; Βασικά με βλέπεις με γκρίζα μαλλιά. Εντάξει μικροδείχνω, πες "σε παρακαλώ". Δηλαδή γιατί να μην υπάρχει ευγένεια;
Στο δρόμο ήτανε η μηχανή. Μπροστά στο μαγαζί του θα ήταν αν την ανέβαζα στο πεζοδρόμιο. Πες εκεί ένα "σε παρακαλώ, αν γίνεται". Ή πες "μπορείς να τη σβήσεις;". Ειλικρινά στο λέω, θα σου ζητήσω και συγνώμη. Ειλικρινά.
Αλλά "πάρτο". Κάτσε μισό λεπτό. Δεν είμαι ο γιός σου. Ούτε ο γαμπρός σου κλπ.
Θα μπορούσαν ναι να βγούνε και ντούκια και παλούκια και χατζάρια τα πάντα.
Σε αυτούς τους τύπους ανθρώπων, πως να το εξηγήσω, αν δεν κάνεις αυτό που σου λένε, αν μπορέσουν να καλέσουν 10 ντούκια, θα το κάνουν. Ή θα τους υπακούσεις ή θα κοντραριστείς. Είναι ο τύπος ανθρώπου που σου λέει: "έτσι θα κάνεις γιατί το λέω εγώ".
Για να καταλάβεις. Είμαι με ένα παλικάρι σε ένα κενό ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα με τη μηχανή και το παλικάρι στο πεζοδρόμιο και εγώ πάνω στη μηχανή.
Σταματάει ένα αυτοκίνητο ανοίγει το παράθυρο του συνοδηγού ένας καμιά 70χρονων, ανάβει αλάρμ, "πάρτο να παρκάρω θέλω". Και αν δεν το πάρω; Αυτό ήταν. Σβήνει, βάζω μονό σταντ στη μηχανή γιατί κατάλαβα από τα μάτια του, έρχεται 70 χρονών τι να τον κάνω και πάτα κιούτα έβαλα τα χέρια μου στο κεφάλι, βαρούσε. Γελούσα. Ποιο δυνατά παππού!!!
Σκέψου αυτός στα νιάτα του. Κουράστηκε. Του λέω, δεν έπαθα τπτ. Οπότε δεν το παίρνω. Είπε κάτι Γαλλικά.
Είναι ο ίδιος που θα σου βάλει καρέκλες μπροστά στο μαγαζί του και αν πας να τις πάρεις γιατί είναι παράνομες, θα σε σπάσει στο ξύλο αν έχει όπως είπες και 10 ντούκια.
Εκτός αν πας με τους δικούς του νόμους. Καλύτερα να μου φέρει 10 ντούκια παρά σε τέτοιον Σατράπη να κάνω πίσω. Όσο βαστάνε τα χέρια μου, τα πόδια μου και η καρδιά μου.
Όχι Αλέξανδρε. Είναι αυτό που λένε. Πάνω από το πτώμα μου, θα εφαρμόσει τους δικούς του νόμους.
Αυτός επειδή διάβαζα ένα άρθρο που έβαλε ο Adp για την οδηγική βία, αυτός στα φανάρια, αν σταματήσεις με πορτοκαλί μπορεί να κατέβει και να σου τραβήξει σφαλιάρα.
Απλώς δεν πέρασε η μπογιά του σε εμένα. Στη γειτονιά που μένει, λυπάμαι τους γείτονες αν δεν έχει βρεθεί ένας να τον βάλει στη θέση του.
Δε σου θυμώνω. Coca colla κρύα θέλω ; ) -
Μονόλογοι ...