-
Καλημέρα. Πλέον δύει για τα καλα η εποχή του καλού vfm για τα lpg(για Ελλάδα πάντα). Τα aftermarket είναι ίσα με ένα mhev στην πόλη μέσα ενώ υπολείπονται των μικρών υβριδικών ειδικά των Toyota . Στα εργοστασιακά υποθέτω ότι είναι καλύτερη η κατανάλωση αλλά αν ανέβει λίγο ακόμη και πάει στο ευρώ κι εκεί δε θα αξίζει. Π.χ. εγώ με το ford (aftermarket lpg)δινω κάπου 11,5€/100 ενώ τα ίδια περίπου δινω με το Πεζώ. Εννοείται βέβαια ότι ήδη εξοικονομώ με την μετατροπή καθώς το fusion έκαιγε μέσα στην πόλη κάπου 10,5 l /100 δλδ 18€/100 με τη σημερινή τιμή βενζίνης που είναι και σχετικά χαμηλή. Γι'αυτό ατενίζω ήδη ένα leapmotor για μετά από 5ετια

-
@savas89 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλημέρα. Πλέον δύει για τα καλα η εποχή του καλού vfm για τα lpg(για Ελλάδα πάντα). Τα aftermarket είναι ίσα με ένα mhev στην πόλη μέσα ενώ υπολείπονται των μικρών υβριδικών ειδικά των Toyota . Στα εργοστασιακά υποθέτω ότι είναι καλύτερη η κατανάλωση αλλά αν ανέβει λίγο ακόμη και πάει στο ευρώ κι εκεί δε θα αξίζει. Π.χ. εγώ με το ford (aftermarket lpg)δινω κάπου 11,5€/100 ενώ τα ίδια περίπου δινω με το Πεζώ. Εννοείται βέβαια ότι ήδη εξοικονομώ με την μετατροπή καθώς το fusion έκαιγε μέσα στην πόλη κάπου 10,5 l /100 δλδ 18€/100 με τη σημερινή τιμή βενζίνης που είναι και σχετικά χαμηλή. Γι'αυτό ατενίζω ήδη ένα leapmotor για μετά από 5ετια

Εγώ με τις τελευταίες αυξήσεις, έχω τιμή πρατηρίου 0.894. Το Mondeo (1.8 του 2004) καίει γύρω στα 10.2-10.5l/100km, οπότε βγαίνω στα 9.1-9.4€/100km. Έχω Lovato c-obdii. Εσύ τι κατανάλωση έχεις; Μήπως σε γδέρνουν στο πρατήριο;
BTW το Clio στα 18k (το υπάρχον) ή κάτι Dacia, είναι πολύ καλές περιπτώσεις...
-
This post is deleted! -
@sette said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@savas89 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

Εγώ με τις τελευταίες αυξήσεις, έχω τιμή πρατηρίου 0.894. Το Mondeo (1.8 του 2004) καίει γύρω στα 10.2-10.5l/100km, οπότε βγαίνω στα 9.1-9.4€/100km. Έχω Lovato c-obdii. Εσύ τι κατανάλωση έχεις; Μήπως σε γδέρνουν στο πρατήριο;
BTW το Clio στα 18k (το υπάρχον) ή κάτι Dacia, είναι πολύ καλές περιπτώσεις...
Σου στέλνω π .Μ. -
Η πόλη δεν χαρίζει χιλιόμετρα. Μικρές διαδρομές, μποτιλιάρισμα, κρύες εκκινήσεις και καθημερινές συνήθειες που με τον καιρό αφήνουν ''σημάδια'' στο αυτοκίνητο.
Βενζίνη ή πετρέλαιο;
Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε πώς η αστική χρήση επηρεάζει διαφορετικά κάθε κινητήρα και γιατί αυτό που φαίνεται «οικονομικό» δεν είναι πάντα και ανθεκτικό στον χρόνο.
Αν οδηγείς κυρίως μέσα στην πόλη, δες το μέχρι το τέλος -
Η Μ. Βρετανία απαλλάσσεται από το ντίζελ – Πότε τα ηλεκτρικά ΙΧ θα ξεπεράσουν τα πετρελαιοκίνητα
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά