-
Βασικά το swift είναι κατά λίγο πιο ευρύχωρο. Το είχαμε ποστάρει με μέτρηση εκατοστών.
Δεύτερον στα 21Κ έχεις το MG3 με υποβραχιόνιο, πίσω αεραγωγούς, full hybrid 200 άλογα, πίσω δισκόφρενα και ACC. Ενώ επιβαρύνεται και από δασμούς.
Το τι λέει το μάρκετινγκ είναι αδιάφορο. Διότι πολύ απλά δεν είναι οι πλάκες του Μωϋσή. Ένας πονηρός θα σκεφτεί πως το marketing της φτήνιας στον εξοπλισμό να είναι η επίκληση κάποιων άγνωστων ερευνών που ίδιοι έκαναν. Τρέχα γύρευε δηλαδή.
Και εγώ κάνω έρευνα μάρκετινγκ δική μου και λέω ότι με βολεύει. Παράξενο που οι έρευνες των υπολοίπων κατασκευαστών δεν δίνει τα ίδια αποτελέσματα
-
Εχω βάλει τέστ εγγλέζων που μας λένε την αλήθεια για το εμτζί 3 όπως έβαλα και για το άλλο εμ τζί και όλοι λένε ότι τα 197 άλογα, είναι αυτά του λούνα πάρκ...

-
Εγώ διαβάζω το forum ιδιοκτητών και μετά την τελευταία αναβάθμιση δεν εχουν δει να πέφτει το soc της μπαταρίας κάτω απο 3-4 μπαρες. Οπότε ναι τα 200 άλογα είναι εκεί για το 95-98% των περιπτώσεων μιας φυσιολογικής χρήσης.
Ενώ μιας και οδήγησα το ZS hybrid αυτό που μπορώ να πω είναι πως μέχρι ταχύτητες πόλης δηλαδή 80-90χλμ/ωρα, που κινείται ηλεκτρικά, η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός είναι ίδια με ev δηλαδή τόσο ομαλό και μεταξένιο σαν θερμικό αυτοκίνητο των 100Κ+++ μη πω πολύ ακριβότερα και υπερβάλλω.
Εφόσον λοιπόν η Citroen δεν μας προσφέρει κάτι τέτοιο, οκ δεκτόν. Να μας το προσφέρει όμως σε τιμές που είναι ειλικρινείς και συμβαδίζουν με τον εξοπλισμό και το powertrain.
Ξανά λέω...δεν επιβαρύνεται με δασμούς όπως τα ασιατικά ούτε με έξοδα μεταφορών από την άλλη άκρη του πλανήτη
-
Διάβασε το τέστ που ανέβασα στο θέμα του 3 αιρκρος για το ΖΣ και για το αιρκρος και το ντάστερ. Είναι ενδιαφέρον...
-
Που?
-
Στα μελλοντικά μοντέλα
-
Που σαι μετοχε;. Μπήκα στο νέο c3 από leasing. Όντως επιβεβαιώνω ότι είναι αρκετά καλό για b segment.
Η οθόνη του όμως έχει μέτρια ανάλυση. Πατάω το ράδιο και μετά το δεύτερο βελάκι για να βρει σταθμό. Το πατάω τρείς τέσσερις φορές στα γρήγορα και μαντεψε........ΚΟΛΛΗΣΕ

Γενικά όμως έχει καλουτσικα ηχεία αλλά δεν έχει presets στο equaliser -
Δεν το έψαξα στο 20λεπτο που οδήγησα.
Ομως στα τέστ και στην παρουσίαση λένε ότι έχει βασικά πράγματα στο ινφο και είναι μέρος της μείωσης του κόστους.
-
Ωραιότατο ειναι το άτιμο. Πες μου ότι είναι αξιόπιστο και δη το αυτόματο. Σε εμπιστεύομαι επειδή είσαι αντικειμενικός.

-
Θα σου δώσουμε ειδική εγγύηση εσένα...

Θα έχεις εγγύηση τα εταιρικά ομόλογα του γάτου...

-
Στο τέστ ντράιβ που είχα κάνει στο 3 όταν είχε έρθει, έχω γράψει ότι σε αντίθεση με τις αγιογραφίες των σάιτ, η ανάρτηση του ήταν σκληρή.
Εχοντας στο μυαλό μου και το πόσο άνετο ήταν το 4 σε αυτό το θέμα, αλλά και ότι το δικό μου αιρκρος ήταν πιο μαλακό.
Στα σάιτ του εξωτερικού και ειδικά στα γαλλικά που διαπιστώνω ότι είναι πολύ πιο αντικειμενικά από των άλλων χωρών με χειρότερα τα εγγλέζικα, αναφέρθηκε συχνά αυτό το θέμα της σκληρότητας της ανάρτησης.
Ομοίως αναφέρθηκε ότι το Φροντέρα παρουσιάζει χωρίς λόγο σκληρή ανάρτηση, αλλά δεν το έχω οδηγήσει.
Για το Αιρκρος όμως έγραψαν ότι είναι εξαιρετικά άνετο πράγμα που το διαπίστωσα και εγώ στην σύντομη δοκιμή μου περνώντας πάνω από τις δεκάδες λακκούβες και φρεάτια στην Μεσογείων και στην Λαυρίου.
Από την άλλη η εξαιρετική επίδοση του ηλεκτρικού 3 στο τέστ του ταράνδου, ίσως εξηγεί γιατί το αυτοκίνητο είναι πιο σκληρό από το αναμενόμενο, λόγω του μεγάλου ύψους και του μικρού μεταξονίου.
Εννοείται ότι στα δικά μας τέστ, τέτοια πράγματα δεν αναφέρονται για κανένα αμάξι.
Επίσης είχε ένα ενδιαφέρον ότι στην Γαλλία πήραν το ηλεκτρικό 3 και πήγαν από το Παρίσι στην Μασσαλία κάπου 800 χλμ αν θυμάμαι, το έχω ανεβάσει εδώ το τέστ και ουσιαστικά το αμάξι δεν κάνει για ταξίδι, αφού κάθε 100 χλμ έπρεπε να σταματάς να φορτίζεις για να είσαι ήσυχος, ενώ ακόμα και εκεί είχαν θέματα με φορτιστές και διαδικασίες φόρτισης.
Μου τα θύμισε όλα αυτά γιατί διάβασα στο χόλιξ ένα τέστ για το Αττο 2, στο οποίο λέει ότι είναι πόλης και ότι θέλεις σχέδιο για να πας μέχρι την Χαλκίδα, αλλά αυτό δεν τονίζεται όσο έπρεπε.
Αντίθετα τονίζονται τα 197 στρουμφάκια που παριστάνουν τα άλογα για ένα αμάξι πόλης που άμα πατήσεις το γκάζι, περιμένεις να δέσεις πίσω από το τρόλει...
Γενικά είμαστε απογοητευμένοι από τα τέστ των περιοδικών και σάιτ, όχι μόνο στην χώρα μας βέβαια.
-
Το είδα και το c3 air cross στον δρόμο. Σαν αυτο που έβαλες.
Ωραίο, και νομίζω χωρίς την διχρωμία θα ήταν καλύτερο.
Πολλά τα μέτρα όμως, δεν θα χώρα σε πολλά πάρκινγκ σε πυλωτες
Τι κύκλο στροφής έχει;
-
10,9 μ. έχει διάμετρο στροφής.
-
Μήπως έχει να κάνει με το προφίλ ελαστικού, νομίζω το air cross έχει μεγαλύτερο
Επίσης ποιο c3 οδήγησες ; Το ev?
-
@lap said in Citroen C3 / e-C3 (2024):
Μήπως έχει να κάνει με το προφίλ ελαστικού, νομίζω το air cross έχει μεγαλύτερο
Επίσης ποιο c3 οδήγησες ; Το ev?
Ποιο EV σε ρυ, εδώ δεν έχει έρθει καν το υβριδικό, το ev θα έχει έρθει?
Σίγουρα έχιε να κάνει με τα ελαστικά αλλά και τις αναρτήσεις. Επίσης το μεγαλύτεορ μεταξόνιο βοηθάει περισσότερο στην άνεση.
-
H διάμετρος στροφής είναι από τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου.
Το απλό 3 έχει 10,6 και το αιρκρος 10,9 όπως έγραψα.
Αυτά που έχουν έρθει είναι τα θερμικά.
Τώρα έρχεται το ηλεκτρικό 3 και λίγο αργότερα θα έρθουν τα υβριδικά.
Για το ηλεκτρικό 3 Αιρκρος μάλλον θα αργήσει λίγο, γιατί βγαίνει η νέα έκδοση με 136 αντί για 113 άλογα και 400 αντί για 320 χλμ αυτονομία και στην Γαλλία η διαφορά τιμής είναι μόλις 2000.
Αν συνεχίσει το ΚΗ4 να έχει τον ίδιο τρόπο υπολογισμού της επιδότησης η διαφορα αυτή θα μειωθεί.
Ετσι ενώ μέχρι τώρα έχουμε 27400 - 29500 και 31600 προ επιδότησης για τα 113 άλογα που γίνονται 20800 - 22500 - 24000 μετά την επιδότηση, αν δεχτούμε ότι θα είναι 2000 ακριβότερο τότε θα έχουμε 29400 - 31500 και 33600 που θα γίνουν 22300 - 23900 και 25500.
-
Έκανα προχθές test drive το C3 και μου έκανε εντύπωση ότι χτυπούσε με το παραμικρό ηχητική ειδοποίηση. Δοκίμασα να το απενεργοποιήσω από το κουμπί στα αριστερά του τιμονιού, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερα, γιατί συνέχισε να χτυπάει. Άναψε μια κόκκινη ένδειξη στα αριστερά του πίνακα οργάνων, αλλά λίγο μετά έσβησε.
Θέλω να ελπίζω ότι έκανα κάτι λάθος εγώ, γιατί ήταν ότι πιο εκνευριστικό στο test drive.
-
Το πάτησες παρατεταμένα;
Πως σου φάνηκε η άνεση του;
-
Είναι γιατί πας πάνω από τα όρια και νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να μην απενεργοποιείται πλέον.
-
@lap said in Citroen C3 / e-C3 (2024):
Το πάτησες παρατεταμένα;
Πως σου φάνηκε η άνεση του;
Το πάτησα παρατεταμένα, άναψε μια κόκκινη ένδειξη αριστερά στον πίνακα οργάνων η οποία έσβησε μετά από λίγο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν σταμάτησε να χτυπάει... Απίστευτα εκνευριστικό!
Άνετο μου φάνηκε, χωρίς όμως να μπορώ να πω ότι είναι κάτι εξαιρετικό. Τα καθίσματα τα περίμενα και αυτά πιο άνετα με βάση αυτά που είχα διαβάσει. Συν ότι δεν υπάρχει καμιά πλευρική στήριξη, μου θύμισαν περισσότερο πολυθρόνα.
Citroen C3 / e-C3 (2024)