-
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το πρόβλημα που αντιμετώπισα και για τον παραλογισμό του κράτους, σχετικά με την έκδοση των νέων ιστορικών πινακίδων
Ξεκινώ αναφέροντας πως το ΦΕΚ Ν.4850/208 είναι ξεκάθαρο πως ιστορικό χαρακτηρίζεται ένα όχημα μετά το πέρας 30 ετών από την ημερομηνία "κατασκευής" του και πως υπεύθυνοι για τον χαρακτηρισμό του είναι η εκάστοτε ομοσπονδίες ιστορικών οχημάτων. Επισημαίνετε δε πως για την έκδοση ιστορικών πινακίδων νέου τύπου απαιτείται η επίδειξη και κατάθεση του πιστοποιητικού ιστορικότητας στο υπουργείο. Δυστυχώς στην περίπτωση μου αυτό δεν τηρήθηκε μιας και θεώρησαν ότι το όχημα μου δεν είναι ακόμα ιστορικό παρότι είχε πιστοποιητικό ΦΙΛΠΑ. Αυτό διότι όταν είχα φέρει το όχημα στην Ελλάδα από την Αγγλία και είχαν εκδοθεί Ελληνικές πινακίδες οι αρχές έγραψαν ως ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας το 1998 (και όχι 1992 που ήταν η κατασκευή του). Αυτό διότι είδαν πως το 1998 ήταν το έτος κατά το οποίο είχε εκδοθεί η πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Αγγλία. Το όχημα όμως είχε εισέλθει και στην Αγγλία από άλλη χώρα με προηγούμενη άδεια κυκλοφορίας που εγώ ασφαλώς δεν είχα για να τους επιδείξω. Παρά τις επίμονες προσπάθειες διάρκειας δυο μηνών και στον Πειραιά και στο Μαρούσι και τα επανειλημμένα ερωτήματα μου, οι αρμόδιοι απαντούσαν πως παρά την οδηγία του ΦΕΚ υπάρχει άλλη διευκρινιστική οδηγία από το υπουργείο (που εγώ δεν είδα ποτέ) πως τα οχήματα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως ιστορικά από την ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας και όχι την ημερομηνία κατασκευής τους. Επίσης, παρά το γεγονός ότι στην προηγούμενη άδεια της Αγγλίας που τους έδωσα αναγράφονταν ξεκάθαρα το έτος κατασκευής αλλά και στην Αγγλική πιστοποίηση αναφέρονταν ακόμα και η πραγματική πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας το 1992, ήταν ανένδοτοι.
Με τo παραπάνω το κράτος:
- Καταστρατηγεί το ΦΕΚ που το ίδιο έχει εκδώσει όσον αφορά την διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση νέων ιστορικών πινακίδων
- Πρωτοτυπεί κατατρατηγώντας το θεσπισμένο κριτήριο με το οποίο χαρακτηρίζονται ως ιστορικά.τα οχήματα
- Παρακάμπτει την διαδικασία που ορίζει ποιος χαρακτηρίζει τα οχήματα ως ιστορικά και ενεργεί αυτοβούλως ως να είναι το ίδιο υπεύθυνο για τον χαρακτηρισμό των οχημάτων
- Επί της ουσίας ακυρώνει το πιστοποιητικό ιστορικότητας της ΦΙΛΠΑ
- Θέτει σε ακινησία ένα ιστορικό όχημα μιας και οι παλιές ιστορικές πινακίδες θα είναι άκυρες και νέες δεν μπορούν να εκδοθούν
- Ταλαιπωρεί και χρεώνει τον πολίτη με περιττά έξοδα.
Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για το πως μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα ας με ενημερώσει παρακαλώ.
-
@qacom said in Αδυναμία εκδοσης νεων ιστορικών πινακίδων:
Καλησπέρα σε όλους!
Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για το πως μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα ας με ενημερώσει παρακαλώ.
Καλησπέρα
Περιμένοντας αλλα 6 χρονια θα λυθει το προβλημα
Αστειεύομαι φυσικά και μακαρι να βρεις κάποια άλλη ακρη αλλα το κράτος μας πάσχει σε άλλα πολύ πιο σημαντικα πραγματα στην γραφειοκρατία. Μακαρι να ήταν το πρόβλημα μονο στο να βγάλεις ιστορικές πινακίδες.
Εφόσον εκαναν λάθος οι πρωτοι οταν το εισηγαγες και εγραψαν 1998 αντι 1992 δεν βλέπω κάποιο τρόπο να βγάλεις ακρη αν και μακάρι να κάνω λάθος
-
@cirus said in Αδυναμία εκδοσης νεων ιστορικών πινακίδων:
@qacom said in Αδυναμία εκδοσης νεων ιστορικών πινακίδων:
Καλησπέρα σε όλους!
Καλησπέρα
Περιμένοντας αλλα 6 χρονια θα λυθει το προβλημα
Έχουμε φτάσει τέλος 2024, σχεδόν 2025...
Μάλλον 3 χρόνια, μάξιμουμ 4
-
Γενικά με τις ιστορικές πινακίδες υπάρχει μπάχαλο.
Αν το αυτοκίνητο είναι ΦΙΧ δεν βγάζει ιστορικές πινακίδες, έστω και αν έχουν κυκλοφορήσει ελάχιστα.
-
Επειδή με είχε απασχολήσει πρόσφατα ένα παρόμοιο θέμα
Αν έχεις όχημα 30+ ετών με πινακίδες εξωτερικού (Ευρώπης) ποια διαδικασία χρειάζεται για να βάλεις ιστορικές πινακίδες;
Θέλει εκτελωνισμό να γίνει "Ελληνικό" και μετά να βγάλει κανονικές και μετά ιστορικές;
-
Παλιά μου είχε πει ένας ότι είχε εισάγει το αυτοκίνητο ως "αντικείμενο" χωρίς δυνατότητα κυκλοφορίας και όταν ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή έβγαλε πινακίδες ιστορικού. Αλλά πάνε πολλά χρόνια, δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο παραθυράκι.
-
@tgd said in Αδυναμία εκδοσης νεων ιστορικών πινακίδων:
Παλιά μου είχε πει ένας ότι είχε εισάγει το αυτοκίνητο ως "αντικείμενο" χωρίς δυνατότητα κυκλοφορίας και όταν ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή έβγαλε πινακίδες ιστορικού. Αλλά πάνε πολλά χρόνια, δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο παραθυράκι.
Ευχαριστώ αλλά το συγκεκριμένο που λέω είναι αυτοκίνητο που κυκλοφορεί κανονικά (στην Ελλάδα κιόλας) απλά έχει ακόμα πινακίδες ευρωπαϊκής χώρας.
Οπότε νομίζω δύσκολα να περάσει σαν "αντικείμενο"
Παρεμπιπτόντως πρόκειται για ένα camper van αν παίζει ρόλο σε κάτι αυτό
Αδυναμία εκδοσης νεων ιστορικών πινακίδων