-
Σκεφτόμουνα ένα παράδοξο τις προάλες το οποίο συνοψίζεται στο "ο κακός φάινεται". Για παράδειγμα έχουμε ολόκληρο θρεντ για τα "ζώα" και τις γαϊδουρινές συμπεριφορές στον δρόμο.
Υπάρχουν καλές ανθρωπολογικές και εξελικτικές εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί δλδ δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην κακή συμπεριφορά έναντι της καλής. Ωστόσο δημιουργεί μια στρέβλωση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Νομίζουμε ότι είναι πολύ χειρότερος απ' ότι είναι πραγματικά. Για παράδειγμα μπορεί να πας Αθηνα-Θεσσαλονικη και να συναντησεις 1000 αυτοκίνητα/οδηγούς. Ωστόσο δεν θα θυμάσαι τους 999 που ήταν εντάξει αλλά τον 1 μαλάκα που έκανε γαϊδουριά και κόντεψε να μας σκοτώσει. Ωστόσο ο μέσος όρος δεν είναι ο μαλάκας προφανώς.
Τέλος πάντων γι' αυτό σκέφτηκα να φτιαχτεί αυτό το θρεντ που στην ουσία είναι ένα θρεντ για τους εντάξει οδηγούς που μας τύχανε. Για να έρθει λίγο η αντίληψη μου στα ίσα της.
-
Ξεκινάω εγώ. Πριν χρόνια είχαμε την γκετζαρα παρκαρισμένη Γλυφάδα. Πέφτει πάνω στον κώλο της μια γυναίκα η οποία έχασε τον έλεγχο και μας έκανε τον κώλο κώλο. Ωστόσο δεν την είδε κανείς και το δικό της αμάξι κινούταν.
Θα μπορούσε να σηκωθεί να φύγει και τρέχα γύρευε (δεν είχαμε μικτή τότε οπότε θα μας πήδαγε η επισκευή). Αλλά η γυναίκα μας άφησε τηλέφωνο σε ενα χαρτάκι, μιλήσαμε, κανονίσαμε ασφάλειες κλπ και όλα καλά.
Να 'ναι καλά.
-
Καλά και αυτή το ζώο πως οδηγούσε;;;;
-
@lap said in καλοί μου άνθρωποι (αντί-ζώα):
Τελικα μηπως εισαι "μιζερος" ανθρωπος, σχολιαζεις αρνητικα μια κοπελα η οποια στο λαθος της συμπεριφερθηκε σαν κυρια.
-
Παράδειγμα, σκέψου κάποιος να έρθει, να είναι τρελός, να σου δώσει μια γροθιά και να σου ματώσει τη μύτη. Μετά να σου δώσει χαρτομάντιλο και νερό να συνέλθεις.
Τι θα έλεγες; Χρυσό παλικάρι;;
Δηλαδή θέλω να πω, πως φτάσαμε το φυσιολογικό και λογικό να το θεωρούμε καλή πράξη. Τόσο χάλια είναι η χωρα.
Δηλαδή η μεταμέλεια είναι ένα καλό προσόν και πιστώνεται στα θετικά, αλλά τι νόημα έχει σε πολλές περιπτώσεις; Η χωρα πρέπει να μάθει να ακολουθεί όσο μπορεί κανόνες και νόμους. Με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και ωχαδελφισμο φτάσαμε στην παρακμή μας.
Για να μην φανώ κακός, και μίζερος όπως λες. Και εγώ τέτοιος άνθρωπος είμαι. Συγχωρώ εύκολα τους άλλους ανθρώπους για ότι θεωρώ πως με θίγει. Έχω την τάση να δίνω πολλες ευκαιρίες σε όλους. Αλλά δεν αλλάζει κάτι έτσι όπως βλέπουμε.
-
Στα αυτονόητα πάσχουμε σαν κοινωνία, στη μαλακία είμαστε πρώτοι.
-
Παράδειγμα, σκέψου κάποιος να έρθει, να είναι τρελός, να σου δώσει μια γροθιά και να σου ματώσει τη μύτη. Μετά να σου δώσει χαρτομάντιλο και νερό να συνέλθεις.
Τι θα έλεγες; Χρυσό παλικάρι;;
Λιγο λαθος το παραδειγμα. Η μπουνια γινεται επειδη το επελεξες , το ατυχημα γινεται απο αλλος λογους (απροσεξια) συνηθως
-
Νομίζω ζαλίστηκε ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω σίγουρα.
-
@alexandros-k said in καλοί μου άνθρωποι (αντί-ζώα):
Λιγο λαθος το παραδειγμα. Η μπουνια γινεται επειδη το επελεξες , το ατυχημα γινεται απο αλλος λογους (απροσεξια) συνηθως
Ακριβως αυτο, το ενα εχει προθεση το αλλο οχι.
-
Σωστή η παρατήρηση σας, αλλά πέρα από αυτό το περιστατικό. Πόσο ατυχές είναι ας πούμε το να κάνεις πολλά από όσα βλέπουμε στον δρόμο και όχι επιλογή παρανομίας. Όταν ας πούμε τις προάλλες ένα περιστατικό όπου πήγαινα στην πορεία μου κάτω από το όριο ταχύτητας και ξεκινά από στάση και παρκαρισμένος ένας τυπάς σε στυλ τραπερ χωρίς φλας με τέρμα τη μουσική και χωρίς να δει καθρέφτη αναγκάζοντας με να κάνω ελιγμό αλά KM77
Είναι ατυχές το γεγονός αυτό, ή καθ επιλογή αδιαφορία για τους κανόνες οδήγησης;
-
Σωστή η παρατήρηση σας, αλλά πέρα από αυτό το περιστατικό. Πόσο ατυχές είναι ας πούμε το να κάνεις πολλά από όσα βλέπουμε στον δρόμο και όχι επιλογή παρανομίας. Όταν ας πούμε τις προάλλες ένα περιστατικό όπου πήγαινα στην πορεία μου κάτω από το όριο ταχύτητας και ξεκινά από στάση και παρκαρισμένος ένας τυπάς σε στυλ τραπερ χωρίς φλας με τέρμα τη μουσική και χωρίς να δει καθρέφτη αναγκάζοντας με να κάνω ελιγμό αλά KM77
Είναι ατυχές το γεγονός αυτό, ή καθ επιλογή αδιαφορία για τους κανόνες οδήγησης;
Υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις που λες και ναι ειναι πολλες, υπαρχουν και οι περιπτωσεις που ηταν μια ατυχη στιγμη, σε ιδανικες συνθηκες δε θα γινοντουσταν τροχαια ατυχηματα αλλα οι ιδανικες συνθηκες ειναι μονο μεσα στα εργαστηρια σε απολυτα ελεγχομενο περιβαλλον και οχι στο δρομο με τα οσα κουβαλαει ο καθενας στο κεφαλι του.
-
τυπάς σε στυλ τραπερ
Τα λόγια περιττά νομίζω.
Επίσης νομίζω ότι αυτό πάει στο άλλο θρεντ (κλειδωμένο προς το παρον) που αναφέρω.
καλοί μου άνθρωποι (αντί-ζώα)