-
Ρε συ να σε βοηθησω θελω. Το να διαβαζεις μονος σου χωρις να δουλευεις σε καποιο εργοστασιο δεν σε βοηθαει σε τιποτα γιατι στην πραξη οι γνωσεις βρισκονται σε αυτους που εφαρμοζουν (δηλ στην βιομηχανια). Ακομα και εμεις που εχουμε σπουδασει μηχανολογοι και εχουμε κανει πολλα μαθηματα για μεταλλα κλπ οι γνωσεις αν δεν κανεις καποια πρακτικη εφαρμογη ειναι αχρηστες. Πχ μπορεις να κανεις μια επιχειρηση με μεταλλικες κατασκευες οπως ηταν μια τοπικη κοντα στο σπιτι μου που ξεκινησε σε ενα υπογειο και μετα επεκταθηκε τοσο πολυ που ειναι τωρα μεγαλη επιχειρηση, Εκοβαν μεταλλα και τα συγκολλουσαν για σπιτια και μαγαζια.
-
Μα εμένα με ευχαριστεί η γνώση. Δεν θέλω να βγάλω λεφτά από αυτό. Επίσης όπως έχω κατανοήσει η θεωρητική γνώση εμπεριέχει έναν ρομαντισμό που κολακεύει το μυαλό και τη σκέψη. Η πρακτική εφαρμογή συνήθως λόγω των πολλών παράπλευρων λεπτομερειών καταστρέφει αυτήν την εικόνα.
-
Μα εμένα με ευχαριστεί η γνώση. Δεν θέλω να βγάλω λεφτά από αυτό. Επίσης όπως έχω κατανοήσει η θεωρητική γνώση εμπεριέχει έναν ρομαντισμό που κολακεύει το μυαλό και τη σκέψη. Η πρακτική εφαρμογή συνήθως λόγω των πολλών παράπλευρων λεπτομερειών καταστρέφει αυτήν την εικόνα.
το αναποδο, εγω αισθανομαι καλα μονο αν χρησιμοποιησω μερικες γνωσεις για να κανω κατι πρακτικο πχ να δορθωσω μια μεταλλικη κατασκευη με μερικες συγκολλησεις γιαυτο και η μηχανικη λεγεται applied science σε σχεση πχ με το πτυχιο φυσικης. Γιατι ειναι εχει πρακτικη εφαρμογη. Το οτι αγνοεις αυτα τα βασικα πραγματα (κατι που ειναι προφανες στα περισσοτερα που γραφεις) θα πρεπει να σε προβληματιζει για την ζωη σου.
-
Τι δεν κατανοείς από ότι σου γράφω;;; Εμένα με ευχαριστεί να διαβάζω για θέματα τεχνολογίας και μελέτες και αναλύσεις για αυτά. Έτσι τη βρίσκω.
Το ότι με κάποιο τρόπο επιμένεις να με νουθετήσεις να κάνω ότι και εσύ, δεν με ενδιαφέρει. Κάνε ότι σε ευχαριστεί και άσε και εμένα να κάνω ότι με ευχαριστεί.
-
Τι δεν κατανοείς από ότι σου γράφω;;; Εμένα με ευχαριστεί να διαβάζω για θέματα τεχνολογίας και επιστημονικές μελέτες και αναλύσεις. Έτσι τη βρίσκω.
Το ότι με κάποιο τρόπο επιμένεις να με νουθετήσεις να κάνω ότι και εσύ, δεν με ενδιαφέρει. Κάνε ότι σε ευχαριστεί και άσε και εμένα να κάνω ότι με ευχαριστεί.
Δεν με ενδιαφερει τι κανεις απλα που και που νοιωθω την αναγκη να σου πω και μια αληθεια. Τωρα εσυ καντη οτι θελεις. Γενικα παντως το να λυσεις ενα προβλημα πρεπει πρωτα να καταλαβεις ποιο ειναι το προβλημα αυτο και να το αναγνωρισεις οτι ειναι το προβλημα.
Οπως εγραψα στο αλλο τοπικ πηγα στο Ναυπλιο εχτες και ειδα ενα μπαχαλο, ε προφανως αν ελεγα σε καποιον ντοπιο οτι πρεπει να βελτιωσετε τις υποδομες, λογικα θα με εβριζε γιατι ο περισσοτερος κοσμος ουτε καν καταλαβαινει οτι υπαρχει αυτο το προβλημα.
-
Δεν μου ανατέθηκε ο εντοπισμός και η λύση ενός προβλήματος. Εγώ συζητώ και αναφέρομαι σε κάτι που δεν είναι προσωπική εμπειρία αλλά έχω διαβάσει για αυτό σε αρκετές σχετικές πηγές.
Έτσι λοιπόν μεταφέρω αυτά που διάβασα, κάποτε όταν έψαχνα να μάθω για το θέμα αυτό, στην συζήτηση μας και δεν επιθυμώ να βγάλω λεφτά από αυτό, ούτε να ανοίξω εταιρία, ούτε να πάω σε εργοτάξια να δοκιμάσω τη θεωρία στην πράξη. -
το αναποδο, εγω αισθανομαι καλα μονο αν χρησιμοποιησω μερικες γνωσεις για να κανω κατι πρακτικο πχ να δορθωσω μια μεταλλικη κατασκευη με μερικες συγκολλησεις γιαυτο και η μηχανικη λεγεται applied science σε σχεση πχ με το πτυχιο φυσικης. Γιατι ειναι εχει πρακτικη εφαρμογη. Το οτι αγνοεις αυτα τα βασικα πραγματα (κατι που ειναι προφανες στα περισσοτερα που γραφεις) θα πρεπει να σε προβληματιζει για την ζωη σου.
Ρε συ με όλο το συμπάθιο τι του γράφεις του ανθρώπου;...
Θα πρέπει να τον προβληματίζει για την ζωή του επειδή έχει χόμπι να διαβάζει τεχνικά άρθρα μηχανολογίας;;... Δλδ πρέπει να έχει κάποιο οικονομικό όφελος για αυτά που μαθαίνει; τότε δεν θα ήταν το χόμπι του αλλά το επάγγελμα του! (τα γράφω αυτά ως διπλωματουχος μηχ. μηχ.) -
Αν καποιος δεν εχει λυσει ουτε τα βασικα πχ στεγαση θεωρω οτι τον βοηθαω να του πω να ασχολειται με παραγωγικες δραστηριοτητες.
Για αυτους που εχουν λυσει στεγαση, κοστος ζωης κλπ και εχουν ελευθερο χρονο μπορουν να ασχοληθουν με οτι θελουν.
Αυτο ισχυει γενικα σε ολη τη χωρα, υπαρχουν προβληματα υποδομων που πρεπει να λυθουν το να λεω μια χαρα ειστε συνεχηστε να ονειρευεστε λεφτοδεντρα και ζωαρες χωρις να εχετε χρηματα;
-
Lap συνέχισε να διαβάζεις και να ανεβάζεις μανιουλ και πίνακες. Εμένα προσωπικά μου αρέσει και νομίζω ότι βοηθάς. Φυσικά κάνεις και επεκτεινεσαι σε τεχνικές αναλύσεις και συμπεράσματα που σου λείπει το τεχνικό/εφαρμοστικο υπόβαθρο αλλά ο καθένας έχει την κρίση του και αξιολογεί ότι διαβάζει. Τα εγχειρίδια είναι εκεί για όλους!
-
Αν καποιος δεν εχει λυσει ουτε τα βασικα πχ στεγαση θεωρω οτι τον βοηθαω να του πω να ασχολειται με παραγωγικες δραστηριοτητες.
Για αυτους που εχουν λυσει στεγαση, κοστος ζωης κλπ και εχουν ελευθερο χρονο μπορουν να ασχοληθουν με οτι θελουν.
Αυτο ισχυει γενικα σε ολη τη χωρα, υπαρχουν προβληματα υποδομων που πρεπει να λυθουν το να λεω μια χαρα ειστε συνεχηστε να ονειρευεστε λεφτοδεντρα και ζωαρες χωρις να εχετε χρηματα;
Το κάνεις όλο και χοντροτερο με αυτά που γράφεις!
Εκτός αν γνωρίζεις το άτομο προσωπικά και έχεις τέτοια άνεση μαζί του, και σου έχει δώσει το δικαίωμα να τον νουθετεις έτσι σαν να είσαι ο γονιός του!
Αν δλδ όλοι αυτοί που γράφουν σε φόρουμ έπρεπε πρώτα να είχαν λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα της ζωής τους (ή πρέπει να λύσουν και για μερικές γενιές μετά?!) για να γράφουν θα έμεναν 2-3 σε κάθε φόρουμ... -
Εκτός αν γνωρίζεις το άτομο προσωπικά και έχεις τέτοια άνεση μαζί του, και σου έχει δώσει το δικαίωμα να τον νουθετεις έτσι σαν να είσαι ο γονιός του!Συγνωμη δεν γραφω τιποτα ασχημο. Ε προφανως δεν θα παω σε αγνωστους να τους πω πρεπει να βελτιωσετε τις υποδομες.
Επισης ειναι επιθετικο αυτο που γραφεις, επηδη εδωσα μια συμβουλη για σενα ειναι χοντρο, θα πρεπει δηλαδη να διαβαζω οτι γραφει καποιος και να με σχολιαζει και αρνητικα οπως εχει κανει πολλες φορες ο Λαπ και να μην μιλαω καθολου;
Δηλ θα πρεπει να παρω την εγκριση σου να γραψω κατι σε δημοσιο φορουμ? Αυτο λεγεται μπουλινγκ.
-
Τεσπα νομίζω πως χωρίς λόγο έχουμε βγει τελείως εκτός θέματος.
@wantone δεκτές οι παρατηρήσεις σου. Πάντοτε όλων οι παρατηρήσεις μου μένουν και τις έχω στο μυαλό μου. Από την άλλη τις φιλτράρω και επιλέγω αυτές που μπορώ να εφαρμόσω και βρίσκω ρεαλιστικές.
Όπως επίσης ο @tkin73 έχει κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτομαι. Δεν έχω σκοπό να βγάλω λεφτά από όσα διαβάζω. Απλά μου αρέσει και το κάνω από χόμπυ διότι μου αρέσουν τα αυτοκίνητα. Έτσι στις συζητήσεις μας πέρα από τις εκδόσεις και εξοπλισμό αναφέρω και λίγο πιο τεχνικά πράγματα που ψαχνω και μαθαίνω. Δεν ξέρω πως να το πω πιο απλά
Δεν θα φτιάξω εργοστάσιο αυτοκινήτων ούτε εταιρία που θα προμηθευω χάλυβες
Πάμε παρακάτω.
-
Εκτός αν γνωρίζεις το άτομο προσωπικά και έχεις τέτοια άνεση μαζί του, και σου έχει δώσει το δικαίωμα να τον νουθετεις έτσι σαν να είσαι ο γονιός του!Συγνωμη δεν γραφω τιποτα ασχημο. Ε προφανως δεν θα παω σε αγνωστους να τους πω πρεπει να βελτιωσετε τις υποδομες.
Επισης ειναι επιθετικο αυτο που γραφεις, επηδη εδωσα μια συμβουλη για σενα ειναι χοντρο, θα πρεπει δηλαδη να διαβαζω οτι γραφει καποιος και να με σχολιαζει και αρνητικα οπως εχει κανει πολλες φορες ο Λαπ και να μην μιλαω καθολου;
Δηλ θα πρεπει να παρω την εγκριση σου να γραψω κατι σε δημοσιο φορουμ? Αυτο λεγεται μπουλινγκ.
Ρε συ δεν ξέρω τι διαφορές έχετε και ούτε με νοιάζει αλλά αν διαβάσεις αυτά που γράφεις σαν τρίτος στον λαπ αυτό που μένει είναι ότι είναι ένας ακαματης με οικονομικά προβλήματα που αντί να κοιτάζει να προσφέρει στον εαυτό του και στους γύρω του κάθεται και διαβάζει άχρηστα μανιουαλ...
Δεν είναι κομμάτι χοντρό όλο αυτό;
Δεν σου κάνω μπόουλινγκ αλλά τα γράφεις πολύ χοντρά και χωρίς προφανή λόγο... -
Ρε συ δεν ξέρω τι διαφορές έχετε και ούτε με νοιάζει αλλά αν διαβάσεις αυτά που γράφεις σαν τρίτος στον λαπ αυτό που μένει είναι ότι είναι ένας ακαματης με οικονομικά προβλήματα που αντί να κοιτάζει να προσφέρει στον εαυτό του και στους γύρω του κάθεται και διαβάζει άχρηστα μανιουαλ...
Δεν είναι κομμάτι χοντρό όλο αυτό;οχι δεν ειναι γιατι δεν τον προσβαλλω του λεω την αληθεια για να βελτιωθει. και γενικα να το δεις δεν μπορει καποιος ο οποιος δεν εχει λυσει ουτε το θεμα της στεγασης (δεν μιλαω για Λαπ αλλα και πολλοι αλλοι) που νοικιαζουν και δεν εχουν καθολου χρηματα ειναι δηλ paycheck to paycheck να δινουν σε αλλους που εχουν κανει περιουσια (για παραδειγμα το αναφερω) συμβουλες πως να οργανωσουν την ζωη τους ή πως να βρουν δουλειες ή πως να βγαλουν χρηματα. Και ειδικα στην Ελλαδα γινεται πολυ συχνα γιατι ο Ελληνας ειναι της θεωριας κυριως, πολυ διαβασμα αλλα ελαχιστη εφαρμογη.
-
Καταλάβουμε όλοι τι θες να πεις και έχεις γενικά δίκιο. Απλά με ενοχλεί αυτό της αυθεντίας θα σας πω εγώ την αλήθεια που τα έχω λήξει όλα στο κεφάλι μου για να έρθετε στον σωστό δρόμο και να γίνεται και εσείς επιτυχημένοι όπως εγω!
Να στο πω και αλλιώς έχουμε πήξει από life couching! -
-
Καταλάβουμε όλοι τι θες να πεις και έχεις γενικά δίκιο. Απλά με ενοχλεί αυτό της αυθεντίας θα σας πω εγώ την αλήθεια που τα έχω λήξει όλα στο κεφάλι μου για να έρθετε στον σωστό δρόμο!
Να στο πω και αλλιώς έχουμε πήξει από life couching!αυτο ειναι αλλο τα ατομα που το κανουν απλα για τα χρηματα. αυτα που γραφω εγω τα εχω δοκιμασει και εχουν δουλεψει σε μενα, γενικα δεν ειμαι καλος στο μπλα μπλα τελειως διαφορετικες ικανοτητες με αυτους που κανουν life couching
-
Ρε συ @wantone εσύ έχεις λύσει το θέμα της στέγασης;
Έχεις αγοράσει σπίτι;;;
Πρόσεχε τι ρωτάω
Βγάλτε τα έξω... Τα Ε9 σας να δούμε ποιος είναι πιο επιτυχημένος!
Αλλά μπορεί να σου κάνει γύρισμα! Να ξέρεις ο ελον μάσκ νομίζω δεν έχει ούτε ένα σπίτι στην κατοχή του!
Πάω να κάνω μια μη.. παραγωγική ενασχόληση να φτιάξω... pancakes στον γιο μου που με πρήζει ότι πεινάει και επιστρέφω εύχομαι να μη το έχετε κάνει @@@τανα το νήμα... -
Έχεις αγοράσει σπίτι;;;
Πρόσεχε τι ρωτάω
Μπορεις να το υποθεσεις αλλα δεν θα κατσω να σου δειξω το Ε9 μου σε εναν αγνωστο στο ιντερνετ και ειδικα καποιος που κανει αδιακριτες ερωτησεις και δεν ειναι η πρωτη φορα. Να γραψω οτι εχω πολλα ατομα που τα γνωριζω στο ασχετο και κανουν αδιακριτες ερωτησεις κοινο χαρακτηριστικο ολων αυτων ειναι οτι ζητανε χρηματα (δεν λεω για σενα που προφανως δεν εχεις ζητησει τιποτα απο μενα αλλα για αλλους που σε ρωτανε τι εχεις κλπ) Και δυστυχως στην Ελλαδα επηδη ο περισσοτερος κοσμος υπολειτουργει ειναι πολλοι.
-
Έχεις αγοράσει σπίτι;;;
Πρόσεχε τι ρωτάω
Βγάλτε τα έξω... Τα Ε9 σας να δούμε ποιος είναι πιο επιτυχημένος!
Αλλά μπορεί να σου κάνει γύρισμα! Να ξέρεις ο ελον μάσκ νομίζω δεν έχει ούτε ένα σπίτι στην κατοχή του!σιγα μη δειξω Ε9 σε ενα ασχετο φορουμ. σε ατομα που ουτε καν τα γνωριζω. αν καποιος ερθει σε μια συναντηση και γνωριστουμε και ειναι λογικος εκει αλλαζει.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!