-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι εισφορές των υπαλλήλων είναι περίπου 22% του εργοδότη και άλλο 14% του εργαζομένου.
Χοντρικα για αυτά τα έσοδα αν δεν κάνω λάθος ειναι κοντά στα 2400 ευρώ.
Ο υπάλληλος όμως δεν μπορεί να περάσει προσωπικές του δαπάνες ως εταιρικές μειώνοντας την φορολογητέα ύλη.
Οπότε ο ε.ε έχει την δυνατότητα με την έμμεση αποδοχή της πολιτείας πως δεν μπορεί να ελέγξει ποιες δαπάνες είναι λειτουργικές και ποιες προσωπικές, να μείωσε στο ίδιο επίπεδο τις φορολογικές του επιβαρύνσεις.
Πες μου ρε συ λαπ , ποιες είναι αυτές οι δαπάνες που αναφέρεις ως λειτουργικές για ένα προσωπικό γραφείο , π.χ. έναν δικηγόρο; Ενοίκια, ρεύματα , και τα λοιπά , προφανώς το φαντάζεσαι ότι είναι λειτουργικές και θα τις περάσει.
Τι θα τον σώσει ο ένας υπολογιστής και τα χαρτιά υγείας που θα περάσει ακόμα; Νομίζεις π.χ. ότι το leasing δεν υπόκειται σε έλεγχο ή ότι μία εταιρία θα του δώσει αυτοκίνητο αν έχει εκκαθαριστικό με 10.000 κέρδη;Μιλάω πάντα για τους αναρίθμητους Ε.Ε. και όχι για εταιρίες. Έγραψα αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτηση τα ετήσια έξοδα μόνο για να είσαι ανοικτός, όχι για να επενδύσεις κιόλας στο επάγγελμα.Σου φέρνω ένα παράδειγμα απλούστατο , δύο μικρομεσσαίων , που πρέπει να βγάλουν το έτος με 14.000€ , όχι κανένα μεγαλοδικηγόρο , αλλά όλους αυτούς που κυνηγάν την υπόθεση με το τουφέκι και μου αναφέρεις για σενάρια εκκαθάρισης εξόδων ( που γίνονται αλλά όχι από αυτόν). Άντε πάλι , προσωπικό παράδειγμα , ο δικός μου λογιστής , δεν περνάει ούτε βιβλιοθήκη αν δεν είναι μόνιμα στο γραφείο εγκαταστημένη.
Τι σου μένει στην τσέπη είναι στο τέλος τέλος η εργασία σου....
-
Υπάρχει ένα μέρος των εε που είναι τίμιοι και σωστοί και θίγονται. Όπως και αυτοί που και να ήθελαν να κλέψουν απλά δεν μπορούν. Ναι αυτοί έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται. Αλλά στην ουσία έτσι όπως είναι το νομοσχέδιο νομιμοποιεί αυτό που το κράτος δεν μπορούσε να ελέγξει, δηλαδή τις λεγόμενες λειτουργικές δαπάνες.
Εάν με ρωτάς τι είναι, θα σου πω το εξής απλό. Πάνε σε ένα cush and carry και δες το τι γίνεται. Όλοι, μα όλοι οι ε.ε αγοράζουν προϊόντα για προσωπική χρήση σε τιμολόγιο. Οι ίδιοι οι λογιστές τους τους προτρέπουν, είτε το δικαιολογούν οι καδ τους είτε όχι. Οπότε η διαφορά των 1200 ευρώ φόρου στην πράξη ισοφαρίζονται μέσα σε 2-4-6 μήνες αγοράς προϊόντων για οικογενειακή χρήση με τιμολόγιο με σκοπό τη μείωση της φορολογητέας ύλης.
Αν συνεχίσει τον υπόλοιπο χρόνο στο ίδιο μοτίβο, θα πέσει στο τεκμαρτό όπου θα πληρώσει όσα και ο υπάλληλος η και λιγότερα.
Εδώ δεν μιλάμε για άμεση φοροδιαφυγή αλλά για υπέρμετρη φοροαπαλλαγή με έμμεσο δόλο την φοροδιαφυγή όπου το τεκμαρτό υποτίθεται πως βάζει ένα φρένο.
Τώρα, θα πρέπει να καταργήσουν τελείως αυτό το πράγμα που λέγεται φόρος επιτηδεύματος. Αυτό όντως είναι το ίδιο άδικο η και περισσότερο απο τους υψηλούς έμμεσους φόρους.
-
Όλοι, μα όλοι οι ε.ε αγοράζουν προϊόντα για προσωπική χρήση σε τιμολόγιο. Οι ίδιοι οι λογιστές τους τους προτρέπουν, είτε το δικαιολογούν οι καδ τους είτε όχι.
Αυτή είναι μια φαντασίωση που έβγαλες απ το μυαλό σου και την πιστεύουν πολλοί, σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι, ότι όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, περνάει το κόστος ζωής του, τα μάρκετ, τα εστιατόρια στα τιμολόγια.
Για να προτρεψει σε τέτοιο πράγμα λογιστής, πρέπει να είναι πολύ μεθυσμένος με διάθεση να κάνει πλάκα.
Και στον εαυτό του, γιατί θα έχει τιμολόγια να χώσει στον απαυτό του, γιατί δεν θα ξέρει τι άλλο να τα κάνει. -
Εσύ από που ξέρεις ότι δεν γίνεται;;;;;
Για πες μας....
-
Εσύ από που ξέρεις ότι δεν γίνεται;;;;;
Για πες μας....
Λάθος, εσύ πρέπει να αποδείξεις αυτό που επικαλείσαι.
-
Κατάλαβα!
Άστο πηλιουριτη. Αυτό που σου λέω γίνεται, ιδιαιτέρως στους ε.ε
Μάλιστα σε διάφορες συζητήσεις με λογιστές έχουν γίνει πολλές αναφορές στο θέμα αυτό και το πόρισμα είναι ότι η αγορά, τα διάφορα λογιστικά γραφεία, αυτό προτρέπουν.
Πολύ λανθασμένα και παίρνουν πελάτες στο λαιμό τους, αλλά εν τέλη έλεγχος δεν γίνεται ποτέ.
Τώρα με το τεκμαρτό θα ξεσαλωσουν οι πάντες.
-
-
Κατάλαβα!
Άστο πηλιουριτη. Αυτό που σου λέω γίνεται, ιδιαιτέρως στους ε.ε
Μάλιστα σε διάφορες συζητήσεις με λογιστές έχουν γίνει πολλές αναφορές στο θέμα αυτό και το πόρισμα είναι ότι η αγορά, τα διάφορα λογιστικά γραφεία, αυτό προτρέπουν.
Πολύ λανθασμένα και παίρνουν πελάτες στο λαιμό τους, αλλά εν τέλη έλεγχος δεν γίνεται ποτέ.
Τώρα με το τεκμαρτό θα ξεσαλωσουν οι πάντες.
Άμα δίνεις το λόγο σου, εγώ σε πιστεύω, έτσι είναι.
Θα μας βάλεις καμιά πηγή;
-
Ναι, κάνω επίκληση στην εμπειρία μου.
Από αυτό που έβαλες διάβασες λίγες γραμμές που κάνουν την διαφορα;;;
"Δεν εκπίπτει κάθε είδους δαπάνη που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των 500 ευρώ, από την ημεδαπή ή την αλλοδαπή, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής. Δηλαδή δεν μπορεί να εκπέσει τιμολόγιο αξίας άνω των 500 ευρώ, για το οποίο η εξόφληση δεν έγινε μέσω τραπέζης"
Μάντεψε πως μπορεί να συμβεί αυτό και με ποιον τρόπο;;;;
-
Υπάρχει κάποιου είδους απόδειξη που θα σε πείσει ότι κάνεις λάθος;
Πες μου αν υπάρχει, και θα τη βρω να στη φέρω.Πηγή;
-
"Άλλωστε, το 2021 το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων που δηλώθηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες ανήλθε σε 48,6 δισ. ευρώ, αλλά τα δηλωθέντα καθαρά κέρδη ήταν μόλις 4,2 δισ. ευρώ ή το 8,6% επί του τζίρου.
https://www.eea.gr/arthra-eea/ti-psinetai-gia-ti-forologisi-ton-eleytheron-epaggelmation/
Και μιλάμε για τα δηλωθέντα, όχι τα πραγματικά!!!!!
Αυτό φυσικά είναι ένας μέσος όρος, που τσουβαλιαζει πολλού και αυτό δεν είναι σωστό, για αυτό και επιμένω για μια διαστρωμάτωση των κλάδων που εκ των πραγμάτων έχουν υψηλούς τζιρους, αλλά η γενική εικόνα είναι αυτή.
Και μιλάμε....για δηλωθέντα, όχι τα πραγματικά.
Είναι άδικο το τσουβαλιασμα, συμφωνω. Δεν βλέπω κανέναν, ούτε έναν όμως, να λέει κάτι για τον ΕΦΚ και ΦΠΑ που είναι ο ορισμός του τσουβαλιασματος. Μάλιστα αν διαμαρτυρηθεί κανεις για το άνευ κριτηρίων επίδομα σε ένα απο τα δύο καύσιμα και δη αυτό με την ούτως ή άλλως χαμηλότερη επιβάρυνση, τότε λοιδορείται. Είναι τελείως αντιλαϊκοι φόροι λοιπόν οι έμμεσοι φόροι και ακόμα και το 30% δαπανών που αναγνωρίζεται ανά περιπτώσεις, είναι ελάχιστο.
-
Τωρα @piliourits περιμένω την δική σου πηγή που αναιρεί αυτά που αναφέρω. Ή τέλος πάντων μιλάει για μια άλλη πραγματικότητα
Είναι η σειρά σου να αποδείξεις τα λεγόμενα σου.
-
Τωρα @piliourits περιμένω την δική σου πηγή που αναιρεί αυτά που αναφέρω. Ή τέλος πάντων μιλάει για μια άλλη πραγματικότητα
Είναι η σειρά σου να αποδείξεις τα λεγόμενα σου.
Είπαμε, να μην θέτεις ερωτήματα στον εαυτό σου.
Ένα ένα τα θέματα.Λέγαμε για τις δαπάνες, ότι περνάνε με τιμολόγιο τα ψώνια του μάρκετ, τις αγορές τους κλπ όλοι οι ε.ε. κατά παρότρυνση του λογιστή τους!
Όταν αποδείξεις αυτό, όπως το επικαλέστηκες, να πάμε παρακάτω.
-
Α! κάθεσαι στον ορό "όλοι." Παίζεις με τις λέξεις. Οκ!
Ας πούμε όλοι οι φοροφυγαδες ε.ε, τότε.
Για πάμε παρακάτω....θέλω να δω τι θα επικαλεστείς.
Πως δικαιολογείς το μέσο όρο των καθαρών κερδών να είναι 8,6% επί του δηλωθεντα τζίρου.Θέλω τεκμηρίωση και πηγή για την αποδόμηση όσων γράφω. Είναι η σειρά μου να ζητήσω.
-
Α! κάθεσαι στον ορό "όλοι." Παίζεις με τις λέξεις. Οκ!
Ας πούμε όλοι οι φοροφυγαδες ε.ε, τότε.
Για πάμε παρακάτω....θέλω να δω τι θα επικαλεστείς.
Πως δικαιολογείς το μέσο όρο των καθαρών κερδών να είναι 8,6% επί του δηλωθεντα τζίρου.Θέλω τεκμηρίωση και πηγή για την αποδόμηση όσων γράφω. Είναι η σειρά μου να ζητήσω.
Λαπη δεν παιζει αυτο που λες.
Περνάνε κανενα εξοδακι παραπανω αλλα ψιλοπραγματα.
Επισης απειροι εε ασχολουνται με εμποριο. Πχ πρατηρια, σαν το παραδειγμα του υπ.οικ. λογω τεραστιων τζιρων συμβαλουν τρομερα στα στατιστικα. Δουλευουν με 5 τα εκατο μικτο στην καλυτερη...
Η φοροδιαφυγη γίνεται κυρίως στης μικρουπηρεσιες και ειναι με μη κοψιμο αποδειξεων
Αυτο πρεπει να κυνηγησουν -
Οι εισφορές των υπαλλήλων είναι περίπου 22% του εργοδότη και άλλο 14% του εργαζομένου.
Χοντρικα για αυτά τα έσοδα αν δεν κάνω λάθος ειναι κοντά στα €2400
Χοντρικά ο μισθωτός αν δεν έχει άλλες επιβαρύνσεις είναι στα €3500Δηλαδή υπάρχει μια διαφορά των €1200 ευρώ με υπέρμετρη φορολόγηση του ε.ε
Ο υπάλληλος όμως δεν μπορεί να περάσει προσωπικές του δαπάνες ως εταιρικές μειώνοντας την φορολογητέα ύλη. Δηλαδή επιβαρύνεται με τους έμμεσους φόρους όπως ΦΠΑ. Μειώνοντας το πραγματικό του εισόδημα.
Οπότε ναι ο ε.ε επιβαρύνεται περισσότερο αλλά έχει την δυνατότητα με την έμμεση αποδοχή της πολιτείας πως δεν μπορεί να ελέγξει ποιες δαπάνες είναι λειτουργικές και ποιες προσωπικές, να μειώσει στο ίδιο επίπεδο με τον υπάλληλο τις φορολογικές του επιβαρύνσεις.
Δηλαδή το τεκμαρτό, στην σύγκριση αυτήν, στην ουσία αποτελεί το όριο, στεγανό του πόσες δαπάνες θα εμφανίζουν ως λειτουργικές.
Στο παράδειγμα μας δεν υπολογίζουμε το 30% των δαπανών του από την χρήση καρτών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον υπάλληλο για μείωση φορολογίας.
http://epixeirisi.gr/ΒΗΜΑ-ΛΟΓΙΣΤΩΝ/24281/Πίνακας-ασφαλιστικών-εισφορών-από-1|1|2023
Αλλες είναι οι εισφορές συνολικά και σε κατανομη
Αδικες
Καθως καταβαλονται επι 14 για συνταξη επι 12
Ή ακομη και σε μπονους ή υπερωριες
Ντροπη
Στον εργαζόμενο έπρεπε να καταβαλονται αντι για την αδηφάγο πολιτεια -
Γάτε μου, χαμός γίνεται... Τα πάντα περνάνε. Τους προτρέπουν πολλοί λογιστές.
Πολλές φορές σε συζητήσεις και με διάφορους ε.ε όταν το αναφέρω λένε πως" ο λογιστής μου εμένα μου είπε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα".
Οκ, δεν αντιλέγω τότε και εγώ. Ότι θέλουν.
Σε αντίστοιχη άτυπη έρευνα δική μου σε cash and carry....γελούσαν με γνωστούς τους. Χαμός....τα πάντα όλα είναι η απάντηση.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλες είναι οι εισφορές συνολικά και σε κατανομη
Αδικες
Καθως καταβαλονται επι 14 για συνταξη επι 12
Ή ακομη και σε μπονους ή υπερωριες
Ντροπη
Στον εργαζόμενο έπρεπε να καταβαλονται αντι για την αδηφάγο πολιτειαΣε κατανομή αυτή ειναι, σε υπολογισμό το έκανα με το ματι, δεν υπολόγισα ότι εσύ.
Πόσο βγαίνει στα 15Κ καθαρά;
-
Γάτε μου, χαμός γίνεται... Τα πάντα περνάνε. Τους προτρέπουν πολλοί λογιστές.
Πολλές φορές σε συζητήσεις και με διάφορους ε.ε όταν το αναφέρω λένε πως" ο λογιστής μου εμένα μου είπε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα".
Οκ, δεν αντιλέγω τότε και εγώ. Ότι θέλουν.
Σε αντίστοιχη άτυπη έρευνα δική μου σε cash and carry....γελούσαν με γνωστούς τους. Χαμός....τα πάντα όλα είναι η απάντηση.
Στο πρωην μακρο δεξερωπωςτολενερωρα υπαρχει η πολιτικη μονο τιμολογιο
Εκει ναι, κοβουν ασχετοι ασχετα
Αλλα στο συνολο πινατς
Η μη κοπη απυ ειναι η πληγηΚαι τα οριζόντια μετρα αντισυνταγματικα και αδικα για τους τίμιους, εστω και ενας να είναι, και η πολιτεια οφειλει η ιδια να εχει μηχανισμό να μην συμβαινει η φοροδιαφυγή
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η μη κοπη απυ ειναι η πληγη
Το ένα από τα δύο κεφάλια της Λερναίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2