-
@vasil said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Το καλοκαίρι με τους δρόμους να καίνε τα ελαστικά "σφυρίζουν" όπως το φθινόπωρο σε δρόμους με νερό. Τελικά ισχύει ότι σε τέτοιες θερμοκρασίες θα πρέπει να μην έχουμε τέρμα φουσκωμένα τα λάστιχα (όπως δηλαδή κάνουμε και το χειμώνα); Η είναι μύθος; Έχω ακούσει επίσης ότι επηρεάζεται και το φρενάρισμα...
Πάντα βάζεις τη πίεση π λέει ο κατασκευαστής.απο εκεί και πέρα το καλοκαίρι και ειδικά τώρα με καύσωνα οι πιέσεις μας είναι παραπάνω από το κανονικό.το αντίθετο ισχύει τον χειμώνα για αυτό λεμε έλεγχο πίεσης κάθε βδομάδα.
-
@bassstarlet said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Στο Skroutz πάντως, δεν μου βγάζει πρώτο κανένα κίτρινο.
Επειδή(ς) έχω χρησιμοποιήσει 5-6 από τα φθηνά, που έχουν σωλήνα επενδυμένη με «κάλτσα», την έχω πατήσει δυό φορές, να κοπεί ο σωλήνας εκεί που μπαίνει στο μηχάνημα.
Προφανώς το λάστιχο είναι ποιότητας κούκουρούκου, και λόγω θερμοκρασίας όταν φουσκώνεις, κόβεται.Μάλλον εννοεί o φίλος ένα κιτρινόμαυρο που λέει best seller (Τρόμπα Αυτοκινήτου C1399 150PSI με Καλώδιο Αναπτήρα 12V).
Κι εγώ πάντως την έχω πατήσει ακριβώς έτσι, όπως επίσης μου έχει τύχει να χαλάσει το όργανο (φούσκωνε αλλά δε δούλευε ο μετρητής), ενώ μου έχουν κάψει κάποιες φορές και ασφάλεια τέτοιου είδους τρόμπες.
Τώρα ποιο όργανο είναι πιο αξιόπιστο δε ξέρω, αλλά σίγουρα στα βενζινάδικα οι περισσότεροι έχουν μηχανήματα κάτω του μετρίου...
-
Πάρτε toyota που δείχνει στην οθόνη τη πίεση και τη βλέπεις όποτε θέλεις
Ένα συμπέρασμα ενώ τη βλέπω συνέχεια σε πρόσφατο ταξίδι (με ζέστη) δεν ανέβηκε πάνω από 0,2 bar (3psi).
Δεύτερο συμπέρασμα εντάξει τα μανόμετρα στα βενζινάδικα μπορεί να έχουν αποκλείσεις αλλά τα δίνουν για καλιμπράρισμα, εξαρτάται από τον επαγγελματία.
Τρίτο συμπέρασμα το TPMS Toyota δεν έχει διαφορές, έχω και ένα κομπρεσσέρ einhell και τα τσεκάρω. -
@a65 said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Ένα συμπέρασμα ενώ τη βλέπω συνέχεια σε πρόσφατο ταξίδι (με ζέστη) δεν ανέβηκε πάνω από 0,2 bar (3psi).
Δεύτερο συμπέρασμα εντάξει τα μανόμετρα στα βενζινάδικα μπορεί να έχουν αποκλείσεις αλλά τα δίνουν για καλιμπράρισμα, εξαρτάται από τον επαγγελματία.
Τρίτο συμπέρασμα το TPMS Toyota δεν έχει διαφορές, έχω και ένα κομπρεσσέρ einhell και τα τσεκάρω.Η θερμοκρασία θα αυξηθεί έντονα άρα και η πίεση με πολύ υψηλές ταχύτητες ή πολύ δυνατά επαναλαμβανόμενα φρενάρισματα. Κατά τα άλλα γύρω στο 0,2 αυξάνεται ή 20 βαθμούς
-
@w202-amg said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
@a65 said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Τρίτο συμπέρασμα το TPMS Toyota δεν έχει διαφορές, έχω και ένα κομπρεσσέρ einhell και τα τσεκάρω.Η θερμοκρασία θα αυξηθεί έντονα άρα και η πίεση με πολύ υψηλές ταχύτητες ή πολύ δυνατά επαναλαμβανόμενα φρενάρισματα. Κατά τα άλλα γύρω στο 0,2 αυξάνεται ή 20 βαθμούς
Δεν αμφιβάλλω, εγώ συγκεκριμένα γύρισα από Νεοχώρι Καρδίτσας στην Αθήνα που σημαίνει φρεναρίσματα συν ΕΟ γύρω στα 140 χλμ/ώρα.
Γενικά όποιος θέλει να βλέπει τη πίεση κυκλοφορούν ένα σωρό μαραφέτια για όλα τα βαλάντια
https://www.skroutz.gr/c/1885/Metrites-Piesis-Elastikon.html -
@vasil said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Στο Skroutz πάντως, δεν μου βγάζει πρώτο κανένα κίτρινο.
Επειδή(ς) έχω χρησιμοποιήσει 5-6 από τα φθηνά, που έχουν σωλήνα επενδυμένη με «κάλτσα», την έχω πατήσει δυό φορές, να κοπεί ο σωλήνας εκεί που μπαίνει στο μηχάνημα.
Προφανώς το λάστιχο είναι ποιότητας κούκουρούκου, και λόγω θερμοκρασίας όταν φουσκώνεις, κόβεται.Μάλλον εννοεί o φίλος ένα κιτρινόμαυρο που λέει best seller (Τρόμπα Αυτοκινήτου C1399 150PSI με Καλώδιο Αναπτήρα 12V).
Κι εγώ πάντως την έχω πατήσει ακριβώς έτσι, όπως επίσης μου έχει τύχει να χαλάσει το όργανο (φούσκωνε αλλά δε δούλευε ο μετρητής), ενώ μου έχουν κάψει κάποιες φορές και ασφάλεια τέτοιου είδους τρόμπες.
Τώρα ποιο όργανο είναι πιο αξιόπιστο δε ξέρω, αλλά σίγουρα στα βενζινάδικα οι περισσότεροι έχουν μηχανήματα κάτω του μετρίου...
Aυτο λεω ναι. 1,5 χρονο τωρα λειτουργει αψογα και ειναι απολυτα ακριβες. Για τα λεφτα του δεν εχω το παραμικρο παραπονο.
-
@nith1717 said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
@cson said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:
Πρώτα από όλα με τι όργανο μετρατε; Έχετε κάποιο αξιόπιστο ώστε αυτό που βλέπετε να είναι και το αληθινό ; Ειδάλλως δεν έχει νόημα η κουβέντα , βάλτε κοντά στο 30 δηλαδή από 27 έως 33 ρεαλιστική τιμή και το αμάξι θα σας πάει στη δουλειά σας.
Μην απαντήσει κανείς ότι τα βουλκανιζατερ έχουν σωστό μετρητή. Δεν έχω βρει βασικά ποτέ βουλκανιζατέρ με σωστό μετρητή .Έχω κοντά μου ένα βενζινάδικο που έχει ηλεκτρονικό μετρητή πίεσης ελαστικών και ακούγεται ένας ήχος όταν φτάσει στην επιθυμητή πίεση. Πηγαίνω χρόνια και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
Τώρα, πριν από μήνες αγόρασα ένα Xiaomi Hoto Air compressor και λέω να το δοκιμάσω.
https://m.youtube.com/watch?v=BB-Q4RsYn1IΚαλησπέρα.
Τελικά το Xiaomi Hoto Air compressor κάνει καλή δουλειά. Σε μισό λεπτό μόνο ελέγχει την πίεση! Την έλεγξα με την πιο κρύα θερμοκρασία περιβάλλοντος που βρήκα. Το 3ο υπόγειο πάρκινγκ της δουλειάς μου -
Το έχεις δοκιμάσει να φουσκώσει λάστιχο;
-
Το έχεις δοκιμάσει να φουσκώσει λάστιχο;
Ναι φίλε μου, μια χαρά φούσκωσε και τα 4 λάστιχα και χωρίς να πέσει η μπαταρία!!!
-
Πάντως στο skroutz διάβασα κάποια (πολύ) αρνητικά σχόλια.
Και γενικά, δεν εμπιστεύομαι προϊόντα της Xiaomi, γιατί είναι προβληματικά στο software. -
Πάντως στο skroutz διάβασα κάποια (πολύ) αρνητικά σχόλια.
Και γενικά, δεν εμπιστεύομαι προϊόντα της Xiaomi, γιατί είναι προβληματικά στο software.Αυτό το Xiaomi καθώς και το Bosch https://www.skroutz.gr/s/29941534/Bosch-Τρόμπα-Αυτοκινήτου-Easy-Pump-με-Καλώδιο-Αναπτήρα-12V-0603947000.html
που είναι 20€ πιο ακριβό, τα έχει ένας συνάδελφός μου χρόνια και είναι πολύ ευχαριστημένος και η διαφορά μεταξύ τους είναι αμελητέα... έτσι μου είπε... έτσι σας λέω. Τώρα... όταν πιάσουν τα κρύα θα πάω στο βενζινάδικο που σας ανέφερα παραπάνω και θα δω τι διαφορά έχουν. Οπότε ο χρόνος θα δείξει. -
Κάποτε ο ΝΔ (που είχε δώσει τα εύσημα στην Ρεπούση για το «στριμωξίδι» στην Σμύρνη...) έγραφε πως είχε πάρει όργανο TUV approved και απλά πήγαινε στο βενζινάδικο, φούλαρε τα ελαστικά, και όταν κρύωναν τα ξεφούσκωνε accordingly.
-
Εγώ έχω ένα της Black & Decker. Φουσκώνει και τα στρώματα θαλάσσης. Το έβαλα να φουσκώσει και το SUP μια φορά, αλλά χρειάστηκε ένα μισάωρο και βάλε. Είναι σχεδιασμένο για λίγο αέρα με υψηλή πίεση κι όχι πολύ αέρα με χαμηλή πίεση. Τώρα φουσκώνω το SUP με το χέρι και βάζω το μηχανάκι στο τελείωμα για να έρθει η πίεση ακριβώς σωστά.
Πιέσεις ελαστικών: 32/30?