-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δηλαδή, είναι σαν να βάζουμε μια έξτρα φορολογική επιβάρυνση σε όλα τα diesel διότι κάποιοι από τους dieselοκινητους βγάζουν τα αντιρυπαντικα φίλτρα και έτσι τους τιμωρούμε όλους μαζί.
Εκπληκτική λογική. Δεν συμφωνείτε;
Welcome back
Μου βγαίνει από μέσα μου....θα συγκρατήσω τον εαυτό μου.....όσο μπορώ
-
@manast said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει όμως, όχι εκτίμηση αλλά, γνώση, να γράψει γιατί τα φεβ έχουν όλα τα κακά του κόσμου μαζί, φορτισμένα ή αφόρτιστα και γιατί θέλουν να τα καταργήσουν σε σχέση με τα υβριδικά ας πούμε που έχουν όλα τα καλά του κόσμου και γιατί αυτά δεν είναι ένα απλό αφόρτιστο φεβ.
"Στο ταξίδι, οδηγώντας σε σχετικά σταθερή ταχύτητα στην εθνική οδό, το υβριδικό RAV4 (HEV) αποδείχθηκε οικονομικότερο και φιλικότερο στο περιβάλλον σε σχέση με την αφόρτιστη plug–in (PHEV) έκδοση του μοντέλου, ωστόσο η διαφορά στις καταναλώσεις των δύο αυτοκινήτων περιορίστηκε στο 0,5 λίτρο/100 χλμ., παρά το σημαντικά μεγαλύτερο βάρος του επαναφορτιζόμενου μοντέλου."
Ένα κατατοπιστικό άρθρο. Γενικά στην Ελλάδα, αν τα φορτίζεις κάθε 200 χλμ είναι πιο πράσινα στην χρήση τους.
-
Γιατι τοση μεγαλη διαφορα στιε τιμες παλι?Χονδρικα απλο diesel με απλη βενζινη ειναι κοντα στα 20λεπτα ,εγω περιμενα πως θα γινει το αντιθετο.
Υ.Γ Οντως ρωταω δεν το λεω για να αναψω φωτιες -
Γιατι τοση μεγαλη διαφορα στιε τιμες παλι?Χονδρικα απλο diesel με απλη βενζινη ειναι κοντα στα 20λεπτα ,εγω περιμενα πως θα γινει το αντιθετο.
Υ.Γ Οντως ρωταω δεν το λεω για να αναψω φωτιεςΤο ερώτημα είναι, πόσο πρέπει ο κοσμάκης να εμπιστεύεται τους δημοσιογράφους όταν αγοράζει αυτοκίνητα και όχι την κοινή λογική. Ας τα δουν αυτά όσοι πίστευαν για την κατάργηση diesel και ότι το κράτος θα το κυνηγήσει γιατί ρυπαίνει.
-
Τι να κάνουμε. Εδώ άλλοι πιστεύουν ότι θα καταργηθεί ο ΦΠ
-
Υ.Γ Οντως ρωταω δεν το λεω για να αναψω φωτιεςΑπλά γεμίσαμε στην Ευρώπη τις δεξαμενές φ.α και τα εργοστάσια ενέργειας και όχι μόνο δεν ξοδεύουν πλέον diesel για παραγωγή ενέργειας και έτσι έπεσε η ζήτηση του.
Συνεχίζει το diesel να πληρώνει τον μικρότερο φόρο. Για αυτό είναι φθηνότερο στην Ελλάδα.
Σε πολλές χώρες είναι ακριβότερο το DEISEL
https://www.cargopedia.net/europe-fuel-prices10 cents είναι η διαφορά στη μεση τιμή στην Ελλάδα
-
Πάλι πονάτε ?
-
Όλες οι χώρες της Ευρώπης που έχουν και τεράστιο δίκτυο οδικών μεταφορών έχουν ακριβότερο το Diesel εκτός από την Πορτογαλία, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία και.....Ελλάδα!
-
Αν εξαιρέσεις πολύ λίγες χώρες όπου η διαφορά παραμένει μεγάλη δηλαδή έως 0,25 λεπτά, στις περισσότερες το ντίζελ είναι πολύ κοντά πλέον με την βενζίνη. Τον Δεκέμβριο που ανέβηκα Λονδίνο με αυτοκίνητο αυτό είδα. Με αυτονομία 1000 χλμ όμως γεμίζω σε οποία χώρα βρω φθηνότερα οπότε δεν είχα θέμα. Στο νησί έκανα και το πρώτο ταξίδι άνω των 400 μιλίων με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
-
@kozani76 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το ερώτημα είναι, πόσο πρέπει ο κοσμάκης να εμπιστεύεται τους δημοσιογράφους όταν αγοράζει αυτοκίνητα και όχι την κοινή λογική. Ας τα δουν αυτά όσοι πίστευαν για την κατάργηση diesel και ότι το κράτος θα το κυνηγήσει γιατί ρυπαίνει.
Δεν θα καταργήσει το κράτος τα ντήζελ ούτε οι δημοσιογράφοι. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές τα καταργούν. Κανείς δεν προσφέρει ντήζελ πια και ακόμα και η PSA που έχτισε όνομα με τα ντήζελ τα καταργεί! Το λέει και η νέα CEO της:
-
Υ.Γ Οντως ρωταω δεν το λεω για να αναψω φωτιεςΤο ερώτημα είναι, πόσο πρέπει ο κοσμάκης να εμπιστεύεται τους δημοσιογράφους όταν αγοράζει αυτοκίνητα και όχι την κοινή λογική. Ας τα δουν αυτά όσοι πίστευαν για την κατάργηση diesel και ότι το κράτος θα το κυνηγήσει γιατί ρυπαίνει.
Καλά εντάξει.....
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το ερώτημα είναι, πόσο πρέπει ο κοσμάκης να εμπιστεύεται τους δημοσιογράφους όταν αγοράζει αυτοκίνητα και όχι την κοινή λογική. Ας τα δουν αυτά όσοι πίστευαν για την κατάργηση diesel και ότι το κράτος θα το κυνηγήσει γιατί ρυπαίνει.
Δεν θα καταργήσει το κράτος τα ντήζελ ούτε οι δημοσιογράφοι. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές τα καταργούν. Κανείς δεν προσφέρει ντήζελ πια και ακόμα και η PSA που έχτισε όνομα με τα ντήζελ τα καταργεί! Το λέει και η νέα CEO της:
Το εργοστάσιο της psa που κατασκεύαζε diesel μοτέρ θα κατακσευαζει πλέον ηλεκτρικά μοτέρ. Δεν έχει μείνει κανένας στα mainstream αυτοκίνητα με diesel πλην των premium μοντέλων όπου και αυτοί για το επόμενο διάστημα διαφημίζουν μονάχα τα plug ins...
Αυτό λέει η κοινή λογική -
Βασικά η ceo δεν μας είπε τίποτα καινούργιο και διαφορετικο από αυτα που λέμε μεταξύ μας εδώ στο forum και μάλιστα με πηγές. Μη πω πως τα είπε και πολύ περιληπτικά.
Τελικά να γίνουμε ceo και εμείς αν είναι έτσι. Να καταργήσουμε το diesel νωρίτερα, και να επαναφέρουμε το baleno και το multipla σε κάθε segment....
-
ρε ας κανουν οτι θελουν . Πως σκοπευουν να αντιμετωπίσουν τους κινεζους που ερχονται είναι το προβλημα. εκει θελω να δω το σχεδιο τους!!!!!! τα αλλα ολα τα δεχομαι no problem
-
Δεν έχει νόημα ο "καυγάς". Το 2035 θα απαγορευτούν ταυτόχρονα και τα ντίζελ και οι βενζίνες και τα υβριδικά. Όλα στο ίδιο τσουβαλι! Εντάξει, μπορεί να το ξανασκεφτούν οι Ευρωπαίοι και ανάλογα με τις συνθήκες (οι οποίες είναι πιο ευμετάβλητες από ποτέ), να δώσουν καμία παρατασουλα. Αλλά (δυστυχώς) και τα υβριδικά θα γίνουν παρελθόν πριν καλά - καλά προλάβουν να αντικρίσουν το μέλλον.
-
Αν δεν γίνει καυγάς να πάμε να κοιμηθούμε.
-
Έχει το speed στον Άλφα, δεν το θυμάμαι καθόλου.. MasterChef το βαρέθηκα. Δεν θέλω να τα μάθω, θέλω να τα φάω
-
Εγώ πάντως να πω το κρίμα μου πήρα το BMW X3 D για το παραπάνω δρομολόγιο, βάρυνε βέβαια ότι έχει λάστιχα για χιόνια και cc , είχε βέβαια 9 λίτρα μέση αλλά πήγαινα γρήγορα.
-
-
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά