-
Έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλά περιστατικά σε διάφορες χώρες με θύματα οδηγούς που έχουν επενδύσει πάνω στην κάρτα-κλειδί (δηλ. το όχημα αναγνωρίζει αυτόματα το κλειδί μέσω κάποιου ραδιοσήματος και απασφαλίζει τις πόρτες και ο κινητήρας ξεκινάει μόνος με το πάτημα ενός διακόπτη),αντί για το κλασικό κλειδάκι με τα κουμπάκια και το κεντρικό κλείδωμα.
Ποια είναι η γνώμη σας αξίζει ή καλύτερα να προτιμήσει κανείς το παραδοσιακό κλειδί αντί για αυτό;
-
@kingedward-0 said in Κάρτα-κλειδί ή αλλιώς keyless entry.:
Έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλά περιστατικά σε διάφορες χώρες με θύματα οδηγούς που έχουν επενδύσει πάνω στην κάρτα-κλειδί ( Το όχημα αναγνωρίζει αυτόματα το κλειδί μέσω ραδιοσήματος και απασφαλίζει τις πόρτες και ο κινητήρας ξεκινάει μόνο με το πάτημα ενός διακόπτη),αντί για το κλασικό κλειδάκι με το κεντρικό κλείδωμα.
Ποια είναι η γνώμη σας αξίζει ή καλύτερα να προτιμήσει κανείς το παραδοσιακό κλειδί αντί για αυτό;
Το χρησιμοποιώ από το 2007(swift). Οταν το αντικατέστησα το 2017 με το νέο swift, πήρα το glx αντί του gl+ που επίσης με κάλυπτε (νόμιζα τότε) εξοπλιστικά, αποκλειστικά λόγω του keyless. Τελικά άξιζαν και άλλα στοιχεία-άσχετο αυτό-
Και τη stelvio με keyless την πήρα.
Αυτά που διαβάζεις προφανώς και είναι αληθή. Κλέβονται όπως όλα, αλλά με άλλη μέθοδο. Δεν πλασάρονται ως αντικλεπτικά! Δεν ανακαλύφθηκε με τα keyless η κλοπή. Δεν καταλαβαίνω την έξτρα αγωνία των επικριτών σε σχέση με την ...τυπική κλοπή. Δηλαδή άμα το σπάσουν για να το πάρουν χαλαρώνεις; -
@manast said in Κάρτα-κλειδί ή αλλιώς keyless entry.:
Έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλά περιστατικά σε διάφορες χώρες με θύματα οδηγούς που έχουν επενδύσει πάνω στην κάρτα-κλειδί ( Το όχημα αναγνωρίζει αυτόματα το κλειδί μέσω ραδιοσήματος και απασφαλίζει τις πόρτες και ο κινητήρας ξεκινάει μόνο με το πάτημα ενός διακόπτη),αντί για το κλασικό κλειδάκι με το κεντρικό κλείδωμα.
Το χρησιμοποιώ από το 2007(swift). Οταν το αντικατέστησα το 2017 με το νέο swift, πήρα το glx αντί του gl+ που επίσης με κάλυπτε (νόμιζα τότε) εξοπλιστικά, αποκλειστικά λόγω του keyless. Τελικά άξιζαν και άλλα στοιχεία-άσχετο αυτό-
Και τη stelvio με keyless την πήρα.
Αυτά που διαβάζεις προφανώς και είναι αληθή. Κλέβονται όπως όλα, αλλά με άλλη μέθοδο. Δεν πλασάρονται ως αντικλεπτικά! Δεν ανακαλύφθηκε με τα keyless η κλοπή. Δεν καταλαβαίνω την έξτρα αγωνία των επικριτών σε σχέση με την ...τυπική κλοπή. Δηλαδή άμα το σπάσουν για να το πάρουν χαλαρώνεις;You got a point
-
Δεν έχει άδικο ο @manast αλλά δεν παύει η κλοπή των αυτοκινήτων με κάρτα να είναι πανεύκολη , ειδικά στις κάρτες που δεν σταματάνε να εκπέμπουν .
Την δεύτερη κάρτα την έχω σε φάκελο Faraday και την πρώτη που χρησιμοποιώ το βράδυ την έχω στην άλλη άκρη του σπιτιού που δεν φτάνει μέχρι την πόρτα .
Youtube Video -
Το χρησιμοποιώ από το 2007(swift)
Το δις εξαμαρτείν....
Στα suzuki συνεχώς εκπέμπει;
-
@lap said in Κάρτα-κλειδί ή αλλιώς keyless entry.:
Το δις εξαμαρτείν....
Δεν ξέρω σίγουρα αλλά μάλλον. Λίγα διακόπτουν στην ακινησία.
Η δεύτερη πάντως ήταν πολύ πιο γλυκιά από την πρώτη αμαρτία! Κρίμα που το κόψανε. -
@lap said in Κάρτα-κλειδί ή αλλιώς keyless entry.:
Το δις εξαμαρτείν....
Δεν ξέρω σίγουρα αλλά μάλλον. Λίγα διακόπτουν στην ακινησία.
Η δεύτερη πάντως ήταν πολύ πιο γλυκιά από την πρώτη αμαρτία! Κρίμα που το κόψανε.Σε ευχαριστώ φίλε @manast για το feedback! Αυτές οι θήκες faraday που χρησιμοποιείς κάνουν δουλίτσα;
-
Δεν έγραψα εγώ για τις faraday,ο yem ήτανε. Σαν θεωρία φαίνεται να στέκει. Σαν φιλοσοφία (γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε) πάλι στέκει.
Είχα κάποια στιγμή διαβάσει ένα άρθρο, στο οποίο τα απέρριπτε χωρίς να καταλάβω το γιατί. Αν κάποια στιγμή βρω και το δω, μπορεί να πάρω για τα εφεδρικά κλειδιά. -
Δεν έγραψα εγώ για τις faraday,ο yem ήτανε. Σαν θεωρία φαίνεται να στέκει. Σαν φιλοσοφία (γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε) πάλι στέκει.
Είχα κάποια στιγμή διαβάσει ένα άρθρο, στο οποίο τα απέρριπτε χωρίς να καταλάβω το γιατί. Αν κάποια στιγμή βρω και το δω, μπορεί να πάρω για τα εφεδρικά κλειδιά.Ένας βραχνάς ακόμη , αφού έχει δεν έχει αν γίνεις στόχος επιτήδειων και θέλει να στο πάρει...θα στο πάρει!
Το αυτοκίνητο το παρήγγειλα χωρίς, αλλά ήμουν σε σκέψη μήπως τελευταία στιγμή το βάλω γιατί έχει πακέτο με ηλεκτρικό χειρόφρενο και υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο συν την κάρτα κλειδί.
Ευχαριστώ όπως και να ΄χει και τον @yem για την αναφορά!
-
Είναι βολικό το αφιλότιμο.
Μπορεί και να είναι ...απωθημένο από τις ταινίες που έβλεπα μικρός. Ο ήρωας πάντα άνοιγε την πόρτα και έμπαινε ή έβγαινε αντίστοιχα! Βέβαια αυτός δεν έψαχνε ούτε για πάρκινγκ...
Μόνο σε κάτι κωμωδίες ψάχνανε κλειδιά να μπουν... -
Φίλε @Kingedward-0 η κάρτα είναι το κάτι άλλο.
Οκ φανφάρες κάποιος θα πει, εγώ θα πω σούπερ χρήσιμη, μπαινοβγανω στο αμάξι 5-10 φορές την μέρα και κουβαλάω πράγματα, σου λύνει τα χέρια πραγματικά.
Η θήκη Faraday δουλεύει μια χαρά, με την κάρτα μέσα και η θήκη μέσα στο αμάξι και δεν την αναγνωρίζει. Δεν γνωρίζω αν χαλάει το κοντρόλ. -
@yem said in Κάρτα-κλειδί ή αλλιώς keyless entry.:
Φίλε @Kingedward-0 η κάρτα είναι το κάτι άλλο.
Οκ φανφάρες κάποιος θα πει, εγώ θα πω σούπερ χρήσιμη, μπαινοβγανω στο αμάξι 5-10 φορές την μέρα και κουβαλάω πράγματα, σου λύνει τα χέρια πραγματικά.
Η θήκη Faraday δουλεύει μια χαρά, με την κάρτα μέσα και η θήκη μέσα στο αμάξι και δεν την αναγνωρίζει. Δεν γνωρίζω αν χαλάει το κοντρόλ.Σίγουρα "ευκολία" και "άνεση" είναι οι λέξεις κλειδιά που επιζητούμε για να διευκολύνου την καθημερινότητά μας! Έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση (μάρκα κλπ);
-
Αυτά τα keyless ανοίγουν και με κλειδί; Έχουν κλειδαριά;
-
@storm said in Κάρτα-κλειδί ή αλλιώς keyless entry.:
Ναι μέσα στον πομπό συνήθως υπάρχει και η "λεπίδα" που μπαίνει στην κλειδαριά ,έτσι ήταν στο Toyota iQ που πούλησα.
Επειδή μου άρεσε αυτή η ευκολία -και η ασφάλεια μετά την πώληση επέστρεψε σχεδόν όλο το ποσό που είχα προπληρώσει
- έδωσα κάτι παραπάνω και έβαλα συναγερμό με αυτήν την λειτουργεία στο Yaris Cross , ελπίζω το Hands Free της Starline να μην χακάρετε τόσο εύκολα όπως το Keyless entry της Toyota .
-
-
Σε δίκυκλα που έχουν αυτή την δυνατότητα και δεν έχουν κλειδαριά, έχουν συμβεί περίεργα περιστατικά, με τις παρεμβολές (κυρίως από κεραίες κινητής τηλεφωνία ή/και κεραίες/ενισχυτές κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν σε υπόγεια γκαράζ π.χ. εμπορικών κέντρων).
Στα αυτοκίνητα δεν ξέρω αν οι παρεμβολές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.
-
πάτα play απο εκεί που το άφησα
Σίγουρα "ευκολία" και "άνεση" είναι οι λέξεις κλειδιά που επιζητούμε για να διευκολύνου την καθημερινότητά μας! Έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση (μάρκα κλπ);
Εννοείς μάρκα θήκης Faraday ή για τον μηχανισμό keyless ?
-
Τελικά εσύ είσαι γάτος φίλε @yem. Έβαλες το κατάλληλο βίνδεο... γιατί ψήνομαι για Captur 1ης γενιάς και είναι με Keyless...χε!χε!...
-
Τελικά εσύ είσαι γάτος φίλε @yem. Έβαλες το κατάλληλο βίνδεο... γιατί ψήνομαι για Captur 1ης γενιάς και είναι με Keyless...χε!χε!...
ΧΑΧΑΧΑ στο 1 αν θυμάμαι καλά φαίνεται η υποδοχή του κλειδιού , ένα βήμα λιγότερο
-
Το έχω δει από κοντά..χε!χε!...
Κάρτα-κλειδί ή αλλιώς keyless entry.