-
Καλησπέρα σας. Εχω δύο απορίες δεδομένου ότι καλά τα λέει ο κοκ αλλά στην Ελλάδα είμαστε λίγο χωριό και δεν ξέρω με ποια λύση είμαι περισσότερο καλυμμένη νομικά.
-
Είναι μια πολυκατοικία που έχει μεγάλο πεζοδρόμιο μπροστά της τόσο ώστε να το "καβαλησουν" 5 αμάξια. Την μια θέση την χρησιμοποιήσει ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων εκεί, παρόλο που δεν έχει κάποια αδεια ώστε να μη παρκάρουμε και τις άλλες 4 αυτοί που μένουν στην πολυκατοικία χωρίς άδεια. Να σημειωθεί ότι το πεζοδρόμιο σε όλο το μήκος του έχει απαγόρευση στάθμευσης αλλά τα αφήνουν και στο πεζοδρόμιο και πάνω σε αυτό σε αυτές τις 4 θέσεις. Επίσης να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πυλωτή, απλά πολύ μεγάλο πεζοδρόμιο. Κανένας δεν τους γράφει εκτός αν γίνει κλήση στην αστυνομία. Αρα εγώ ως τρίτη μπορώ να το βάλω πάνω στο πεζοδρόμιο έτσι (όσο να ναι παράνομα, αλλά από την πολυκατοικία δεν έχουν δικαίωμα να μου πουν τίποτα εφόσον δεν έχουν άδεια)? Υποτίθεται η απαγόρευση είναι για να μην εμποδίζει την διέλευση πεζών αλλά το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο την εμποδίζει έτσι κι αλλιώς με δύο δέντρα δεξιά και αριστερά από αυτές τις άτυπες θέσεις πάρκινγκ.
-
Σε μια άλλη πολυκατοικία, όχι η είσοδός της, αλλά το εξωτερικό της πορτάκι είναι σχεδόν στον δρόμο. Το πεζοδρόμιο είναι οριακά ανύπαρκτο, χωράει ένας άνθρωπος να περάσει και πάλι βρίσκει εμπόδιο (δέντρο) μπροστά του. Νομικά στον κοκ δεν γράφει πουθενά από όσο ειδα ότι απαγορεύεται η στάθμευση μπροστά σε είσοδο πολυκατοικίας, αλλά θεωρείται πάλι ότι είσαι παράνομος λόγω του πεζοδρομίου? Βέβαια δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αλλά είναι ένα με τον δρόμο το πεζοδρόμιο, δεν είναι καν υπερυψωμένο. Δεν μετράει καν σαν πεζοδρόμιο. Οτι και να είναι πάντως δεν υπάρχει σημα απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης.
-
-
- Μήπως το πεζοδρόμιο είναι ελεύθερος χώρος στο οικόπεδο της πολυκατοικίας; Ας πούμε στη Γλυφάδα στο κέντρο(που έχει πολύ φαρδιά πεζοδρόμια) στην πράξη το μισό είναι ο ακάλυπτος κι όχι το πεζοδρόμιο.
- Το να κλείσεις την πόρτα του σπιτιού είναι αγένεια, είτε επιτρέπεται, είτε απαγορεύεται η στάθμευση.
-
@tgd said in Νομοθεσία περί στάθμευσης:
- Μήπως το πεζοδρόμιο είναι ελεύθερος χώρος στο οικόπεδο της πολυκατοικίας; Ας πούμε στη Γλυφάδα στο κέντρο(που έχει πολύ φαρδιά πεζοδρόμια) στην πράξη το μισό είναι ο ακάλυπτος κι όχι το πεζοδρόμιο.
- Το να κλείσεις την πόρτα του σπιτιού είναι αγένεια, είτε επιτρέπεται, είτε απαγορεύεται η στάθμευση.
Στην πρώτη περίπτωση δεν πρέπει να είναι της πολυκατοικίας γιατί τους έχουν ξανακοψει κλήση μετά από παράπονα κάποιου.
Στην δεύτερη, είναι επίσης αγένεια και χωριάτικο να σηκώνεις υαλοκαθαριστηρες ως προειδοποίηση, δεδομένου ότι μπαινοβγαίνουν και από το πάρκινγκ. Από ποτε οι πολυκατοικίες έχουν τα όρια τους μέχρι τον δρόμο? Αν απαγορευόταν η στάθμευση θα υπήρχε η κατάλληλη σήμανση.
-
@anna98 said in Νομοθεσία περί στάθμευσης:
Αρα εγώ ως τρίτη μπορώ να το βάλω πάνω στο πεζοδρόμιο έτσι (όσο να ναι παράνομα, αλλά από την πολυκατοικία δεν έχουν δικαίωμα να μου πουν τίποτα εφόσον δεν έχουν άδεια)?
Εάν είναι Parking δεν μπορείς να παρκάρεις και εσύ αφού τους εμποδίζεις να μπούνε και να βγούνε, επίσης φαίνεται να είναι πεζοδρόμιο + πρασιά , αν υπάρχει άδεια Parking πας παρακάτω αν όχι παρκάρεις στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο ή στην ξένη πρασιά
Στην δεύτερη, είναι επίσης αγένεια και χωριάτικο να σηκώνεις υαλοκαθαριστηρες ως προειδοποίηση, δεδομένου ότι μπαινοβγαίνουν και από το πάρκινγκ. Από ποτε οι πολυκατοικίες έχουν τα όρια τους μέχρι τον δρόμο? Αν απαγορευόταν η στάθμευση θα υπήρχε η κατάλληλη σήμανση.
Η λογική λέει να σκεφτόμαστε και πως θα βγει ο άνθρωπος απο το σπίτι του , ιδιαίτερα μητέρες με καροτσάκια /ηλικιωμένοι κτλ.
ΑΝ σηκώνουν υαολοκαθαριστήρες είναι επικίνδυνο για την σωματική τους υγεία γιατί θα τους τα έσπαγα τα χεράκια .
Δεν έχει όρια τον δρόμο , φαίνεται ξεκάθαρα το υποτιθέμενο πεζοδρόμιο , τυπικό πεζοδρόμιο για εδώ που μένω . -
@yem said in Νομοθεσία περί στάθμευσης:
Αρα εγώ ως τρίτη μπορώ να το βάλω πάνω στο πεζοδρόμιο έτσι (όσο να ναι παράνομα, αλλά από την πολυκατοικία δεν έχουν δικαίωμα να μου πουν τίποτα εφόσον δεν έχουν άδεια)?
Εάν είναι Parking δεν μπορείς να παρκάρεις και εσύ αφού τους εμποδίζεις να μπούνε και να βγούνε, επίσης φαίνεται να είναι πεζοδρόμιο + πρασιά , αν υπάρχει άδεια Parking πας παρακάτω αν όχι παρκάρεις στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο ή στην ξένη πρασιά
Η λογική λέει να σκεφτόμαστε και πως θα βγει ο άνθρωπος απο το σπίτι του , ιδιαίτερα μητέρες με καροτσάκια /ηλικιωμένοι κτλ.
ΑΝ σηκώνουν υαολοκαθαριστήρες είναι επικίνδυνο για την σωματική τους υγεία γιατί θα τους τα έσπαγα τα χεράκια .
Δεν έχει όρια τον δρόμο , φαίνεται ξεκάθαρα το υποτιθέμενο πεζοδρόμιο , τυπικό πεζοδρόμιο για εδώ που μένω .1ο) δεν έχουν άδεια παρκινγκ, το βάζει όποιος θέλει πάνω αλλά αυτοί που μένουν εκεί (επίσης χωριάτες) άμα δουν αμαξι που δεν είναι δικό τους σηκώνουν κι αυτοί υαλοκαθαριστηρες. Αλλά τυπικά φαντάζομαι είναι όλοι παράνομοι όσοι καβαλανε πεζοδρόμιο. Επίσης υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης κατά μήκος του πεζοδρομίου οπότε αυτό είναι ξεκάθαρα παράνομο, γι'αυτο και τα ανεβάζουν πάνω.
- δεν λέω να καβαλήσω το υποτιθέμενο πεζοδρόμιο, αλλά να το βάλω ακριβώς δίπλα αυτού. Η ίδια τους η πολυκατοικία είναι ακατάλληλη για καροτσάκι, εξάλλου ακριβώς δίπλα φαίνεται το πάρκινγκ τους που είναι ανοιχτοτατο στον δρόμο και μπορούν να μπαινοβγαίνουν από εκεί. Ανθρωπιά ξεανθρωπια, όλοι έχουμε τις δουλειές μας/ραντεβού μας/υποχρεώσεις μας, οπότε όταν θέλω να πάω κάπου και νομική απαγόρευση δεν υπάρχει, δεν θα κάτσω να σκεφτώ αν ξεβολβω κάποιον που δεν είχε χρήματα για βίλλα στα προάστια ΕΦΟΣΟΝ όλες οι πιο εύκολες θέσεις είναι πιασμένες. Ναι αν έχω άπειρες θέσεις πάρκινγκ δεν θα το βάλω ούτε μπροστα σε μαγαζί, ούτε σε σπίτι, αλλά αν δεν έχω άλλες επιλογές κι αυτοί δεν έχουν αδεια που να μου το απαγορεύει, φυσικά και θα το κάνω.
-
ε τότε μην ζητάς κανενός την γνώμη
μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος
-
Ότι να ' ναι.
-
Σίγουρα η στάθμευση πάνω στο πεζοδρόμιο έτσι κάθετα κλείνοντας την πρόσβαση σε πεζούς και καροτσάκια είναι παράνομη.
Αν υπάρχει παραθυράκι με βάση το νόμο και την άδεια οικοδομής είναι για τα 2-3 μέτρα πλατους παράλληλα στην πρόσοψη , ώστε να μένουν άλλα 2-3 μέτρα για τους πεζούς , καροτσάκια κλπ , δηλαδή θα έπρεπε να είναι παράλληλα παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα προς τον τοίχο της πολυκατοικίας.
Οπότε αν βρίσκεις κενό επάνω στον δρόμο το αφήνεις και δεν σε νοιάζει , ας φέρουν αστυνομία. Ακόμη και αυτοκίνητο να υπάρχει όπως στην φωτο , ας κανει κανα δεκαριά μανούβρες να βγεί απο το μικρό κενό που αφήνει το δέντρο.Τώρα για τους αλλους με το...πορτάκι ενώ έχουν άνετη και μεγάλη πρόσβαση όπως καθαρά φαίνεται στην φωτο απο άλλο τμήμα εννοείται τους γράφεις κανονικά.
Αν έχω δηλαδή 50 μέτρα πρόσοψη να βάζω πορτάκια ανα 5 μέτρα και να απαγορέυω την στάθμευση!Ως προς τις πονηροβλαχιές που ανέφερες , τυπώνεις την σχετική διάταξη περι ποινικού αδικηματος φθοράς ξένης περιουσίας και την κολλάς στο τζάμι.
-
Το άλλο τμήμα που φαίνεται στη φώτο είναι η είσοδος του πάρκινγκ. Δεν είναι η είσοδος της πολυκατοικίας.
-
@m3rlin said in Νομοθεσία περί στάθμευσης:
Το άλλο τμήμα που φαίνεται στη φώτο είναι η είσοδος του πάρκινγκ. Δεν είναι η είσοδος της πολυκατοικίας.
Ακριβώς.
Δεν μπορεί να λαμβάνεται ως 2η είσοδος,γιατί κάποιος που δεν έχει θέση parking,δε θα έχει και κλειδιά του γκαράζ για είσοδο-έξοδο,οπότε έχει σαν μόνη πρόσβαση αυτή την κεντρική εξώπορτα της πολυκατοικίας. -
Δεν έχει γκαραζοπορτα όπως βλέπω και νομίζω απαγορεύεται σε πιλοτή , είσοδος για την πιλοτή είναι και είναι ελεύθερη, για πεζούς και αυτοκίνητα και καροτσάκια και έχει πρόσβαση - άνοιγμα στην είσοδο της πολυκατοικίας από αριστερά.
Έτσι είναι οι περισσότερες πολυκατοικίες.
Αν ολοι έβαζαν και ένα πορτακι και μια ράμπα 30-50-100 μέτρα μέχρι την είσοδο και συντριβάνια και πισίνες και κιόσκια και φοίνικες δεν με ενδιαφέρει, ας φτιάχνουν και ανάλογο πλάτους πεζοδρόμιο ή να μπαίνουν 1-2 μέτρα στην πανέμορφη μάντρα - περίφραξη τους. -
απλα αν παρακρει μεγαλο αυτοκινητο αναμεσα στα 2 δενδρα και κολλητά στο "πεζοδρομιο" τότε δεν βγαινει κανεις καταλαβαίνω (ποσο με καροτσι), γιατι αυτοκινητο και 2 δενδρα θα κανουν ενα Π.
-
Η φύτευση των δύο δέντρων στην φώτο, είναι παράνομη. Πρέπει να μένει ανεμπόδιστο 0.60cm πλάτους στο ο Θεός να το κάνει πεζοδρόμιο.
-
Η γυναίκα μου ακόμα γκρινιάζει που δεν άφησα να φυτέψει τίποτα στο πεζοδρόμιο (πλάτους 1,20). Αλλά βέβαια δεν έκοψα τα υπάρχοντα δέντρα από την άλλη μεριά (με πεζοδρόμιο πλάτους 0,80).
Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει, αν αρχίσουν να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο!
Νομοθεσία περί στάθμευσης