-
Συγνώμη εκ των προτέρων για το μακρύ ποστ, αλλά νομίζω ότι σας ενδιαφέρει...
Πριν από 2-2.5 χρόνια σε κάποιο σημείο της Εθνικής, πριν το ύψος της Γλύφας, τα έργα δεν είχαν τελειώσει ή κάτι επισκεύαζαν και όλη η κυκλοφορία γινόταν από το ένα ρεύμα.
Είχαν τοποθετήσει διαχωριστικά στη μέση (βαρελάκια με το σχετικό σήμα ανά δέκα(?) μέτρα) και κινούμασταν με μια ταχύτητα περίπου 70χλμ ο ένας πίσω από τον άλλον (περιπου 10 αυτοκίνητα πίσω από 2 φορτηγά), εγώ ήμουν τελευταίος στο κομβόι.
Ξαφνικά βλέπω μια μαύρη Μερσεντέ με δύο μεσήλικες, με το γνωστό στυλ του νεοπλουτίδη, να με πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα, μου ανάβουν τα φώτα και κολλάνε στον προφυλακτήρα μου.
Αφού κατάλαβαν ότι δεν μπορούσα ο άσχετος να σηκώσω το αυτοκίνητο στις δύο ρόδες για να τους αφήσω να περάσουν, περνούν ανάμεσα από τα εμπόδια στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσουν όχι μόνο εμένα αλλά και τα αυτοκίνητα μπροστά από το δικό μου.
Όταν είχαν φτάσει στο ύψος του προπορεύμενου αυτοκινήτου, από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν ένα άλλο αυτοκίνητο, τα ζώα με τη Μερσεντέ φυσικά και δεν έκοψαν ταχύτητα και τότε έπεσα στα φρένα (σχεδόν το σταμάτησα) προκειμένου να τους ανοίξω δρόμο να ξαναμπούν μπροστά στο δικό μας ρεύμα.
Οι κύριοι αυτοί μπήκαν μπροστά μου και στην πρώτη ευκαιρία ξαναέκαναν το ίδιο...
Όταν μετά από λίγο, που άνοιγε ο δρόμος, τους έφτασα και τους προσπέρασα τους έριξα μια καλή μούντζα και τα σχετικά γαλλικά και αυτά τα ζώα γελούσαν λες και είχαν κάνει την εξυπνάδα της χρονιάς.
Ανάλογες εμπειρίες γίγουρα θα έχετε όλοι σας, εως πότε όμως θα αφήνουμε τον κάθε ανεγκέφαλο να παίζει κορώνα γράμματα τη ζωή μας και τι μπορούμε να κάνουμε;
-
Σε κάτι τέτοιο; Τηλέφωνο στην αστυνομία από το κινητό.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Σε κάτι τέτοιο; Τηλέφωνο στην αστυνομία από το κινητό.Ναι αλλα δεν θα σε ρωτησουν 'θα κανετε μηνυση;' . Κι αν δεν εχει προκληθει ατυχημα; Τι κανεις κ τι λες; Πως ενεργεις; Απλα αυτος ο καραγκιοζης με υπ αριθμο **** ηρθε μυτη με τον Θεο κ πηγε να μας παρει μαζι του;
-
εντάξει, όλοι κάνουμε βλακείες καμια φορά, είτε από κούραση, είτε από αφηρημάδα, είτε καν να ψάξουμε ένα σταθμό στο ραδιόφωνο, οτιδήποτε, είτε ο άλλος να κάνει τη βλακεία, όμως κάτι ηλίθιοι-ζώα επαγγελματίες φορτηγά ΔΧ που μεταφέρουν ξύλα/σίδερα και παρεμφερή χωρίς φύλαξη, εκεί τι κάνουμε, πώς προστατευόμαστε σε περίπτωση που ο μπροστά κοκκαλώσει και φύγουν τα ξύλα και με αποκεφαλίσουν; και δεν έχω δει ένα και δύο φορτηγά να κυκλοφορούν έτσι χύμα, αλλά συνέχεια!
-
Αμάρτησα και πάλι.
Με Gr. Punto, το μικρό με τα 65 άλογα φεύγω από Ηράκλειο για Μπαλί. Στο δρόμο πέριξ του Ηρακλείου - με τις 2 λωρίδες -κι ενώ πηγαίνω με 170-180 προσπερνάω ένα L200 με Ρεθυμνιώτικες πινακίδες (και κάτι λαστιχάρες που προεξήχαν στο δρόμο μισό μέτρο που λέει ο λόγος) που πήγαινε κι αυτός 150-160. Πλακώνομαι στα φρένα εκεί που μερικές φορές 'παρκάρει' η γνωστή άσπρη Octavia, με περνάει ο αγρότης. Συνεχίζουμε να ανηφορίζουμε στα στροφιλίκια προς τη Λυγαριά. Ο αγρότης δεν με αφήνει να περάσω. Έλλα όμως που πίσω μου έρχεται ένα Mini Cooper ο οποίος αφού έμεινε λίγο πίσω μου μάλλον κατάλαβε το παιχνίδι που παιζόταν και αποφάσισε να μας δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Μας περνάει και τους 2 χαλαρά μεν αλλά ταρζανίστικα δε. Με πολύ ρίσκο δηλαδή. Κάποια στιγμή μετά από 10 περίπου χιλιόμετρα ο αγρότης δε ξέρω τι έπαθε και με άφησε να περάσω. 136 εναντίον 65 εξηγείται αλλιώς? Να πω του στραβού το δίκιο το L200 δεν είναι δα και το ιδανικό 'αυτοκίνητο' για να μπαίνεις στις στροφές. Όχι ότι δεν στρίιβει απλά θέλει χέρια. Τόσο ο μεγάλος κύκλος του τιμονιού όσο και οι μαλακές αναρτήσεις το κάνουν 'κάπως'
Λίγο πιο κάτω συναντάω το Cooper ο οποίος είχε χαλαρώσει μάλλον. Μόλις αντιλήφθηκε ότι τον πλησιάζω πάτησε γκάζι ο αφιλότιμος. Μα καλά ρε φίλε έχεςι τέτοιο αμάξι και μπαίνεις στη διαδικασία να πας κόντρα με ένα 'κουβά' ? Για κακή του τύχη όμως το παλικάρι δεν είδε/ δεν ήξερε ότι υπήρχε και μια όμορφη κάμερα. Πλακώνομαι εγώ στα φρένα κι αυτός επιτάχυνε και πέρασε με πολλά χιλιόμετρα. Δυσάρεστη έκπληξη τον περιμένει σε λίγο καιρό αν η κάμερα δούλευε. -
3 aμαρτίες σε 11 χρόνια δε τις λες και πολλές..... μπορείς να κοινωνήσεις το Πάσχα........
-
Για να σώσει τους αμαρτωλούς ήρθε Ο Θεάνθρωπος. Είσαι στο δρόμο ενός εκ των δυο ληστών...
-
Για να το ξεθάψω να δω τι γίνεται. Έχει καινούργια μέλη που έχουν βαρύ δεξί ποδαράκι?
Χθες το βράδυ πιάνω εθνική με πεζώ 108. Πατάω γκάζι αρχίζει να ανεβαίνει αργά η ταχύτητα, 80-90-100-110.
Πίσω μου βλέπω φώτα να πλησιάζουν. Με περνάει ένα L200, ίδιο με το δικό μου με τα 136 άλογα. Ψιλοπλακωμένος.
Εγώ συνεχίζω να αναπτύσω ταχύτητα. 130, 140, 150. Παιδιά τον πέρασα με 165. Δεν το πίστευα. Το L200 το ξέρω απ έξω, το 108 δεν έχει καμμία τύχη ακόμα και με τα 165.
Η μόνη εξήγηση είναι ότι ο τύπος ήταν βοσκος και είχε βάλει πάνω στη καρότσα ψηλά μεταλλικά κάγκελα, για μεταφορά προβάτων κλπ, τα οποία λογικά κόβουν ταχύτητα και από το πλάι και από πάνω. -
Την ημέρα που έκανα το παρακάτω θέμα:
https://cartalk.gr/deltona-apenanti-911-odigoume-afti-tin-kyriaki/οδηγούσα την 911 από το Προκόπι ως το σπίτι μου. Στην Αττική Οδό, πιάνω την κουβέντα με τον ιδιοκτήτη. "Δεν το έχω πατήσει πάνω από 220", με λέει. "Απλώς δεν έτυχε".
"Έλα ρε Βασίλη, με τη δύναμη που έχει τούτο δω, τα πιάνεις για πλάκα."
Περιμένω να περάσουμε τη γέφυρα του Alpha και στην επόμενη κατηφορική ευθεία προς αεροδρόμιο, καρφώνω με καμιά 130άρα το πόδι στο πάτωμα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, το ψηφιακό κοντεράκι έγραφε 227 κι ένας έρμος νοικοκύρης τρελάθηκε να μπει στη μεσαία, νόμιζε ότι θα τον εμβολίσω. Ανέβαζε ακόμα πολύ δυνατά, είναι κι ελαφριά κατηφόρα, ήθελα μόνο να ξεπεράσω τα 220 του κατόχου. Οπότε ξανάκοψα στη νόμιμη ταχύτητα και μπήκα δεξιά για Κορωπί. -
οκ, 911 και 227 μολις? ειδες φλας απο φεβ να περασει?
αχαχαχ -
@gatoz said in ΑΜΑΡΤΗΣΑ!!!:
οκ, 911 και 227 μολις? ειδες φλας απο φεβ να περασει?
αχαχαχΔεν είμαι των υψηλών ταχυτήτων. Τα 227 ήταν στιγμιαία και ξανά στα νόμιμα.
-
Εντωμεταξύ, διαβάζοντας το thread λέω, τι στο καλό αυτοί με ηλεκτρικό δεν αμαρτάνουν; Ούτε μια ιστοριούλα…
-
@jamesd said in ΑΜΑΡΤΗΣΑ!!!:
Εντωμεταξύ, διαβάζοντας το thread λέω, τι στο καλό αυτοί με ηλεκτρικό δεν αμαρτάνουν; Ούτε μια ιστοριούλα…
Τι είναι πιο επικίνδυνο, αυτός που πάει 200 στην Εθνική ή αυτός που μπορεί να πιάνει 100-120 από στενό σε στενό... Χμ... Ενδιαφέρον δίλημμα.
-
Έχει 2-3 χρόνια που πετυχαίνω κάπου στα χωριά της Σκύδρας ένα RX8 να πηγαίνει σβέλτα, κολλάω πίσω του και όσο πήγαινε πήγαινα. Έβγαινε με το πλάι στις στροφές, με το πλάι και εγώ. Σε μια μεγάλη ευθεία έφτασε τα 170 και τον ακολούθησα, μετά χωρίσανε οι δρόμοι μας. Έκτοτε δε θυμάμαι να έχω κάνει κάτι αντίστοιχο, άλλωστε δεν υπάρχουν και μέρη για κάτι τέτοιο. Μέσα στην πόλη για κανένα λόγο ενώ στο βουνό συνήθως πάμε 2-3 αυτοκίνητα οπότε μεταξύ μας ότι κάνουμε.
ΑΜΑΡΤΗΣΑ!!!