-
Καλησπέρα σε όλο το Forum.
Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ.
Χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο για να μεταβαίνω κάθε χρόνο, για έναν χρόνο, σε διαφορετικό σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Επειδή το μπάτζετ είναι πολύ πολύ περιορισμένο (μεχρι 2000) η ερώτησή μου είναι η εξής:
Αξίζει να αγοράσω κάποιο μεταχειρισμένο, ή να κάνω ένα δυνατό service στο suzuki swift gti του 92; -
@ioanis said in Suzuki Swift Gti 92 SERVICE:
Χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο για να μεταβαίνω κάθε χρόνο, για έναν χρόνο, σε διαφορετικό σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Επειδή το μπάτζετ είναι πολύ πολύ περιορισμένο (μεχρι 2000) η ερώτησή μου είναι η εξής:
Αξίζει να αγοράσω κάποιο μεταχειρισμένο, ή να κάνω ένα δυνατό service στο suzuki swift gti του 92;Σίγουρα ένα νεότερο μοντέλο θα σου προσφέρει οδική ασφάλεια καλύτερη. Αλλά με 2000€ ότι βρεις θα χρειαστεί σίγουρα μαζεματα.
To Suzuki πόσα χιλιόμετρα έχει και σε τι κατάσταση είναι ; -
Για μένα κάνεις το υπάρχον καινούργιο όπου χρειάζεται. Με 2000€ δεν αγοράζεις κάτι αξιόλογο και δεν ξέρεις που πονάει. Αν βέβαια το swift είναι χρεπι τότε η αντικατάσταση του είναι επιβεβλημένη.
-
Πούλησε θεία μου Vectra του 98 με 150.000 χλμ, πρώτο χέρι και με δύο επισκευές άνω του χιλιάρικου τα τελευταία δύο χρόνια. Το αμάξι ήταν άψογο. Έφυγε για 1.500 ευρώ, υπάρχουν αντίστοιχες ευκαιρίες αλλά θέλουν ψάξιμο και τύχη.
-
@dimsabas said in Suzuki Swift Gti 92 SERVICE:
Πούλησε θεία μου Vectra του 98 με 150.000 χλμ, πρώτο χέρι και με δύο επισκευές άνω του χιλιάρικου τα τελευταία δύο χρόνια. Το αμάξι ήταν άψογο. Έφυγε για 1.500 ευρώ, υπάρχουν αντίστοιχες ευκαιρίες αλλά θέλουν ψάξιμο και τύχη.
Ένα αυτοκίνητο του 98, όσο καλοσυντηρημένο κι αν είναι, ακόμη κι αν έχει λίγα χιλιόμετρα, θα βγάζει συνεχώς προβλήματα διότι εκτός από την φθορά λόγω χρήσης, υπάρχει και η φθορά λόγω χρόνου. Οτιδήποτε αποτελείται από πλαστικό ή λάστιχο αρχίζει να αποσυντίθεται με αποτέλεσμα να τρυπάει, να σχίζεται, να προκαλέι διαρροές κλπ...
Με τα παλιά αυτοκίνητα, ο ιδιοκτήτης καθίσταται μόνιμος αιμοδότης των συνεργείων. -
I faced similar kind of issue last time, I am still searching for some proper solution Same issue still no fix to this.
-
@alexandros-s said in Suzuki Swift Gti 92 SERVICE:
Ένα αυτοκίνητο του 98, όσο καλοσυντηρημένο κι αν είναι, ακόμη κι αν έχει λίγα χιλιόμετρα, θα βγάζει συνεχώς προβλήματα διότι εκτός από την φθορά λόγω χρήσης, υπάρχει και η φθορά λόγω χρόνου. Οτιδήποτε αποτελείται από πλαστικό ή λάστιχο αρχίζει να αποσυντίθεται με αποτέλεσμα να τρυπάει, να σχίζεται, να προκαλέι διαρροές κλπ...
Με τα παλιά αυτοκίνητα, ο ιδιοκτήτης καθίσταται μόνιμος αιμοδότης των συνεργείων.Στο προκείμενο: τι θα έκανες εσύ με τα δύο χιλιάρικα; Εγώ θα πουλούσα το παλιό όσο έπιανε και θα συμπλήρωνα αυτά τα δύο χιλιάρικα ώστε να πάρω κάποιο τεφαρίκι από κάποιον ηλικιωμένο. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, δεν μπορεί να τα δώσει προκαταβολή και να βάλει δόσεις για κάτι καινούριο.
-
Στο προκείμενο: τι θα έκανες εσύ με τα δύο χιλιάρικα; Εγώ θα πουλούσα το παλιό όσο έπιανε και θα συμπλήρωνα αυτά τα δύο χιλιάρικα ώστε να πάρω κάποιο τεφαρίκι από κάποιον ηλικιωμένο. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, δεν μπορεί να τα δώσει προκαταβολή και να βάλει δόσεις για κάτι καινούριο.
Εννοείται ότι θα έπαιρνα ό,τι καλύτερο έβρισκα με αυτά τα χρήματα για να κάνω την δουλειά μου.
Αυτό που εννοώ είναι ότι αυταπατάται όποιος πήρε παλιό αυτοκίνητο και νομίζει ότι θα κοιμάται ήσυχος -
Αξίζει να αγοράσω κάποιο μεταχειρισμένο, ή να κάνω ένα δυνατό service στο suzuki swift gti του 92;Κάνε ένα καλό service στο gti. Έχω το gti του 1990 και δουλεύει ρολόι. Δεν καίει σταγόνα λάδι και δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω από service. Αντε καμιά φορά να τρυπήσει κάποιο κολάρο λόγω παλαιότητας υλικού. Το μόνο που με κουράζει είναι ότι δεν έχει υδραυλικό τιμόνι και στο παρκάρισμα είναι ζόρικο.
-
@xeno said in Suzuki Swift Gti 92 SERVICE:
Αξίζει να αγοράσω κάποιο μεταχειρισμένο, ή να κάνω ένα δυνατό service στο suzuki swift gti του 92;Κάνε ένα καλό service στο gti. Έχω το gti του 1990 και δουλεύει ρολόι. Δεν καίει σταγόνα λάδι και δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω από service. Αντε καμιά φορά να τρυπήσει κάποιο κολάρο λόγω παλαιότητας υλικού. Το μόνο που με κουράζει είναι ότι δεν έχει υδραυλικό τιμόνι και στο παρκάρισμα είναι ζόρικο.
Αν γνωρίζεις ποια σημεία να προσέξω περισσότερο;
-
@xeno said in Suzuki Swift Gti 92 SERVICE:
Αν γνωρίζεις ποια σημεία να προσέξω περισσότερο;
Πέρα από έλεγχο του ιμάντα εκκεντροφόρου και λάδια δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο. Επίσης έναν έλεγχο στα κολάρα γιατί "τριαντάρισε" κι αυτό, μήπως και μείνεις ξαφνικά από νερά. Όταν ζούσα στην Αθήνα (προ 25ετίας) το πήγαινα για service στον Αντώνη Τούντα (τότε service suzuki στην Μεσογείων απέναντι από την είσοδο για Χολαργό). Αν έχει ακόμη το συνεργείο τον συστήνω.
-
Τούντας-Ψωφίμης. Ακούω τα καλύτερα.
Εγώ δύο φορές που πήγα ιδιαίτερα εξυπηρετικοί και ασχολήθηκαν.
https://auto.suzuki.gr/dealers/tountas-psofimis/contact
Suzuki Swift Gti 92 SERVICE