-
@vagkirk said in Mercedes Slk 200 ή Opel Astra Opc H;:
Εντάξει ρε παιδιά μια χαρά το σκεφτεται ο νεαρός , δεν είναι δα και κάνα πανάκριβο αυτοκίνητο σε συντήρηση μια παλιά SLK , οk mercedes είναι κοιτάνε κάποιοι αμέσως να σε φάνε, αλλά υπάρχουν πάρα πολύ καλά συνέργεια με πολύ λογικά κόστη συντήρησης.
Ας του πει κάποιος που γνωρίζει 2 πράγματα με πιθανές βλάβες , εγώ ξέρω κυρίως για την αντικατάσταση της καδένας που μπορεί να παίξει μέχρι το χιλιάρικο το πολύ , άντε και άλλα 1000- 1500 ακόμη για κάποια σχετικά σοβαρή βλάβη σε κομπρεσορα , βαλβίδες.
Ένα καλό σέρβις δεν ξεπερνά με την καμία τα 250-300 ευρώ το χρόνο. Μια καλή τετράδα ελαστικά 18αρια 235 -255 έχει το πολύ 500 με 600 ευρώ.
Σιγά τα ωα για ένα παιδί που δεν έχει άλλες υποχρεώσεις , θα βάλει και 10-12 άτοκες δόσεις σε μια πιστωτική κάθε φορά και μια χαρά θα τα βολεύει χωρίς να πιεστεί πολύ , θα τσονταρουν και κάνα ΤΚ οι γονείς - πόσο έχει 320 ετησίως ; - χαμηλό σχετικά τεκμήριο έχει 4600 νομίζω , κάτω από το αφορολογητο θα είναι.
Θα ευχαριστηθεί ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο θα γεμίσει επιπλέον συναισθήματα και αναμνήσεις από ταξίδια και βόλτες, θα γουστάρει να το κοιτάει κάθε φορά που παρκάρει ξεπαρκαρει , το παίρνει από το πλυντήριο , άσε που και μικρούλι είναι , μανιτζεβελο στην πόλη και στο πάρκινγκ.
Είμαι και εγώ της άποψης υπερ ενός καλού μεταχειρισμένου 10ετιας + για πρώτο αυτοκίνητο σε σχέση με οποιοδήποτε καινούργιο Supermini ή ειδική mini.
Σκεφτείτε δηλαδή τι είναι καλύτερο για μια νέα φοιτήτρια ή φοιτητή , ή ένα / μια στα 24 -25 χρόνων που πιάνει μια πρώτη καλή δουλίτσα με 700-800€, να πάρει ένα καινούργιο clio , fiesta , swift , yaris κλπ στα 17κ 18k , ένα κουβαδακι picanto , i10 , aygo , στα 14-15κ ή ένα καλό μτχ του 2012 και μετά μεχρι 15κ το πολυ BMW 1 , Golf , Guillieta, Mégane ,308 κλπ που είναι καλύτερα αυτοκίνητα σε όλα από τα αναφερθέντα.
Αφήστε που στο 90% τα πρώτα αυτοκίνητα αγοράζονται από τους γονείς και συντηρείται από αυτους τις περισσότερες φορές (και καλά κάνουν) μέχρι να πατήσουν στα πόδια τους τα παιδιά.
Εδώ το παλικάρι έχει τα χρήματα από δικά του κεφάλαια , και λάθος να κάνει στην εκτίμηση του δεν έγινε και τίποτα , θα είναι και υπερήφανοι οι γονείς να τον βοηθήσουν αφού δεν τους επιβάρυνε αρχικά , άσε που οποιαδήποτε στιγμή το πουλάει τουλάχιστον στα 10000. ( Εγώ υπολογίζω πως θα το πουλήσεις και παραπάνω από ότι το πήρες αν είναι καλοσυντηρημενο , αυτά τα αυτοκίνητα από εδώ και πέρα ειδικά στην χώρα μας θα γίνονται ανάρπαστα όχι μόνο από νέους αλλά και τζοβενα που θέλουν να ξαναζήσουν για λίγο τα νιάτα τους. )Από την στιγμή που δεν μένω μόνος μου και γλιτώνω αρκετά έξοδα τα οποία θα έπρεπε να καλύψω σε αυτήν την περίπτωση, το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω είναι να αγοράσω εξολοκλήρου το αυτοκίνητο με τα δικά μου λεφτά, ακόμα και να το συντηρήσω. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου επειδή με καλυψες πλήρως.
-
Η δική μου άποψη είναι ότι το mx5 πρέπει να είναι μία πιθανή επιλογή για τον φίλο μας.Υπέροχο αυτοκίνητο,αξιόπιστο όπως όλα τα mazda,χωρίς τεράστια ιπποδύναμη ώστε να μπορεί να το διαχειριστεί ο μέσος οδηγός και μπορεί να είναι πολύ σωστά συντηρημένο χωρίς να ματώσει οικονομικά ο ιδιοκτήτης.Αγόρασα το δικό μου πριν τρεις μήνες και το απολαμβάνω στον μέγιστο βαθμό.
-
Σσσ......είπαμε μεταξυ των δυο και μην αναφέρεις τη συντήρηση...
Μη γίνεσαι κομπλεξικός και μη ζηλευεις. -
Άμα δεν πάω στην Μερσεντες θα πάω στο οπελ που ανεφερα. Ωραίο το mx5 αλλά άμα είναι να πάρω cabrio/roadster έχω είδη αποφασίσει τι θέλω. Όπως και να έχει έλαβα αρκετές απαντήσεις και ευτυχώς οι περισσότερες ήταν εντός θέματος, και είναι σαφές τι προτείνετε, οπότε πείρα την απάντηση μου στο φόρουμ και είμαι φουλ καλυμμένος.
Να'στε καλά και ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας! -
Να σαι καλά! Αν θές, όταν με το καλό κάνεις την επιλογή σου, ξαναπέρνα να γράψεις τις εντυπώσεις σου από το αυτοκίνητο που αγόρασες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και μακριά από το κακό/τοξικό μάτι !
-
Να το πω λίγο διαφορετικά από τον Μάστορα, μόλις αγοράσεις γράψε μας τις εντυπώσεις σου από την SLK!!
-
Το Opel έχει δίλιτρο κινητήρα 15ετιας, είσαι σίγουρος ότι θες να πληρώνεις βενζίνη με σχεδόν 2 € το λίτρο; Παρόμοια κι για το άλλο αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Mercedes Slk 200 ή Opel Astra Opc H;