-
Προσπαθω να διαλεξω εκδοση ωστε αν παει καλα το test drive να παραγγειλω.
Την style τη θεωρω αρκετα πληρη, αλλα και αλμυρη για αυτα που προσφερει, δε χωνευεται οτι με τα ιδια λεφτα παιρνεις corolla πιο καλα εξοπλισμενο, πιο ωραιο μεσα/εξω και με πολλαπλους.Η Active ειναι πληρης για βασικη εκδοση (οχι σαν την Active του απλου yaris πχ που δεν εχει ηλεκτρικα παραθυρα πισω και καμερα οπισθοπορειας) και υποκειμενικα μου αρεσουν πιο πολυ τα binocular οργανα που εχει απο την 7αρα οθονη των μεγαλυτερων εκδοσεων.
Αν δεν ηταν το θεμα των οργανων, η χρυση τομη ειναι η Active+ .
Το ερωτημα μου ειναι ποιες ειναι οι διαφορες στα φωτα γιατι εχω χασει την μπαλα. Το μακροστενο led που ειναι ορατο και στην εμφανηση φαινεται μαλλον να το εχουν ολες οι εκδοσεις. Αποκει και περα βλεποντας το style απο κοντα, κατω απο αυτο το led εχει 2x projector leds τα οποια τα ειδα onlilne σαν περιγραφη high και low headlights.
Στα active και active+ βλεπω μονο ενα projector αλογονου αλλα δε ξερω αν υπαρχει διπλα και αλλο για να παιζει παλι το ρολο του high/low. Το ερωτημα εκει ειναι, αναβαθμιζεται αυτο σε LED ευκολα?
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
Στα active και active+ βλεπω μονο ενα projector αλογονου αλλα δε ξερω αν υπαρχει διπλα και αλλο για να παιζει παλι το ρολο του high/low. Το ερωτημα εκει ειναι, αναβαθμιζεται αυτο σε LED ευκολα?
Tα Active & Active+ εχουν φώτα αλογόνου. LED μπορείς να βάλεις του εμπορίου με όποιο (αμφίβολο για εμένα) αποτέλεσμα. Τα εργοστασιακά μπαίνουν, αλλά το κόστος θα ειναι τεράστιο, άνω των €3.000.
-
Καλημέρα σε όλη την παρέα. Λοιπόν, πήγα και το είδα από κοντά σήμερα (έχοντας δει 100+ βιντεάκια στο yt) με στόχο την hybrid active plus.
Εντυπώσεις:- Είναι ομορφούλι, μοντέρνο σαν σχέδιο και μαζεμένο όσο πρέπει για αστική χρήση, όπου σε συνδυασμό με τον hybrid κινητήρα θα ταιριάζει απόλυτα.
- Μεγάλο πορτ μπαγκαζ, πιστεύω καλύπτει άνετα 4μελη οικογένεια.
- Χώροι. Οπου κι αν έκατσα βολεύτηκα άνετα (1.83, 90 kg) και στις πισω θέσεις ( ειδικά στις πίσω, δυο ενήλικες του μεγέθους μου χωράνε άνετα, 3ος οχι).
》Έχει όμως μερικά ελαττωματακια που με χάλασαν απίστευτα. Αν και είδα την style,σε πολλά σημεία, η φτήνια δυστυχώς δεν κρύβεται.
- Υφάσματα στις πόρτες μέτρια, πλαστικά που δεν σκίζουν στη συναρμογή, υποβραχιονιο μπροστά πέτρα (το έβαλαν απλά για να υπάρχει), προσκέφαλο οδηγού συνοδηγού άθλιο (θυμηθείτε να ακουμπήσετε το κεφάλι σας, θα κάνει γκελ..)
- Όλα αυτά με 21.900 σε λευκό περλα και παράδοση σε... 13 μήνες.
Αυτα...μια απογοήτευση την πήρα, αν και θα πάω για test drive την Παρασκευη...
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
Tα Active & Active+ εχουν φώτα αλογόνου. LED μπορείς να βάλεις του εμπορίου με όποιο (αμφίβολο για εμένα) αποτέλεσμα. Τα εργοστασιακά μπαίνουν, αλλά το κόστος θα ειναι τεράστιο, άνω των €3.000.
Το θεμα Φανη ειναι, μπορεις να κανεις swap την αλογονου με LED αντιστοιχη της εργοστασιακης? Εχει 2 λαμπες αλογονου οπως το Style εχει 2 λαμπες LED?
Το περιεργο ειναι οτι συνηθως οταν λεμε για full led μιλαμε για τα φωτα με "σχεδιο" , οπως στην corolla σου που και η δικη σου εχει LED αλλα απο Style και πανω εχει τα special LED που κανουν σχεδιο. Εδω στο cross φαινεται οτι εκεινη η γραμμη LED υπαρχει και στα active που μαλλον ειναι φωτα ημερας. Αρα μηπως με μια απλη αλλαγη λαμπτηρων στις αλογονου πετυχαινεις το ιδιο αποτελεσμα με τη Style? -
Δεν το ξέρω osfp αυτό που ρωτάς, θέλω να το δω από κοντά. Εικάζω όμως ότι οι κανονικές λάμπες αλογόνου (H4, H7 δεν ξέρω τι φοράει), μπορούν να αλλαχτούν με led, με όποιο αποτέλεσμα έχει αυτή η αλλαγή. Για εργοστασιακά LED, από Style και πάνω.
-
Απλα δυστυχως ειναι μεγαλη η διαφορα τιμης της Active με την Style (3 χιλιαρικα) και δε δικαιολογειται κατα τη γνωμη μου. Επισης δε "σωζει" το φτωχο ποιοτικα εσωτερικο επειδη απλα βαζει μια μαυρη οροφη και αλλο συνδιασμο χρωματων στα πλαστικα και το υφασμα στις πορτες. Καθισματα εχει ολοιδια και ουτε αυτη εχει το 40-20-40 πισω που ειναι selling point κατα τη γνωμη μου.
Στην ουσια με την style αγοραζεις τα full led και το νεο infotainment το οποιο ομως περα απο την καλυτερη αναλυση οθονης και την ασυρματη συνδεση μαλλον αχρηστο θα ειναι εφοσον η συσταση παραμενει να παιξεις με android Auto αρα το παρακαμπτεις
Θεωρω οτι 3 χιλιαρικα δεν αξιζουν τα παραπανω , συν οτι σε φερνουν σε χωραφια corolla active plus
-
H style έχει ομορφούλα ζάντα..
Δεν έχω δει πουθενά την ζάντα του activε..
Καλό και το smart connect , τα φώτα led, η HD οθόνη που είναι λίγο μεγαλύτερη και τα φιμέ τζάμια που σου δίνει η style. Σίγουρα παίρνεις παραπάνω πράγματα στην style.
Νομίζω όμως ότι επειδή και η active έχει καλό εξοπλισμό, διατηρεί μία αίσθηση value for money που στην style εξανεμίζεται.
Γενικά θεωρώ ότι έχουν μεγάλη απόκλιση σε τιμές οι εκδόσεις.
Επίσης θεωρώ ότι κάποια πράγματα θα έπρεπε να ήταν στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Ειδικά αυτές οι ποτηροθήκες που πέφτουν στο πίσω κάθισμα του adventure με το σύστημα 40/20/40 για τις πίσω θέσεις θα έπρεπε να υπάρχει παντού, γιατί είναι ένα ωραίο στοιχείο που δίνει πρακτικότητα στο όχημα σαν μοντέλο και όχι σαν extra εξοπλισμός. -
@sal-0 said in Toyota Yaris Cross:
H style έχει ομορφούλα ζάντα..
Δεν έχω δει πουθενά την ζάντα του activε..
Καλό και το smart connect , τα φώτα led, η HD οθόνη που είναι λίγο μεγαλύτερη και τα φιμέ τζάμια που σου δίνει η style. Σίγουρα παίρνεις παραπάνω πράγματα στην style.
Νομίζω όμως ότι επειδή και η active έχει καλό εξοπλισμό, διατηρεί μία αίσθηση value for money που στην style εξανεμίζεται.
Γενικά θεωρώ ότι έχουν μεγάλη απόκλιση σε τιμές οι εκδόσεις.
Επίσης θεωρώ ότι κάποια πράγματα θα έπρεπε να ήταν στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Ειδικά αυτές οι ποτηροθήκες που πέφτουν στο πίσω κάθισμα του adventure με το σύστημα 40/20/40 για τις πίσω θέσεις θα έπρεπε να υπάρχει παντού, γιατί είναι ένα ωραίο στοιχείο που δίνει πρακτικότητα στο όχημα σαν μοντέλο και όχι σαν extra εξοπλισμός.το bold ξαναπεστο!
οι ζαντες της style οντως ειναι ομορφουλες ενω της active οχι τοσο, αλλα ειναι 16αρες αντι 17αρες στην active και αυτο ειναι πλεονεκτημα τοσο στην καταναλωση οσο και στην ανεση, γιατι δυστυχως εχουμε ημιακαμπτο οποτε δεν ειναι και να το ζοριζεις...
-
Βλέποντας τις παραπάνω φωτογραφίες, επανήλθε στο μυαλό μου το ερώτημα: μαύρο ή χάλκινο;; Σαν φαν του μαύρου, το παρήγγειλα στο χρώμα αυτό με κλειστά μάτια. Την Παρασκευή όμως που είδα απο κοντά το Χάλκινο, μετάνιωσα για την επιλογή μου. Το χάλκινο νομίζω οτι του πάει γάντι. Εσείς τι λέτε, μαύρο ή χάλκινο;
-
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
Βλέποντας τις παραπάνω φωτογραφίες, επανήλθε στο μυαλό μου το ερώτημα: μαύρο ή χάλκινο;; Σαν φαν του μαύρου, το παρήγγειλα στο χρώμα αυτό με κλειστά μάτια. Την Παρασκευή όμως που είδα απο κοντά το Χάλκινο, μετάνιωσα για την επιλογή μου. Το χάλκινο νομίζω οτι του πάει γάντι. Εσείς τι λέτε, μαύρο ή χάλκινο;
Εύκολα και χωρίς δεύτερη σκέψη το χρώμα του χαλκού! Για αισθητικούς πρώτα από όλα λόγους αλλά και για πρακτικούς.
-
Εσείς τι λέτε, μαύρο ή χάλκινο;
Μακράν Χάκινο...χάνει πάρα πολυ σε μαύρο. Η σχεδίασή του δεν είναι για σκούρα χρώματα, χάνεται.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Εσείς τι λέτε, μαύρο ή χάλκινο;
Μακράν Χάκινο...χάνει πάρα πολυ σε μαύρο. Η σχεδίασή του δεν είναι για σκούρα χρώματα, χάνεται.
Θα συμφωνήσω για το χάλκινο αν και εξακολουθω να πιστεύω οτι το μαύρο είναι η δευτερη καλύτερη επιλογή αισθητικά. Αυτά είναι τα άσχημα οταν κλείνεις ένα αυτοκίνητο χωρίς να το έχεις δει στις εκθεσεις. Πάντως τα ανοιχτόχρωμα για μένα το κάνουν να φαίνεται "φθηνιαρικο". Γούστα θα μου πεις.
-
To Λευκό δεν του πάει καθόλου. Αλλά τα άλλα ανοιχτόχρωμα είναι ωραία.
-
Το πιο ωραιο χρωμα, το Atomic rush (3T3) δε το φερνουν Ευρωπη, οπτοε χαλκινο και απο μενα!
Επιφυλασομαι να δω το χρυσο live γιατι δε το εχουμε δει πουθενα αλλου...
-
Λατρης και εγω του μαυρου χρωματος , παραγγειλα το χάλκινο τελικά.
Ο λόγος είναι οτι στο μαύρο χανεται ολη η αντιθεση με τα μαυρα μερη στα πλαινα του αμαξιού.
Σε ασπρο προσωπικα μου αρεσε και το ειχα σαν δεύτερη επιλογή.
Το χρυσο εντυπωσιακό αλλα πιστευω οτι μετά απο λιγα χρόνια θα με "κούραζε".
Στο μπλε/γαλάζιο δεν μου άρεσε η αποχρωση. Αν το πετυχαιναν οπως του Kona , πιστευω θα έσκιζε.
Όλα αυτά από καταλόγους και ιντερνετ δυστυχώς. Σε λιγες μερες θα παω να το δω και απο κοντά. -
Εγώ έχω κάνει παραγγελία σε χάλκινο , γιατί μόνο αυτό είχε για παράδοση Δεκέμβρη που έγινε από εχτές Φλεβάρης.
Στην αρχή με είχε λούσει κρύος ιδρώτας ότι δεν του ταιριάζει γιατί και στο site δείχνει σαν σκούρο καφέ.. Κοίταγα στο δρόμο κάτι corolla σε χάλκινο και τα έβγαζα φωτογραφίες. Στην corolla δείχνει ωραίο το χάλκινο.. Στο yaris cross επίσης δείχνει ωραίο τελικά.Για όσους δεν έχουν αγοράσει ποτέ αυτοκίνητο σαν γουρούνι στο σακί (όπως εμείς που παραγγείλαμε το cross πριν έρθει) να σας ενημερώσω ότι ήταν μια συναρπαστική μεν εμπειρία , ακατάλληλη όμως για αγχωτικούς και καρδιακούς...
-
Εγώ έχω κάνει παραγγελία σε χάλκινο , γιατί μόνο αυτό είχε για παράδοση Δεκέμβρη που έγινε από εχτές Φλεβάρης.
Στην αρχή με είχε λούσει κρύος ιδρώτας ότι δεν του ταιριάζει γιατί και στο site δείχνει σαν σκούρο καφέ.. Κοίταγα στο δρόμο κάτι corolla σε χάλκινο και τα έβγαζα φωτογραφίες. Στην corolla δείχνει ωραίο το χάλκινο.. Στο yaris cross επίσης δείχνει ωραίο τελικά.Για όσους δεν έχουν αγοράσει ποτέ αυτοκίνητο σαν γουρούνι στο σακί (όπως εμείς που παραγγείλαμε το cross πριν έρθει) να σας ενημερώσω ότι ήταν μια συναρπαστική μεν εμπειρία , ακατάλληλη όμως για αγχωτικούς και καρδιακούς...
Πότε έκανες την παραγγελία φίλε μου?
-
Την έχω κάνει από αρχές Σεπτέμβρη..
-
Την έχω κάνει από αρχές Σεπτέμβρη..
Να εισαι καλα.
Αρχες αυγουστου εγω και μου ειπαν για Ιανουαριο.
Φοβηθηκα οτι ησουν πριν απο εμενα και φαγαμε ολοι καθυστερηση. -
Επίσης αν κάποιος γνωρίζει τα παρακάτω ας δώσει μια βοήθεια..
Σας δώρο τι μπορούμε να ζητήσουμε?
Εγώ έχω στα υπόψη για την active να ζητήσω φιμέ τζάμια πίσω, πλαϊνές μπάρες οροφής (για να πιάνουν εκεί οι κανονικές μπάρες), κάτι μαύρα προστατευτικά κουμπώματα στις ζάντες και την προστασία καθισμάτων..
Δεν έχω συζητήσει με τον έμπορο ακόμα για αυτά, μου είπε ότι κάτι θα κάνει αλλά δεν ξέρω πόσο κοστίζουν όλα τα παραπάνω και αν είναι εφικτό να γίνουν δώρο όλα.. Πιθανόν να πρέπει να διαλέξω μόνο ένα.. Πιθανόν με το χαμό που γίνεται στην toyota να μου κάνουν δώρο ένα ωραίο χαμόγελο..
Toyota Yaris Cross