Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 57
    • 58
    • 2 / 58
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    247
    1147
    5866
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      gvala last edited by

      Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
      Γιατί βρε παιδιά αναρωτιέστε αν θέλουν οι κινητήρες στρώσιμο ή όχι. Γιατί θέλανε πριν δέκα δεκαπέντε χρόνια και όχι τώρα? Για κοιτάξτε καλύτερα τους κινητήρες που φορούν τα περισσότερα μικρά ή μικρομεσαία αυτοκίνητα να μου πείτε πόσα χρόνια στην πλάτη τους έχουν από σχεδιαστική και τεχνολογική πλευρά? Αν εξαιρέσουμε κάποιες τροποποιήσεις τους που αφορούν τον ηλεκτρονικό τους έλεγχο ή κάποιες κεφαλές που από 8 βάλβιδες έγιναν 16 βάλβιδες τι έχει αλλάξει?

      Έχουν αλλάξει οι μηχανές παραγωγής, που πλέον δουλεύουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και μικρότερες ανοχές. Έτσι παράγονται μηχανικά μέρη με λιγότερες 'ανωμαλίες' και σαν αποτέλεσμα ο κινητήρας (και τα μηχανικά μέρη) χρειάζονται λιγότερο 'στρώσιμο'.

      Πάντως η Fiat νομίζω ότι πρωτολανσάρησε την λογική της κατάργησης του πρώτου (γρήγορου) service με το Punto και το είχε χρησιμοποιήσει σαν επιχείρημα του marketing, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν χρειάζεται στρώσιμο. Ίσως απλά να εννοούσε ότι η περίοδος ρονταρίσματος πλέον δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, λόγω ακριβώς της βελτίωσης των κατασκευαστικών μεθόδων.

      1 Reply Last reply Reply Quote 4
      • M
        megane98hp last edited by

        Αν υποθεσουμε οτι ενα αυτοκινητο για να στρωσει θελει 3000 χλμ, ποιο αυτοκινητο θα στρωσει καλυτερα? (εστω και αν ειναι στις χαμηλες στροφες)
        Αυτο που θα τα κανει μεσα στη πολη η αυτο που θα τα κανει στην εθνικη οδο?

        1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • L
          liboac last edited by

          Απο προσωπικη εμπειρια μπορω να πω οτι το στρωσιμο του κινητηρα τεινει να καταργηθει. Πηρα το 2001 ενα seicento sporting το οποιο εκανε 300χλμ στην εθνικη μεχρι 4500-5000 στροφες και μετα κανονικα χλμ μες την πολη δουλευοντας μεχρι και 6000 στροφες. Το αυτοκινητο ειχε πολυ μεγαλη διαφορα απο αλλα ιδια και το μοτερακι του ηταν ηδη 'ανοιγμενο' στα 2000 χλμ.
          Πλεον,πιστευω, τα εργοστασια δινουν μεγαλυτερες ανοχες στους κινητηρες ετσι ωστε να μην 'κολησει' ποτε το μοτερ.Για αυτο και στα περισσοτερα καινουρια αυτοκινητα οταν ειναι κρυα χτυπανε τα πιστονια μεχρι να ζεσταθουν και να παρουν μορφη μες τον κυλινδρο.
          Το στρωσιμο του κινητηρα γινεται για να παρει μορφη το πιστονι μεσα στον κυλινδρο.Για αυτο πιστευω πως πως 2000 χλμ ειναι πολυ καλα.
          Οταν ενα αυτοκινητο ειναι απο επισκευη (καινουρια μεταλλα,ελατηρια, ή και πιστονια) τοτε πιστευω πως 3000χλμ ειναι απαραιτητα διοτι αλλες ανοχες δινει αυτος που κανει ρεκτιφιε και αλλες ο καθε κατασκευαστης. Τον μεν ενδιαφερει να μην καψει λαδια το μοτερ, τον δε να μην κολησει. Ειδικα στα turbo αυτοκινητα που εχουν πολυ μικρες ανοχες λογω συμπιεσης και πιεσης πιστευω πως 3000 χλμ ειναι το ελαχιστο.

          1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • G
            gtz last edited by

            Το power techniques είχε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο κάποτε για την κατασκευή κινητήρων αλλα και τα ρεκτιφιέ κινητήρων.
            Μιλούσε για την διαμόρφωση της επιφάνειας του κυλίνδρου η οποία δεν είναι λεία,αλλά τέτοια ώστε να συγκρατεί λιπαντικό ανάμεσα στα 'οροπέδια' όπως έλεγε που σχηματίζονταν απο το όργανο διαμόρφωσης του κυλίνδρου στην εσωτερική επιφάνεια του κιλύνδρου.
            Παλαιότερα οι επιφάνειες των κυλίδρων διαμορφώνονταν διαφορετικά και στο μικροσκόπιο δεν φαίνονταν τόσο λείες αλλά πολύ πιό ανώμαλες με πολλές αιχμηρές κορυφές οι οποίες με το στρώσιμο του κινητήρα έχαναν την αιχμηρότητά τους και γίνονταν πιό ομαλές.Ετσι απαιτούνταν ειδική μεταχείριση για πολλά χιλιόμετρα και σταδιακή αύξηση των στροφών,όπως και αποφυγή υπερβολικών θερμοκρασιών.
            Σήμερα η κατασκευή γίνεται απο την αρχή χωρίς αιχμηρές επιφάνειες κάνοντας τη λεγόμενη 'οροπεδίαση' η οποία δεν απαιτεί τόσο ειδική μεταχείρηση πιά απο μεριάς του οδηγού.
            Δεν ισχύει λοιπόν οτι οι κινητήρες έχουν στρωθεί στο εργοστάσιο,απλά έχουν κατασκευαστεί με τη μέθοδο που είπα και δεν χρειάζονται πιά ειδική μεταχείριση όπως παλαιά.Παρόλα αυτά οι κατασκευαστές συστήνουν κάποια στοιχειώδη προσοχή στην αρχή ώστε να αποδώσει καλύτερα το μοτέρ στο μέλλον.
            Αλλωστε όλα τα πράγματα χρειάζονται στρώσιμο...
            Δεν διαβάζετε το 'ήχος και Hifi' να δείτε στρώσιμο που πέφτει στα μεγάφωνα,τους ενισχυτές,τα cd players κλπ????
            Έτσι και με τα αυτοκίνητα και τα μοτέρ τους,τα σαζμάν τους,τα υλικά τριβής,τις δισκόπλακες κλπ
            Κάντε λίγη υπομονή και με το αυτοκίνητό σας λοιπόν και ακολουθήστε τουλάχιστον τις οδηγίες του κατασκευαστή χωρίς υπερβολές!

            1 Reply Last reply Reply Quote 5
            • E
              emmanoyhl last edited by

              Φίλε μου μήπως μας τα λες λίγο ανάποδα. Όλοι λέμε ότι οι εξέλιξη στης μεθόδους και τα εργαλεία κοπής και λείανσης επιτρέπουν μικρότερες ανοχές και καλύτερη ποιότητα στις επιφάνειες των κυλίνδρων. Η ποιο «λυμένη» λειτουργία των κινητήρων έρχεται μετά από 15.000 με 20.000 χλμ ή και παραπάνω όταν ποια έχουν στρώσει και αρχίζει να ξεκινάει η φθορά τους. Μήπως στο Φιατάκη με το δούλεμα που του έκανες έφερες πολύ γρήγορα αυτή την ώρα στον κινητήρα του?

              1 Reply Last reply Reply Quote 4
              • J
                jarnot last edited by

                Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
                Αν υποθεσουμε οτι ενα αυτοκινητο για να στρωσει θελει 3000 χλμ, ποιο αυτοκινητο θα στρωσει καλυτερα? (εστω και αν ειναι στις χαμηλες στροφες)
                Αυτο που θα τα κανει μεσα στη πολη η αυτο που θα τα κανει στην εθνικη οδο?

                Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά εγώ θα προτιμούσα την εθνική όπου κανείς ελέγχει ομαλότερα και καλύτερα τα χειριστήρια, χωρίς εκνευρισμό και άγχος, άρα μπορεί να αφοσιωθεί περισσότερο στη διαδικασία του στρωσίματος, που μόνο απλή δεν είναι.

                Ακούστε για παράδειγμα το εξής κουφό:
                Κατά τη διάρκεια του στρωσίματος και ενώ το αυτοκίνητο είναι στο εθνικό δίκτυο, μην κινείστε διαρκώς με συγκεκριμένες στροφές, πχ 3500. Όσο κι αν ακουστεί extreme, αν οι κύλινδροι στρωθούν ως επί το πλείστον σε συγκεκριμένο αριθμό στροφών, τότε στη μετέπειτα λειτουργία του κινητήρα, αυτός θα παρουσιάζει μια μεταβολή (προς τα κάτω) στην ένταση του θορύβου γύρω από αυτές τις στροφές, για λόγους που οφείλονται σε φαινόμενα συντονισμού, που προέρχονται από τη συνεργασία των μεταλλικών επιφανειών που στρώθηκαν με συγκεκριμένο αριθμό στροφών. Καλό είναι λοιπόν να ισομοιράζεται (όσο είναι δυνατόν) η χρήση του κινητήρα πχ από τις 2000-4000 στροφές, ώστε να αλληλο-εξαλείφονται τα 'σημάδια στρωσίματος (κατεργασίας)' που αφήνει η κάθε κλίμακα στροφών.

                Το παραπάνω το είχα διαβάσει κάπου, παλιότερα, αλλά αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για αυτό, παρακαλώ να πει δυο κουβένες.

                Να επισημάνω στον φίλο liboac ότι όταν ο κινητήρας είναι κρύος, τα πιστόνια δεν χτυπάνε στους κυλίνδρους όπως είπε, αλλά ίσια ίσια υπάρχει μεγαλύτερη σύσφιξη μεταξύ τους, αφού ο κύλινδρος είναι που συστέλλεται-διαστέλλεται εμφανώς περισσότερο από το έμβολο. Για αυτό δεν πρέπει να ανεβάζουμε στροφές με κρύο κινητήρα (ανεξαρτήτως στρωσίματος ή όχι), διότι έχουμε μεγάλη φθορά μεταξύ δακτυλιδιών και κυλίνδρων, όσο ακόμα ο κύλινδρος είναι συσταλμένος και οι ανοχές δεν έχουν έρθει στις κανονικές τους τιμές.

                1 Reply Last reply Reply Quote 4
                • ?
                  A Former User last edited by

                  Οι σύγρονοι κινητήρες είναι φτιαγμένοι αλλιώς (δεν ξέρω τι ακριβώς, μάλλον πιο σκληρά μέταλλα με καλύτερες επιφάνειες) αλλά το 1992 που παρέλαβε ο αδελφός μου αυτοκίνητο από το εργοστάσιο (ΒΜW, Φρανκφούρτη) και ρώτησε για στρώσιμο του είπαν ότι δε χρειάζεται τίποτα και να μην ανησυχεί!

                  Παρόλα αυτά μετά από μελέτες συζητήσεις κλπ θεωρώ φρόνιμο να αποφεύγονται τα ζόρια στα πρώτα 1000-2500 χλμ. Ζόρια δεν είναι οι στροφές αλλά οι ροπές (οι δυνάμεις που πάνε σε πιστόνια, κυλίνδρους, μπιέλες, στρόφαλο). Δεν πειράζει να φτάσει για λίγο στις 6000 στροφές με ελάχιστο γκάζι (πχ με 1η ή 2α), πειράζει πολύ περισσότερο να πηγαίνει με 2000 στροφές και πολύ γκάζι. Συμφωνώ για την αποφυγή σταθερής ταχύτητας, τρίβεται με συγκεκριμένη φορά ο κύλινδρος και δεν το θέλουμε. Ούτε η πόλη (μικρές αποστάσεις που δεν ζεσταίνεται καλά ο κινητήρας) ούτε η εθνική (σταθερές στροφές, όχι φρένα όχι συμπλέκτης) είναι το καλύτερο για στρώσιμο. Πιο σωστό είναι ο ανοικτός επαρχιακός δρόμος με ταχύτητες από 40-110 με αλλαγές ταχύτητας ώστε οι στροφές να παίζουν από 2-4000 χωρίς βίαιες επιταχύνσεις, με στροφές, φρένα, ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες κλπ. Στιγμιαία ανεβάσματα μέχρι τον κόφτη χωρίς πολύ φορτίο (κατηφόρες, μικρή ταχύτητα) βοηθάνε τον κινητήρα να μάθει να στροφάρει.
                  Επίσης το στρώσιμο περιλαμβάνει εκτός από κινητήρα, κιβώτιο, μετάδοση, φρένα και τον οδηγό που πρέπει να εξοικειωθεί με διαστάσεις-ελιγμούς, θέση οδήγησης, ορατότητα, χειριστήρια, επιδόσεις, φρένα, συμεπριφορά κλπ.

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • T
                    thief last edited by

                    Καλησπέρα παιδιά. Βασικά η απορία μου είναι η εξής: ο πατέρας μου έχει ένα Peugeot 406 1.8 (μοντέλο Β/99, αυτό με τα 112 άλογα) εδώ και 4,5 χρόνια. Το αυτοκίνητο το κινεί ελάχιστα, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι που μας πέρασε και άρχισα να το παίρνω να έχει μόλις 22.000 χιλιόμετρα. Εγώ πριν από αυτό το καλοκαίρι δεν είχα δίπλωμα, και εκεί που μπορούσα να πάω με το αυτοκίνητο η μέγιστη ταχύτητα που έπιανα ήταν περίπου 100, άντε 120. Από το καλοκαίρι βγήκα σε μεγαλύτερους δρόμους (παραλιακή, εθνική κλπ.) και παρατήρησα πως το αυτοκίνητο 'δίνει' σχετικά εύκολα μέχρι 140. Από κει και πάνω κουράζεται υπερβολικά. Δηλαδή αν κινούμαι σε ευθεία, φτάνει μετά βίας τα 150-155 (στο κοντέρ πάντα, ετσι?) με εμένα μόνο μέσα (δηλαδή μονο 75 κιλά έξτρα βάρος) (δηλαδή το γκάζι είναι στο πάτωμα και αυτό δεν δίνει). Αυτό είναι φυσιολογικό? Δεν θα έπρεπε λογικά να φτάνει γύρω στα 170 στο κοντέρ κάπως 'εύκολα'? Η μήπως αργούν τόσο πολύ να ανέβουν οι στροφές που δεν μου έφτανε η ευθεία για να δω?? Παίζει κανένα ρόλο το ότι ο πατέρας μου δεν το έστρωσε όταν το πήρε? Αν ναι, μπορεί να γίνει τίποτα τώρα? Ή είναι αργά? Any opinions?

                    1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • L
                      lkar last edited by

                      Να το ξαναπούμε (και ν'αρχίσει πάλι 'μάχη')

                      Η τελική δεν εξαρτάται από το βάρος, αλλά από την ταχύτητα και συγκεκριμένα το τετράγωνό της.

                      Εξαρτάται επίσης και από την κλιμάκωση του κιβωτίου. Αν έχει πολύ μακριά 5η και ο κινητήρας δεν έχει την απαιτούμενη δύναμη-ροπή. Αν θυμάμαι καλά, στο 406 στις 1.000σ.α.λ. η 5η βγάζει περίπου 35χλμ./ώρα, όχι κι ότι πιο κοντό.

                      1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • T
                        thief last edited by

                        Καλά, δε χρειάζεται να αρχίσει και μάχη! Οπότε μάλλον φυσιολογικό είναι, ε΄? Μπορείς μήπως να μου εξηγήσεις και τη διαφορά της σκούπας από το βαρελάκι? (το βαρελάκι η φιλτροχωάνη δεν είναι?); Σύντομα θα πάω να του βελτιώσω λίγο την 'αναπνοή', τι από τα δύο είναι προτιμότερο?? Thanx!

                        Φιλικά,

                        1 Reply Last reply Reply Quote 4
                        • S
                          sirgus last edited by

                          Ο χρήστης Thief έγραψε:
                          Καλησπέρα παιδιά. Βασικά η απορία μου είναι η εξής: ο πατέρας μου έχει ένα Peugeot 406 1.8 (μοντέλο Β/99, αυτό με τα 112 άλογα) εδώ και 4,5 χρόνια. Το αυτοκίνητο το κινεί ελάχιστα, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι που μας πέρασε και άρχισα να το παίρνω να έχει μόλις 22.000 χιλιόμετρα. Εγώ πριν από αυτό το καλοκαίρι δεν είχα δίπλωμα, και εκεί που μπορούσα να πάω με το αυτοκίνητο η μέγιστη ταχύτητα που έπιανα ήταν περίπου 100, άντε 120. Από το καλοκαίρι βγήκα σε μεγαλύτερους δρόμους (παραλιακή, εθνική κλπ.) και παρατήρησα πως το αυτοκίνητο 'δίνει' σχετικά εύκολα μέχρι 140. Από κει και πάνω κουράζεται υπερβολικά. Δηλαδή αν κινούμαι σε ευθεία, φτάνει μετά βίας τα 150-155 (στο κοντέρ πάντα, ετσι?) με εμένα μόνο μέσα (δηλαδή μονο 75 κιλά έξτρα βάρος) (δηλαδή το γκάζι είναι στο πάτωμα και αυτό δεν δίνει). Αυτό είναι φυσιολογικό? Δεν θα έπρεπε λογικά να φτάνει γύρω στα 170 στο κοντέρ κάπως 'εύκολα'? Η μήπως αργούν τόσο πολύ να ανέβουν οι στροφές που δεν μου έφτανε η ευθεία για να δω?? Παίζει κανένα ρόλο το ότι ο πατέρας μου δεν το έστρωσε όταν το πήρε? Αν ναι, μπορεί να γίνει τίποτα τώρα? Ή είναι αργά? Any opinions?

                          Δηλαδή πάνω από 155 με τίποτα δεν πάει???

                          1 Reply Last reply Reply Quote 3
                          • ?
                            A Former User last edited by

                            Ο χρήστης Thief έγραψε:
                            Καλησπέρα παιδιά. Βασικά η απορία μου είναι η εξής: ο πατέρας μου έχει ένα Peugeot 406 1.8 (μοντέλο Β/99, αυτό με τα 112 άλογα) εδώ και 4,5 χρόνια. Το αυτοκίνητο το κινεί ελάχιστα, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι που μας πέρασε και άρχισα να το παίρνω να έχει μόλις 22.000 χιλιόμετρα. Εγώ πριν από αυτό το καλοκαίρι δεν είχα δίπλωμα, και εκεί που μπορούσα να πάω με το αυτοκίνητο η μέγιστη ταχύτητα που έπιανα ήταν περίπου 100, άντε 120. Από το καλοκαίρι βγήκα σε μεγαλύτερους δρόμους (παραλιακή, εθνική κλπ.) και παρατήρησα πως το αυτοκίνητο 'δίνει' σχετικά εύκολα μέχρι 140. Από κει και πάνω κουράζεται υπερβολικά. Δηλαδή αν κινούμαι σε ευθεία, φτάνει μετά βίας τα 150-155 (στο κοντέρ πάντα, ετσι?) με εμένα μόνο μέσα (δηλαδή μονο 75 κιλά έξτρα βάρος) (δηλαδή το γκάζι είναι στο πάτωμα και αυτό δεν δίνει). Αυτό είναι φυσιολογικό? Δεν θα έπρεπε λογικά να φτάνει γύρω στα 170 στο κοντέρ κάπως 'εύκολα'? Η μήπως αργούν τόσο πολύ να ανέβουν οι στροφές που δεν μου έφτανε η ευθεία για να δω?? Παίζει κανένα ρόλο το ότι ο πατέρας μου δεν το έστρωσε όταν το πήρε? Αν ναι, μπορεί να γίνει τίποτα τώρα? Ή είναι αργά? Any opinions?

                            Εχεις κανει σερβις ;Μπορει να χρειαζεται αλλαγη μπουζι-φιλτρο αερα.
                            Με ποσες στροφες ειδες τα 150 -155 ;

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • T
                              thief last edited by

                              Έχω κάνει το 'μεγάλο' service, στην αντιπροσωπεία (καλό ή κακό δεν ξέρω...). Sirgus πάει πάνω από 150, έχω φτάσει 170 στο κοντέρ αλλά σε μια ατελείωτη ευθεία στο νησί που πάω διακοπές το καλοκαίρι! Όμως πήρε πάρα πολλή ώρα για να γίνει αυτό και βοήθησε και ένα σημείο με κατηφορική κλήση που υπήρχε. Λέτε να το πάω σε κανέναν άλλο για να το κοιτάξει εκτός από την DAKAR που πάω τώρα? Καμία απάντηση για την άλλη μου ερώτηση? 🙂

                              Φιλικά,

                              1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • C
                                citastak last edited by

                                στο xantia με 1600cc και 3 ατομα μέσα το κοντερ έγραψε σε ευθεία 185κμ αλλά μάλλον δεν πηγαινε αλλο...

                                τωρα ο κινητηρας σου με τα 116 νομιζω αλόγατα έχει σαφως μεγαλύτερη τελική. δοκιμασε να γεμισεις καλα την τεταρτη, αποδιδει ψηλα το συγκεκριμενο μοτερ. αν δεν δεις τιποτε δοκιμασε με μια πιο καλη βενζινη και αν παλι δεν δεις αποτελεσμα κανε ενα σερβις. αν μετα απο ολα αυτα μεινεις στα 170, φωναξε με να σου τα σκασω, γιατι δεν η δικια μου μαουνα τα εχει ριξει μονο σε seicento...

                                1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                • S
                                  sirgus last edited by

                                  Ο χρήστης lkar έγραψε:
                                  Να το ξαναπούμε (και ν'αρχίσει πάλι 'μάχη')

                                  Η τελική δεν εξαρτάται από το βάρος, αλλά από την ταχύτητα και συγκεκριμένα το τετράγωνό της.

                                  Και γιατί ισχύει αυτό?
                                  Έχει συζητηθεί και αλλού?

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                  • G
                                    gtz last edited by

                                    Ο χρήστης Thief έγραψε:
                                    Καλησπέρα παιδιά. Βασικά η απορία μου είναι η εξής: ο πατέρας μου έχει ένα Peugeot 406 1.8 (μοντέλο Β/99, αυτό με τα 112 άλογα) εδώ και 4,5 χρόνια. Το αυτοκίνητο το κινεί ελάχιστα, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι που μας πέρασε και άρχισα να το παίρνω να έχει μόλις 22.000 χιλιόμετρα. Εγώ πριν από αυτό το καλοκαίρι δεν είχα δίπλωμα, και εκεί που μπορούσα να πάω με το αυτοκίνητο η μέγιστη ταχύτητα που έπιανα ήταν περίπου 100, άντε 120. Από το καλοκαίρι βγήκα σε μεγαλύτερους δρόμους (παραλιακή, εθνική κλπ.) και παρατήρησα πως το αυτοκίνητο 'δίνει' σχετικά εύκολα μέχρι 140. Από κει και πάνω κουράζεται υπερβολικά. Δηλαδή αν κινούμαι σε ευθεία, φτάνει μετά βίας τα 150-155 (στο κοντέρ πάντα, ετσι?) με εμένα μόνο μέσα (δηλαδή μονο 75 κιλά έξτρα βάρος) (δηλαδή το γκάζι είναι στο πάτωμα και αυτό δεν δίνει). Αυτό είναι φυσιολογικό? Δεν θα έπρεπε λογικά να φτάνει γύρω στα 170 στο κοντέρ κάπως 'εύκολα'? Η μήπως αργούν τόσο πολύ να ανέβουν οι στροφές που δεν μου έφτανε η ευθεία για να δω?? Παίζει κανένα ρόλο το ότι ο πατέρας μου δεν το έστρωσε όταν το πήρε? Αν ναι, μπορεί να γίνει τίποτα τώρα? Ή είναι αργά? Any opinions?

                                    Εγω πιστεύω οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο αυτοκίνητο,εφόσον το κοντέρ δεν έχει χαλάσει!
                                    1800άρι με 112 ίππους και να ιδρώνει να πιάσει τα 170 δεν υπάρχει.Να μούλεγες για 1400άρι 75 ίππων να συμφωνήσω...
                                    Επέμενε στο service της Πεζώ να ψάξουν τι πρόβλημα έχει το αυτοκίνητο!!!

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                    • L
                                      lkar last edited by

                                      Ο χρήστης sirgus έγραψε:

                                      Να το ξαναπούμε (και ν'αρχίσει πάλι 'μάχη')

                                      Η τελική δεν εξαρτάται από το βάρος, αλλά από την ταχύτητα και συγκεκριμένα το τετράγωνό της.

                                      Και γιατί ισχύει αυτό?
                                      Έχει συζητηθεί και αλλού?

                                      http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=120

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • S
                                        spiros19 last edited by

                                        Ο χρήστης GTZ έγραψε:

                                        Καλησπέρα παιδιά. Βασικά η απορία μου είναι η εξής: ο πατέρας μου έχει ένα Peugeot 406 1.8 (μοντέλο Β/99, αυτό με τα 112 άλογα) εδώ και 4,5 χρόνια. Το αυτοκίνητο το κινεί ελάχιστα, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι που μας πέρασε και άρχισα να το παίρνω να έχει μόλις 22.000 χιλιόμετρα. Εγώ πριν από αυτό το καλοκαίρι δεν είχα δίπλωμα, και εκεί που μπορούσα να πάω με το αυτοκίνητο η μέγιστη ταχύτητα που έπιανα ήταν περίπου 100, άντε 120. Από το καλοκαίρι βγήκα σε μεγαλύτερους δρόμους (παραλιακή, εθνική κλπ.) και παρατήρησα πως το αυτοκίνητο 'δίνει' σχετικά εύκολα μέχρι 140. Από κει και πάνω κουράζεται υπερβολικά. Δηλαδή αν κινούμαι σε ευθεία, φτάνει μετά βίας τα 150-155 (στο κοντέρ πάντα, ετσι?) με εμένα μόνο μέσα (δηλαδή μονο 75 κιλά έξτρα βάρος) (δηλαδή το γκάζι είναι στο πάτωμα και αυτό δεν δίνει). Αυτό είναι φυσιολογικό? Δεν θα έπρεπε λογικά να φτάνει γύρω στα 170 στο κοντέρ κάπως 'εύκολα'? Η μήπως αργούν τόσο πολύ να ανέβουν οι στροφές που δεν μου έφτανε η ευθεία για να δω?? Παίζει κανένα ρόλο το ότι ο πατέρας μου δεν το έστρωσε όταν το πήρε? Αν ναι, μπορεί να γίνει τίποτα τώρα? Ή είναι αργά? Any opinions?

                                        Εγω πιστεύω οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο αυτοκίνητο,εφόσον το κοντέρ δεν έχει χαλάσει!
                                        1800άρι με 112 ίππους και να ιδρώνει να πιάσει τα 170 δεν υπάρχει.Να μούλεγες για 1400άρι 75 ίππων να συμφωνήσω...
                                        Επέμενε στο service της Πεζώ να ψάξουν τι πρόβλημα έχει το αυτοκίνητο!!!

                                        με Ξαντιά 1.8 16v (112 aloga nomizw) τα 200 τα επιανε ΧΑΛΑΡΑ σε ευθεια... πρεπει να εχεις προβλημα...

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                        • J
                                          jgy1 last edited by

                                          Φίλε μου είναι ανεξήγητο αυτό που γράφεις για 155χλμ. ή είναι συνδυασμός κακής συντήρησης, κακής βενζίνης κ.λ.π. Το συγκεκεριμμένο αυτοκίνητο ποτέ δεν υπήρξε αυτό που λένε 'αυτοκίνητο που βάζει φωτιά στο δρόμο' αλλά σε καμία μα σε καμία περίπτωση τα 155 χλμ δεν ήταν δύσκολο να επιτευχθούν. Δεν ξέρω αν μπορεί να δείξει το ταχύμετρο του 200 ή 190 ή 210 (δεν θα με εξέπληττε...) αλλά να πας να το κοιτάξεις και κακώς που δεν το είχε αντιληφθεί πριν από εσένα ο πατέρας σου. Τα πράγματα μετά από 4,5 χρόνια (όταν αν δεν κάνω λάθος η εγγύηση τελειώνει στον 1ο χρόνο) είναι δύσκολα στην περίπτωση που υπάρχει βλάβη και θα σου συνιστούσα πριν το πας σε κάποιο service να πάρεις κάποιον μαζί σου σαν συνοδηγό στην εθνική οδό και να το ξαναεπιχειρήσεις (προσοχή σε τέτοιες ταχύτητες όχι μόνο για το φόβο των μπλε αλλά και για τη δική σου και των άλλων). Φυσικά όπως σου πρότεινε και κάποιος άλλος άλλαξε βενζίνη (όχι με κάποια 'ειδική' βλέπε BP unleaded 100 ή shell v-power racing). Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να μην έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • T
                                            tifosaros last edited by

                                            Δες καλού κακού και τί γίνεται με τον καταλύτη...μήπως σου έχει χαλάσει και έχει φράξει την εξάτμιση με αποτέλεσμα να μην εκπνέει σωστά το αμάξι.

                                            Επίσης κοίτα τί γίνεται και με τη συμπίεση...

                                            Μπορεί να θες και κανένα ρεκτιφιέ, αν τίποτα δεν αλλάξει μετά το service.

                                            Το ότι ο πατέρας σου δεν το έστρωσε, είναι μάλλον κακό. Αν το πήρε και μονομιάς το 'ξέσκισε', τότε βλέπω το ρεκτιφιέ σίγουρο. Έχεις μήπως και μεγάλη κατανάλωση;

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 57
                                            • 58
                                            • 2 / 58
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr