Sep 29, 2003, 4:01 PM

Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να μη έχει να διηγηθεί μια ( τουλάχιστον ) πονεμένη ιστορία για κάποιο ταξί και τον οδηγό του. Ήθελα να ξερα τι σόι επαγγελματίας είναι αυτός που βρίζει συνέχεια μιλώντας στο CB, τι επαγγελματίας είναι αυτός που έχει το ραδιόφωνο στη διαπασών μην υπολογίζοντας τον πελάτη, τι επαγγελματίας είναι αυτός που κάνει καμάκι στις πελάτισες του ( παμε για κανα γκαιφέ να τα πούμε ), τι επαγγελματίας είναι αυτός που έχει τον επαγγελατικό χώρο μέσα στην βρωμιά και το εργαλείο του ασυντήρητο να βγάζει τόνους αιθάλης. Βέβαια για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ αυτός. Φταίει το κράτος που κάνει λεωφορειολωρίδες για να μετακινούνται γρήγορα 70 άτομα και όχι 4, φταίει το κράτος που θέλει να τον φορολογήσει σύμφωνα με τα εισοδήματα του και όχι με κάποιο αυθαίρετο ετήσιο ποσό ετήσιων κερδών, φταίει η μάνα που τον γέννησε και τον έκανε ταξιτζή και όχι τηλεπαρουσιαστή να τα κονομά και να κάθεται, φταίω εγώ που μένω σε περιοχή που δεν θα μπορέσει να κάνει αγώγι με διπλή ταρίφα και όχι στο αεροδρόμιο για παράδειγμα και τέλος φταίει η π@@@@@ κοινωνιά που δεν τους γουστάρουμε και όλο τους βρίζουμε και κανείς δεν τους σέβεται. Κύριοι ο σεβασμός κερδίζεται δεν αξιώνεται. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις και ευτυχώς όσο περνά ο καιρός αυτές αυξάνονται τουλάχιστον εδώ στην Θεσσαλονίκη. Απαιτούν πιο ακριβό κόμιστρο γιατί λέει και στην Ευρώπη το ταξί είναι ακριβό. Και εδώ γελά και ο κάθε πικραμένος. Ποια Ευρώπη ρε καλά δεν ντρέπεστε καθόλου έχετε μπεί ποτέ σε ταξί στην Ευρώπη? ΄Εχετε δει τι θα πεί εξυπηρέτηση πελάτη αλα Ευρωπαικά? Ο ταξιτζής θα σε πάει μέχρι την πόρτα του ξενοδοχείου θα σου ανοίξει την πόρτα να βγείς, θα βγάλει τις βαλίτσες σου στο πεζοδρόμιο και θα σου δώσει ρέστα με ακρίβεια λεπτού άσε που μπορεί να παρεξηγηθεί αμα του αφήσεις και πουρμπουαρ. Βέβαια εσείς είστε έλληνες και δεν μπορείτε αυτές τις δουλοπρέπειες ε τότε αλλάξτε δουλεία! Την Παρασκεύη μπήκα σε ένα ταξί Mercedes τουλάχιστον 25 χρονών με ανύπαρκτο κάθισμα πίσω το οποίο έτριζε σαν στοιχειωμένο και τον οδηγό να καπνίζει σαν φουγάρο. Του ζήτησα να το σβήσει γιατί με πειράζει ο καπνός και μόνο που δεν με έδειρε. Και μετά μου άρχισε τους κύκλους μέχρι να του πώ ότι δεν θα του έδινα παραπάνω από 2 ευρώ και θα καλούσα και την τροχαία αν συνεχιζε οπότε το βούλωσε και ρούφηξε το αυγουλάκι του. Την επόμενη μπήκα σε Peugeot καινούργιο πεντακάθαρο και με ευγενέστατο οδηγό. Του ανέφερα το περιστατικό και μου είπε ότι αυτοί είναι γνωστοί στο συνάφι αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αν θεωρείτε ότι κάποιοι σας ντροπιάζουν απομονώστε τους και μην διαιωνίζετε μια κατάσταση που τόσο κακό σας κάνει σαν επαγγελματίες ή μήπως σας βολεύει αυτή η κατάσταση?