-
Τελευταία παρατηρώ ότι ορισμένες εταιρείες προσφέρουν επώνυμα προιόντα (3Μ) για κάλυψη όλων των γυάλινων επιφανειών του αυτοκινήτου.
Λένε δε ότι είναι απορροφητικές για την ακτινοβολία του ήλιου και άρα προστατεύουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου, αισθητικά άριστες σα να έχουμε φιμέ τζάμια, δεν χαράζονται κλπ.
Αισθητικά μου αρέσει μια τέτοια επέμβαση ημι-φιμέ, αλλά φοβάμαι μην μπλέξω με προβλήματα όπως να γδέρνονται, να κάνουν φουσκάλες, να φαίνεται ότι δεν είναι κανονικά φιμέ κρύσταλλα κλπ.
Έχει κανείς εμπειρία από κάποια επέμβαση...
-
Τελευταία παρατηρώ ότι ορισμένες εταιρείες προσφέρουν επώνυμα προιόντα (3Μ) για κάλυψη όλων των γυάλινων επιφανειών του αυτοκινήτου.
Λένε δε ότι είναι απορροφητικές για την ακτινοβολία του ήλιου και άρα προστατεύουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου, αισθητικά άριστες σα να έχουμε φιμέ τζάμια, δεν χαράζονται κλπ.
Αισθητικά μου αρέσει μια τέτοια επέμβαση ημι-φιμέ, αλλά φοβάμαι μην μπλέξω με προβλήματα όπως να γδέρνονται, να κάνουν φουσκάλες, να φαίνεται ότι δεν είναι κανονικά φιμέ κρύσταλλα κλπ.
-
-
Ο χρήστης lkal έγραψε:
Έχει κανείς εμπειρία από κάποια επέμβαση...Εχω βάλει και αξίζει το κόπο.
Απλά να προσέξεις να βάλεις την πρώτη απόχρωση που είναι και νόμιμη.. -
Τις φουσκάλες πάντως κάποια στιγμή δεν θα τις γλιτώσεις ειδικά αν το αμάξι είναι τρίπορτο με ανοιγόμενα πίσω παράθυρα. Γύρω από τον μηχανισμό συνήθως ξεκολλάνε.
-
Έχω τις illumar, εδώ και 5 χρόνια, και δεν έχω κανένα πρόβλημα με φουσκάλες ή οτιδήποτε άλλο. Αρκεί να γίνει σωστή τοποθέτηση. Εγώ την εκάνα στα κεντρικά.....παίρνει περίπου 4-6 ώρες.
-
Και εγώ τις Llumar (alu light) έχω και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το αμάξι φαίνεται και πολύ ποιο όμορφο.
-
Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Μήπως η απόχρωση alu light είναι παράνομη για μπροστινά παράθυρα και παρμπρίζ. Έμαθα από φίλο ότι τον σταμάτησε τροχαία και έφαγε καμπάνα στα καλά του καθουμένου. Ψάχνανε κάποιον να γράψουνε και την πλήρωσε.......
Ποιόςείναι ο τύπος για τα πμπροστινά παράθυρα που έχετε βάλει και ποιός για το παρμπρίζ. Κόστος ;
-
Ο χρήστης lkal έγραψε:
Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Μήπως η απόχρωση alu light είναι παράνομη για μπροστινά παράθυρα και παρμπρίζ. Έμαθα από φίλο ότι τον σταμάτησε τροχαία και έφαγε καμπάνα στα καλά του καθουμένου. Ψάχνανε κάποιον να γράψουνε και την πλήρωσε.......
Ποιόςείναι ο τύπος για τα πμπροστινά παράθυρα που έχετε βάλει και ποιός για το παρμπρίζ. Κόστος ;
Θυμάμαι οτι έβαλα το πιο ανοιχτό μπροστά και πίσω (δεν θυμάμαι όνομα) και το 2ο πιο ανοιχτό στα υπόλοιπα παράθυρα.....δεν ήθελα κάτι πολύ σκούρο.
Δεν με έχουνε σταματήσει ποτε γιαυτό το λόγο...και όσες φορές με έχουνε σταματήσει, ΠΟΤΕ δεν μου είπαν κάτι για τις μεμβράνες. Και ΚΤΕΟ (Δεν λάδωσα...αλλά ξέρουμε ποσο καλά λειτουργεί!!!) πέρασα κανονικά, 2 φορές.
Πριν 5 χρόνια πλήρωσα 60,000 δρχ. για όλα τα παράθυρα....Golf MkII 3-πορτο.
-
Στο παρμπριζ δεν έχω βάλει μεμβράνη το άφησα όπως είναι. Είναι από την μάνα του αθερμικό. Πάντως συνήθως ή δεν βάζεις καθόλου στο παρμπριζ ή διάλεξε κάποια πολύ ανοικτή απόχρωση
-
Ο χρήστης lkal έγραψε:
Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Μήπως η απόχρωση alu light είναι παράνομη για μπροστινά παράθυρα και παρμπρίζ. Έμαθα από φίλο ότι τον σταμάτησε τροχαία και έφαγε καμπάνα στα καλά του καθουμένου. Ψάχνανε κάποιον να γράψουνε και την πλήρωσε.......
οι μαγκες της llumar ειναι ξεκαθαροι! Βαζουν τον πιο ανοιχτο τυπο για μπροστα (τουλαχιστον!)! Με καποια (καποιες) μεμβρανη εισαι παρανομος! Βεβαια, εσυ τους πληρωνεις και θα κανουν οτι θες... Μπορεις να βαλεις σκουρα αποχρωση και μπροστα και πισω αν γουσταρεις!!
κανε μια βολτα http://www.llumar.gr και τα αναφερουν λεπτομερως!! -
Paidia epeidi prosfata eixa atyxima...ektos apo prostasia apo ton hlio oi membranes prostateuoun kai apo ti thraush...
Aliws ta moutra mou tha eixan ginei....gmse ta...
Afou twra theloun na baloun kai oi goneis mou
mono mhn baleis kana skouro...giati ektos oti tha xaseis oratothta..estw kai elaxisth...tha se grafoun ki ollas... -
just for fun....
-
Ο χρήστης Dont_Panic έγραψε:
mono mhn baleis kana skouro...giati ektos oti tha xaseis oratothta..estw kai elaxisth...tha se grafoun ki ollas...Επίσης θα σε βρίζει όποιος θα έχει την ατυχία να είναι πίσω σου. Μην ξεχνάτε ότι με σκούρες μεμβράνες στα μπρος-πίσω παρμπρίζ παρεμποδίζετε την ορατότητα του οδηγού που ακολουθεί (όπως και με τα ηλίθια κουρτινάκια ) ο οποίος θα πρέπει να μπορεί να δει και μέσα από το αυτοκίνητό σας, με αποτέλεσμα να τον βάζετε σε κίνδυνο. Οπότε ορθώς είναι παράνομες.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
mono mhn baleis kana skouro...giati ektos oti tha xaseis oratothta..estw kai elaxisth...tha se grafoun ki ollas...
Επίσης θα σε βρίζει όποιος θα έχει την ατυχία να είναι πίσω σου. Μην ξεχνάτε ότι με σκούρες μεμβράνες στα μπρος-πίσω παρμπρίζ παρεμποδίζετε την ορατότητα του οδηγού που ακολουθεί (όπως και με τα ηλίθια κουρτινάκια ) ο οποίος θα πρέπει να μπορεί να δει και μέσα από το αυτοκίνητό σας, με αποτέλεσμα να τον βάζετε σε κίνδυνο. Οπότε ορθώς είναι παράνομες.
Είσαι σίγουρος? Δεν νομίζω ότι έχει κάποια σημασία αυτό, απ'ό,τι ξέρω το μόνο που χρειάζεται είναι να περνά συγκεκριμένη ποσότητα φωτός από το μπροστινό παρμπρίζ και τα εμπρός πλαϊνά παράθυρα. Δηλαδή τα πίσω παράθυρα και παρμπρίζ μπορούν, θεωρητικά, να είναι εντελώς μαύρα.
Εξάλλου δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, γατί θα σήμαινε ότι τα όλα τα φορτηγάκια τύπου Caddy κλπ θα ήταν παράνομα... Και τα κουρτινάκια? Αυτό που λες δηλαδή είναι ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων βάζουν στα μοντέλα τους κάτι, του οποίου η χρήση είναι παράνομη? Απίθανο μου φαίνεται...
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ότι το μόνο που έχει σημασία είναι το μπροστινό μέρος.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
με σκούρες μεμβράνες στα μπρος-πίσω παρμπρίζ παρεμποδίζετε την ορατότητα του οδηγού που ακολουθεί (όπως και με τα ηλίθια κουρτινάκια )Θα συμμετέχω κι εγώ:
Μισώ τα #$%^%%$#% τα κουρτινάκια και τα &%&^&* μαξιλαράκια και τα &&^%&^@* κεφάλια με καπέλα ή κομμώσεις αφάνα και ό,τι @&%$&#&$**%^&*@@@ άλλο περιορίζει την ορατότητα του από πίσω οδηγού!
Τα είπα και ξαλάφρωσα!
Μου αρέσουν όμως οι σκούρες μεμβράνες.....άρα πρέπει να βάζουμε όχι πολύ σκούρες σε παρμπρίζ και πίσω τζάμι για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. -
Ο χρήστης Dont_Panic έγραψε:
Paidia epeidi prosfata eixa atyxima...ektos apo prostasia apo ton hlio oi membranes prostateuoun kai apo ti thraush...
Aliws ta moutra mou tha eixan ginei....gmse ta...
Afou twra theloun na baloun kai oi goneis mou
mono mhn baleis kana skouro...giati ektos oti tha xaseis oratothta..estw kai elaxisth...tha se grafoun ki ollas...Την επόμενη φορά λοιπόν θα ξέρεις να φοράς τη ζώνη
Έτσι όπως το γράφεις για τους γονείς σου θα νομίζει κανείς ότι θα βάλουν μεμβράνες για να μην κουτουλήσουν και σπάσει αντί να φορούν ζώνη -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Είσαι σίγουρος? Δεν νομίζω ότι έχει κάποια σημασία αυτό, απ'ό,τι ξέρω το μόνο που χρειάζεται είναι να περνά συγκεκριμένη ποσότητα φωτός από το μπροστινό παρμπρίζ και τα εμπρός πλαϊνά παράθυρα. Δηλαδή τα πίσω παράθυρα και παρμπρίζ μπορούν, θεωρητικά, να είναι εντελώς μαύρα.Δεν είμαι εντελώς σίγουρος αλλά είμαι σίγουρος ότι ο ΚΟΚ λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την ορατότητα από το εμπρός και πίσω παρμπρίζ. Σίγουρα από κάποια 'σκοτεινότητα' και πάνω αυτό παραβιάζεται αλλά δεν ξέρω σε ποιανού την κρίση είναι αυτό.
Εξάλλου δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, γατί θα σήμαινε ότι τα όλα τα φορτηγάκια τύπου Caddy κλπ θα ήταν παράνομα...
Αυτά έχουν όμως μεγάλους καθρέπτες για να αντισταθμιστεί η έλλειψη ορατότητας πίσω και οι οδηγοί τους έχουν επαγγελματικό δίπλωμα, άρα (υποτίθεται ότι) έχουν εκπαιδευτεί να οδηγούν όχημα χωρίς πίσω παρμπρίζ.
Και τα κουρτινάκια? Αυτό που λες δηλαδή είναι ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων βάζουν στα μοντέλα τους κάτι, του οποίου η χρήση είναι παράνομη? Απίθανο μου φαίνεται...
Η χρήση τους είναι νόμιμη όσο το αυτοκίνητο είναι ακίνητο, είναι παράνομη να τα έχεις κλειστά όταν κινείται.
Θα συμμετέχω κι εγώ:
Μισώ τα #$%^%%$#% τα κουρτινάκια και τα &%&^&* μαξιλαράκια και τα &&^%&^@* κεφάλια με καπέλα ή κομμώσεις αφάνα και ό,τι @&%$&#&$**%^&*@@@ άλλο περιορίζει την ορατότητα του από πίσω οδηγού!Ελπίζω να το εννοείς αυτό. (εντάξει, όχι για τα καπέλα και τις κομμώσεις)
Μου αρέσουν όμως οι σκούρες μεμβράνες.....άρα πρέπει να βάζουμε όχι πολύ σκούρες σε παρμπρίζ και πίσω τζάμι για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Συμφωνώ απόλυτα.
-
I stand corrected then.
Θυμόμουν ότι έχουν μεγαλύτερους καθρέπτες, απλά είχα στο νου τα επιβατηγά - επαγγελματικά που μπορείς να αγοράσεις, τα οποία έχουν κανονικούς καθρέπτες (π.χ. Golf με λαμαρίνα στα πίσω παράθυρα). Μετά θυμήθηκα ότι δεν έχω δει ποτέ τέτοιο με λαμαρίνα στο πίσω παρμπρίζ...
-
Πρέπει να έχει δίκιο ο kyan.
Είχα για 8 περίπου μήνες αυτά τα Smart τα διαφημιστικά τα οποία είναι παντού γεμάτα αυτοκόλλητα εκτός απ'το παρ-μπριζ και τα παράθυρα οδηγού-συνοδηγού.Το πίσω τζάμι καλυπτότανε εξ'ολοκλήρου από ένα είδος αυτοκόλλητου see-trough καλά το έγραψα (που συνέχιζε όλη τη διαφήμιση στο πίσω μέρος του) απ'το οποίο εγώ μπορούσα να δω πίσω,εντάξει όχι πάρα πολύ άνετα, αλλά οι απ'έξω πάρα πολύ δύσκολα βλέπανε μέσα.
Κάποιοι τροχαίοι είχαν γράψει κάποια άλλα παιδιά για'αυτό το πίσω αυτοκόλλητο ενώ σε άλλους είχαν κάνει παρατήρηση.
...εγώ την είχα γλιτώσει
Μεμβράνες Παρμπρίζ