-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Ένα περίεργο σήμερα, αν έχει κανείς εξήγηση ας την γράψει. Κατέβαινα Κηφισίας και με περνάνε δύο μηχανές της αστυνομίας περίπου στο υγεία, αρκετά γκαζωμένοι και με φάρους αναμένους. Λίγο πιο κάτω, στη φιλοθέη, είχαν σταματήσει έναν μοτοσυκλετιστή και του έκαναν κάποιον έλεγχο. Στο φάρο ψυχικού με ξαναπερνάνε γκαζωμένοι και τους ξαναβλέπω να έχουν σταματήσει για έλεγχο ένα scooterάκι λίγο πριν την γέφυρα της Κατεχάκη. Εκεί έστριψα, αλλιώς αυτή τη δουλειά θα κάναμε συνέχεια...Γιατί δεν στήνανε μπλόκο αν ήθελαν να γράψουν;
To κάνουν και στην Αττική Οδό, γράφουν για κράνος συνήθως.
Ας το έκαναν και για τα ΖΩΑ που κινούνται/προσπερνάνε από τη ΛΕΑ -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ένα περίεργο σήμερα, αν έχει κανείς εξήγηση ας την γράψει. Κατέβαινα Κηφισίας και με περνάνε δύο μηχανές της αστυνομίας περίπου στο υγεία, αρκετά γκαζωμένοι και με φάρους αναμένους. Λίγο πιο κάτω, στη φιλοθέη, είχαν σταματήσει έναν μοτοσυκλετιστή και του έκαναν κάποιον έλεγχο. Στο φάρο ψυχικού με ξαναπερνάνε γκαζωμένοι και τους ξαναβλέπω να έχουν σταματήσει για έλεγχο ένα scooterάκι λίγο πριν την γέφυρα της Κατεχάκη. Εκεί έστριψα, αλλιώς αυτή τη δουλειά θα κάναμε συνέχεια...
Γιατί δεν στήνανε μπλόκο αν ήθελαν να γράψουν;
To κάνουν και στην Αττική Οδό, γράφουν για κράνος συνήθως.
Ας το έκαναν και για τα ΖΩΑ που κινούνται/προσπερνάνε από τη ΛΕΑΑσε την ΛΕΑ....
Ας ξεκινησουν μ αυτους που κινουντε στο κενο αναμεσα στο διαζομα και την τριτη λωριδα.... -
Σ'αυτά συμφωνώ, προφανώς! Σε ΕΟ/ΑΟ δεν μπορείς να αστυνομεύσεις από ένα στατικό μπλόκο σε σταθερά σημεία, οπότε ας αστυνομεύουν κινούμενοι. Απλά στην Κηφισίας με σχετικά πυκνή ροή (60-0-60-0-κ.ο.κ.) μου φάνηκε περίεργο...
-
Καλα κανουν ρε παιδια.Στο εξωτερικο γινετε παρα πολυ συχνα αυτο.Ακομα και να μην εχεις κανει παραβαση,εκει που πηγαινεις ,βγαζει το περιπολικο φαρο και σημα stop και σε σταματανε για ελεγχο.
Αυτα δε λεμε τοσο καιρο?Οτι βλεπει η αστυνομια τον παραβατη και δεν του λεει τιποτα?Καιρος ηταν να γινει. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Καλα κανουν ρε παιδια.Στο εξωτερικο γινετε παρα πολυ συχνα αυτο.Ακομα και να μην εχεις κανει παραβαση,εκει που πηγαινεις ,βγαζει το περιπολικο φαρο και σημα stop και σε σταματανε για ελεγχο.
Αυτα δε λεμε τοσο καιρο?Οτι βλεπει η αστυνομια τον παραβατη και δεν του λεει τιποτα?Καιρος ηταν να γινει.Μακάρι όμως να πιάνουν αυτούς που πραγματικά οδηγούν σαν κουλάδια και όχι όσους απλά πάνε λίγο πιο σβέλτα από τους υπολοίπους (μην θέτοντας όμως κανέναν σε κίνδυνο).
Πχ όσους αλλάζουν με ηλίθιο και επικίνδυνο τρόπο λωρίδα, αυτούς που αλλάζουν λωρίδα χωρίς φλας, όσους κάνουν κατάληψη την αριστερή κινούμενοι αργά, όσους αδυνατούν να κρατηθούν εντος της δικής τους λωρίδας και λοξοδρομούν, όσους πάνε από την ΛΕΑ, τις μηχανές που κάνουν ηλίθιες προσπεράσεις από τον κενό χώρο αριστερά από την αριστερή λωρίδα και τόσα άλλα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πχ όσους αλλάζουν με ηλίθιο και επικίνδυνο τρόπο λωρίδα, αυτούς που αλλάζουν λωρίδα χωρίς φλας, όσους κάνουν κατάληψη την αριστερή κινούμενοι αργά, όσους αδυνατούν να κρατηθούν εντος της δικής τους λωρίδας και λοξοδρομούν, όσους πάνε από την ΛΕΑ, τις μηχανές που κάνουν ηλίθιες προσπεράσεις από τον κενό χώρο αριστερά από την αριστερή λωρίδα και τόσα άλλα.
Αμα σταματανε ολους αυτους θα γραψουν το 60% των οδηγων στο δρομο...
Να μη πω και παραπανω...Καλη λυση για το κυκλοφοριακο! -
Να μη πω και παραπανω...Καλη λυση για το κυκλοφοριακο!Και για τα εσωδα του κρατους....
-
Να μη πω και παραπανω...Καλη λυση για το κυκλοφοριακο!Ναι αλλά ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι για την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου? Όλοι αυτοί που αναφέρονται πιο πάνω ή αυτοί που κινούνται στην ΑΟ με 130-140 με όριο τα 120χλμ/ώρα?
Για να μην αναφέρουμε και την άλλη κατηγορία με αυτοκίνητα, φορτηγά, μηχανάκια που δεν ανάβουν τα φώτα τους (καμμένες λάμπες ή και σπασμένα). Αυτούς αλήθεια γιατί δεν τους σταματάνε ποτέ? Αποτελούν ή όχι κίνδυνο για όλους τους συνοδοιπόρους τους?
-
Vasgti
Εννοειται οτι εχεις δικιο,απλα απο το ολοτελα... -
Αυτα δε λεμε τοσο καιρο?Οτι βλεπει η αστυνομια τον παραβατη και δεν του λεει τιποτα?Καιρος ηταν να γινει.Στην Αγγλια σταματανε για αλκοτεστ ή αν εχεις κανει μαλακια όχι για πλακα.
Ακομα και για κτεο και τελη κυκλοφοριας τα εχουν online, αν δουν οτι δνε εχεις πληρωμενο καποιο απο αυτα σε σταματανε κα ιτην...στρουμφισες!
-
@ VasGTI.
Για πολλοστή φορά βλέπω να διατυπώνεται το δίλλημα 'ή πιάστε τους χειρότερους παραβάτες, ή μην πιάνετε κανέναν'.
Είναι μια άποψη που δεν με βρίσκει σύμφωνο. Το σωστό βέβαια θα ήταν να τους πιάνουν όλους (και εμένα μαζί, φυσικά ), αλλά από το τίποτα, προτιμώ να πιάνουν/ελέγχουν ακόμα και τα 'μικρότερα ψάρια'.
Υ.Γ. Ξαναμαναεπαναλαμβάνω: Το να ρωτάς 'ποιος είναι πιο επικίνδυνος, κάποιος που οδηγεί με σλικ λάστιχα στον δρόμο, ή κάποιος που κινείται με 140 στην Α.Ο;' είναι λάθος ερώτημα. Το σωστό είναι να αναρωτιόμαστε αν αυτός που οδηγεί 'καλά' στην Α.Ο. με 140 θα είχε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια αν (all things being equal) αποφάσιζε να κινηθεί με το όριο. Μην συγκρίνετε τους εαυτούς σας με κακούς και επικίνδυνους οδηγούς. Κάντε τις συγκρίσεις σας με οδηγούς το ίδιο καλούς και προσεκτικούς με εσάς που όμως τηρούν τα όρια ταχύτητας.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
@ VasGTI.Για πολλοστή φορά βλέπω να διατυπώνεται το δίλλημα 'ή πιάστε τους χειρότερους παραβάτες, ή μην πιάνετε κανέναν'.
Είναι μια άποψη που δεν με βρίσκει σύμφωνο. Το σωστό βέβαια θα ήταν να τους πιάνουν όλους (και εμένα μαζί, φυσικά ), αλλά από το τίποτα, προτιμώ να πιάνουν/ελέγχουν ακόμα και τα 'μικρότερα ψάρια'.
Υ.Γ. Ξαναμαναεπαναλαμβάνω: Το να ρωτάς 'ποιος είναι πιο επικίνδυνος, κάποιος που οδηγεί με σλικ λάστιχα στον δρόμο, ή κάποιος που κινείται με 140 στην Α.Ο;' είναι λάθος ερώτημα. Το σωστό είναι να αναρωτιόμαστε αν αυτός που οδηγεί 'καλά' στην Α.Ο. με 140 θα είχε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια αν (all other things being equal) αποφάσιζε να κινηθεί με το όριο. Μην συγκρίνετε τους εαυτούς σας με κακούς και επικίνδυνους οδηγούς. Κάντε τις συγκρίσεις σας με οδηγούς το ίδιο καλούς και προσεκτικούς με εσάς που όμως τηρούν τα όρια ταχύτητας.
Δεν είπα μην γράφει κανέναν. Αλλά παρανομία από παρανομία έχει διαφορά. Έχουν και αυτές βαθμό βαρύτητας.
Να στο θέσω αλλιώς. Το ίδιο είναι να σου κολλήσει πίσω ύπουλα μοτοσυκλετιστής τροχαίος της ΑΟ, για να σε τσιγκλίσει να το γκαζώσεις και να σε σταματήσει μετά στο καπάκι, ενώ δίπλα σου κινείται σαράβαλο που δεν ανάβουν τα φώτα/φανάρια του, δεν έχει ΚΤΕΟ, έχει τελειωμένα λάστιχα και επιλέγει να σταματήσει εσένα επειδή ξεπέρασες 10-20χλμ το όριο? Σε ποιο από τα 2 οχήματα πρέπει να δείξει βαρύτητα και να είναι πιο αυστηρός? Συμφωνούμε πως εκείνη τη στιγμή και τα 2 είναι παράνομα. Το καθένα για τους δικούς του λόγους (το ένα για ταχύτητα το άλλο γιατί είναι κινητός δημόσιος κίνδυνος). Όταν βλέπεις λοιπόν να σταματάει το όχημα που απλά κινείται λίγο πιο σβέλτα και όχι αυτό που πραγματικά είναι δημόσιος κίνδυνος εκεί είναι πραγματικά να φρικάρεις.
Μου έχει κολλήσει μοτοσυκλέτα της ΑΟ πίσω μου ενώ ερχόμουν πλακωμένος και μου κόλλησε από πίσω με 140. Εκεί ήμουν έτοιμος να μου κάνει σήμα και να δεχτώ τις όποιες συνέπειες. Και πάλι τυχερός θα ήμουν αν με σταματούσε για αυτή την ταχύτητα ( ). Ευτυχώς για μένα όμως, βλέποντάς τον σταθερά πίσω μου με σταθερή ταχύτητα, βγάζω φλας πιάνω μεσαία και βλέπω να ανοίγει γκάζι να κυνηγήσει άλλον στο βάθος.
-
Δεν βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι.
-
Κατι μου λεει οτι αμα ,λεω αμα,εντατικοποιησει η αστυνομια τους ελεγχους θα βγαινουμε και θα παραπονιομαστε για αστυνομοκρατια,το ψωμι μας βγαζουμε και εμεις κτλ...Με εγραψε επειδη δεν ειχα πυροσβεστηρα ,ακου να δεις...
Σαν τον Καμπουρακη στο Mega,που ελεγε 'Μα γιατι γραψανε τον κακομοιρη τον ντελιβερα?Επειδη περασε ενα κοκκινο?Το ψωμι του βγαζει το παιδι...'Αλλοι κανουν χειροτερα και τη βγαζουν καθαρη ...προσθετω εγω. -
Κάντε τις συγκρίσεις σας με οδηγούς το ίδιο καλούς και προσεκτικούς με εσάς που όμως τηρούν τα όρια ταχύτητας.έχεις παρατηρήσει πόσο αφηρημένα οδηγείς όταν προσπαθείς να πάς σε αδειο αυτοκινητόδρομο με 120?
Προσωπικά, περισσότερο φοβάμαι τον εαυτό μου, όταν πιέζεται να οδηγήσει έτσι.
Δεν συζητάω, να οδηγάς βράδυ... Εκεί, τον ύπνο τον έχεις σίγουρο... -
Σε άδειο έχεις δίκιο, μου συμβαίνει και εμένα. Σε γεμάτο όμως;
-
Χθες το βράδυ με σταμάτησαν πρώτη φορά για έλεγχο αλκοτέστ και ήταν πραγματικά άψογοι στην συμπεριφορά τους. Ήταν πολύ ευγενικοί και ταχύτατοι. Δε ξέρω και εγώ πόσους οδηγούς πρέπει να σταμάτησαν. Μπράβο τους και ελπίζω τέτοιοι έλεγχοι να γίνονται τακτικότερα.
-
Posts προς Θεσσαλονικείς και πες μας πού έγινε αυτό...
-
Σε άδειο έχεις δίκιο, μου συμβαίνει και εμένα. Σε γεμάτο όμως;Δεν νομίζω ότι στο μποτιλιαρισμένο αυτοκινητόδρομο και να θες μπορεις να πας πανω απο 120-130
-
Συγχαρητήρια στην τροχαία Θεσσαλονίκης που από την προηγούμενη εβδομάδα έχει βάλει ένα περιπολικό να κάνει όλη την ώρα περιπολίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και να διώχνει ή να γράφει αυτούς που παρενοχλούν την κυκλοφορία. Τους έχω πετύχει στην παραλιακή και στην Τσιμισκή. Στην Τσιμισκή μάλιστα, αφού έβαλαν μια δυο φορές την σειρήνα κατέβηκαν να γράψουν Micra που είχε κλείσει την λεωφορειολωρίδα. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης ο οποίος ενώ του είπαν να περιμένει για να του παραδώσουν την κλήση αυτός σηκώθηκε και έφυγε . Φυσικά δε πήγε μακρυά αφού είχε τόση κίνηση που λίγο παρακάτω τον τσάκωσαν. Είναι απίστευτο τι κόσμος κυκλοφορεί.
Καλή η κίνηση της τροχαίας, αλλά απαιτούνται και άλλα τέτοια οχήματα και όχι μόνο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Πανικός γίνεται παντού!
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]