Ειμαι πιο κοντα στις αποψεις του NIGA
Αλλα παιδες μην τρελενομαστε με τις αυστηρες εργοστασιακες προδιαγραφες. Ετσι ανακατασκευασα το SPITFIRE και το μετανοιωσα.
Επειδη το αυτοκινητο ειχε καποια κουσουρια τοτε πρεπει να τα κρατησω κι εγω, με αποτελεσμα να μην το απολαμβανω οσο θα μπορουσα σε περιπτωση που εκανα αυτες τις 2 μικροαλλαγούλες?
Φυσικα δε θα μπορουσα να αλλαξω το μετατροχιο για να βελτιωσω το κρατημα του GT6, αλλα με μεγαλη ευκολια θα εβαζα ρυθμιζομενα αμορτισερ εστω και αν δεν ηταν option εκεινη την εποχη.
Για τους χρωματισμους θα σας πω το εξης: Μιληστε με ανθρωπους που εχουν ζωντανες τις αναμνησεις απο τις δεκαετιες 50 και αρχες 60s. Θα σας πουν οτι συνηθιζόταν τοτε (έστω από λίγους) να αγοραζουν ενα καινουριο αμαξι και να το βαζουν μεσα για αλλαγη χρωματος ή για αλλαγή ταπετσαρίας, λόγω ότι κάποια εργοστάσια έδιναν πολύ περιορισμένες εναλλακτικές όταν το αγόραζες καινούριο.
Και αν δεν το εκαναν ΜΟΛΙΣ αγοραζαν το αυτοκινητο, το εκαναν με την πρωτη ευκαιρια μετα από λίγους μήνες.
Θα σας μεταφερω και την εμπειρια μου απο τις Λαμπρετες. Αν ανακετασκευασω μια συνηθισμένη Li, θα απάιξω και με τα χρωματα και θα κανω και τις βελτιωσούλες μου κλπ κλπ κλπ.
Οταν ομως ανακατασκευασω την TV200 μου, που ειναι το πιο σπανιο μοντέλο και η αξία του ξεπερνάς τις 8.000gbp(!) αυτό θα γίνει βασει των εργοστασιακων standards με μεγάλη αυστηρότητα. Νομιζω απ αυτο το παραδειγμα καταλαβαινετε το σκεπτικο μου.
Τωρα απο κει και μετα, νομιζω ειναι θεμιτο η Fulvia του Gazos για παραδειγμα, να βαφτει σε ένα άλλο μπλε σκουρο, διαφορετικο απο την εργοστασιακη της αποχρωση. Οχι γιατι 'δεν πειράζει' αλλα γιατι ειναι το αμαξι του και θα το κανει ο,τι γουσταρει για να περναει καλα μαζι του.
Κι εγω μεθαυριο ισως αποφασισω το GT6 που ειναι ασπρο να βαφτει στο Chamonix της ΒΜW από τα μέσα 60ς, αντί του Old English White που ειχε ή Triumph Δεν βλεπω ότι θα ήταν κακό κάτι τέτοιο. Οπωσδήποτε όμως δε θα μπορούσα να το βάψω στο χρυσαφί του Punto Gt 1ης γεννιάς
Και το σαλόνι του? Εγώ μπορεί να γουστάρω (υποθέσεις κάνουμε) να το κάνω πράσινο σκούρο ή μπεζ. Δεν έβγαινε ποτέ τέτοιος χρωματισμος στο Μκ1....
Ας μην το πάρει ο Μανιατόπουλος στο μουσείο του. Ας με ρίξει κατηγορία και ο Robert Smith στον τεχνικό έλεγχο για κάρτα FIVA...
Πινακίδες θα πάρω, και θα έχω ένα αμάξι που το γουστάρω πάνω απ όλα...
Αυτά...