-
για πείτε στις σχολές του ο καθένας παρουσίαζε την πτυχιακή, λίγο άκαιρο ερώτημα αλλά μας δώσαν ένα οδηγό σύνταξης Πτυχιακών Εργασίων, έτσι γράφει.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
για πείτε στις σχολές του ο καθένας παρουσίαζε την πτυχιακή, λίγο άκαιρο ερώτημα αλλά μας δώσαν ένα οδηγό σύνταξης Πτυχιακών Εργασίων, έτσι γράφει.πανω στο θεμα μου!!! μπορεις να δωσεις κανα info?
επισης πρεπει να βρω ενα θεμα για πτυχιακη πανω σε βασεις δεδομενων και προγραμματισμο , οποιος μπορει ας δωσει καμια ιδεα ,γιατι εγω δεν εχω.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
για πείτε στις σχολές του ο καθένας παρουσίαζε την πτυχιακή, λίγο άκαιρο ερώτημα αλλά μας δώσαν ένα οδηγό σύνταξης Πτυχιακών Εργασίων, έτσι γράφει.
πανω στο θεμα μου!!! μπορεις να δωσεις κανα info?
επισης πρεπει να βρω ενα θεμα για πτυχιακη πανω σε βασεις δεδομενων και προγραμματισμο , οποιος μπορει ας δωσει καμια ιδεα ,γιατι εγω δεν εχω.
θα ρωτήσω My bro και θα σου πω ιδέες
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και μετά το ξέσπασμα, aserf ψάξε λίγο για το διατμηματικό ΜΒΑ που κάνουν ΕΜΠ και ΑΣΟΕΕ. Λένε ότι αξίζει τον κόπο (εγώ δεν έχω προσωπική εμπειρία). Αν από την άλλη σου περισσεύουν τα φράγκα και θες να ζήσεις και 2-3 χρόνια εξωτερικό πάγενε Αγγλία να κάνεις ένα ΜΒΑ ή κάτι σχετικό με διοίκηση παραγωγής να βρεις την υγειά σου.
Απλά μην παραμυθιάζεσαι με τα ονόματα των σχολών. Για μένα κάνε ένα σουλάτσο από την αγορά εργασίας και προσπάθησε να δεις τι μεταπτυχιακά θέλουν και οι ίδιοι...Και γω έχω ακούσει ότι αξίζει τον κόπο, και αυτό όμως προϋποθέτει 2-3 χρόνια προϋπηρεσίας. Όλα συνηγορούν λοιπόν στο ότι πρέπει να περιμένω.
Αν τελικά καταλήξω να ψάξω για ΜΒΑ στην Αθήνα όταν έρθει ο καιρός θα μπω σε δίλημμα πάντως για το αν είναι καλύτερα να κάνω αίτηση στο διατμηματικό της ΑΣΟΕΕ ή στο ALBA. Απ' όσο ξέρω από το ALBA η εύρεση καλής δουλειάς είναι πολύ ευκολότερη μιας και η απορρόφηση γίνεται απευθείας από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.Aserf με τι βάθμο τελείωσες?
Δεν έχω τελειώσει ακόμα, μου μένουν δύο μαθήματα και η διπλωματική, όπως ανέφερε ο HighFidelity όμως θα είμαι κοντά στο 7,5.
Στη δε σχολή μας:
5-6,49 = Καλώς
6,5-8,49 = Λίαν Καλώς
8,5-10 = ΆρισταΟ μέσος χρόνος αποφοίτησης είναι περίπου τα 7 χρόνια και ο μέσος όρος αποφοίτησης πρέπει να είναι κοντά στο 6,7-6,9.
(Τον βαθμό πάντως μόνον στα πανεπιστήμια θα ενδιαφερθούν να μάθουν... Κανένας εργοδότης δεν με ρώτησε ποτέ... Και όλοι , ακόμη και οι παλαιότεροι το ίδιο μου λένε...).
Έχεις απόλυτο δίκιο, επειδή όμως σκέφτομαι την πιθανότητα και ενός MSc με ενδιαφέρει ο βαθμός αρκετά. Για το ΜΒΑ τελικά ίσως δεν έχει σημασία μιας και τότε θα μετρήσει η προϋπηρεσία μου, η συστατική του αφεντικού μου και ίσως κάποια συστατική από κάποιο καθηγητή μου.
Τέλος, μια ταπεινή γνώμη στο δίλημμά σου: ΔΕΝ έχω κάνει μεταπτυχιακό, κυρίως γιατί δεν ήθελα αρχικά και μετά δεν ...ήθελα ακόμη περισσότερο! Βασικό είναι τα χρήματα: είναι παράλογα πολλά τα χρήματα σε...τρυφερή ηλικία για ένα ΜΒΑ...Και θα μας χρειαστεί αρκετά αργότερα! Τα πρώτα χρόνια, μας θέλουν τεχνικούς, παρά μανατζαρέους, γι' αυτή τη δουλειά βρίσκουν άλλους και φθηνότερους...
Τα λεφτά είναι όντως πολλά, τα βλέπω όμως ως κάποιας μορφής επένδυση. Προσωπικά δηλαδή προτιμάω να μου πληρώσουν το μεταπτυχιακό παρά να μου αγοράσουν αυτοκίνητο. Επίσης, δε θα απαιτούσα να μου πληρώσουν μεταπτυχιακό των 40000
-
aserf,
Θα συμφωνήσω σε αρκετά σημεία με τον koutsan. Κατ'αρχάς οι σπουδές ειναι πρωτίστως για τη δική σου ικανοποίηση! Συμφωνώ επίσης οτι μονο αν αποφοιτήσει κανείς απο σχολές του επιπέδου (ή φήμης..) INSEAD, HEC, Kellogg, Harvard you name it σε ΜΒΑ θα σε περιμένουν πόρτες ανοιχτές. ΩΣΤΟΣΟ, ακράδαντα πιστεύω οτι ΠΑΝΩ απο κάθε χαρτι μετράνε να @ρχιδι@ (Θυμάμαι αυτη τη ταινία του Ρ. Χαραλαμπίδη που τον ρωτάει ενας γνωστός του και του λέει 'φίλε.. έχεις @@'?).
Όσον αφορά το είδος της σχολής μάλλον θα συμφωνήσω με λοιπους συμφορουμίτες οτι μάλλον στη παρούσα φάση ίσως ενα Msc για engineers σε θέματα managment, merketing, να ειναι καλύτερα. Αργότερα, αν θες, μπορείς να κάνεις ενα ΜΒΑ το οποίο ενδεχομένως να στο σπονσοράρει και η δουλειά σου (λεμε τωρα..). Επίσης, έχοντας κάποια χρόνιa προυπηρεσία και ισως ειναι πιο ευκολο να σε δεχτει το πανεπιστήμιο αλλά και θα εχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του ΤΙ θες να ΚΑΝΕΙΣ και ΠΩΣ να το πετύχεις.
Θα σου έλεγα να κοιτάξεις και το TU Delft το και πιο ειδικά to τμήμα ΤΒΜ (Faculteit Techniek, Bestuur en Management http://www.tbm.tudelft.nl/live/pagina.j ... b6&lang=en) το οποίο ασχολείται με το managment της τεχνολογίας και της καινοτομίας (αρκετα trendy τουλάχιστον στις μέρες μας). Αυτη τη στιγμή ειμαι σε αυτό το πανεπιστήμιο και κανω Msc σε άλλο τμημα σχετικο με design και marketing παρ'ολο που εχω background σε Arts (MA).
Τα μαθήματα ειναι στα αγγλικά (όλοι οι Ολλανδοι μιλάνε αγγλικα) ενω οι τιμές στην Ολλανδία πολυ καλές.Καλή απόφαση και καλή επιτυχία
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στη σχολή του Aserf (και δικιά μου επίσης ), το 6.5 είναι αρκετό για το Λίαν Καλώς... Το άριστα δεν ξέρω από που είναι, δεν ξέρω και πολλούς να έφτασαν ως εκεί!(Τον βαθμό πάντως μόνον στα πανεπιστήμια θα ενδιαφερθούν να μάθουν... Κανένας εργοδότης δεν με ρώτησε ποτέ... Και όλοι , ακόμη και οι παλαιότεροι το ίδιο μου λένε...).
Βασικό είναι τα χρήματα: είναι παράλογα πολλά τα χρήματα σε...τρυφερή ηλικία για ένα ΜΒΑ...Και θα μας χρειαστεί αρκετά αργότερα! Τα πρώτα χρόνια, μας θέλουν τεχνικούς, παρά μανατζαρέους, γι' αυτή τη δουλειά βρίσκουν άλλους και φθηνότερους...
Αν γουστάρεις sea, sex , sun made in Greece και θα μείνεις στην παρέα μας, πήγαινε στο στρατό και μετά πιάσε μια δουλειά. Δούλεψε κάποια χρόνια και δες τελικά τι γουστάρεις να κάνεις... Ίσως να μην σου αρέσει η δουλειά του Manager τελικά...
Αν πάλι σου αρέσει, ίσως σε 2-3 χρόνια να έχουν μπει στο παιχνίδι και οι διάφοροι κολεγιάδες και να έχουν ρίξει τις τιμές...(το ALBA δεν είναι και αναγνωρισμένο, αφού είναι του ΣΕΒ, αλλά μετράει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην αγορά εργασίας...).
Το ~ 7.5 που είπε ο Aserf πως θα πετύχει, είναι εξαιρετική βαθμολογία για τους Η/Μ Πολυτεχνείου Πατρών!
έγω έβγαλα το ΤΕΙ με 6,6 όπου αναφέρει απλά 'Καλώς'
πάντως επιχείρησα με αιτήσεις σε μεταπτυχιακά στα ΤΕΙ και με δέχθηκαν μερικά έστω και με 6,6. Για ΠΑΠΕΙ και ΜΕΤΣΟΒΙΟ δε συζητάωΤέλος, μια ταπεινή γνώμη στο δίλημμά σου: ΔΕΝ έχω κάνει μεταπτυχιακό, κυρίως γιατί δεν ήθελα αρχικά και μετά δεν ...ήθελα ακόμη περισσότερο!
είναι όμως μια καλή 'επένδυση'
Δεν βλέπω το λόγο να βιαστείς... Εκτός αν βαριεσαι να δουλέψεις και προτιμάς ακόμη να σπουδάζεις, πράγμα που δεν είναι καθόλου κακό! Δεν βλέπω γιατί να πρέπει να βγεις τρέχοντας στην αγορά εργασίας, ούτως ή άλλως, οι μηχανικοί...πεθαίνουν στο γραφείο τους!
υπάρχει και το καθηγητηλίκι
Αποψή μου; ΑΝ είναι να φύγεις για εξωτερικό, ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, φύγε όπως είσαι και ξέχνα το στρατό προς το παρόν! Πας αργότερα, ή αν καθήσεις έξω, εξαγοράζεις την θητεία...
ξεχνάς τη συναναστροφή με άτομα κάθε καρυδιάς καρύδι, σημαντικό στις μέρες μας,αλλά όπως το βλέπει ο καθένας.
-
δε μου λετε βαθμο γυρω στο 8,4 σε 5 ακριβως χρονια απο την σχολη μηχανολογων & αεροναυπηγων μηχανικων του Πανεπιστημιου Πατρων, τι δυνατοτητες υπαρχουν;
-
Ο χρήστης saligaros_ έγραψε:
δε μου λετε βαθμο γυρω στο 8,4 σε 5 ακριβως χρονια απο την σχολη μηχανολογων & αεροναυπηγων μηχανικων του Πανεπιστημιου Πατρων, τι δυνατοτητες υπαρχουν;πάνω από 7 μέσο όρο σε παίρνουν παντού στην Ελλάδα, για Αγγλία και με λιγότερο 6,5 π.χ.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
δε μου λετε βαθμο γυρω στο 8,4 σε 5 ακριβως χρονια απο την σχολη μηχανολογων & αεροναυπηγων μηχανικων του Πανεπιστημιου Πατρων, τι δυνατοτητες υπαρχουν;
πάνω από 7 μέσο όρο σε παίρνουν παντού στην Ελλάδα, για Αγγλία και με λιγότερο 6,5 π.χ.
υπαρχει η πιθανοτητα για υποτροφια στο εξωτερικο π.χ. Αμερικη; πανεπιστημια οπως imperial college, Cambridge, Oxford λογικα θα θελουν μεγαλυτερο βαθμο για να σε δεχθουν...
-
πάνω από 7 μέσο όρο σε παίρνουν παντού στην Ελλάδα, για Αγγλία και με λιγότερο 6,5 π.χ.
υπαρχει η πιθανοτητα για υποτροφια στο εξωτερικο π.χ. Αμερικη; πανεπιστημια οπως imperial college, Cambridge, Oxford λογικα θα θελουν μεγαλυτερο βαθμο για να σε δεχθουν...
Με 8.5 θα βρεις λογικά υποτροφία σε αμερική έστω και μερική. Στο ιμπέριαλ έχω γνωστούς που τους πήραν με αυτούς τους βαθμούς οπότε γιατί όχι
-
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Με 8.5 θα βρεις λογικά υποτροφία σε αμερική έστω και μερική. Στο ιμπέριαλ έχω γνωστούς που τους πήραν με αυτούς τους βαθμούς οπότε γιατί όχι
δεν ειμαι εγω ο ενδιαφερομενος...καθε αλλο παρα καλη σχεση εχω με τα γραμματα...για τον αδελφο μου αναφερομαι...ο βαθμος συμφωνα με τους υπολογισμους μας θα κυμαινετε εκει γυρω. απο την ερχομενη εβδομαδα θα τον εχουν βγαλει και στην σχολη.. αλλα εκει περιμενει 8,3 μπορει και 8,5. τον εχουν δεχθει στο μεταπτυχιακο του ΕΜΠ στα Συστήματα Αυτοματισμού αρχιζουν απο Δευτερα. Σκεφτομασταν και την επιλογη του εξωτερικου, βεβαια τα εξοδα θα ειναι πολλά...για Αμερικη δεν υπαρχουν τα χρηματα μονο με υποτροφια υπαρχει η σκεψη για μεταπτυχιακο σε μανατζμεντ ή MBA στο μελλον. ομως υπαρχει και ο 'φοβος' οτι στο εξωτερικο μπορει να ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα σε τετοια πανεπιστημια.
-
Εάν έχεις υψηλό score στο GRE ή GMAT 'συμψηφίζονται' με το βαθμό όπως επίσης λαμβάνονται υπόψη εργασίες,συμμετοχή ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια, άρθρα, συστάσεις από ονόματα στον ακαδημαΐκό χώρο. Ο βαθμός είναι απλά ένας βαθμός τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Πες στο γνωστό σου να δώσει πρώτα GRE για να δει τι potential έχει για μεταπτυχιακό.
-
δεν ειμαι εγω ο ενδιαφερομενος...καθε αλλο παρα καλη σχεση εχω με τα γραμματα...για τον αδελφο μου αναφερομαι...ο βαθμος συμφωνα με τους υπολογισμους μας θα κυμαινετε εκει γυρω. απο την ερχομενη εβδομαδα θα τον εχουν βγαλει και στην σχολη.. αλλα εκει περιμενει 8,3 μπορει και 8,5. τον εχουν δεχθει στο μεταπτυχιακο του ΕΜΠ στα Συστήματα Αυτοματισμού αρχιζουν απο Δευτερα. Σκεφτομασταν και την επιλογη του εξωτερικου, βεβαια τα εξοδα θα ειναι πολλά...για Αμερικη δεν υπαρχουν τα χρηματα μονο με υποτροφια υπαρχει η σκεψη για μεταπτυχιακο σε μανατζμεντ ή MBA στο μελλον..
ομως υπαρχει και ο 'φοβος' οτι στο εξωτερικο μπορει να ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα σε τετοια πανεπιστημια
+100000000000
-
GMAT & GRE ειναι για Αμερικη σωστα; Μου εχουν πει οτι το GRE ειναι πολυ δυσκολο.
-
δε μου λετε βαθμο γυρω στο 8,4 σε 5 ακριβως χρονια απο την σχολη μηχανολογων & αεροναυπηγων μηχανικων του Πανεπιστημιου Πατρων, τι δυνατοτητες υπαρχουν;8,5 ε; Απο τη συγκεκριμενη σχολη υπαρχουν τραγικες δυνατοτητες.Στο ειχα πει κιολας κατ'ιδιαν οτι κονταροχτυπιεται με την αντιστοιχη του ΕΜΠ και πολλοι καθηγητες εδω λενε οτι ειναι και καλυτερη.Νταξ,υποκειμενικο για τον καθενα μας που ειμαστε εκει,αλλα ο αδερφος σου εχει πολλες επιλογες.Και για εξω.Απ ό,τι θυμαμαι υπαρχουν ονοματα εκει οπως ο Κωστοπουλος που ειναι στον Τομεα εμβιομηχανικης αν θυμαμαι καλα (Αγιος ανθρωπος με α κεφαλαιο) και ο Παντελακης που ειναι στον Υλικων.Αν εχει ακολουθησει τομεα Μηχ.Μηχ και γνωριζει ΚΑΛΑ τον Παντελακη νομιζω μπορει να τον σπρωξει να κανει πολλα.Ο τυπος ειναι κεφαλι στην Airbus και εχει απιστευτες ακρες,ειδικα προς Ιταλια μερια.Δε μιλαμε για ρουσφετια τωρα,μην παρεξηγηθω.Για να την εχει βγαλει τη συγκεκριμενη μ αυτον το βαθμο και να τον δεχτηκαν στον αυτοματο του ΕΜΠ αξιζει το παιδι. Δεν εχει ψαχτει αραγε καθολου με τους καθηγητες;
-
ειχε ρωτησει μερικους καθηγητες του αλλά δεν του ειπαν και πολλά. οι περισσοτεροι του προτιναν να κατσει στην Πατρα και συνεχισει για διδακτορικο. για την παρουσα στιγμη ο αδελφος μου δεν σκεφτετε να κανει διδακτορικο. ενας φιλος του που ειχε παρει τον τομεα του αεροναυπηγου μηχανικου πηγε στην Ολλανδια για καποιο προγραμμα σχεδιασμου αεροσακφους που θα οδηγησει σε διδακτορικο, δεν γνωριζω λεπτομεριες για το προγραμμα... Ο αδελφος μου εχει παρει τον τομεα ενεργειας αεροναυτικης και περιβαλλοντος.
για τον βαθμο θα ξερουμε με σιγουρια απο την ερχομενη εβδομαδα υπολογιζουμε γυρω στο 8,4 μπορει να ειναι και 8,3 ή και 8,5. απο 8,5 και πανω ειναι το αριστα το 8,4 ειναι λιαν καλος εαν δεν κανω λαθος.
ο Κωστοπουλος ειναι πλεον ο προεδρος της σχολης αυτος και ο Παντελακης πρεπει να ειναι στον τομεα εφαρμοσμενης μηχανικης, τεχνολογιας υλικων και εμβιομηχανικης. -
GMAT & GRE ειναι για Αμερικη σωστα; Μου εχουν πει οτι το GRE ειναι πολυ δυσκολο.ναι, άκρως δύσκολο
-
Τι παει να πει δεν του ειπαν και πολλα; Ειναι υποχρεωμενοι να του απαντησουν και να τον καθοδηγησουν.Και οι συγκεκριμενοι δυο θυμαμαι οτι ηταν περισσοτερο απο προθυμοι να βοηθησουν ακομα και τονπροπτυχιακο.Ποσο μαλλον εναν πολυ καλο φοιτητη (γιατι για να βγαλεις αυτο το βαθμο εκει εισαι αριστος) απο τον οποιο θα εχουν και οφελη. Τεσπα,κατι παραπανω θα ξερει ο μπρο σου.
Οσο για το παιδι που πηγε στην Ολλανδια πρεπει να τον λενε Θοδωρη.. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τι παει να πει δεν του ειπαν και πολλα; Ειναι υποχρεωμενοι να του απαντησουν και να τον καθοδηγησουν.Και οι συγκεκριμενοι δυο θυμαμαι οτι ηταν περισσοτερο απο προθυμοι να βοηθησουν ακομα και τονπροπτυχιακο.Ποσο μαλλον εναν πολυ καλο φοιτητη (γιατι για να βγαλεις αυτο το βαθμο εκει εισαι αριστος) απο τον οποιο θα εχουν και οφελη. Τεσπα,κατι παραπανω θα ξερει ο μπρο σου.
Οσο για το παιδι που πηγε στην Ολλανδια πρεπει να τον λενε Θοδωρη..δεν νομιζω να μιλησε στον Παντελακη...ετσι και αλλιως ο Παντελακης και ο Κωστοπουλος ειναι σε άλλη κατευθυνση και άλλο εργαστηριο... το παιδι που μου ειπε οτι θα πηγαινε δεν ξερω το ονομα του... ειναι Κυπριος. θα μαθω εαν πηγε και τι εγινε...τωρα πριν απο 1 μηνα πρεπει να εφυγε. μπορει να πηγε και άλλο παιδι δεν γνωριζω...
Περί Σπουδών