Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και μετά το ξέσπασμα, aserf ψάξε λίγο για το διατμηματικό ΜΒΑ που κάνουν ΕΜΠ και ΑΣΟΕΕ. Λένε ότι αξίζει τον κόπο (εγώ δεν έχω προσωπική εμπειρία). Αν από την άλλη σου περισσεύουν τα φράγκα και θες να ζήσεις και 2-3 χρόνια εξωτερικό πάγενε Αγγλία να κάνεις ένα ΜΒΑ ή κάτι σχετικό με διοίκηση παραγωγής να βρεις την υγειά σου.
Απλά μην παραμυθιάζεσαι με τα ονόματα των σχολών. Για μένα κάνε ένα σουλάτσο από την αγορά εργασίας και προσπάθησε να δεις τι μεταπτυχιακά θέλουν και οι ίδιοι...
Και γω έχω ακούσει ότι αξίζει τον κόπο, και αυτό όμως προϋποθέτει 2-3 χρόνια προϋπηρεσίας. Όλα συνηγορούν λοιπόν στο ότι πρέπει να περιμένω.
Αν τελικά καταλήξω να ψάξω για ΜΒΑ στην Αθήνα όταν έρθει ο καιρός θα μπω σε δίλημμα πάντως για το αν είναι καλύτερα να κάνω αίτηση στο διατμηματικό της ΑΣΟΕΕ ή στο ALBA. Απ' όσο ξέρω από το ALBA η εύρεση καλής δουλειάς είναι πολύ ευκολότερη μιας και η απορρόφηση γίνεται απευθείας από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Aserf με τι βάθμο τελείωσες?
Δεν έχω τελειώσει ακόμα, μου μένουν δύο μαθήματα και η διπλωματική, όπως ανέφερε ο HighFidelity όμως θα είμαι κοντά στο 7,5.
Στη δε σχολή μας:
5-6,49 = Καλώς
6,5-8,49 = Λίαν Καλώς
8,5-10 = Άριστα
Ο μέσος χρόνος αποφοίτησης είναι περίπου τα 7 χρόνια και ο μέσος όρος αποφοίτησης πρέπει να είναι κοντά στο 6,7-6,9.
(Τον βαθμό πάντως μόνον στα πανεπιστήμια θα ενδιαφερθούν να μάθουν... Κανένας εργοδότης δεν με ρώτησε ποτέ... Και όλοι , ακόμη και οι παλαιότεροι το ίδιο μου λένε...).
Έχεις απόλυτο δίκιο, επειδή όμως σκέφτομαι την πιθανότητα και ενός MSc με ενδιαφέρει ο βαθμός αρκετά. Για το ΜΒΑ τελικά ίσως δεν έχει σημασία μιας και τότε θα μετρήσει η προϋπηρεσία μου, η συστατική του αφεντικού μου και ίσως κάποια συστατική από κάποιο καθηγητή μου.
Τέλος, μια ταπεινή γνώμη στο δίλημμά σου: ΔΕΝ έχω κάνει μεταπτυχιακό, κυρίως γιατί δεν ήθελα αρχικά και μετά δεν ...ήθελα ακόμη περισσότερο! Βασικό είναι τα χρήματα: είναι παράλογα πολλά τα χρήματα σε...τρυφερή ηλικία για ένα ΜΒΑ...Και θα μας χρειαστεί αρκετά αργότερα! Τα πρώτα χρόνια, μας θέλουν τεχνικούς, παρά μανατζαρέους, γι' αυτή τη δουλειά βρίσκουν άλλους και φθηνότερους...
Τα λεφτά είναι όντως πολλά, τα βλέπω όμως ως κάποιας μορφής επένδυση. Προσωπικά δηλαδή προτιμάω να μου πληρώσουν το μεταπτυχιακό παρά να μου αγοράσουν αυτοκίνητο. Επίσης, δε θα απαιτούσα να μου πληρώσουν μεταπτυχιακό των 40000