-
Αθηναίων κ Ζησιμοπούλου , Π. Φάληρο. Πριν 5 χρόνια οταν μετακομίσαμε στην γειτονιά παραγγέλνουμε ένα κοτόπουλο και για τα 4 μέλη της οικογένειας.Το βράδυ δεν κοιμήθηκε κανεις... καταλαβαίνετε γιατί.Πριν μία εβδομάδα η έξυπνη η αδερφή μου παίρνει από τον ίδιο ένα σουβλάκι κοτόπουλο και ένα χοιρινό ..... γαστρικός ίλιγγος είπε ο γιατρός στο Ιατρικό Π. Φαλήρου.Η κοπέλα άσπρισε και έτρεμε για 2 ώρες λες και είχε στερητικό σύνδρομο ναρκωτικών ... έλεγα να τον κυνηγήσω ως δικηγόρος αλλα ... δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι με τον καραγκιόζη...
-
Στην περιοχή των Χανίων:
- Σουβλατζίδικο 'Οι Γεύσεις του Γιάννη', Κουνουπιδιανά. Παλιά ήταν αρκετά καθαρό, τώρα πια το μαγαζί είναι μάλλον βρώμικο, το κρέας είναι μέσα στη λίγδα και τη γλίτσα και πέφτει βαρύ. Έχω σταματήσει να τρώω από εκεί.
- Σουβλατζίδικο 'Ο Μακεδόνας' στο Αρώνι. Βρώμα και δυσωδία. Αλήθεια, γιατί πηγαίνει μακριά απ'τον πελάτη, μέσα στη σκοτεινή κουζίνα για να φτιάξει ένα σάντουιτς;
- Σουβλατζίδικο 'Γευσιγνωσία' στις Στέρνες. Κάνει δεκαπέντε ώρες για να φέρει την παραγγελία και επίσης το φαΐ είναι ΛΥΣΣΑ. Λες κι αδειάζει μια αλατιέρα σε κάθε κομμάτι κρέας.
- Εστιατόριο 'Νυχτερίδα'. Όσο κι αν έχει διαφημιστεί τα τελευταία χρόνια ως το καλύτερο των Χανίων, κάθε άλλο παρά περί αυτού πρόκειται. Η κουζίνα του έχει χαλάσει πάρα πολύ με ατυχέστατες 'εμπνεύσεις' του σεφ και μάλιστα το ψήσιμο του φαγητού ήταν ασύμβατο με το επιθυμητό αποτέλεσμα, η εξυπηρέτηση είναι αργή, ενώ όλες τις φορές που πήγα τελευταία μου έτυχαν κακοπλυμένα ποτήρια και μαχαιροπήρουνα. Κάποια ποτήρια ήταν ραγισμένα ή είχαν σπασμένα χείλη. Έχει τσιμπήσει επίσης κάπως τις τιμές. Δυστυχώς, έχει επαναπαυθεί το εστιατόριο αυτό στις παλιές του δάφνες και τώρα δουλεύει κυρίως με γάμους και γκρουπ τουριστών. Δηλαδή, με άλλα λόγια, κατήντησε να είναι μια ακόμη τουριστοπαγίδα (tourist trap). Μέχρι να σοβαρευτούν και να επαναφέρουν το αρχικό τους πολύ καλό ποιοτικό επίπεδο, μείνετε μακριά.
-
Αθηναίων κ Ζησιμοπούλου , Π. Φάληρο. Πριν 5 χρόνια οταν μετακομίσαμε στην γειτονιά παραγγέλνουμε ένα κοτόπουλο και για τα 4 μέλη της οικογένειας.Το βράδυ δεν κοιμήθηκε κανεις... καταλαβαίνετε γιατί.Πριν μία εβδομάδα η έξυπνη η αδερφή μου παίρνει από τον ίδιο ένα σουβλάκι κοτόπουλο και ένα χοιρινό ..... γαστρικός ίλιγγος είπε ο γιατρός στο Ιατρικό Π. Φαλήρου.Η κοπέλα άσπρισε και έτρεμε για 2 ώρες λες και είχε στερητικό σύνδρομο ναρκωτικών ... έλεγα να τον κυνηγήσω ως δικηγόρος αλλα ... δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι με τον καραγκιόζη...
-
Μήπως βάζουν τπτ πιπέρια και μπαχαρικά που σας πειράζουν? Μήπως σε κάποιο υλικό? Δε παίζει να ναι έτσι βρώμας τόσα χρόνια και να μην έχει κλείσει.
Λαδόκολλα Παγκρατίου, το αίσχος το μαύρο. Του Ασύρματου είναι κλάσεις ανώτερο
-
Όταν βάζει ο άλλος στο κρέας πάρα πολλά μπαχαρικά, κάτι δεν πάει καλά.
-
mias kai exo doulepsh mageiras pola xronia mia synbouli.min trote potes se estiatoria pou den vlepete pos paraskevazoun thn paragelia sas.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όταν βάζει ο άλλος στο κρέας πάρα πολλά μπαχαρικά, κάτι δεν πάει καλά.ta mpaxarika toulaxiston skotonoun ta mikrobia fadasou na mhn evaze kiolas
-
Υπαρχει τοπικ για καλες ταβερνες κλπ που θελω να γραψω για ενα ωραιο μαγαζακι, μαλλον γνωστο σε αρκετους που αξιζει να αναφερθει ομως.
-
Οτι ειπε ο Rataplan. Θελω να εκθειασω τον θειο μου τον σουβλατζη. Παντα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο σουβλακι που εχω φαει (και τρωω παρα πολλα...), αλλα εγω ειμαι συγγενης οποτε δεν πιανει. Μεχρι που αρχισα να πηγαινω φιλους και συμφωνησαν ΟΛΟΙ. Ενδεικτικα να πω οτι αν και σουβλατζιδικο δεν εχει γυρο γιατι απλα δεν μπορει να τον φτιαχνει μονος του, οπως με ολα τα αλλα που φιταχνει καθε πρωι για να ψησει/μαγειρεψει (εκτος απο την φετα ).
που χαθηκες εσυ? Α ρε τι μου θυμισες, σουβλακαι και γυρος στα Χανια, με γιαουρτι...
-
-
Ο χρήστης ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Αθηναίων κ Ζησιμοπούλου , Π. Φάληρο. Πριν 5 χρόνια οταν μετακομίσαμε στην γειτονιά παραγγέλνουμε ένα κοτόπουλο και για τα 4 μέλη της οικογένειας.Το βράδυ δεν κοιμήθηκε κανεις... καταλαβαίνετε γιατί.Πριν μία εβδομάδα η έξυπνη η αδερφή μου παίρνει από τον ίδιο ένα σουβλάκι κοτόπουλο και ένα χοιρινό ..... γαστρικός ίλιγγος είπε ο γιατρός στο Ιατρικό Π. Φαλήρου.Η κοπέλα άσπρισε και έτρεμε για 2 ώρες λες και είχε στερητικό σύνδρομο ναρκωτικών ... έλεγα να τον κυνηγήσω ως δικηγόρος αλλα ... δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι με τον καραγκιόζη...δεν χρειάζεται να τον κυνηγήσεις εσύ....πήγαινέ τον στο τηλεδικαστήριο του εισαγγελάτου!
-
Aλλο ενα εστιατοριο (μπυραρια Craft ) που εχει ριξει την ποιοτητα κ εχει γινει πολυ ακριβο γι'αυτα που προσφερει .Κριμα γιατι ειχε μια σαλατα που μου αρεσε παρα πολυ ,αλλα τωρα με το λαδι που χρησιμοποιει (κατι λιπαρο) ειναι για πεταμα .
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άμα τα πιείς με κανονικό καλαμάκι, ναι. Με το φαρδύ καλαμάκι που σου δίνουν, πίνεται σχετικά άνετα το ρόφημα (εντάξει, γίνεσαι λίγο κόκκινος από το ρούφηγμα )
Πέρα από την πλάκα, τα floca για πολλούς λόγους δεν μου αρέσουν, και πηγαίνω μια φορά στο τόσο γιατί πάει η παρέα.Κώστα υπάρχουν και παιδιά εδώ μέσα...
-
Το πολυδιαφημισμένο 'Ζεύκιν' στον Αρμενιστή Ικαρίας (έχει και 'παράρτημα' κάπου στην Αμφιθέας νομίζω). Το μόνο διαθέσιμο ψάρι που υπήρχε ήταν σκάρος (that's OK) όπου κατά δήλωση του σεφ είναι τόσο νόστιμο που τρώγεται με 'τα σκατά του' γιατί έτσι είναι πιο γλυκό!!!!
Μετά το άνοιγμα της όρεξης ήρθε και η λυπητερή...Το σκατό του σκάρου είναι και πανάκριβο εκτός από γλυκό τελικά... -
Αν ο σκαρος ψαρευτει πρωι και ειναι ακομα νηστικος, τοτε τρωγονται και τα εντοσθια του. Τα υπολοιπα ειναι ψευτομαγκιες του σεφ.
Δεν ειναι εστιατοριο-ταβερνα αλλα εχει σχεση με φαϊ και το αναφερω.
Για 3η (ΤΡΙΤΗ) φορα βρηκα κατι σε ψωμι απο τον Κοκκινο φουρνο στη Ροτοντα. Αυτη τη φορα ηταν τριχες, ειχαν προηγηθει μια μυγα και κατι χαλικακια απο κακο κοσκινισμα. Για να ξερετε.
-
Mε τα εντερα τρωγεται ,μονο την χολη πρεπει να του βγαλεις .
Δεν ξερω αν ειναι πιο νοστιμος γιατι παντα τον καθαριζω καλα κ τα πεταω ολα . -
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Το πολυδιαφημισμένο 'Ζεύκιν' στον Αρμενιστή Ικαρίας (έχει και 'παράρτημα' κάπου στην Αμφιθέας νομίζω). Το μόνο διαθέσιμο ψάρι που υπήρχε ήταν σκάρος (that's OK) όπου κατά δήλωση του σεφ είναι τόσο νόστιμο που τρώγεται με 'τα σκατά του' γιατί έτσι είναι πιο γλυκό!!!!
Μετά το άνοιγμα της όρεξης ήρθε και η λυπητερή...Το σκατό του σκάρου είναι και πανάκριβο εκτός από γλυκό τελικά...Ακριβός σκάρος? Μήπως θα πλασάρει και πέρκες, χάνους και γοβιούς για 'πρώτο' ψάρι?
(τι σου κάνουν οι μόδες, τελικά..... όπως που από όταν ο Βαρούλκος ανέσυρε την πεσκανδρίτσα από τα τάρταρα, έφτασε να πουλιέται ακριβότερα και από ανταλλακτικό Daihatsu...) -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
όπως που από όταν ο Βαρούλκος ανέσυρε την πεσκανδρίτσα από τα τάρταρα, έφτασε να πουλιέται ακριβότερα και από ανταλλακτικό Daihatsu... -
Είναι επώνυμη η καταγγελία οπότε την παραθέτω:
'«Τραπεζάκια έξω» για τυφλούς και σκύλους-οδηγούς'
'Ονομάζομαι Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, είμαι τυφλή και κάτοχος σκύλου-οδηγού.
Ερευνήτρια στο ΙΤΕ Ηρακλείου, υποψήφια διδάκτωρ στην ιατρική σχολή του παν/μίου Κρήτης και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής σκύλων-οδηγών «Λάρα».
Ζω στο Ηράκλειο Κρήτης όπου η πρόσβαση του σκύλου-οδηγού επιτρέπεται παντού. Και στην πολιτισμένη υποτίθεται πρωτεύουσα;
Σήμερα , θέλησα να...πάω με μια φίλη για φαγητό στην ταβέρνα
«Καλοζύμη» που βρίκσεται δίπλα στο πατρικό μου, στο Χαλάνδρι.Στην είσοδο της ταβέρνας, ο υπεύθυνος μας πληροφόρησε πως απαγορεύονται τα σκυλιά. Απαντήσαμε ότι, έτσι κι αλλιώς
θα τρώγαμε στην αυλή αφού είχε ωραία μέρα.
Εκείνος, αντέτεινε πως ο σκύλος
απαγορεύεται ακόμα και στην αυλή και πρότεινε να… μας βγάλει ένα τραπέζι στο δρόμο!Φύγαμε και πήγαμε ακριβώς δίπλα
στην ταβέρνα «Ιορδάνης». Δυστυχώς κι εκεί, η ίδια αντιμετώπιση: ο σκύλος δεν επιτρέπονταν ούτε καν στην αυλή…Κι ερωτώ τους φίλτατους αναγνώστες:
- Αξίζει ένας άνθρωπος να φάει στο δρόμο, επειδή βλέπει με τα μάτια ενός σκύλου;
- Μπορεί ο μάγειρας της εκάστοτε ταβέρνας να μαγειρέψει χωρίς τις κατσαρόλες του;
- Εάν ήμουν φορέας της γρίπης των χοίρων και πήγαινα να φάω δίχως να πω λέξη θα ήμουν εντάξει;
Καταλαβαίνω την απαγόρευση εισόδου του σκύλου στον κλειστό χώρο (πρόβλημα με άλλους πελάτες, με υγειονομικό, κτλ), αλλά και στην αυλή;;;
-
Μήπως? είναι θέμα υγιειονομικού κανονισμού.
δεν ξέρω, ρωτάω, και μόνο για αυτό θα τους δικαιολογούσα.
Ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες προς αποφυγήν