-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν σου αρκούν αυτα που ειπαμε νωρίτερα,και ΘΕΛΕΙΣ να απαντησω όπως θα σου άρεσε εσενα για να ικανοποιηθεις.
Αυτο όμως δεν ειναι συζήτηση.Ξανα λοιπών επαναλλαμβανω για εκατοση φορα:
Μου αρεσει το ίδιο το κυνήγι σαν δραστηριότητα,και όχι μία επιμέρους πραξη του.Το κυνήγι ειναι ΑΠΛΑ κυνηγι.
ΔΕΝ γίνεται ευκολότερο το κυνήγι,ΔΕΝ υπάρχει τεχνολογική εξέλιξη αξια αναφορας στα λειόκαννα/πυρομαχικα τα τελευταια 40+ χρόνια(διότι ΔΕΝ υπάρχει ζητηση προφανως) που να σημαίνει ότι θα υπάρχει ίσως κατι τετοιο στο μελλον
Η ερωτηση δεν εχει απάντηση,διότι ειναι λάθος εξ'αρχής.Ο κυνηγος βασίζεται στον εαυτο του και στον σκύλο του,και όχι σε τεχνολογικά μαντζαφλάρια που πιστευεις πώς υπάρχουνε για να φερουν το θηραμα στο σπίτι,γδαρμενο και ψημενο κ.λ.π
Αυτα ειναι μυθοπλασίες (στις δικαιολογω λόγω ασχετοσύνης) που δεν εχουν πραγματικο αντίκρυσμαΤο ξερω οτι θα'θελες να ακούσεις πιό αιματηρες απαντησεις για να πιστεψεις πώς δικαιώνεσαι,αλλα,αυτες ανηκουνε στη σφαίρα της φαντασίας.
Εαν ξαναρωτησεις τα ίδια,δε θα ξαναλάβεις απάντηση.Εφ'όσων δεν θες να δεχτεις αυτες τις απαντησεις,αρα θεωρεις τη γνωμη μου ως ακυρη,και γι'αυτο το λόγο δε θα σου απανταω.Δεν εχω λόγο να το κανω πλέον.
Αν είναι να συνεχίσεις να αποφεύγεις να απαντήσεις σε αυτό που ρωτάω, πετώντας μου ταυτόχρονα κατηγορίες του στυλ 'θέλω ν'ακούσω για αιματηρές απαντήσεις', θέλω να 'δικαιωθώ' και τέτοια, καλύτερα άστο. Δεν έχεις καταλάβει καθόλου ποιο είναι το πρισμα υπό το οποίο κάνω τις ερωτήσεις μου.
Πως θα 'δικαιωθώ' ρε συ, από απάντηση που θα δώσεις σε υποθετική ερώτηση; Είσαι με τα καλά σου; Αν μου πεις ότι 'δε θα γούσταρα να κυνηγώ πια αν η τεχνολογία μου έδινε το όπλο που λες' (ασχέτως πόσο πιθανό είναι αυτό) θα σε κατηγορούσα, πιστεύεις, για κάτι; Σοβαρέψου!!
Δε μπορείς να εξηγήσεις λοιπόν; Να εξηγήσεις τι είναι αυτό που σου αρέσει όταν οδηγείς ένα αμάξι στην πίστα μπορείς; H θα πεις κι εδώ 'η οδήγηση στην πίστα είναι απλά οδήγηση στην πίστα'; Γιατί είναι τόσο δύσκολο; Μη βλέπεις παντού φαντάσματα και θεωρίες συνομοσίας.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Αν είναι να συνεχίσεις να αποφεύγεις να απαντήσεις σε αυτό που ρωτάω, πετώντας μου ταυτόχρονα κατηγορίες του στυλ 'θέλω ν'ακούσω για αιματηρές απαντήσεις', θέλω να 'δικαιωθώ' και τέτοια, καλύτερα άστο. Δεν έχεις καταλάβει καθόλου ποιο είναι το πρισμα υπό το οποίο κάνω τις ερωτήσεις μου.
Πως θα 'δικαιωθώ' ρε συ, από απάντηση που θα δώσεις σε υποθετική ερώτηση; Είσαι με τα καλά σου; Αν μου πεις ότι 'δε θα γούσταρα να κυνηγώ πια αν η τεχνολογία μου έδινε το όπλο που λες' (ασχέτως πόσο πιθανό είναι αυτό) θα σε κατηγορούσα, πιστεύεις, για κάτι; Σοβαρέψου!!
Ορατότης μηδεν
Σου είπα εμμεσως οτι,δεν υπάρχει ζητηση απο τους κυνηγούς για ευκολότερο κυνηγι,και γι'αυτο δεν θα ερθει ποτε το μαγικο ραβδι που μαζευει τα θηραματα
ΔΕΝ ΤΟ ΖΗ-ΤΑ-ΜΕ.Δε μπορείς να εξηγήσεις λοιπόν; Να εξηγήσεις τι είναι αυτό που σου αρέσει όταν οδηγείς ένα αμάξι στην πίστα μπορείς; H θα πεις κι εδώ 'η οδήγηση στην πίστα είναι απλά οδήγηση στην πίστα'; Γιατί είναι τόσο δύσκολο; Μη βλέπεις παντού φαντάσματα και θεωρίες συνομοσίας.
[/quote]
Η οδηγηση στην πίστα ειναι απλά οδηγηση στην πίστα.ΟΛΑ μου αρεσουν σε αυτη τη δραστηριότητα.Τα πάντα.Δεν διαχωρίζω τίποτα,και μου αρεσουνε ολα.Απο τα λάστιχα που θα αλλάξω,μεχρι την έξοδο που θα εχω.
Εσυ γιατι επιμένεις να τα διαχωρίσουμε σε μικρότερα τμηματα,ενω όλα μαζι αποτελούνε την δραστηριότητα 'οδηγηση στην πίστα'; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ορατότης μηδεν
Σου είπα εμμεσως οτι,δεν υπάρχει ζητηση απο τους κυνηγούς για ευκολότερο κυνηγι,και γι'αυτο δεν θα ερθει ποτε το μαγικο ραβδι που μαζευει τα θηραματα
ΔΕΝ ΤΟ ΖΗ-ΤΑ-ΜΕ.Φαντασία μηδέν
Δε με απασχολει αν το ΖΗ-ΤΑ-ΤΕ, με απασχολεί τι θα έκανες με τα νέα δεδομένα.
Δε μπορείς να εξηγήσεις λοιπόν; Να εξηγήσεις τι είναι αυτό που σου αρέσει όταν οδηγείς ένα αμάξι στην πίστα μπορείς; H θα πεις κι εδώ 'η οδήγηση στην πίστα είναι απλά οδήγηση στην πίστα'; Γιατί είναι τόσο δύσκολο; Μη βλέπεις παντού φαντάσματα και θεωρίες συνομοσίας.
Η οδηγηση στην πίστα ειναι απλά οδηγηση στην πίστα.ΟΛΑ μου αρεσουν σε αυτη τη δραστηριότητα.Τα πάντα.Δεν διαχωρίζω τίποτα,και μου αρεσουνε ολα.Απο τα λάστιχα που θα αλλάξω,μεχρι την έξοδο που θα εχω.
Εσυ γιατι επιμένεις να τα διαχωρίσουμε σε μικρότερα τμηματα,ενω όλα μαζι αποτελούνε την δραστηριότητα 'οδηγηση στην πίστα';[/quote]
Η οδήγηση στην πίστα, όπως και το κυνήγι, είναι πολύπλοκη δραστηριότητα. Αν μπορείς να σπάσεις αυτή σε επιμέρους στοιχεία και να περιγράψεις τι σ'αρέσει και τι όχι (π.χ. κάποιος άλλος δεν απολαμβάνει την αλλαγή ελαστικών, τη βρίσκει βαρετή ή ό,τιδήποτε), σίγουρα θα μπορείς να κάνεις το ίδιο και για το κυνήγι. Εμένα π.χ. μου αρέσουν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη δραστηριότητα 'ψαροντούφεκο' όπως την ξέρω, μέχρι τη στιγμή που πατάω τη σκανδάλη. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ζουμε σε κοινωνια οπου ολα ειναι στη διαθεση μας ευκολα και γρηγορα....
Επειδη δεν υπαρχουν αναγκες που δεν μπορουμε να τις καλυψουμε, υποσυνηδιτα επιδιωκουμε να φτιαξουμε αλλες.Ε εμενα δεν μου αρεσει που δεν εχω αναγκες πλεον.
Μου σπαει τα νευρα που οι γυναικες αρχησαν να μας κυνηγανε και το σεξ ειναι πλεον πολυ ευκολο. Χαθηκε η μαγία του φλερτ, της διεκδηκισης και του ανταγωνησμου.
Μου σπαει τα νευρα που για να ψησω το ΣΚ παω στο χασαπικο.
Αντι να παρω καραμπηνα και να στηθω σε ενεδρα για το θηραμα.
Μου σπαει τα νευρα που για να στολισω δενδρο τα Χρηστουγεννα παω και ψωνηζω στη γειτονια μου.
Αντι να το μαρκαρο απο το καλοκαιρι που ετυχε να το δω και να παω προ-παραμονη να το κοψω.Ωραίο ποστ, ειδικά το κομμάτι που αναφέρεται στο ότι πάμε να φτιάξουμε 'ανάγκες'...
Εμένα μου τη σπάει που κόβονται τόσα έλατα κάθε χρόνο γιατί 'πρέπει να τηρήσουμε την παράδοση και να βάλουμε κι εμείς ένα στο σαλόνι μας', αλλά τι να κάνουμε, το σωστό και δίκαιο είναι ό,τι λέει ο νόμος.
Βλέπεις? Τα έλατα που κόβονται είναι από φυτώρια. Ειδικά για να κοπούν! Αλλά συνεχίζει να σε ενοχλεί...
Ειδικά τώρα που έχει καεί το σύμπαν, και θα ήταν πολύ καλύτερο αν μετακόμιζαν αυτά τα έλατα στο βουνό...
-
Αδυνατώ ειλικρινά να κατανοήσω τα επιχειρήματα ενάντια στο κυνήγι.
Κάποιοι κατακρίνουν το γεγονός ότι αφαιρείται μία ζωή. Αν τρέφονται αποκλειστικά με βιταμίνες και συνθετικές πρωτεΐνες, τότε μάλλον έχουν το δικαίωμα να προβάλλουν αυτό το επιχείρημα. Σε διαφορετική περίπτωση, σίγουρα όχι.Κάποιοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν να συλλάβουν τα συναισθήματα που προκαλεί η διαδικασία στους κυνηγούς.
Για να είναι ειλικρινής, ούτε και εγώ, αφού το θεωρώ εξαιρετικά ανιαρό και όσες φορές υπήρξα συνοδός σε κυνήγι τις μετάνιωσα οικτρά. Παρόλα αυτά δεν βλέπω κανένα λόγο να ζητώ την απαγόρευση κάποιας δραστηριότητας από την στιγμή που δεν παραβιάζει κάποια δικαιώματά μου. 'Γούστα είναι αυτά..' είπε ο πίθηκος και κατάπιε το σαπούνι.Επισημαίνεται επίσης ότι η ίδια η διαδικασία του κυνηγιού και της θανάτωσης του ζώου δεν είναι αντάξια του πολιτισμού μας. Προφανώς οι θιασωτές αυτού του επιχειρήματος δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την εκτροφή και θανάτωση των ζώων, όπως αυτή λαμβάνει χώρα σε βιομηχανική κλίμακα. Αλλά και πέρα από αυτό, γιατί είναι δείγμα βαρβαρότητας κάποιος να επιλέγει να λαμβάνει μέρος της τροφής του από το δάσος και δείγμα πολιτισμού όταν βασίζεται στο χασάπη;
Το τελευταίο αξιόλογο επιχείρημα που θυμάμαι να παρουσιάζεται, ήταν το ζήτημα της οικολογικής καταστροφής που προκαλούν οι κυνηγοί μέσω της πίεσης ορισμένων πληθυσμών στα όρια της εξαφάνισης. Θα πρέπει μάλλον να τονιστεί και από εμένα ότι υπάρχουν περιορισμοί στα είδη και στον αριθμό των θηραμάτων. Μεγάλη πληγή είναι δυστυχώς οι λαθροκυνηγοί, των οποίων ο αριθμός κάθε άλλο παρά ασήμαντος είναι. Θα έπρεπε να ζήτουν οι επικριτές του κυνηγιού περισσότερη παρακολούθηση από την πλευρά της πολιτείας και όχι απαγόρευση. Το τελευταίο μάλλον τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα θα είχε. Ποτο-απαγόρευση κανείς;
Οι κυνηγοί είναι ουσιαστικά οι καλύτεροι φίλοι του δάσους, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο. Ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την διατήρηση της φυσικής ισορροπίας, γιατί απλούστατα προστατεύεται έτσι μία σημαντική για αυτούς δραστηριότητα.Τα παραπάνω προέρχονται από κάποιον που δεν έχει πυροβολήσει πότε στη ζωή του (δεν υπήρξα μέχρι στιγμής στρατευμένος). Μην προσπαθείτε να επιβάλλετε την ηθική σας στους αλλούς. Γιατί διαφορετικά τους δίνετε το δικαίωμα να επιβάλλουν αυτοί την ηθική τους σε εσάς.
Λυπάμαι για το σύντομο της απάντησης, αλλά έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο αυτή την περίοδο. Θα επανέλθω, αν μου δοθεί η ευκαιρία.
-
HUNTER
Στο μόνο που διαφέρει μια δικιά μου εξόρμηση στο βουνό, απο
μια δικιά σου είναι οι πυροβολισμοί. Και είναι αυτό που σκίζετε τα ρούχα σας
οι καλοί κυνηγοί ότι δεν σας αρέσει να κάνετε.Για σχόλιο σου για μια άποψή μου
θα έλεγα πως πρέπει να επιλέξεις κάποια στιγμή ένα σταθερό ηθικό προφίλ, λιγότερο κυκλοθυμικό, και να μας πεις αν θα ειρωνευόμαστε η θα
συζητάμε.(Ο FlowerPower πχ επέλεξε με σαφήνεια τον δρόμο του)Πχ να ξεκινήσω και γω να γράφω πως βλέπω τον κυνηγό με την παραλλαγή, τα άρβυλα και τις φυσιγγιοθήκες, τα rayban, και τα
άλλα le Phantoma αξεσουαρ... -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΔΕΝ ΤΟ ΖΗ-ΤΑ-ΜΕ.Ανάλογα που κυνηγάς γιατί στην Αμερική οι φίλοι μου κυνηγούν με νυκτερινή σκόπευση και σφαίρες.
Για το νυκτερινή δεν είμαι σίγουρος γιατί πήγαιναν μέρα για κυνήγι, πάντως όλα τα όπλα τους είχαν διόπτρες επάνω, ακόμα και η βαλίστρα (ρυθμισμένη στα 20μ).
-
Ζουμε σε κοινωνια οπου ολα ειναι στη διαθεση μας ευκολα και γρηγορα....
Επειδη δεν υπαρχουν αναγκες που δεν μπορουμε να τις καλυψουμε, υποσυνηδιτα επιδιωκουμε να φτιαξουμε αλλες.Ε εμενα δεν μου αρεσει που δεν εχω αναγκες πλεον.
Μου σπαει τα νευρα που οι γυναικες αρχησαν να μας κυνηγανε και το σεξ ειναι πλεον πολυ ευκολο. Χαθηκε η μαγία του φλερτ, της διεκδηκισης και του ανταγωνησμου.
Μου σπαει τα νευρα που για να ψησω το ΣΚ παω στο χασαπικο.
Αντι να παρω καραμπηνα και να στηθω σε ενεδρα για το θηραμα.
Μου σπαει τα νευρα που για να στολισω δενδρο τα Χρηστουγεννα παω και ψωνηζω στη γειτονια μου.
Αντι να το μαρκαρο απο το καλοκαιρι που ετυχε να το δω και να παω προ-παραμονη να το κοψω.Ωραίο ποστ, ειδικά το κομμάτι που αναφέρεται στο ότι πάμε να φτιάξουμε 'ανάγκες'...
Εμένα μου τη σπάει που κόβονται τόσα έλατα κάθε χρόνο γιατί 'πρέπει να τηρήσουμε την παράδοση και να βάλουμε κι εμείς ένα στο σαλόνι μας', αλλά τι να κάνουμε, το σωστό και δίκαιο είναι ό,τι λέει ο νόμος.
Βλέπεις? Τα έλατα που κόβονται είναι από φυτώρια. Ειδικά για να κοπούν! Αλλά συνεχίζει να σε ενοχλεί...
Ειδικά τώρα που έχει καεί το σύμπαν, και θα ήταν πολύ καλύτερο αν μετακόμιζαν αυτά τα έλατα στο βουνό...
-Δεν καηκαν μονο ελατα....
-Δεν εχουμε κανενα λογο να επεμβουμε στη φυση που κααηκε
-Δεν πρεπει να αφησουμε να καταπατηθουν τα καμενα -
Αν έχεις κανένα στρέμμα στο οποίο θέλεις να φυτέψεις έλατα για να μεταφυτέψεις αργότερα όπου επιθυμείς ποιος σε εμποδίζει; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι επιλήψιμο να επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι να καλλιεργούν έλατα για να τα πουλάνε. Δικές τους εκτάσεις είναι τις οποίες τις κάνουν ότι θέλουν.
Αν θες τη γνώμη μου το βρίσκω κάπως αντιαισθητικό το όλο σκηνικό με τα 'χριστουγεννιάτικα δέντρα' (ειδικά μετά τα Θεοφάνια που τα βλέπεις πεταμένα στα σκουπίδια) αλλά σε καμία περίπτωση δε θα χαρακτήριζα αυτήν την πρακτική οικολογικά επιβλαβή.
Δες το διαφορετικά... Εχεις 5 στρέμματα σε ένα βουνό σε μη-δασική έκταση, κι εγώ έχω άλλα 5 στέμματα δίπλα σου. Εσύ χτίζεις σ'αυτή την έκταση ένα σπίτι (για να μένεις μακριά από τη φασαρία της πόλης) κι εγώ φτιάχνω ένα φυτώριο από έλατα, από τα οποία κάθε χρόνο κόβω κάποια και φυτεύω καινούργια για να μεγαλώσουν και να τα κόψω και να φυτέψω καινούργια και πάει λέγοντας. Ποιος από τους δυο μας αξιοποίησε καλύτερα τα 5 του στρέμματα έχοντας ως γνώμονα την 'φιλικότητα προς το περιβάλλον';
Τα δικά μου 5 στρέμματα πάντως είναι συνεχώς κατά ένα μεγάλο ποσοστό κατάφυτα από έλατα (με ότι συνεπάγεται αυτό τουλάχιστον για το ισοζύγιο οξυγόνου-διοξειδίου του άνθρακα) ενώ τα δικά σου έχουν κάτι θάμνους και κάτι τόνους τσιμέντου. -
το να βαζει καποιος αληθινο ελατο στο σπιτι του για να νιωσει το πνευμα των χριστουγεννων και μετα να το πεταει στα σκουπιδια ειναι ισως δικαιωμα του αλλα παραμενει αντικειμενικα ηλιθιο
παω στοιχημα οτι η σαλιγκαρου, μια κοπελα στο δημοτικο μου που ετρωγε ζωντανα σαλιγκαρια απ'την αυλη του σχολειου αυτη τη στιγμη θα εχει μια αποθηκη γεματη ελατα..
καθε χρονο θα αγοραζει και καινουργιο... εντωμεταξυ για καποιον ανεξηγητο λογο ειμαι σιγουρος οτι θα βαζει τα ιδια στολιδια και τις ιδιες καρτες καθε χρονο και θα αγοραζει μονο καινουργιο δεντρο..
κλαιν.. θα ειναι τοσο χαζη που θα αγοραζει μεγαλυτερα ελατα και θα κανει τρυπα στο ταβανι για να χωρανε.. και επειδη οπως ειπα ειναι χαζη, καθε χρονο θα ανοιγει και καινουργια τρυπα στο ταβανι μεχρι να γινει καμπριολε το σπιτι.. -
Φαντασία μηδέν
Εμενα ΔΕΝ με απασχολέι,ούτε με απασχόλησε ποτέ.και γι'αυτο δεν εχω να σου δωσω απάντηση.
Δεν το δεχεσαι,και δεν μπορω να συνεχίσω.Η οδήγηση στην πίστα, όπως και το κυνήγι, είναι πολύπλοκη δραστηριότητα. Αν μπορείς να σπάσεις αυτή σε επιμέρους στοιχεία και να περιγράψεις τι σ'αρέσει και τι όχι (π.χ. κάποιος άλλος δεν απολαμβάνει την αλλαγή ελαστικών, τη βρίσκει βαρετή ή ό,τιδήποτε), σίγουρα θα μπορείς να κάνεις το ίδιο και για το κυνήγι. Εμένα π.χ. μου αρέσουν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη δραστηριότητα 'ψαροντούφεκο' όπως την ξέρω, μέχρι τη στιγμή που πατάω τη σκανδάλη.
Δεν θα την σπάσω σε επιμέρους τμηματα.Εμενα μου χρειάζονται όλα αυτα τα επιμέρους τμηματα μαζι.
Μη ζητας απαντησεις κομμενες και ραμένες στα μέτρα σου.Θα πάρεις την απάντηση που εχω να σου δωσω. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
το να βαζει καποιος αληθινο ελατο στο σπιτι του για να νιωσει το πνευμα των χριστουγεννων και μετα να το πεταει στα σκουπιδια ειναι ισως δικαιωμα του αλλα παραμενει αντικειμενικα ηλιθιοσυμφωνώ, μόνο που δεν είναι αυτό το θεμα
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
HUNTERΣτο μόνο που διαφέρει μια δικιά μου εξόρμηση στο βουνό, απο
μια δικιά σου είναι οι πυροβολισμοί. Και είναι αυτό που σκίζετε τα ρούχα σας
οι καλοί κυνηγοί ότι δεν σας αρέσει να κάνετε.Δεν εχει τίποτα σχετικο το οφ-ρόντινγκ με το κυνήγι,παρα μόνο την ύπαρξη του βουνου.
Και δεν θυμαμαι (ξανα λεω,να δω ως πότε,φτανω πάντως στα όρια της εξαντλησης απο βαρεμαρα) να λέω οτι θα κλάψω για το σκοτωμα του θηραματος.Το κυνηγάω και το σκοτώνω.
Που ειδες εσυ να σκίζουμε τα ρούχα μας;Για σχόλιο σου για μια άποψή μου
θα έλεγα πως πρέπει να επιλέξεις κάποια στιγμή ένα σταθερό ηθικό προφίλ, λιγότερο κυκλοθυμικό, και να μας πεις αν θα ειρωνευόμαστε η θα
συζητάμε.(Ο FlowerPower πχ επέλεξε με σαφήνεια τον δρόμο του)Εχεις δίκαιο,παρασύρθηκα.Εαν δεν ήταν τόσο μονότονη η αντιπαραθεση με τα 'καημενα' ζωάκια,θα είχε αποφευχθει αυτη η αντίδραση.Αλλα δεν τεθηκε τίποτα αλλο σαν αντιπαραθεση στις θεσεις μου,παρα μόνο δακρύβρεχτα σεναρια.Ειναι ευκολος εντυπωσιασμος,και καθόλου ουσία.
Πχ να ξεκινήσω και γω να γράφω πως βλέπω τον κυνηγό με την παραλλαγή, τα άρβυλα και τις φυσιγγιοθήκες, τα rayban, και τα
άλλα le Phantoma αξεσουαρ...Οπως και να τον βλέπεις,μικρη σημασία εχει για μενα.Το που μπορει να οδηγηθει η σκεψη των ανθρωπων στη θεα ενός κυνηγού,οφείλεται σε όσα εχει ο ίδιος (ο θεατης) στο μυαλό του μεσα.Αλλος βλέπει παπά και σκιάζεται,και αλλος σκυβει του φιλάει το χερι.Μικρη η σημασια.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
το να βαζει καποιος αληθινο ελατο στο σπιτι του για να νιωσει το πνευμα των χριστουγεννων και μετα να το πεταει στα σκουπιδια ειναι ισως δικαιωμα του αλλα παραμενει αντικειμενικα ηλιθιο
συμφωνώ, μόνο που δεν είναι αυτό το θεμα
το ξερω, απλα λεω μαλακιες για να περασει η ωρα
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εμενα ΔΕΝ με απασχολέι,ούτε με απασχόλησε ποτέ.και γι'αυτο δεν εχω να σου δωσω απάντηση.
Δεν το δεχεσαι,και δεν μπορω να συνεχίσω.Δεν πειράζει, και το 'δε με απασχολεί' είναι ένα είδος απάντησης που μου δίνει να καταλάβω πως σκέφτεσαι. Αυτό μόνο ήθελα, σε ευχαριστώ για την ειλικρίνιά σου.
Η οδήγηση στην πίστα, όπως και το κυνήγι, είναι πολύπλοκη δραστηριότητα. Αν μπορείς να σπάσεις αυτή σε επιμέρους στοιχεία και να περιγράψεις τι σ'αρέσει και τι όχι (π.χ. κάποιος άλλος δεν απολαμβάνει την αλλαγή ελαστικών, τη βρίσκει βαρετή ή ό,τιδήποτε), σίγουρα θα μπορείς να κάνεις το ίδιο και για το κυνήγι. Εμένα π.χ. μου αρέσουν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη δραστηριότητα 'ψαροντούφεκο' όπως την ξέρω, μέχρι τη στιγμή που πατάω τη σκανδάλη.
Δεν θα την σπάσω σε επιμέρους τμηματα. Εμενα μου χρειάζονται όλα αυτα τα επιμέρους τμηματα μαζι.
Μη ζητας απαντησεις κομμενες και ραμένες στα μέτρα σου.Θα πάρεις την απάντηση που εχω να σου δωσω.Ο,τι πεις φίλε ΗUNTER.
Με άλλα λόγια μου λες ότι 1ον δέχεσαι ότι υπάρχουν επιμέρους τμήματα στη διαδικασία, απλά δε θες να μπεις στον κόπο να τα αναλύσεις, και 2ον ότι, εφόσον τα χρειάζεσαι **όλα **αυτά τα επιμέρους τμήματα μαζί για να αντλήσεις απόλαυση από τη δραστηριότητα 'κυνήγι', χρειάζεσαι και τα συναισθήματα (ποια είναι άραγε στην περίπτωσή σου;) που σου προκαλεί το να πυροβολείς ένα ζώο εκ του ασφαλούς κι από απόσταση, και τη θέα του ζώου που σφαδάζει στο έδαφος μέχρι να το αποτελειώσεις, κλπ. ΟΚ. Είχα την περιέργεια τι μπορεί να σου αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο στην όλη διαδικασία, κι αν κάτι σε χαλάει, επειδή ξέρω και πιο 'μαλθακούς' κυνηγούς από σένα.Εμένα μου τη σπάει που κόβονται τόσα έλατα κάθε χρόνο γιατί 'πρέπει να τηρήσουμε την παράδοση και να βάλουμε κι εμείς ένα στο σαλόνι μας', αλλά τι να κάνουμε, το σωστό και δίκαιο είναι ό,τι λέει ο νόμος.
Αν έχεις κανένα στρέμμα στο οποίο θέλεις να φυτέψεις έλατα για να μεταφυτέψεις αργότερα όπου επιθυμείς ποιος σε εμποδίζει; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι επιλήψιμο να επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι να καλλιεργούν έλατα για να τα πουλάνε. Δικές τους εκτάσεις είναι τις οποίες τις κάνουν ότι θέλουν.
Αν θες τη γνώμη μου το βρίσκω κάπως αντιαισθητικό το όλο σκηνικό με τα 'χριστουγεννιάτικα δέντρα' (ειδικά μετά τα Θεοφάνια που τα βλέπεις πεταμένα στα σκουπίδια) αλλά σε καμία περίπτωση δε θα χαρακτήριζα αυτήν την πρακτική οικολογικά επιβλαβή.Έτσι το βλέπω κι εγώ, φίλε hrdoukas, κι όχι ώς κάτι 'επιλήψιμο' όπως αναφέρεις πιο πάνω. Απλώς σκέφτηκα το πώς είναι πιθανό να αισθάνομαι στα μέσα του Γενάρη βλέποντας την εικόνα που λες (το 'αντικειμενικά ηλίθιο' που έγραψε παραπάνω κι ο skye) παράλληλα με τις φωτογραφίες των καμμένων εκτάσεων στα βουνά μας.
Ένα ακόμα ερώτημα που έχω στο μυαλό μου:
Πώς θα βλέπατε κάποιον που κυνηγάει για ψυχαγωγικούς λόγους (επειδή του αρέσει το κυνήγι) κάποιο είδος που 'επισήμως' δεν απειλείται με εξαφάνιση, σε σχέση με κάποιον άλλο, που κυνηγάει ένα μη θηρεύσιμο είδος επειδή αυτός και η οικογένειά του πεθαίνουν της πείνας και δε θεωρεί ότι έχει καλύτερη επιλογή; Το κίνητρο κάνει τη διαφορά ως προς τον τρόπο που βλέπετε τον άλλο ή όχι; -
HUNTER έγραψε
Δεν εχει τίποτα σχετικο το οφ-ρόντινγκ με το κυνήγι,παρα μόνο την ύπαρξη του βουνου.
Και δεν θυμαμαι (ξανα λεω,να δω ως πότε,φτανω πάντως στα όρια της εξαντλησης απο βαρεμαρα) να λέω οτι θα κλάψω για το σκοτωμα του θηραματος.Το κυνηγάω και το σκοτώνω.
Που ειδες εσυ να σκίζουμε τα ρούχα μας;Κοίτα επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει μπερδευτεί σε αυτό το σημείο, και έχω διαβάσει
το thread ολόκληρο τουλάχιστον 10 φορές, θα σου πω τι συμπέρανα και να με διορθώσεις μια
για πάντα.Δεν ηδονίζεσαι, η πιο απλά 'δεν την βρίσκεις' σκοτώνοντας το θήραμα.
(Στο πρώτο μου πόστ με έκραξες )Δεν βλέπεις οτι το κουότ που σου κανω δεν εχει να κανει με το αν συμφωνεις ή όχι με το κυνηγι,αλλα με το οτι θεωρεις οτι οι κυνηγοί σκοτωνουν διότι ηδονίζονται
Οταν φανταζεσαι όμως και περιγραφεις για τους άλλους,πόσο αξιόπιστη μπορει να ειναι η αποψή σου;Δεν στενοχωριέσαι όμως κιόλας
Που ειδες εσυ να σκίζουμε τα ρούχα μας;Να υποθέσω είσαι συναισθηματικά flat όταν το σκοτώνεις; Δεν νοιώθεις τίποτα δηλαδή;
Και αν το δεχτώ (μου φαίνεται απίστευτο να μην περνάει συναίσθημα -κλειδί- απο τον ψυχικό σου κόσμο αλλα ειλικρινά θα σε πιστεψω)
γιατί δεν κατανοείς πως εμένα με κυριεύουν αληθινά ανθρώπινα αρνητικά συναισθήματα και τα χαρακτηρίζεις έτσι;Εχεις δίκαιο,παρασύρθηκα.Εαν δεν ήταν τόσο μονότονη η αντιπαραθεση με τα 'καημενα' ζωάκια,θα είχε αποφευχθει αυτη η αντίδραση.Αλλα δεν τεθηκε τίποτα αλλο σαν αντιπαραθεση στις θεσεις μου,παρα μόνο δακρύβρεχτα σεναρια.Ειναι ευκολος εντυπωσιασμος,και καθόλου ουσία
-
Δεν έχω πρόβλημα με τους κυνηγούς παρόλο που δε μου αρέσει το κυνήγι. Όπως θα θαυμάσω σε ένα ντοκιμαντέρ το γατόπαρδο που θα κυνηγήσει και θα δαγκώσει στο λαιμό μια γαζέλα έτσι θα παραδεχθώ και τον κυνηγό που θα σηκώσει την καραμπίνα και θα τουφεκίσει με μία αστραπιαία κίνηση ένα πουλί που απογειώθηκε μπροστά του ή που θα έχει την ψυχραιμία και την ευστοχία να πετύχει το αγριογούρουνο στο δόξα-πατρί πριν τον ξεκοιλιάσει (το κυνήγι αγριογούρουνων δεν είναι τόσο 'άνισο' όπως νομίζουν μερικοί). Μπορεί να στενοχωρηθώ λίγο για τη γαζέλα, το πουλί και τον κάπρο αλλά θα μονολογήσω ότι 'έτσι είναι η φύση'.
Πιστεύω πως είναι ηθικό να σκοτώνεις ένα ζώο όταν:
- Πρέπει να τραφείς από αυτό.
- Σε απειλεί
αφού το ίδιο κάνουν και τα ίδια τα ζώα.
Το πρώτο μέχρι να βρούμε τρόπο να τρεφόμαστε χωρίς να χάνονται ζωές, π.χ. συνθετική τροφή. Τότε ας απαγορευθεί και το κυνήγι και η κτηνοτροφία.
Για το δεύτερο, θα σκοτώσω και κουνούπι γιατί με απειλεί με μόλυνση, κατσαρίδα (αν και δύσκολα γιατί τις σιχαίνομαι) γιατί θα μου μολύνει τα τρόφιμα και τα σκεύη και έντομα που τσιμπούν άσχημα (π.χ. σαρανταποδαρούσα) αν δεν μπορώ να τα διώξω. Ο,τιδήποτε άλλο απλά θα το απομακρύνω από το χώρο μου χωρίς να του κάνω κακό.
Και τέλος, θεωρώ άδικο το γεγονός ότι οι πολέμιοι του κυνηγιού έχετε βάλει τον HUNTER στη γωνιά και τον βαράτε όλοι μαζί, αν και ομολογουμένως τα καταφέρνει περίφημα. Θα προτιμούσα να συζητάμε όλοι με όλους αντί να τον αντιμετωπίζετε ως volksteufel.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν έχω πρόβλημα με τους κυνηγούς παρόλο που δε μου αρέσει το κυνήγι. Όπως θα θαυμάσω σε ένα ντοκιμαντέρ το γατόπαρδο που θα κυνηγήσει και θα δαγκώσει στο λαιμό μια γαζέλα έτσι θα παραδεχθώ και τον κυνηγό που θα σηκώσει την καραμπίνα και θα τουφεκίσει με μία αστραπιαία κίνηση ένα πουλί που απογειώθηκε μπροστά του ή που θα έχει την ψυχραιμία και την ευστοχία να πετύχει το αγριογούρουνο στο δόξα-πατρί πριν τον ξεκοιλιάσει (το κυνήγι αγριογούρουνων δεν είναι τόσο 'άνισο' όπως νομίζουν μερικοί). Μπορεί να στενοχωρηθώ λίγο για τη γαζέλα, το πουλί και τον κάπρο αλλά θα μονολογήσω ότι 'έτσι είναι η φύση'.Πιστεύω πως είναι ηθικό να σκοτώνεις ένα ζώο όταν:
- Πρέπει να τραφείς από αυτό.
- Σε απειλεί
Το πρώτο μέχρι να βρούμε τρόπο να τρεφόμαστε χωρίς να χάνονται ζωές, π.χ. συνθετική τροφή. Τότε ας απαγορευθεί και το κυνήγι και η κτηνοτροφία.
Για το δεύτερο, θα σκοτώσω και κουνούπι γιατί με απειλεί με μόλυνση, κατσαρίδα (αν και δύσκολα γιατί τις σιχαίνομαι) γιατί θα μου μολύνει τα τρόφιμα και τα σκεύη και έντομα που τσιμπούν άσχημα (π.χ. σαρανταποδαρούσα) αν δεν μπορώ να τα διώξω. Ο,τιδήποτε άλλο απλά θα το απομακρύνω από το χώρο μου χωρίς να του κάνω κακό.
Και τέλος, θεωρώ άδικο το γεγονός ότι οι πολέμιοι του κυνηγιού έχετε βάλει τον HUNTER στη γωνιά και τον βαράτε όλοι μαζί, αν και ομολογουμένως τα καταφέρνει περίφημα. Θα προτιμούσα να συζητάμε όλοι με όλους αντί να τον αντιμετωπίζετε ως volksteufel.
Τον HUNTER δεν μπορει να τον χτυπησει κανεις γιατι κραταει καραμπινα κ εχει 5 φυσιγγια στη θαλαμη κ οχι 3 οπως ισχυριζεται
Στην γωνια μπηκε μονος του κ θα βγει μονο οταν το αποφασισει ο ιδιος .
Θα συζητησουμε ολοι μαζι οταν αποφασισουν μερικοι να γραφουν αυτα που σκεφτονται κ οχι αυτα που πρεπει .Ξερει αυτος . -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πιστεύω πως είναι ηθικό να σκοτώνεις ένα ζώο όταν:- Πρέπει να τραφείς από αυτό.
- Σε απειλεί
Δηλαδή κατατάσεις τον εαυτό σου στο ίδιο πνευματικό επίπεδο με το ζώο;
Το ζώο λειτουργεί έτσι με τα ένστικτα του γιατί δεν έχει την απαιτούμενη νοημοοσύνη να σκεφτεί..
Ό άνθρωπος όμως δεν είναι άλλο ένα ζώο.Έχοντας φτάσει σε υψηλό πνευματικό επίπεδο δε χρειάζεται τα ένστικτα του ,αλλά μπορεί να ζει μόνο με τη λογική του...
Εκτός και αν δεν έχεις πρόβλημα και με τους βιαστές γιατί και αυτοί το ένστικτο τους χρησιμοποιούν..Οι βιασμοί είναι κάτι πολύ σύνηθες στο ζωικό βασίλειο..Το πρώτο μέχρι να βρούμε τρόπο να τρεφόμαστε χωρίς να χάνονται ζωές, π.χ. συνθετική τροφή. Τότε ας απαγορευθεί και το κυνήγι και η κτηνοτροφία.
Ο τρόπος υπάρχει για όποιον ενδιαφέρεται και είναι η χορτοφαγία..Δεν είναι ανάγκη να δημιουργηθεί συνθετική τροφή..
Άσε που αν κάποιος νοιάζεται πραγματικά για τα ζώα αλλά δε θέλει να γίνει χορτοφάγος μπορεί να τρώει κρέας μια φορά τη βδομάδα..Έτσι δε θα σκοτώνει πάνω απο ένα ζώο το χρόνο.. -
Kyan
αφού το ίδιο κάνουν και τα ίδια τα ζώα.Kανενα ζωο δεν σκοτωνει για ευχαριστηση , μονο για να τραφει .
Εν αντιθεσει με καποια αλλα 'ζωα ' που σκοτωνουν , βασανιζουν , βιαζουν κ το απολαμβανουν .
Οχι δεν ενοω τους κυνηγους , αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι δεν υπαρχουν κ τετοιοι κυνηγοι , που σκοτωνουν οτι πετα κ οτι κινειται κ δεν το κανουν , για να τραφουν , αλλα ουτε για την διαδικασια .
H εκδικηση των ζωων