-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν κυνηγαμε για τρόπαια,ούτε για σκοποβολή (τα περιστερια που σκοτωνουν οι Αγγλοι,που τα πεταει ο υπηρετης τους)
Αυτά δεν είναι πραγματικά περιστέρια Ανδρέα αλλά πήλινοι δίσκοι που εκτοξεύονται από έναν μικρό καταπέλτη. Τα αποκαλούν 'πήλινα περιστέρια' (clay pigeons) ή 'σκήτ' (skeet) εξ'ου και το άθλημα.
Tα περιστερια αντικατασταθηκαν με δισκους Κώστα,αλλα νομίζω οτι ακομα και σημερα χρησιμοποιούνται τα περιστερια σε καποιες περιπτωσεις.Παλιώτερα ηταν όλα τους περιστερια.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν κυνηγαμε για τρόπαια,ούτε για σκοποβολή (τα περιστερια που σκοτωνουν οι Αγγλοι,που τα πεταει ο υπηρετης τους)
Αυτά δεν είναι πραγματικά περιστέρια Ανδρέα αλλά πήλινοι δίσκοι που εκτοξεύονται από έναν μικρό καταπέλτη. Τα αποκαλούν 'πήλινα περιστέρια' (clay pigeons) ή 'σκήτ' (skeet) εξ'ου και το άθλημα.
Tα περιστερια αντικατασταθηκαν με δισκους Κώστα,αλλα νομίζω οτι ακομα και σημερα χρησιμοποιούνται τα περιστερια σε καποιες περιπτωσεις.Παλιώτερα ηταν όλα τους περιστερια.
Για τα περιστέρια δεν πειράζει
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για τα περιστέρια δεν πειράζει
+3
-
+SportKa.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
+SportKa. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Tα περιστερια αντικατασταθηκαν με δισκους Κώστα,αλλα νομίζω οτι ακομα και σημερα χρησιμοποιούνται τα περιστερια σε καποιες περιπτωσεις.Παλιώτερα ηταν όλα τους περιστερια.Πάντως αν χρησιμοποιούσαν σήμερα περιστέρια για σκοποβολή δεν θα ξοδεύαμε για ακριβά συστήματα που τα διώχνουν από τα κτίρια (πηγαίνουν πιο μακριά, σε σύρματα, σηματοδότες και κουτσουλάνε άσπρα αμάξια με ανοικτή οροφή).
Μπορεί να είναι βάρβαρος τρόπος ελέγχου του πληθυσμού των περιστεριών αλλά αποτελεσματικός και επικερδής.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως αν χρησιμοποιούσαν σήμερα περιστέρια για σκοποβολή δεν θα ξοδεύαμε για ακριβά συστήματα που τα διώχνουν από τα κτίρια (πηγαίνουν πιο μακριά, σε σύρματα, σηματοδότες και κουτσουλάνε άσπρα αμάξια με ανοικτή οροφή).
Έχει ξανασυζητηθεί αλλού το θέμα, αλλά ΑΚΟΜΑ πιο αποτελεσματικό θα ήτο να χρησιμοποιούνταν για σκοποβολή οι γιαγιούλες που τα ταΐζουν στις εκκλησίες και στις πλατείες ( )
-
Μ'ένα σμπάρο δύο ...περιστέρια. Θα λύναμε και το ασφαλιστικό.
-
Δεν μπορω να πω ότι η σκέψη να βλεπω ένα ζωάκι την μια στιγμή
να περπατάει, να πετάει η να τρώει και την άλλη
να σπαρταράει τραυματισμένο απο το όπλο κάποιου με ενθουσιάζει.
Τι σόι ένστικτο ικανοποιεί μια τέτοια εικόνα; Της πείνας;
Δεν είναι αυτό γιατί άν έτρωγε ο κυνηγός ένα σάντουιτς πριν το κυνήγι
θα έπεφτε η απόδοσή του κατακόρυφα.
Το να μου προκαλούσε η θανάτωση τέλος πάντων ενος ζώου ηδονή θα με
ψιλοπροβλημάτιζε.
Προσωπικές μου σκέψεις εκθέτω καί φυσικά δεν αντιπαρατίθεμαι με κανέναν.
Και άν με ρωτήσει κάποιος αν είμαι παμφάγος ναι είμαι. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δεν μπορω να πω ότι η σκέψη να βλεπω ένα ζωάκι την μια στιγμή
να περπατάει, να πετάει η να τρώει και την άλλη
να σπαρταράει τραυματισμένο απο το όπλο κάποιου με ενθουσιάζει.
Τι σόι ένστικτο ικανοποιεί μια τέτοια εικόνα; Της πείνας;
Δεν είναι αυτό γιατί άν έτρωγε ο κυνηγός ένα σάντουιτς πριν το κυνήγι
θα έπεφτε η απόδοσή του κατακόρυφα.
ψιλοπροβλημάτιζε.
Προσωπικές μου σκέψεις εκθέτω καί φυσικά δεν αντιπαρατίθεμαι με κανέναν.
Και άν με ρωτήσει κάποιος αν είμαι παμφάγος ναι είμαι.εγω παλι απορω τι ειδους ενστικτο ικανοποιειται οταν τρως ενα σκοτωμενο και κομμενο κοτοπουλο...
αν ετρωγες ενα σαντουιτς λαχανικων πριν θα επεφτε η πεινα και η ορεξη σου κατακορυφαδεν το λεω για να σε ειρωνευτω, αλλα με τετοιου ειδους συλλογισμους δεν παμε πουθενα
-
ψιλοπροβλημάτιζε.Ειλικρινα ρε παιδια,η φαντασία σας καλπάζει αγρια.Δεν ξερω αν αντιλαμβανεστε τι ακριβως γραφετε (μπορει να εννοειτε κατι διαφορετικο όμως; ),αλλα θα'πρεπε να σκεφτεστε αλλη μια φορα πριν ποσταρετε κατι.
-
Εγω ας πουμε που κανω ψαροντουφεκο καθε φορα που χτυπαω ψαρι θα επρεπε να κλαιω?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νομιζεις οτι η συμπόνια σου στη δυστυχια του άλλου ειναι συμαντικη;Ούτε και οι πανηγυρισμοί όμως.Απλά υποδηλώνουν χαρακτηρα,ή το ενα ή το άλλο.Δεν θεώρησα ποτέ ότι συμπόνια μου είναι σημαντική, δε τρέφω αυταπάτες ότι είμαι ο σημαντικότερος στον πλανήτη. Το αυτό και για τους πανηγυρισμούς μου.
Αλλά μη μου αναφέρεις αυτό το περιστατικό σαν δυστυχία. Πήγε να κάνει το κέφι του δε του βγήκε και βρέθηκε από κάτω. Δεν τον κυνήγησε κανένα ζώο χωρίς λόγο. Ας πρόσεχε πως να το πω.Περιπέτεια με κινδυνους ειναι και η αυτοκίνηση.Φαντασου τωρα φιλε Ταζιο,να σε δει καποιος να εχεις τρακαρει,και να σου ευχηθει να σου'μπαινε και η εξατμιση στον κώλο.Ετσι,επειδη αυτος θα ηταν κατα της αυτοκίνησης (που ρυπαίνει και σκοτωνει ζωακια αλλα και πολλά ανθρωπάκια)
τι γνωμη θα'χες γιαυτον;
Αν βγω στο δρόμο και αρχίσω να κάνω ταρζανιές και την πάθω καλά να πάθω. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να ζητήσω συμπαράσταση και συμπόνια από τον οποιονδήποτε περαστικό. Ας μου πει ότι θέλει και θα έχει και δίκιο.
Αν δεν ήθελα να την πάθω ας καθόμουν σπίτι μου. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ψιλοπροβλημάτιζε.Ειλικρινα ρε παιδια,η φαντασία σας καλπάζει αγρια.Δεν ξερω αν αντιλαμβανεστε τι ακριβως γραφετε (μπορει να εννοειτε κατι διαφορετικο όμως; ),αλλα θα'πρεπε να σκεφτεστε αλλη μια φορα πριν ποσταρετε κατι.
Δεν ειναι σαφες αυτό που γράφω; Δεν μου αρέσει να βλέπω να σκοτώνουν ένα ζώο.
Θα πρέπει να το σκεφτώ πολύ αυτό; Ενα συναίσθημα περιγράφω.Κατα σύμπτωση το ίδιο νοιώθουν και τα δύο μου αγόρια. Δεν τους αρέσει να
βλέπουν ένα ζώο να υποφέρει η να πεθαίνει.
Ειλικρινά δεν προσπαθώ να κάνω οποιονδήποτε να δει τα
πράγματα διαφορετικά, μόνο ζητώ τον σεβασμό στην άποψή μου.
(Για να μην το σκέφτομαι να ποστάρω HUNTER) -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εγω ας πουμε που κανω ψαροντουφεκο καθε φορα που χτυπαω ψαρι θα επρεπε να κλαιω?Βέβαια.
Το χαμόγελο θα ξανάρχεται όμως όταν το βάζεις στη σχάρα.Να τρως όμως σούπα από πτερύγια καρχαρία δεν είναι καλό - τους πιάνουν, τους κόβουν τα πτερύγια και τους πετάνε πίσω στη θάλασσα.
-
Δεν ειναι σαφες αυτό που γράφω; Δεν μου αρέσει να βλέπω να σκοτώνουν ένα ζώο.
Θα πρέπει να το σκεφτώ πολύ αυτό; Ενα συναίσθημα περιγράφω.Κατα σύμπτωση το ίδιο νοιώθουν και τα δύο μου αγόρια. Δεν τους αρέσει να
βλέπουν ένα ζώο να υποφέρει η να πεθαίνει.
Ειλικρινά δεν προσπαθώ να κάνω οποιονδήποτε να δει τα
πράγματα διαφορετικά, μόνο ζητώ τον σεβασμό στην άποψή μου.
(Για να μην το σκέφτομαι να ποστάρω HUNTER)Δεν βλέπεις οτι το κουότ που σου κανω δεν εχει να κανει με το αν συμφωνεις ή όχι με το κυνηγι,αλλα με το οτι θεωρεις οτι οι κυνηγοί σκοτωνουν διότι ηδονίζονται;
Οι απόψεις σου ειναι σεβαστες,οταν εχουν να κανουν με κατι που γνωριζεις καλά ή που βιώσες ο ίδιος.
Οταν φανταζεσαι όμως και περιγραφεις για τους άλλους,πόσο αξιόπιστη μπορει να ειναι η αποψή σου;Πάντως μου αφηνετε την εντυπωση οτι δεν εχετε διαβασει τις προηγούμενες σελίδες,όπου εχω πει καποια πραγματα τα οποία θα μπορούσε να ηταν τοποθετησεις στα μετεπειτα ποσταρίσματά σας.Μάλλον ελάχιστοι θα ηθελαν να μαθουν τη γνωμη ενός κυνηγού για το κυνήγι,και προτιμούν απλά να πουνε αυτα που είχαν εξάρχής στο μυαλό να πούν.
Δεν εξεταζετε δηλαδη καν τις δικές μου θεσεις,και μαλλον τις απορρίπτετε α-πριόρι.Αυτο κατα τη γνωμη μου ειναι δείγμα φανατισμου,και κακο σημαδι για συζητηση.
-
βαζουν και προφυλακτικο για να μην λερωνουν τα βρακια τους οταν πετυχαινουν..
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
βαζουν και προφυλακτικο για να μην λερωνουν τα βρακια τους οταν πετυχαινουν..Επίσης ο FlowerPower έγραψε:
Ανδρεα ξερεις οτι συμφωνω μαζι σου πανω κατω αλλα δεν νομιζω οτι οι κυνηγοι -ιδιαιτερα οι 'σαφαρι'- σκεφτονται οτι με τα λεφτα που θα δωσουν θα κανουν καλο στην πανιδα της περιοχης κλπ. το κεφι τους θελουν να κανουν οι ανθρωποιΕδώ κάπου θα σας αφήσω να τα συζητήσετε με την ησυχία σας...
@HUNTER και κρατάω ότι όταν πυροβολάει ένας κυνηγός ένα πουλί,
κατα βάθος στενοχωριέται που το σκοτώνει(Αλλα τι να κάνει..) -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν βλέπεις οτι το κουότ που σου κανω δεν εχει να κανει με το αν συμφωνεις ή όχι με το κυνηγι,αλλα με το οτι θεωρεις οτι οι κυνηγοί σκοτωνουν διότι ηδονίζονται;Ξέρω μερικούς κυνηγούς και σίγουρα δεν ηδονίζονται επειδή σκοτώνουν το θήραμα - θα ήταν πολύ ανώμαλοι αν γινόταν αυτό και μάλλον δεν θα ήταν κυνηγοί (μπορείς να σκοτώσεις πιο εύκολα ζώα, δεν χρειάζεται να τα κυνηγήσεις).
Εγώ δεν θέλω να βλέπω να σκοτώνεται ένα ζώο. Ακόμα κι όταν τρώω κρέας στεναχωριέμαι για το καημένο το ζώο αλλά το σκότωσε άλλος και δεν με πειράζει τόσο. Πάντως κυνήγι μικρών ζώων δεν τρώω με τίποτε - το καημένο το μικρό το λαγουδάκι δεν πρόκειται ποτέ να το παραγγείλω.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και γω θα προβληματιζόμουν αν καθόμουν και ασχολούμουν με ένα ζώο.
Μέτρο πάντων ο άνθρωπος.
H εκδικηση των ζωων