-
δεν νομίζω να γίνεται γιατι δεν θα εχει το european certificate of conformity
δηλ δεν θα ειναι ευρωπαικών προδιαγραφών... -
Ρε παιδια βλεπω στο ιντερνετ κατι πολυτελη αυτοκινητα(1-2 ετων) με 10.000 ευρω κτλ..Προκειται περι απατης?Διαφωτιστε με γιατι κοντευω να τρελαθω...Θα φυγω με το πρωτο για Γερμανια....
-
Ο χρήστης babaloo έγραψε:
Ρε παιδια βλεπω στο ιντερνετ κατι πολυτελη αυτοκινητα(1-2 ετων) με 10.000 ευρω κτλ..Προκειται περι απατης?Διαφωτιστε με γιατι κοντευω να τρελαθω...Θα φυγω με το πρωτο για Γερμανια....την πρώτη (ή τις 2-3 πρωτες) τιμές μην τις λαμβάνεις υπόψη (ειδικά αν είναι πολύ χαμηλότερα απο 'κει που αρχίζουν οι υπόλοιπες)
Είναι συνήθως δόλωμα και κοιταν να τσιμπήσουν καμια προκαταβολή -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
δεν νομίζω να γίνεται γιατι δεν θα εχει το european certificate of conformity
δηλ δεν θα ειναι ευρωπαικών προδιαγραφών...σιγουρα γινετε μεσω γερμανιας
με βενζινες δεν ξερω τι παιζει -
Καλημέρα.
Πρόσφατα φίλος μου που διέμενε στο εξωτερικό επί 3ετία, έφερε αυτ/το από Γερμανία μέσω Ιταλίας (αγορασμένο με καθεστώς Tax-Free) και του ζητάνε στο Τελωνείο Ελλάδος κάποιο έγγραφο T2L, για την τακτοποίησή του από άποψης φόρων & εισαγωγής.
Γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτό και από που το προμηθεύεται κανείς??
-
το t2l δεν το προμηθευεσε στην ελλαδα αλλα απο τη χωρα αγορας του αυτοκινητου
το Τ2L ειναι ενα πιστοποιητικο κυκλοφοριας οπου αναγραφονται ολα τα απαραιτητα για τον εκτελωνισμο στοιχεια,χωρα παραγωγης προελευσης κλπ
λιγο δυσκολο να μην το ειχε πριν φυγει απο γερμανια αν το εφερε απο κει
αλλα επειδη το εχει αγορασει tax free θα πληρωσει το φορο εν ελλαδι δεν τον γλυτωνει η σε οποιαδηποτε χωρα της ΕΕ το εκτελωνισει. -
Ο χρήστης kostasbmw έγραψε:
το t2l δεν το προμηθευεσε στην ελλαδα αλλα απο τη χωρα αγορας του αυτοκινητουτο Τ2L ειναι ενα πιστοποιητικο κυκλοφοριας οπου αναγραφονται ολα τα απαραιτητα για τον εκτελωνισμο στοιχεια,χωρα παραγωγης προελευσης κλπ
λιγο δυσκολο να μην το ειχε πριν φυγει απο γερμανια αν το εφερε απο κει
αλλα επειδη το εχει αγορασει tax free θα πληρωσει το φορο εν ελλαδι δεν τον γλυτωνει η σε οποιαδηποτε χωρα της ΕΕ το εκτελωνισει.Καλημέρα.
Σχετικά με το πιστοποιητικό βρήκα το εξής:
'Αναφορικά με φορτία που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αλλά μεταφέρονται στην Ελλάδα θαλάσσια , πρέπει να συνοδεύονται από τελωνειακό έγγραφο T2L που εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό τελωνείο στο σημείο φόρτωσης και με την άφιξή του φορτίου στην Ελλάδα το έγγραφο αυτό να κατατεθεί και να ταξινομηθεί στο αντίστοιχο Ελληνικό τελωνείο εισόδου.'
Άρα από το τελωνείο Γερμανίας (ή μήπως Ιταλίας, ώς σημείο φόρτωσης στο πλοίο για Ελλάδα??) πρέπει να ανζητηθεί......μάλλον.
Όσο για το φόρο, δεν πληρώνει (υπάγεται στις διατάξεις περί πρέσβεων στο εξωτερικό)
-
επειδη δουλευω σε τραπεζα εχουν περασει χιλιαδες απο τα χερια μου τετοια
αυτα που εγραψες ειναι η επιστημονικη του ονομασια
το χαρτι αυτο αν εφυγε απο γερμανια θα το παρει απο κει και πιθανολογω οτι θα δυσκολευτει να το παρει γιατι εκδιδεται με την εξοδο αλλα θα το παρει γιατι δεν γινεται αλλιως
τωρα αν απαλλασεται απο φορους ειναι αλλο θεμα αφου υπαγεται σε ειδικη κατηγορια(πρεσβειες,καθηγητες δασκαλοι υπαλληλοι εοκ βρυξελλες και λοιπα)
-
βγήκε η απόφαση απο το Ευρωδικαστήριο
Να δούμε τωρα τι θα γίνει, αν και δεν περιένω πολλά
μακάρι να διαψευσθώhttp://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
βγήκε η απόφαση απο το Ευρωδικαστήριο
Να δούμε τωρα τι θα γίνει, αν και δεν περιένω πολλά
μακάρι να διαψευσθώhttp://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
P.S. Theiki ypografi...
-
απομένει η εφαρμογή...
-
μακαρι επιτελους να εφαρμοστει το κοινοτικο δικαιο γιατι καπου εκει πανω υπαρχει ενα mx5 που γινεται σιγα σιγα δικο μου
ελπιζω μονο να μην βαφτισουν κανενα φορο και μας στειλουν στο δικαστηριο οι κρετινοι παλι...
-
ΚΑΤΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΝΑ 6ΜΗΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΦΕΡΝΩ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ 2000 ΕΥΡΩ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ 5ΕΤΙΑΣ -
Ερώτηση...γνωρίζει κάποιος πόσο τελωνείο πληρώνεις για εισαγωγή S2000 του 2003 ή 2004 π.χ; Euro 3 μιλάμε.
-
Το Τ2L είναι έγγραφο που συνοδεύει όλα τα εξαγώμενα προϊόντα και εκδίδεται στην χώρα της εξαγωγής.
-
Το Τ2L είναι έγγραφο που συνοδεύει όλα τα εξαγώμενα προϊόντα και εκδίδεται στην χώρα της εξαγωγής.
-
Kάποτε που είχα πάρει στην Υπηρεσία Αξιών μου είχαν πει 6-7Κ.
Εννοείται πως αν στο τιμολόγιό σου προκύπτει μεγαλύτερο ποσό (40% του τιμολογίου) πληρώνεις το αντίστοιχο ποσό. -
nickolas για το S2000 λες;
Κανάς άλλος γνωρίζει;
-
Nαι για S2000!
-
Eπειδη βαριεμαι να ψαχνω στα προηγουμενα ποστ τι ακριβως θα αλλαξει με τον νεο νομο? Π.χ για ενα toyota mr2 2001 αξιας 10.000 ευρο θα πρεπει να πληρωσεις στο τελωνειο 3000 ευρο(το αγορασε προσφατα ενας φιλος μου. Eπειδη ειναι 1800 κυβικα ο φορος ειναι 30% της αξιας του αυτοκινητου)
Οποτε με τον νεο νομο ποσα θα πληρωνε?
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.