-
Καλησπέρα. Είμαι προς αναζήτηση αυτοκινήτου 4μελης οικογένειας.
Είμαι ανάμεσα σε QQ, 2008,Kamiq, και t rock.
Ποιο θεωρείτε ως πιο ολοκληρωμένη πρόταση ανάμεσα σε αυτά τα 4 αυτοκίνητα?
Υποθετικά... για το ποια μας αρέσουν κατά σειρά προτεραιότητας θα ήταν.. t rock, 2008,kamiq,QQ.. οπότε μένει να εξετάσουμε προσφορές, εξοπλισμούς κτλ.
Βέβαια μπορεί να υπάρχει και άλλη πρόταση που μας διαφεύγει.. γι αυτό τα φώτα σας!
-
Υποθετικά... για το ποια μας αρέσουν κατά σειρά προτεραιότητας θα ήταν.. t rock, 2008,kamiq,QQ.. οπότε μένει να εξετάσουμε προσφορές, εξοπλισμούς κτλ.
Βέβαια μπορεί να υπάρχει και άλλη πρόταση που μας διαφεύγει.. γι αυτό τα φώτα σας!
-
Budget?
Αν έχεις καλό budget, τότε το 2008 το θεωρώ καλή πρόταση.
Το QQ βέβαια νομίζω είναι στην C SUV κατηγορία και όχι στη B SUV που ανήκουν τα άλλα.
-
και εγώ ακριβώς τέτοια περίπτωση.
Εγώ πήρα 2008 Allure, το T - Roc το βρίσκω το περισσότερο ενδιαφέρον και πρακτικό VW που κυκλοφορεί, αλλά δεν το είχα καν στις επιλογές μου για προσωπικούς λόγους (μέσα θυμίζει φθηνό αυτοκίνητο, προτιμώ κινητήρες PSA, μικρή εγγύηση κ.λ.π).
Μία άλλη λογική επιλογή αυτόματα είναι το Renault Captur σε Dynamic και πάνω φυσικά.
Αν μπορείς να πας στα άλλα, το Kamiq κάπως περισσεύει. Δεν νομίζω κάποιο άλλο B suv να σε βολέψει.
Το QQ αντικαθίσταται και ξεπουλάνε τώρα, αλλά μετά πας κατηγορία C, και αυτό είναι μία άλλη μεγάλη συζήτηση, και επίσης αν θες να πας σε μοντέλο που βγαίνει καινούργιο ή όχι, οπότε γίνεται δεύτερη μεγάλη συζήτηση (γιατί παίζουν τρελές προσφορές σε αυτά). Το QQ εγώ το θεωρώ ξεπερασμένο, αλλά διατηρεί την γοητεία του αναμφισβήτητα.
-
Άμα είσαι ανάμεσα σε αυτή την τετράδα, τότες QQ.
-
Απο αυτα που λες :
το καλυτερο deal ειναι το QQ θεωρω, αλλα υπαρχει λογος. Το μοντελο ειναι στα τελευταια του οποτε αν εχει σημασια για σενα αυτο σκεψου το. Κυκλοφορει απο 2013 και εχει βρωμισει ο τοπος.
Το 2008 ειναι το πιο φρεσκο και ομορφο θεωρω, αλλα περιεργη θεση οδηγησης λογω τιμονιου/πινακα οργανων , και ακρβαινει αποτομα σε καποιες εκδοσεις.
Το Kamiq εχει ενδιαφερον αν σε βολευει φυσικο αεριο, αν και καπως αναιμικος ο 90αρης κινητηρας.
Το T-roc δεν με συγκινει για κανενα λογο.
-
Το 2008 είναι όντως πολύ όμορφο αλλά μένει να κάνω ενα td έτσι ώστε να δω αν με βολεύει η θέση οδήγησης.
Το QQ πλέον το βλέπεις παντού και την θεωρώ ως στανταρακι αυτή την επιλογή.
Ξέχασα να αναφέρω και το Duster που το θεωρώ αρκετά vfm πρόταση.
Το budget max στα 20Κ.
Πριν λίγο διάβασα ότι έρχεται και το tipo cross από αρχές του έτους, μια επιλογή που σιγουρα θα τραβήξει κόσμο αν λάβουμε υπόψιν το ποσό τίμια πρόταση υπήρξε και το hatchback/sedan. (τα περί Τουρκίας με αφήνει αδιαφορο... εντελώς!!) Ας προσεχαμε.
-
Όλες σου οι επιλογές είναι αξιόλογες. Βουρ στις αντιπροσωπείες και ενημέρωσε μας για τις εντυπώσεις σου
-
εγώ τα αξιολογώ ως εξής: 1. Με μόνη ένσταση την αξιοπιστία του VAG εγώ θεωρώ πιο πλήρη και τίμια επιλογη απ όλα αυτά το Kamiq για τα λεφτά του, ανάλογα βέβαια και τον κινητήρα που θα επιλέξεις. Έτσι το T-roc τίθεται εκτός. 2. Το 2008 αναμφισβήτητα το πιο στυλάτο αλλά και ακριβό. Για συνειδητοποιημένους με σφιχτό προϋπολογισμό δεν λέει... αν ο αγοράσεις για το λούσο του εννοείται το καλύτερο, αλλά με 20 χιλιάδες... 3. το QQ μόνο αν έχει τιμή ξεφτίλα ή κάποιο άλλο λογο να το πάρεις. Το Cross ας βγει πρωτα...
-
Έχεις πάρει τιμές;
το QQ ξεκινάει από 21.000 σε μία γελοία πρώτη έκδοση από τις 5 που βγαίνει.
Το 2008 δεν ξέρω πόσο κάνει, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι με έξοδα/τέλη/πινακίδες/μεταφορά μέσα δεν ξεπερνάει τα 20.000
Το Τ-Roc ήταν πολύ ακριβότερο με το αντίστοιχο δικό μου τότε, δεν νομίζω ότι βρίσκεις με κάτω από 21.000
με 20.000 max πήγαινε για Duster ή Kamiq ή κάποια φθηνή έκδοση του Captur.
ή περίμενε το Τipo Cross και το Stepway που θα έρθουν, θα είναι value μοντέλα, και εσωτερικά το Stepway θα είναι πολύ καλύτερο από το Duster που είναι πραγματικά τραγικό σε αυτόν τον τομέα.
-
Εγώ δεν του πρότεινα άλλα αυτοκίνητα που δεν έβαλε στη σύγκριση ο ίδιος. Όπως λες κι εσύ Dublin υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Το καλό με το Kamiq είναι ότι στο μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού, το Ambition, έχει 'τα πάντα' που μπαίνουν σαν στάνταρ εξοπλισμός σε αμάξι του 2020, είναι συντηρητικό άλλα εμφανίσιμο, έχει πολλούς χώρους και γενικά δεν υστερεί κάπου. Υπάρχει και φυσικό αέριο για υπέρτατη οικονομία αν δεν υπάρχει πρόβλημα ανεφοδιασμού. Βλέπω τον τιμοκατάλογο και λέω μάλλον ένα από τα παρακάτω, τα οποία δύσκολα θα βρουν ικανό ανταγωνιστή στη τιμή που πωλούνται:
KAMIQ AMBITION 1.0 GTEC 90 PS 999 90 € 19.500
KAMIQ AMBITION 1.0 TSI 116 PS 999 116 € 18.900
KAMIQ AMBITION 1.0 TSI 110 PS DSG7 999 110 € 20.900 (+1000€ για 1.5λτ με 150 άλογα)
KAMIQ AMBITION 1.6 TDI 116 PS DSG7 1598 116 € 21.890
-
Εγώ δεν του πρότεινα άλλα αυτοκίνητα που δεν έβαλε στη σύγκριση ο ίδιος. Όπως λες κι εσύ Dublin υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Το καλό με το Kamiq είναι ότι στο μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού, το Ambition, έχει 'τα πάντα' που μπαίνουν σαν στάνταρ εξοπλισμός σε αμάξι του 2020, είναι συντηρητικό άλλα εμφανίσιμο, έχει πολλούς χώρους και γενικά δεν υστερεί κάπου. Υπάρχει και φυσικό αέριο για υπέρτατη οικονομία αν δεν υπάρχει πρόβλημα ανεφοδιασμού. Βλέπω τον τιμοκατάλογο και λέω μάλλον ένα από τα παρακάτω, τα οποία δύσκολα θα βρουν ικανό ανταγωνιστή στη τιμή που πωλούνται:
KAMIQ AMBITION 1.0 GTEC 90 PS 999 90 € 19.500
KAMIQ AMBITION 1.0 TSI 116 PS 999 116 € 18.900
KAMIQ AMBITION 1.0 TSI 110 PS DSG7 999 110 € 20.900 (+1000€ για 1.5λτ με 150 άλογα)
KAMIQ AMBITION 1.6 TDI 116 PS DSG7 1598 116 € 21.890
Οι εκδόσεις είναι με έξοδα τέλη πινακίδες;
Δεν είχα διανοηθεί ότι και τo Kamiq είναι τόσο ακριβό. Η καλύτερη έκδοση όπως το βλέπω (value for money) είναι η αυτόματη πετρελαίου, και γενικά έχει φθηνά αυτόματα, στις άλλες ίσως καλύτερα να πάει κάποιος για Captur.
-
Να προσθέσω στη λίστα το kona και xceed ή το Kamiq είναι ανώτερη επιλογή?
-
To Xceed είναι άλλη κατηγορία. Είναι ψηλομένο χάτσμπακ κατηγορίας C . Crossover φάση. Και αυτό αξιόλογο. Το σωστό είναι να πάς και να τα δείς όλα απο κοντά.. Η φάση με το Lockdown όμως είναι κακή συγκυρία.
-
Το Xceed είναι πολύ αξιόλογο αλλά C crossover όπως σου είπαν και από πάνω, άλλη κατηγορία, όσο πας ανεβαίνεις στις τιμές!
Το Kona απλά δεν σας χωράει.
Τις τιμές τις έχεις δει; μην κοιτάς τυχαία αυτοκίνητα, δες αυτά που είναι στο budget σου ακριβώς και κάνε μία μικρή λίστα, πήγαινε δες τα και μιλάμε και μετά.
-
Η φάση με το Lockdown όμως είναι κακή συγκυρία.
Oι αντιπροσωπείες θα είναι ανοιχτά κανονικά, οπότε μπορεί να πάει.
https://www.drive.gr/news/ellada/lockdown-anoihta-ta-synergeia-kai-oi-ektheseis-aytokiniton
-
Mastoras78 wrote:
Η φάση με το Lockdown όμως είναι κακή συγκυρία.
Oι αντιπροσωπείες θα είναι ανοιχτά κανονικά, οπότε μπορεί να πάει.
https://www.drive.gr/news/ellada/lockdown-anoihta-ta-synergeia-kai-oi-ektheseis-aytokiniton
Μια χαρά τότε, δε το περίμενα ότι θα είναι ανοιχτές. Καλό info αυτό.
-
Ναι ανοιχτές με μειωμένο ωράριο (10:00 - 18:00 μου είπαν) για παραγγελίες και παραδόσεις αυτοκινήτων. Test Drive απαγορεύονται, αλλά κάποιο 'παραθυράκι' θα βρούν (έτσι μου απάντησαν σήμερα σε μια που ρώτησα).
-
Ξεχνάμε νομίζω το Vitara Gl+ hybrid 48V , στα 20.000 με πλούσιο εξοπλισμό , και χώρους στα κάτω όρια της C αν δεν κάνω λάθος.
-
Το Vitara είναι B suv, το S Cross είναι το C suv της Suzuki. Η τιμή του είναι πολύ καλή πάντως.
Προς αναζήτηση αυτοκινητου