-
Είπα να ρωτήσω και να πάρω κα μία γνώμη... Θέλω να αγοράσω ένα παλιό οικογενειακό αυτοκίνητο 10ετίας+ και είμαι ανάμεσα σε passat ή avensis ή ford mondeo. 1ο αξιοπιστία 2 άνεση 3ο χώροι . Δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 5000 -6000 Ε. Κάθε γνώμη ευσπρόδεκτη. Όπως και γνώμη και για άλλο μοντέλο.
-
Είπα να ρωτήσω και να πάρω κα μία γνώμη... Θέλω να αγοράσω ένα παλιό οικογενειακό αυτοκίνητο 10ετίας+ και είμαι ανάμεσα σε passat ή avensis ή ford mondeo. 1ο αξιοπιστία 2 άνεση 3ο χώροι . Δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 5000 -6000 Ε. Κάθε γνώμη ευσπρόδεκτη. Όπως και γνώμη και για άλλο μοντέλο.
-
-
Αξιοπιστία και πασσάτ δεν πάνε παρέα... Σεντάν υπάρχουν και άλλα .
-
Όταν το 2003 ήμουν σε ακριβώς το ίδιο δίλημμα,κατέληξα στο Μοντέο. Το Passat το απέκλεισα νωρίς γιατί απλά δεν μου άρεσε,απέκλεισα και το avensis γιατί σε td κρατιόμουν από το κάθισμα μην φύγω από τη θέση μου ενώ με το mondeo πήγαινα τραίνο. Μετα από 4,5 χρόνια και 172000χλμ έχω μόνο καλά λόγια να πω. Τίμιο και ποιοτικό και το avensis αλλά με οδική συμπεριφορά εγκύου ελέφαντα. Αν ψάχνεις για Μοντέο του 08 εχε υπόψη ότι με τον 1,6 οι επιδόσεις του είναι αν όχι ανεπαρκείς απλά οριακές.
-
Εννοείται ότι κοιτάω και για άλλες εταιρείες και άλλα μοντέλα, όπως δεν με ενοχλεί και αν είναι sw.
-
Υπάρχει περιορισμός στα κυβικά ? Ας υποθέσουμε ότι ναι, για να είμαστε και από την σωστή πλευρά της λογικής Εφόσον θέτεις ως βασικό κριτήριο την αξιοπιστία, λογικά και εγώ θα κοίταγα προς Ιαπωνία, αλλά τόσο από προσωπική άποψη για το Passat, όσο και από φίλους και γνωστούς που έχουν το συγκεκριμένο Mondeo, θα έλεγα ότι κανένα από αυτά δεν βγάζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.
Από την άλλη, όσον αφορά στους χώρους, εδώ μάλλον ανεβαίνει πρώτο το Passat, μετά το Mondeo, και ακολουθεί το Avensis. Στο θέμα αισθητικής, θα έλεγα μάλλον το Mondeo, μετά το Avensis, και τελευταίο το -σχετικά απρόσωπο- Passat. Παρομοίως και στο θέμα οδηγικής συμπεριφοράς, αν και το Mondeo δεν είναι Focus, παρόλα αυτά σε σχέση με τα παντελώς αδιάφορα, αναίσθητα και τέρμα υποστροφικά Passat και Avensis, είναι σε άλλη κλάση εντελώς.
Αλλά, αν κοιτάξουμε την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις, εδώ το Passat με τον 1.8Τ παίζει μόνο του. Τα άλλα δύο, με τα ατμοσφαιρικά μοτέρ τους, ακόμα και στα 1800κε, δεν μπορούν ούτε καν να ακολουθήσουν.
Συμπέρασμα: ούτε και εγώ ξέρω πάντως το Avensis πέρα από την δεδομένη (??) αξιοπιστία του, εμένα δεν μου λέει απολύτως τίποτα, οπότε θα κοίταγα ένα από τα άλλα δύο.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Υπάρχει περιορισμός στα κυβικά ? Ας υποθέσουμε ότι ναι, για να είμαστε και από την σωστή πλευρά της λογικής Εφόσον θέτεις ως βασικό κριτήριο την αξιοπιστία, λογικά και εγώ θα κοίταγα προς Ιαπωνία, αλλά τόσο από προσωπική άποψη για το Passat, όσο και από φίλους και γνωστούς που έχουν το συγκεκριμένο Mondeo, θα έλεγα ότι κανένα από αυτά δεν βγάζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.Από την άλλη, όσον αφορά στους χώρους, εδώ μάλλον ανεβαίνει πρώτο το Passat, μετά το Mondeo, και ακολουθεί το Avensis. Στο θέμα αισθητικής, θα έλεγα μάλλον το Mondeo, μετά το Avensis, και τελευταίο το -σχετικά απρόσωπο- Passat. Παρομοίως και στο θέμα οδηγικής συμπεριφοράς, αν και το Mondeo δεν είναι Focus, παρόλα αυτά σε σχέση με τα παντελώς αδιάφορα, αναίσθητα και τέρμα υποστροφικά Passat και Avensis, είναι σε άλλη κλάση εντελώς.
Αλλά, αν κοιτάξουμε την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις, εδώ το Passat με τον 1.8Τ παίζει μόνο του. Τα άλλα δύο, με τα ατμοσφαιρικά μοτέρ τους, ακόμα και στα 1800κε, δεν μπορούν ούτε καν να ακολουθήσουν.
Συμπέρασμα: ούτε και εγώ ξέρω [emoji38] πάντως το Avensis πέρα από την δεδομένη (??) αξιοπιστία του, εμένα δεν μου λέει απολύτως τίποτα, οπότε θα κοίταγα ένα από τα άλλα δύο.
+1
Δε ξερω αν παιζει στα λεφτα αυτα κανα μαζντα 6 -
Ανάμεσα σε αυτά τα 3 θα κοίταζα το mondeo αλλά θα βαζα στις επιλογές το octavia και mazda 6.
-
Μπορείς να δεις καί κανένα Volvo V50 1.8 σε αυτά τα χρήματα... μίας και δεν σε ενοχλούν τα station wagon....
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Eίχα Toyota Avensis μοντέλο 2007 και το πούλησα πέρισυ με +100.000χμλ κάτι παραπάνω από 6.000 (πουληθηκε μέσα σε μια εβδομάδα)
Έχει όλα τα καλά και κακά της γιαπωνέζικης κουλτούρας. Βαρετές γκόμενες, πιστές , νοικοκυρές και δεν κάνουν ζημιές.
Από την άλλη το Ford Mondeo είναι καλύτερο αυτοκίνητο και στον δρόμο και σε πρακτικότητα έαν το πάρεις πεντάπορτο.
Για vw passat μακρύα. Πιο καλά με την Μέρκελ παρά κάτοχος VW.
-
To Μοndeo ειναι με duratec 115 αλογα,αυτο ψοφιμι δεν ειναι ρε παιδια?
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Eίχα Toyota Avensis μοντέλο 2007 και το πούλησα πέρισυ με +100.000χμλ κάτι παραπάνω από 6.000 (πουληθηκε μέσα σε μια εβδομάδα)Έχει όλα τα καλά και κακά της γιαπωνέζικης κουλτούρας. Βαρετές γκόμενες, πιστές , νοικοκυρές και δεν κάνουν ζημιές.
Από την άλλη το Ford Mondeo είναι καλύτερο αυτοκίνητο και στον δρόμο και σε πρακτικότητα έαν το πάρεις πεντάπορτο.
Το avensis δεν εκπροσωπεί το japan sedan,καθώς ουδεμία επαφή έχει σε ποιοτητα,σχεδίαση,τιμόνι ενός πχ maxda 6. Είναι απλά η πρόταση στην κατηγορία της Toyota. Όπως άλλη φιλοσοφια έχει ένα Lancer και ακόμη πιο διαφορετικη η Subaru με Impreza η' Legacy. Το τσουβαλιασμα εδώ δεν βρίσκει εφαρμογή......
Από εμένα επειδή και οι μπαμπάδες έχουμε ψυχή,6αρι -
Το Μοντέο του 2003 ήταν 1,8 με 125 άλογα όσα είχε και το Μοντέο του 2008. Το δεύτερο ήταν 200 περίπου κιλά βαρύτερο με ανάλογο αντίκτυπο στις επιδόσεις. Το μοντέλο του 2003 πήγαινε πάρα πολύ καλά στο δρόμο...για τα δεδομένα των σεντάν πάντα.
-
Οι μπαμπάδες έχουμε ψυχή, αλλά αν με έπαιρνε θα πήγανα για τζιπάκι 1800. Αλλά δυστυχώς άλλα θέλει η ψυχή και άλλα αντέχει η τσέπη. Θα το δω και για το 6άρι. Επίσης κοιτάω και για Α4 και volvo s40 και v50. ένα φιλαράκι μου πήρε ένα παλιό μεσεντες c180 (τον πειράζω και το λέω τανκς) και έβαλε και αέριο. Μου φάνηκε καλή λύση.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Eίχα Toyota Avensis μοντέλο 2007 και το πούλησα πέρισυ με +100.000χμλ κάτι παραπάνω από 6.000 (πουληθηκε μέσα σε μια εβδομάδα)
Έχει όλα τα καλά και κακά της γιαπωνέζικης κουλτούρας. Βαρετές γκόμενες, πιστές , νοικοκυρές και δεν κάνουν ζημιές.
Το avensis δεν εκπροσωπεί το japan sedan,καθώς ουδεμία επαφή έχει σε ποιοτητα,σχεδίαση,τιμόνι ενός πχ maxda 6. Είναι απλά η πρόταση στην κατηγορία της Toyota. Όπως άλλη φιλοσοφια έχει ένα Lancer και ακόμη πιο διαφορετικη η Subaru με Impreza η' Legacy. Το τσουβαλιασμα εδώ δεν βρίσκει εφαρμογή......
Από εμένα επειδή και οι μπαμπάδες έχουμε ψυχή,6αριTo 6άρι είναι πράγματι γκείσσα αλλά χωρίς αντιπρόσωπο , το μεταχειρισμένο θέλει μεράκι για να συντηρηθεί. Εννοείτε οτι είναι πιο πολύ ενδιαφέρον και από το mondeo όμως σε πρακτικότητα το πεντάθυρο Mondeo είναι ανώτερο.
-
Δεν έχει αντιπρόσωπο/εισαγωγέα .........συντήρηση/σερβις έχει και μάλιστα οικονομική!
-
Το ότι δεν υπάρχει αντιπροσωπία δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξουσιοδοτημένα. Επιπλέον όταν δε μιλάμε για καινούργιο αυτοκίνητο μια χαρά υπάρχουν και τα συνοικιακά. Από ανταλλακτικά επίσης πληθώρα.
Οικογενειακό αυτοκίνητο