-
@super-t said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
@andya3 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
2 ιμάντες χρονισμού, εσωτερικός και εξωτερικός. Δεν έχω υπόψη μου τέτοια εφαρμογή. Μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο ποιητής.
Η φωτογραφία από πάνω φαίνεται;
Δε βλέπω 2ο ιμάντα στη φωτο. Ενοείς αυτό το ασημί που φαίνεται να εξέχει πιο έξω? Ιμάντας είναι? σαν γρανάζι μου μοιάζει. Αυτό με τη σειρά του φαίνεται να κινεί το γρανάζι του εκκεντροφόρου εισαγωγής.
Αν το ασημί είναι ιμάντας και όχι γρανάζι, προφανώς συνδέει κάποια έξοδο από το στρόφαλο με το μεγάλο γρανάζι που εξέχει, κι αυτό κινεί με τη σειρά του το γρανάζι του εκκεντροφόρου εισαγωγής?
Άρα η κίνηση από το στρόφαλο μεταφέρεται στο μεγάλο εξωτερικό γρανάζι κι από κει στο γρανάζι του εκκεντροφόρου εισαγωγής? Μάλλον κάπως έτσι για να έχει 2 ιμάντες χρονισμού.
Άστα, αν μπερδευτείς στον εαυτό μου τα λέω... -
Βοηθάει αυτό;
-
@super-t said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Βοηθάει αυτό;
Ε ναι τώρα οκ, είναι ξεκάθαρο. Είναι αυτό που υπέθεσα από την προηγούμενη φωτό.
Έχει έναν εξωτερικό ιμάντα που δίνει κίνηση από το στρόφαλο σε ένα κεντρικό γρανάζι, το οποίο με τη σειρά του κινεί το γρανάζι του εκκεντροφόρου εισαγωγής.
Και έναν εσωτερικό ιμάντα που συνδέει τα γρανάζια των 2 εκκεντροφόρων.
Άρα μιλάμε για 2 ιμάντες χρονισμού, όχι 1.
Δεν πειράζει, να μαθαίνουμε και τίποτα, μας έφαγε το μπλα, μπλα...Thanks super-t είσαι super
-
Bbz είναι η μηχανή @super-t ?
Σου έχει κάνει ποτέ πυρακια? -
@gianniscfa97 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Bbz είναι η μηχανή @super-t ?
Σου έχει κάνει ποτέ πυρακια?Δεν είναι δικό μου, φωτογραφία από το internet είναι για το πως είναι οι ιμάντες.
-
Καλησπερα και παλι με την νεα χρονια.
ακομα δεν εχουμε βρει που οφειλονται τα πυρακια και πως να τα σταματησουμε δυστυχως ακομα βαρανε
δοκιμαζω συνεχεια 100αρα βενζινη απο εταιρικο avin που δεν εβαζα παλια ακομα τα ιδια... -
Καλησπέρα ήρθε η ώρα να αλλάξω ιμάντες χρονισμού καθώς έχω φτάσει στα 151.000 χλμ και αλλάχτηκε πριν. 6 χρόνια.
Σετ χρονισμού είχε αλλάξει ο προηγούμενος δεν ξέρω εάν άλλαξε τρόμπα νερού. Ο μηχανικός μου είπε δεν είναι υποχρεωτικό αλλά καλό είναι να αλλαχτεί κ η αντλία, εγώ είπα να τα αλλάξω όλα γιατί αργοτερα εάν χρειαστεί να αλλάξω τρόμπα θα είναι μεγαλύτερη κ η εργασία (100€)
Μου είπε για τρόμπα νερού AQUA PLUS + σετ χρονισμού INA.
Τα έχει δουλέψει κάνεις στο αυτοκίνητο του? Είναι αξιόπιστα? Όλα μαζί με εργασία περιπου 285€ -
Το σετ της ina είναι πολύ καλό...την άλλη εταιρεία δεν τη γνωρίζω, αλλά γενικά δεν έχω καλή εμπειρία με aftermarket αντλίες νερού
-
@thodoris91 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Το σετ της ina είναι πολύ καλό...την άλλη εταιρεία δεν τη γνωρίζω, αλλά γενικά δεν έχω καλή εμπειρία με aftermarket αντλίες νερού
Τι μάρκες έχεις δουλέψει δηλαδή?
Και τι μάρκα αντλία βάζεις?
Είναι μεταλλική και όχι πλαστική αν το λέω σωστά , στα πετάλια. -
@gianniscfa97 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Τι μάρκες έχεις δουλέψει δηλαδή?
Και τι μάρκα αντλία βάζεις?
Είναι μεταλλική και όχι πλαστική αν το λέω σωστά , στα πετάλια.Για αντλία νερού με την εξής σειρά είναι οι καλύτερες και πιο αξιόπιστες... Hepu, ina, skf!
Αυτές οι μάρκες φτιάχνουν oem αντλίες. Όπως και η valeo.Σε κάτι πιο οικονομικό FAI. Από εκεί και μετά ρισκάρεις με την ποιότητα.
-
Εγώ είχα βάλει σετ της ina που είχε και αντλία μέσα κι ενώ το σετ χρονισμού βγήκε μια χαρά η αντλία ήταν για πέταμα και μάλιστα στα μισά χιλιόμετρα από αυτά που συνιστά ο κατασκευαστής για αλλαγή...
-
Καλό όνομα έχουν οι ina, αλλά για 10-20€ διαφορά βάζεις hepu κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Εγώ είχα βάλει σετ της ina που είχε και αντλία μέσα κι ενώ το σετ χρονισμού βγήκε μια χαρά η αντλία ήταν για πέταμα και μάλιστα στα μισά χιλιόμετρα από αυτά που συνιστά ο κατασκευαστής για αλλαγή...
Αποφεύγουμε πάντα τα σετ διότι έχουν υποδεέστερα υλικά. Μου το είχε πει μηχανικός και το τηρώ. Άσε που δεν γλιτώνεις και πολλά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το σετ βγαίνει πιο ακριβά από το να πάρεις ξεχωριστά κάθε εξάρτημα.
-
Πολύ πιθανόν, αν κι εγώ για μια φορά στην πενταετία που χρειάζεται δε θα ξανατσιγκουνευτω τα λιγα παραπάνω ευρώ που κοστίζει η γνήσια
-
@ohristou said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Αποφεύγουμε πάντα τα σετ διότι έχουν υποδεέστερα υλικά. Μου το είχε πει μηχανικός και το τηρώ. Άσε που δεν γλιτώνεις και πολλά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το σετ βγαίνει πιο ακριβά από το να πάρεις ξεχωριστά κάθε εξάρτημα.
Εγώ πχ έβαλα ΙΝΑ ιμάντα και AQUA PLUS αντλία νερού
Απλά παρατηρήσω πως πάει πιο γρήγορα στους 90° η θερμοκρασία από την προηγούμενη αντλία δεν ξέρω αν είναι καλό
Δεν τις ξεπερνάει φυσικά αλλά πριν την αλλαγή για παράδειγμα ήθελε 8-9 λεπτά πχ να πάει 90° τώρα θέλει 4-5
πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;