-
To rav4 plug in θα έχει εκδοση Κοντά στα 40.000ΛΤΠΦ , ετσι έλεγε η Τογιότα στην αρχή της χρονιάς.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ειναι οτι λόγω ζήτησης είναι πιθανό η υπόσχεση για το Πάσχα να μην τηρηθεί.
Φίλος εχει πάει από το civic στο CRV αλλά για να τηρεί το social distancing από το γερμανικό ανταγωνισμό είναι γύρω στα 300 άλογα αυτήν την στιγμή.
ρε συ δουβλη, δεν ειναι ετσι.... μια χαρα ειναι αλλα πανακριβα τα φεβ. και με επιδοσεις supercar. ακου 5.5 0-100 το 3008 το μπαμπα μη τρεχεις. αμα ομως περασουν εταιρικα ειναι μια χαρα. βασικα ειναι στο πλαισιο δουλεια-σπιτι καθε μερα με ρευμα και ταξιδια βενζινατα. ο συνεταιρος μου που εχει παραλαβει πηγε τη πρωτη μερα πρατηριο και 2 μηνες τωρα ειναι γεματο, ουτε δραμι βενζινη δεν εχει καψει.
τετρακουνητο φεβ ή ηλεκτρικο οχι, σοβαρο δεν υπαρχει. 4x4 ομως υπαρχουν χωρις πολλες δυνατοτητες εκτος δρομου. βολβο το μονο προσιτο ψηλο και κατω απο 40k λτπφ ειναι το xc40 που ομως δεν ειναι καν τετρακουνητο. το v60 που πηρε ο συνεταιρος μου δεν ειναι ψηλο αλλα ειναι τετρακουνητο. αλλα ακριβοτερο. βασικα σε τετρα λιγες οι επιλογες σε
-
φορτιση, εξω απο την εταιρεια, εχω βαλει φορτιστες http://imageupper.com/g/?S110001007P16132305692108759
και με σουκο φορτιζουν αλλα αργουνε. δεν θα περναγα τα 40 για κανενα λογο, οπως και τα 2 λιτρα, ζουμε στο hellas και το απο που θα σου τον σφυριξουν ειναι αγνωστο, οποτε αμυνα.
ζωρζ το ληζ του σφακ μου ειχε πει οτι πιθανοτατα το ακρος ραβ 4 θα βγει ψηλοτερα, θα ειναι μονο με μια εκδοση εξοπλισμου, ισως οι τογιοταιοι βγαλουν κανενα με μανιβελες στα πισω παραθυρα και να ειναι κατω απο 40. με φοβιζουν ομως και τα δυομιση λιτρα και δεν γουσταρω και το σιβιτι.
-
Πάντως στην προσφορά για το rav η λτπφ είναι 29859 ευρώ το τσέκαρα μια στην προσφορά που μου έκαναν
-
Πάντως στην προσφορά για το rav η λτπφ είναι 29859 ευρώ το τσέκαρα μια στην προσφορά που μου έκαναν
αρα 5500 επιπλεον εισοδημα, που αναλογα με τη κλιμακα μπορει να εχει απο 22% εως και 42% εφορια, δηλαδη τουλαχιστον 1200-2300 εφορια, χωρις καν αλλους φορους, και που για να μη σου το βγαλουν μη παραγωγικο θα σου βαλει πανω σε αυτο ικα (εφκα) ο λογιστης. σε οτι βγει (μην το πεις - ξερω οτι εισαι εταιρος αλλα δεν εχει σημασια σε αυτο) + 400 φορος πολυτελειας. δηλαδη χωρις καν να υπολογισουμε το εταιρικο οφελος σε φορο απο phev στη 4ετια για πλακα 8 χιλιαρικα επιπλεον. μπορει και 12 και 15.
και το ξαναλεω, για ενα τουότα.
-
Ετερόρρυθμη έχω νομίζω 29% είναι ο φόρος ....Άσε φίλε τα έχω κάνει σκατα όσον αφορά το θέμα με τους φόρους ....Εντωμεταξύ σε περίπτωση φόρτισης άντε εγώ που έχω τη δουλειά Περιστέρι να βάλω έξω φορτιστή.Σε μια βδομάδα κάποιος θα τον ξηλώσει.
Πάντως νταξει δεν είχα ποτέ πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά δε με χαλάνε τα Toyota ..Απροβλημάτιστα είναι τυχαίνει έχω δίπλα και τον Πασπαλιάρη γενικά μου αρέσει το συγκεκριμένο.Θα πάρω τη Δευτέρα ένα τηλ να δω ακριβώς ποσό θα μου βγει.Προφανώς δεν είναι θέμα ανάγκης αλλά γουστάρω κιόλας μα το πάρω .
Απ την άλλη η 330 xdrive η plug in περνάει τα 40 λτπφ
-
Μάλλον ο πωλητής ήθελε να πουλήσει κάτι αλλο
Στην Γερμανία είναι η ΛΤΠΦ είναι λίγο κάτω από τα 40.000 και σε έκδοση που δεν την λες και φτωχή ενω παραδόξως το Across είναι αρκέτα ακριβότερο από το RAV4.
Οι εποχές αλλάζουν όμως. Εγώ τον τελευταίο samurai όπως ειναι το civic θα τον απολάμβανα ακόμη 2 χρόνια καθώς πάμε με μαθηματική ακρίβεια σε πιο αποστειρώμενα νεα μοντέλα όπου η οδηγική ευχαρίστηση θα είναι σε δεύτερη μοίρα και θα μετράει περισσότερο η συνδεσιμότητα και η αυτονομία της οδήγησης.
φορτιση, εξω απο την εταιρεια, εχω βαλει φορτιστες http://imageupper.com/g/?S110001007P16132305692108759
και με σουκο φορτιζουν αλλα αργουνε. δεν θα περναγα τα 40 για κανενα λογο, οπως και τα 2 λιτρα, ζουμε στο hellas και το απο που θα σου τον σφυριξουν ειναι αγνωστο, οποτε αμυνα.
ζωρζ το ληζ του σφακ μου ειχε πει οτι πιθανοτατα το ακρος ραβ 4 θα βγει ψηλοτερα, θα ειναι μονο με μια εκδοση εξοπλισμου, ισως οι τογιοταιοι βγαλουν κανενα με μανιβελες στα πισω παραθυρα και να ειναι κατω απο 40. με φοβιζουν ομως και τα δυομιση λιτρα και δεν γουσταρω και το σιβιτι.
-
Ετερόρρυθμη έχω νομίζω 29% είναι ο φόρος ....Άσε φίλε τα έχω κάνει σκατα όσον αφορά το θέμα με τους φόρους ....Εντωμεταξύ σε περίπτωση φόρτισης άντε εγώ που έχω τη δουλειά Περιστέρι να βάλω έξω φορτιστή.Σε μια βδομάδα κάποιος θα τον ξηλώσει.
Πάντως νταξει δεν είχα ποτέ πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά δε με χαλάνε τα Toyota ..Απροβλημάτιστα είναι τυχαίνει έχω δίπλα και τον Πασπαλιάρη γενικά μου αρέσει το συγκεκριμένο.Θα πάρω τη Δευτέρα ένα τηλ να δω ακριβώς ποσό θα μου βγει.Προφανώς δεν είναι θέμα ανάγκης αλλά γουστάρω κιόλας μα το πάρω .
Απ την άλλη η 330 xdrive η plug in περνάει τα 40 λτπφ
και ερχεται η ερωτηση, ποιος συναδελφος περιστεριωτης εισαι? αυτα που σου εβαλα προφανως ειναι στο περιστερι, σε κεντρικοτατο δρομο, οπως και η εταιρεια μου - μπορεις να διακρινεις αλλωστε τον τιτλο της στις εικονες. μπλεκεις επισης την φορολογια της επιχειρησης με τη δικη σου. αυτα που σου γραφω αφορουν τη δικη σου φορολογια και θα σου ερθει επιπλέον της φορολογιας της εταιρειας. καπου προς το λοφο εισαι προφανως, αρκετα πιο ησυχα εκει απο κοντα στο μπουρναζι στη βιομηχανικη ζωνη που βρισκομαι. για ολα υπαρχουν λυσεις. ατυχως συμβαινει να κανω πρωταθλητισμο στους φορους, τοσο στη Β περιστεριου που καταργηθηκε, οσο τωρα και στην Α. καθε λαθος μου σημαινει πολλα γιουρα πεταμενα. οποτε ενημερωση φοροαπαφτων γιατι αλλιως ποναει.
-
Καλά ρε παιδιά, η Silicon Valley είστε εκεί πάνω!
-
Ο φόρος πολυτελείας για 2.500 κ.εκ. είναι 665 ευρώ (τεκμήριο 13.300).
440 είναι για τα 2.000 κ.εκ. (τεκμήριο 8.800).
-
Πρέπει να ξεχωρίσετε τον Φόρο πολυτελείας που υπολογίζεται στην αξία του τεκμηρίου με βάση τα κυβικά, με τον προσωπικό φόρο που λέει ο γάτος.
Ο προσωπικός φόρος δεν έχει σχέση με το τεκμήριο χρήσης αλλά με την λτπφ του αυτοκινήτου και ανάλογα με αυτή και βάση κλίμακας προκύπτει ετησίως ένα ποσο εισοδήματος για το φυσικό πρόσωπο , εταίρο (λόγω παροχής σε είδος της χρήσης του αυτοκινήτου που σου παρέχει η εταιρεία σου) που χαρακτηρίζεται ως εισόδημα από πηγή μισθωτών και προστίθεται στα υπόλοιπα εισόδηματα από μισθωτές υπηρεσίες αν έχεις ώστε να βγει ο ανάλογος φόρος με βάση την κλίμακα των μισθωτών , και επίσης προστίθεται στα υπόλοιπα εισόδηματα για να προκύψει η εισφορά αλληλεγγύης. Το θέμα εδώ είναι πως αν δεν έχεις άλλες μισθωτές υπηρεσίες και η παροχή σε είδος είναι κάτω από τις 8500 τότε είσαι στο αφορολογητο για την κλίμακα των μισθωτών.
Το μοναδικό όφελος που έχεις είναι οι αποσβέσεις για την εταιρεία επί της συνολικής αξίας αγορας που είναι στο 16% ( δηλαδή με φορολόγηση 24% στην εταιρεία σου για αυτοκίνητο τελικής αξίας 50.000 ευρώ θα έχεις όφελος 1.920 ευρώ ετησίως από τον φόρο της εταιρείας)
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι το θέμα των εισφορών ΕΦΚΑ που λέει ο γάτος , μιλάμε για σημαντική επιβάρυνση σχεδόν 40% επί του ετήσιου εισοδήματος της παροχής σε είδος που προκύπτει. Δεν είναι πραγματική αμοιβή της εταιρείας προς τον εταίρο ώστε να ζητηθούν ασφαλιστικές εισφορές.
Συμπερασματικά , τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο γάτος σχετικά με τα πραγματικά τεράστια κίνητρα που έδωσε ο Κούλης σε εταιρους και στελέχη για phev και ηλεκτρικα με λτπφ
-
Χειρότερη λύση PHEV, ελάχιστα χιλιόμετρα ηλεκτρικά, εθνική κάτι 12αρια και βάλε βενζίνη.. (+350 κιλά κινητήριο σύστημα + 200-350 κιλά μπαταρίες).
τα 12αρια δεν ισχυουν παντως. Γνωστος με xc60 phev βλεπει 6.5 σε εθνικη οδο με αδεια μπαταρια.
-
Dublin wrote:
Χειρότερη λύση PHEV, ελάχιστα χιλιόμετρα ηλεκτρικά, εθνική κάτι 12αρια και βάλε βενζίνη.. (+350 κιλά κινητήριο σύστημα + 200-350 κιλά μπαταρίες).
τα 12αρια δεν ισχυουν παντως. Γνωστος με xc60 phev βλεπει 6.5 σε εθνικη οδο με αδεια μπαταρια.
Λιγότερο από diesel δηλαδή;!!
Να γράφουμε καμιά βλακεία να περνάει η ώρα, αλλά να είναι και λίγο πιστευτά.
https://autoholix.com/2020/06/13/mitsubishi-outlander-phev-test-drive-δοκιμή/
Για διάβασε ένα review του τοπ PHEV σε πωλήσεις.
'Αντίθετα, σε ένα ταξίδι 300-400χλμ στον αυτοκινητόδρομο η εικόνα χάνει την μαγεία της αφού μόλις το Mitsubishi Outlander PHEV εξαντλήσει η μπαταρία του -κάτι που με 130 χλμ/ω θα συμβεί μετά από 30 χλμ την κίνηση θα την αναλάβει αποκλειστικά ο βενζινοκινητήρας που προκειμένου να μετακινήσει τους 2 τόνους του SUV σας θα χρειαστεί 11-13 λίτρα/ 100 χλμ.
Αν το ζορίσετε και θελήσετε να πάτε ακόμη πιο γρήγορα από 150 χλμ/ω τότε υπολογίστε 14 λίτρα/100χλμ. για να είστε «μέσα».'
Το XC60 είναι τουλάχιστον 100κιλα βαρύτερο επίσης και οι πραγματικές ηλεκτρικές του δυνατότητες μικρότερες, με μία οικογένεια και φορτίο μιλάμε για όχημα που αγγίζει του 2.5τονους, για να καταλάβει ο κόσμος για τι μιλάμε..και καίει 6.5λιτρα βενζίνη; Δηλαδή ο αντίστοιχος κινητήρας σε ένα αυτοκίνητο 1.5 τόνων ή και λιγότερο, τι θα έκαιγε; 4 λίτρα;
-
Τα σύγχρονα phev ακόμα και όταν δεν έχουν επαρκή φόρτιση για να δουλέψουν αμιγώς ηλεκτρικά, κρατούν αρκετή μπαταρία για να δουλέψουν ως υβριδικά, οπότε πάλι καταναλώνουν λιγότερο από ένα αποκλειστικά βενζίνης. Επίσης υπάρχει πάντα και η ανάκτηση ενέργειας κατά την οδήγηση.
-
Τα σύγχρονα phev ακόμα και όταν δεν έχουν επαρκή φόρτιση για να δουλέψουν αμιγώς ηλεκτρικά, κρατούν αρκετή μπαταρία για να δουλέψουν ως υβριδικά, οπότε πάλι καταναλώνουν λιγότερο από ένα αποκλειστικά βενζίνης. Επίσης υπάρχει πάντα και η ανάκτηση ενέργειας κατά την οδήγηση.
'Αντίθετα, σε ένα ταξίδι 300-400χλμ στον αυτοκινητόδρομο η εικόνα χάνει την μαγεία της αφού μόλις το Mitsubishi Outlander PHEV εξαντλήσει η μπαταρία του -κάτι που με 130 χλμ/ω θα συμβεί μετά από 30 χλμ την κίνηση θα την αναλάβει αποκλειστικά ο βενζινοκινητήρας που προκειμένου να μετακινήσει τους 2 τόνους του SUV σας θα χρειαστεί 11-13 λίτρα/ 100 χλμ.
Αν το ζορίσετε και θελήσετε να πάτε ακόμη πιο γρήγορα από 150 χλμ/ω τότε υπολογίστε 14 λίτρα/100χλμ. για να είστε «μέσα».'
Οι καταναλώσεις για μεγάλους βενζινοκινητήρες και τεράστια οχήματα 2τονων είναι σούπερ, τόσο καιγαμε δεκαετία 90 με μικρότερα οικογενειακά με 1.6-1.8 κινητήρες, αλλά 6.5 λίτρα τα 100, δεν είναι.
-
dimitriscsd wrote:
Γι αυτό και έγραψα σύγχρονα phev. Το Outlander ήταν από τα πρώτα και είναι πολύ πίσω σε τεχνολογία. Ένα volvo πχ που αναφέρθηκε, θα είναι πιο οικονομικό overall σε PHEV με αφόρτιστη μπαταρία, παρά σε καθαρά βενζινοκίνητο.
-
Dublin wrote:
dimitriscsd wrote:
Γι αυτό και έγραψα σύγχρονα phev. Το Outlander ήταν από τα πρώτα και είναι πολύ πίσω σε τεχνολογία. Ένα volvo πχ που αναφέρθηκε, θα είναι πιο οικονομικό overall σε PHEV με αφόρτιστη μπαταρία, παρά σε καθαρά βενζινοκίνητο.
Ιούνιος 2020 είναι το review, είναι έκδοση 2019 νομίζω η τελευταία του version του αυτοκινήτου, το διάβασες το άρθρο;
Αν έκανε κάποια ηλεκτρικά χλμ και κρατούσε 6.5λιτρα/στα 130χλμ την ώρα σε εθνική τότε είχαμε λύσει όλα τα προβλήματα, μία τέτοια τεχνολογία σε Β αμάξωμα θα έκανε 2 λίτρα/100χλμ (πολύ λιγότερο από Yaris) και θα κρατούσε και για 50-60 ηλεκτρικά χλμ μέσα στην πόλη, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε ταξίδι με πολύ λιγότερη κατανάλωση από diesel.
Προφανώς αυτό δεν γίνεται, και έχεις +350κιλα μηχανικά/κιβώτια/κινητήρες να κινηθούν με ηλεκτρικό τρόπο, και μερικές εκατοντάδες κιλά μπαταρίες/σύστημα φόρτισης για να κινήσει το μηχανικό σύνολο. Loose loose situation.
-
Ναι το διάβασα το άρθρο. Πέρα από τα facelift το αυτοκίνητο είναι προηγούμενης γενιάς. Κυκλοφορεί αρκετά χρόνια και η τεχνολογία του δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτοκίνητα που βγαίνουν από λευκό χαρτί σήμερα. Γενικά είναι αρκετά ιδιαίτερο αυτοκίνητο για να κρίνουμε όλα τα PHEV με βάση αυτό.
Το γράφει κιόλας, βγήκε το 2013 και έγινε κάποιο facelift και κάποια μηχανική ανανέωση το 2019.
Εσύ το διάβασες το άρθρο;
Δεν υποστηρίζω τα 6.5 λίτρα με ταχύτητες 130... Απλά αναφέρω πως είναι άτοπη η σύγκριση καταναλώσεων ενός ίδιου μοντέλου σε PHEV και αποκλειστικά βενζινοκίνητου. Το πρώτο καίει λιγότερο overall, ακόμα και να μη το έχουμε φορτίσει το βράδυ.
Τέλος, και άσχετα με όλα αυτά, loose σημαίνει χαλαρός Lose - lose εννοείς μάλλον (πλάκα κάνω μη παρεξηγηθείς!)
-
Ναι το διάβασα το άρθρο. Πέρα από τα facelift το αυτοκίνητο είναι προηγούμενης γενιάς. Κυκλοφορεί αρκετά χρόνια και η τεχνολογία του δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτοκίνητα που βγαίνουν από λευκό χαρτί σήμερα. Γενικά είναι αρκετά ιδιαίτερο αυτοκίνητο για να κρίνουμε όλα τα PHEV με βάση αυτό.
Το γράφει κιόλας, βγήκε το 2013 και έγινε κάποιο facelift και κάποια μηχανική ανανέωση το 2019.
Εσύ το διάβασες το άρθρο;
Δεν υποστηρίζω τα 6.5 λίτρα με ταχύτητες 130... Απλά αναφέρω πως είναι άτοπη η σύγκριση καταναλώσεων ενός ίδιου μοντέλου σε PHEV και αποκλειστικά βενζινοκίνητου. Το πρώτο καίει λιγότερο overall, ακόμα και να μη το έχουμε φορτίσει το βράδυ.
Τέλος, και άσχετα με όλα αυτά, loose σημαίνει χαλαρός Lose - lose εννοείς μάλλον (πλάκα κάνω μη παρεξηγηθείς!)
Ναι, χαλαουριτα!
https://www.which.co.uk/news/2021/03/plug-in-hybrid-cars-use-more-fuel-than-official-figures-claim/
Without a full battery, each of the models we tested performed worse in terms of fuel economy (when they operate as a regular ‘full’ hybrid). So if you don’t have convenient access to charging facilities, you may want to consider a normal hybrid car. That said, if you do have access to regular charging, and plan to run the car mainly on its battery, you may find you’re better off going straight for an electric car (EV). Some of the PHEV models we tested consume electricity at an enormous rate, compared to comparable EV cars. Their weight (particularly in large SUVs) and overall smaller electric motors combining to sap power quickly, which could prove uneconomical, especially if you rely on the public charging network.
Αυτή είναι και η δική μου άποψη.
-
Μα εδώ συγκρίνει phev με απλά hybrid. Εγώ τόνισα πως το phev καίει κατά μέσο όρο λιγότερο από το αντίστοιχο απλό βενζίνης καθώς δουλεύει και ως hybrid.
-
χορευετε χωρις τον γατο? εξεκουρασθην ωραι πολλαι.
τα φευ ειναι απλα η λυση μεχρι να καθιερωθουν τα φουλ ηλεκτρικα με τις αναλογες υποδομες. και αρα μολις αρχισαν να κυκλοφορουν και ειναι η τωρινη καλυτερη λυση και ενδεχομενως για τα επομενα 10 χρονια αφου χρησιμοποιουν καθε ειδους υποδομη. στο συνολο η καταναλωση τους ειναι απλα εξαιρετη, ειδικα για ανθρωπους πολης οσο και αν ταξιδευουν τα σουκου.
στο δικο μου το μυαλο ειναι και ηταν η πρωτη επιλογη (φυσικα μετρανε και τα μπονους κανονακια εφοριας), ακολουθουν τα φουλ χιμπριντ πλην αυτων που εχουν σιβιτι, μετα οι βενζινες και τα ηλεκτρικα. τα τελευταια θα ειναι λυση οταν μπορεις να πας το μιλφατο αυθημερον ναυπλιο χωρις να το καταλαβει το στεφανι και χωρις να σκεφτεσαι αν θα σε βγαλει πισω και το ριχνεις στην ταδαλαφυλλη να σου φυγει το αγχος. μονο τα μαζουτια γτπ, θα λαβουν πανω τους ολη τη περιβαλλοντολογικη εξπερματιση απο τους επομενους μηνες ηδη. αν με ενοχλει το βαρος των φευ ειναι για τα κρατηματα, αλλα απο την αλλη γουσταρω τρελλα τα γκαζια. τωρα φουλ χιμπριντια στυλ τραμ, οπως ειναι κατι τζαπονοκορεατες, οσο και αν λαβ τζαπαν, δεν μπορω να τα ειδω σαν αυτοκινητα, αμα ειναι για οικονομια παιρνω και το τρολευ. οταν βαγλουν οι χονταιοι κατι τις θα δουμε παλι αμαξια κιτρινα. στα φευ να προσθεσω ολιγο και την ευκολη τετρα που εχουν πλεον τα περισσοτερα, τα κανει τα σουβια φεβ λιγοτερο γκέικα απο οτι ειναι οι δικουνες αδελφες του ελεους για αγορια που θελουν να δειχνουν οτι τον εχουνε μεγαλο τον δεκαποντο γκιωνη τους
Rav 4 Hybrid