-
Αν πουλήσεις μέσα σε 2 χρόνια, σίγουρα χάνεις χρήματα, οπότε κατά τη γνώμη μου δεν έχασε, ίσα ίσα που θα 'βγάλει' τα λεφτά του η προηγούμενη επιλογή του. μέσα σε 2 χρόνια να 'χάσει' 7-8000 είναι τρομακτική χασούρα, τόσο ΔΕΝ έχω χάσει στο C3 δεκαετίας (το είχα πάρει 13.000 και μου το είχαν ζητήσει για 7.000 όταν σκεφτόμουν να κάνω αναβάθμιση, ακόμη και η Spot-a-Wheel μου έδινε 6.700 για άμεση αγορά γιατί είχε αγοραστή πριν την πανδημία) σε κάνα χρόνο δύο που θα σταθεροποιηθούν οι τιμές πιστεύω δεν θα πέσει πολύ περισσότερο, πιστεύω στα 19.000 μία χαρά θα το δώσει.
Προσωπική εκτίμηση φυσικά, και δεν το λέω για να ξεκινήσουμε καινούργιο κύκλο, απλά μερικές φορές η καλύτερη τακτική είναι να stay put, όπως λένε και στην ορεινή Αχαία (τους έχει μείνει από τον Β' παγκόσμιο που κρύβαν τους Άγγλους αλεξιπτωτιστές..'Stay put' φώναζαν!).
Δεν έχεις βρεθεί ίσως και σου εύχομαι να μην βρεθείς ούτε σε ανάγκη άμεσης πώλησης αμαξιού λόγω προβληματος ούτε σε ανάγκη να ξεφορτωθείς κάτι που σε εκνευρίζει καθημερινά. Ασε που τα ποσοστά απομείωσης δεν είναι και κανας κανονας απαράβατος.
Εξαρτάται από πολλους παράγοντες και την πραγματική κατάσταση και τα χλμ του αυτοκινήτου.
Σίγουρα χάνεις από την τιμή αγορας αλλά δεν επένδυση τα αυτοκίνητα.
Το ότι έχασε έμαθα χρήματα που γράφω έχει να κανει με το ότι έρχεται σύντομα το καινούργιο μοντέλο οποτε νομοτελειακά θα υποστεί περαιτέρω απομείωση το προηγούμενο πιο γρήγορα από ότι περιμένει. Την απομείωση του νέου μοντέλου θα τη φάει σε κάθε μελλοντική πώληση απλά ακόμα τώρα μπορεί να βρει κάποιον ανενημερωτο μιας και είναι εμπορικό αμάξι. Όταν πούλησα εγώ ήξερα ότι έρχεται facelift λόγω της ενασχόλησης μου αλλά ο αγοραστής και όλοι οι υποψήφιοι δεν είχαν ιδέα.
Προσωπικα το νηματοθετη τον καταλαβαίνω απόλυτα για το ξενερωμα που έχει φάει αλλά πάει να αγιάσει και δεν τον αφήνουν με τις απόλυτες απόψεις που διαβάζει εδώ. -
Η εγγύηση της Φορντ καλύπτει εγκέφαλο, σύστημα πολυμέσων το μοτέρ και το κιβώτιο και όλα αυτά χωρίς να χρεωθω ούτε ένα ευρώ. Στο χ3 που είναι 5 κλασεις πάνω τα υλικά από τη σειρά 1 το αυτοκίνητο μετά τη 5ετια άρχισε να ζητάει από αναλωσιμα μέχρι και πιο σοβαρές βλάβες όπως η μίζα ή τα ελατηρια στο μοτέρ. Η σειρά 1 στα 5 χρόνια δε θα έχει μείνει βίδα που να μη θέλει άλλαγμα.
ρώτησα στην φορντ για την πτώση τιμής στο φοκους λόγο αλλαγής στα τέλη ταξινόμησης αλλά και πάλι μαζί την προωθητική ενέργεια η τιμή που μου έδωσαν ήταν 28.300 με έξτρα το μεταλικο χρωμα και technology pack 1..αν θυμάμαι καλά σου είχαν δώσει άλλη τιμή εσένα με τα ίδια ..περίπου 27.600 αν δεν κάνω λάθος ..μήπως βάζουν και την επέκταση της εγγύησης μέσα και μου βγαίνει παραπάνω ;
-
Και επειδή έχω ελπίδα, γνωρίζοντας από κοντά κάποια από τα παιδιά που ακόμα αντέχουν και γράφουν για αυτοκίνηση εν μέσω πολιτικών, υγειονομικών, χωρητικότητας πορτμπαγκάζ, CarPlay και κατανάλωσης, ιδού και ένα πολύ ενδιαφέρον και καλογραμμένο άρθρο.
-
Dublin wrote:
Αν πουλήσεις μέσα σε 2 χρόνια, σίγουρα χάνεις χρήματα, οπότε κατά τη γνώμη μου δεν έχασε, ίσα ίσα που θα 'βγάλει' τα λεφτά του η προηγούμενη επιλογή του. μέσα σε 2 χρόνια να 'χάσει' 7-8000 είναι τρομακτική χασούρα, τόσο ΔΕΝ έχω χάσει στο C3 δεκαετίας (το είχα πάρει 13.000 και μου το είχαν ζητήσει για 7.000 όταν σκεφτόμουν να κάνω αναβάθμιση, ακόμη και η Spot-a-Wheel μου έδινε 6.700 για άμεση αγορά γιατί είχε αγοραστή πριν την πανδημία) σε κάνα χρόνο δύο που θα σταθεροποιηθούν οι τιμές πιστεύω δεν θα πέσει πολύ περισσότερο, πιστεύω στα 19.000 μία χαρά θα το δώσει.
Προσωπική εκτίμηση φυσικά, και δεν το λέω για να ξεκινήσουμε καινούργιο κύκλο, απλά μερικές φορές η καλύτερη τακτική είναι να stay put, όπως λένε και στην ορεινή Αχαία (τους έχει μείνει από τον Β' παγκόσμιο που κρύβαν τους Άγγλους αλεξιπτωτιστές..'Stay put' φώναζαν!).
Δεν έχεις βρεθεί ίσως και σου εύχομαι να μην βρεθείς ούτε σε ανάγκη άμεσης πώλησης αμαξιού λόγω προβληματος ούτε σε ανάγκη να ξεφορτωθείς κάτι που σε εκνευρίζει καθημερινά. Ασε που τα ποσοστά απομείωσης δεν είναι και κανας κανονας απαράβατος.
Εξαρτάται από πολλους παράγοντες και την πραγματική κατάσταση και τα χλμ του αυτοκινήτου.
Σίγουρα χάνεις από την τιμή αγορας αλλά δεν επένδυση τα αυτοκίνητα.
Το ότι έχασε έμαθα χρήματα που γράφω έχει να κανει με το ότι έρχεται σύντομα το καινούργιο μοντέλο οποτε νομοτελειακά θα υποστεί περαιτέρω απομείωση το προηγούμενο πιο γρήγορα από ότι περιμένει. Την απομείωση του νέου μοντέλου θα τη φάει σε κάθε μελλοντική πώληση απλά ακόμα τώρα μπορεί να βρει κάποιον ανενημερωτο μιας και είναι εμπορικό αμάξι. Όταν πούλησα εγώ ήξερα ότι έρχεται facelift λόγω της ενασχόλησης μου αλλά ο αγοραστής και όλοι οι υποψήφιοι δεν είχαν ιδέα.
Προσωπικα το νηματοθετη τον καταλαβαίνω απόλυτα για το ξενερωμα που έχει φάει αλλά πάει να αγιάσει και δεν τον αφήνουν με τις απόλυτες απόψεις που διαβάζει εδώ.το qashqai το αγόρασα 26500 ..θεωρώ ότι μια πώληση στα 20x ήταν καλό deal ..λαμβάνοντας υπόψιν ότι έρχεται νέο μοντέλο αλλά και το ξεπούλημα στο παλιό που κάνει η Νισσαν με τιμές πάρε κόσμε ...είχα σχεδόν αποφασίζει για την bmw όχι γιατί περνάω κρίση μέσης ηλικίας ,ούτε γιατί έχω ανάγκη να βλέπω το σήμα στο γκαράζ μου ή να το χαζεύει ο γείτονας και να νιώθω κάποιος επειδή πήρα bmw..ξέρω καλά την έννοια της υπεραξίας για αυτό και απέρριψα το Α180 όταν πήρα το qashqai γιατί θεώρησα ότι αν δεν έχεις να δώσεις πάνω από 30χιλ, δεν παίρνεις Mercedes αλλά κάτι άλλο με το σήμα της ..έκρινα ότι στα λεφτά αυτά ,27500,ήταν ίσως το πιο τίμιο deal σε σχέση και με τα υπόλοιπα για το τι δίνει το αμάξι και τι παίρνω καθώς είχε καλό εξοπλισμό και μια καλύτερη ποιότητα κατασκευης ,με βάση αυτό που αντικρίζεις ,από τα υπόλοιπα που είδα.η κάθε γνώμη που γράφει κάποιος από προσωπική πείρα είναι σεβαστή και την λαμβάνεις υπόψιν σου γιατί για αυτο μπαίνεις στο φόρουμ για να μάθεις ή να ακούσεις κάτι που δεν ξέρεις. Μπορεί να βγω κερδισμένος μπορεί και χαμένος από την ιστορία αυτή ...κανεις δεν ξέρει ..το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει τέλειο αυτοκίνητο και ότι επιλέγουμε ας γίνεται με την καρδιά μας για να μην βρίζουμε μετά κανέναν άλλο παρά μόνο το εαυτό μας. ..γιατί στο κάτω κάτω το αμάξι είναι καυλα για όλους μας ..αν δεν ήταν θα παίρναμε κάτι απλά για την μετακίνηση μας χωρίς πολλά πολλά
-
Είναι προφανές ότι τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει η bmw έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζωής. Όταν ο κατασκευαστής βγάζει οδηγία περί μη αλλαγής λαδιών στο κιβώτιο με σκοπό αυτό να καταστρέφεται για να κερδίζει από τα ανταλλακτικά ή να σε εξαναγκάζει να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο, τι να συζητήσουμε.Αν η bmw εμπιστευόταν το προιον που παράγει δε θα έδινε εγγύηση κινητού τηλεφώνου σε αυτοκίνητο. Πάντως εγω ακόμα να διαβάσω ένα λόγο για να προτιμήσει κάποιος τη σειρά 1 πέρα από το σήμα
-
..το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει τέλειο αυτοκίνητο και ότι επιλέγουμε ας γίνεται με την καρδιά μας για να μην βρίζουμε μετά κανέναν άλλο παρά μόνο το εαυτό μας. ..γιατί στο κάτω κάτω το αμάξι είναι καυλα για όλους μας ..αν δεν ήταν θα παίρναμε κάτι απλά για την μετακίνηση μας χωρίς πολλά πολλά
+1
Το πιο σωστό που είπες.
Απλά εγώ θα προσέθετα 'ας γίνεται** και **με την καρδιά μας' και 'το αμάξι είναι και καυλα για όλους μας..'
-
ALEX19 wrote:
Η εγγύηση της Φορντ καλύπτει εγκέφαλο, σύστημα πολυμέσων το μοτέρ και το κιβώτιο και όλα αυτά χωρίς να χρεωθω ούτε ένα ευρώ. Στο χ3 που είναι 5 κλασεις πάνω τα υλικά από τη σειρά 1 το αυτοκίνητο μετά τη 5ετια άρχισε να ζητάει από αναλωσιμα μέχρι και πιο σοβαρές βλάβες όπως η μίζα ή τα ελατηρια στο μοτέρ. Η σειρά 1 στα 5 χρόνια δε θα έχει μείνει βίδα που να μη θέλει άλλαγμα.
ρώτησα στην φορντ για την πτώση τιμής στο φοκους λόγο αλλαγής στα τέλη ταξινόμησης αλλά και πάλι μαζί την προωθητική ενέργεια η τιμή που μου έδωσαν ήταν 28.300 με έξτρα το μεταλικο χρωμα και technology pack 1..αν θυμάμαι καλά σου είχαν δώσει άλλη τιμή εσένα με τα ίδια ..περίπου 27.600 αν δεν κάνω λάθος ..μήπως βάζουν και την επέκταση της εγγύησης μέσα και μου βγαίνει παραπάνω ;
27950€ μου έκανε από 28300€ που έβγαινε με βάση το τιμοκατάλογο. Πάντως το έκοψα το τεχνολογικό πακέτο τελικά οπότε το πήρα με 26700€ τελική τιμή σε magnetic grey. Δε το χρειάζεται το acc το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πολύ οδηγοκεντρικό ,έτσι και αλλιώς το αυτοκίνητο που οδηγώ δεν έχει τίποτα από όλα αυτά οπότε δε θα μου λείψουν κιόλας.
-
pope4kos wrote:
ALEX19 wrote:
27950€ μου έκανε από 28300€ που έβγαινε με βάση το τιμοκατάλογο. Πάντως το έκοψα το τεχνολογικό πακέτο τελικά οπότε το πήρα με 26700€ τελική τιμή σε magnetic grey. Δε το χρειάζεται το acc το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πολύ οδηγοκεντρικό ,έτσι και αλλιώς το αυτοκίνητο που οδηγώ δεν έχει τίποτα από όλα αυτά οπότε δε θα μου λείψουν κιόλας.
το technology pack έχει και αλλά εκτός από το acc..anyway ..και πάλι έχει σήμαντικη διαφόρα από την τιμή που έδωσαν σε εμένα. ..350 ευρώ ...στον διαμορφωτή το βγάζει με 27300 (χωρίς τέλη ,έξοδα πινακίδων)και αυτοί μου έδωσαν τιμή 28300 με έκπτωση 600 ευρώ. Μάλλον την εγγύηση των 7 ετών στην βάζουν στην τιμή
-
TS,
Ποια η γνώμη σου για το Ceed GT (αναφέρθηκε και πριν); 1.6 204 άλογα, υπερπλήρες από εξοπλισμό και γύρω στα 27-27,5. Βάλε και 1-2 χιλιάρικα ακόμα αν θες το διπλοσύμπλεκτο και έχεις ένα πλήρες και πολύ γρήγορο αυτοκίνητο. Χάνει μόνο σε 'σήμα' και σε χλιδή/εμφάνιση καμπίνας από τα άλλα.
-
TS,
Ποια η γνώμη σου για το Ceed GT (αναφέρθηκε και πριν); 1.6 204 άλογα, υπερπλήρες από εξοπλισμό και γύρω στα 27-27,5. Βάλε και 1-2 χιλιάρικα ακόμα αν θες το διπλοσύμπλεκτο και έχεις ένα πλήρες και πολύ γρήγορο αυτοκίνητο. Χάνει μόνο σε 'σήμα' και σε χλιδή/εμφάνιση καμπίνας από τα άλλα.
Όταν ζήτησα πληροφορίες για το ceed gt ο πωλητής έπαθε εγκεφαλικό νόμιζε ότι του ζήτησα καμιά λαμποργκίνι. Πάντως τότε που το κοίταγα το αμάξι πληρώνει αρκετά τέλη κυκλοφορίας και καίει πολλή βενζίνη καλύτερη επιλογή το φόκους
-
Η εγγύηση δεν περιλαμβάνεται στη τιμή δωρεάν μου την έδωσαν. Ουσιαστικά πήρα την έκπτωση από το προωθητικό προγραμμα 620€ και μια έκπτωση άλλα 480€ επειδή θα το πληρώσω μετρητοίς. Τα υπόλοιπα που βάζει το τεχνολογικό πακέτο είναι χαζομάρες (αναγνώριση πινακίδων,auto high beam). Δεν αξίζει να χρεωθείς 1200€ για το τεχνολογικό πακέτο. Αν μιλούσαμε για toyota corolla εκεί το acc είναι χρήσιμο στο φόκους θα θέλεις να πατάς συνέχεια το γκάζι δεν έχει νόημα.
-
Η εγγύηση δεν περιλαμβάνεται στη τιμή δωρεάν μου την έδωσαν. Ουσιαστικά πήρα την έκπτωση από το προωθητικό προγραμμα 620€ και μια έκπτωση άλλα 480€ επειδή θα το πληρώσω μετρητοίς. Τα υπόλοιπα που βάζει το τεχνολογικό πακέτο είναι χαζομάρες (αναγνώριση πινακίδων,auto high beam). Δεν αξίζει να χρεωθείς 1200€ για το τεχνολογικό πακέτο. Αν μιλούσαμε για toyota corolla εκεί το acc είναι χρήσιμο στο φόκους θα θέλεις να πατάς συνέχεια το γκάζι δεν έχει νόημα.
Ποια εκδοση πηρες? ST Line? Τι κερδιζεις και τι χανεις σε εξοπλισμο σε σχεση με την 118? Ανεξαρτητη αναρτηση εχει πισω; Για να μεινουμε στο θεμα.
-
TS,
είχα πάει στην ΚΙΑ και είδα και το ceed k το Χceed....το GT έχει υψηλά τέλη και κατανάλωση ..βασικά και αυτοί μου είπαν ότι βγάζουν νέο κινητήρα 1.5 γιατί και ο 1.4 είναι λίγο πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό ενώ και ο 1.6 ξεφεύγει
-
ALEX19 wrote:
Ποια εκδοση πηρες? ST Line? Τι κερδιζεις και τι χανεις σε εξοπλισμο σε σχεση με την 118? Ανεξαρτητη αναρτηση εχει πισω; Για να μεινουμε στο θεμα.
η έκδοση είναι η ίδια που ενδιαφέρει κ εμένα. St line X 1.5 182 ίππους αυτόματο με μετατροπέα ροπής .έχει ανεξάρτητη ανάρτηση και υπερπλήρη εξοπλισμό. Η βασική διαφορά με την 118 στον εξοπλισμό είναι η συνδεσιμότητα και το navi ..
-
Α..οκ....λόγω μετρητοίς είναι η διαφορά των 480 ευρώ. Το πακέτο έχει και πλοήγηση μέσα που με ενδιαφέρει να την βαλω στο αμάξι λόγω δουλειάς. Καμία φορά χρειάζεται ..θα το δω πάντως γιατί συμφωνώ ότι τα περισσότερα είναι άχρηστα ..καλύτερα να βαλω τα καθίσματα με το δέρμα στο πλάι ..
-
ALEX19 wrote:
Η έκδοση είναι η st-line x 1.5 182 auto8. Σε σχέση με 118ι (με βάση το πακέτο sportline advanced) έχω επιπλέον ηλεκτρική αναδίπλωση στους καθρέφτες , συνδεσιμότητα με κινητά συν εργοστασιακό navi, ασύρματη φόρτιση , πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων , κάμερα οπισθοπορείας, υποβραχιόνιο με δύο ποτηροθήκες στα πίσω καθίσματα, σύστημα αναγνώρισης πεζών, φιμέ πίσω τζάμια, βαμμένες με κόκκινο χρώμα δαγκάνες φρένων και πενταλ αλουμινίου ,δερμάτινο τιμόνι flat-bottomed με paddles, σπόρ ανάρτηση συν ότι έχει και η 118ι διζωνικό κλιματισμό ,αισθητήρες φώτων και βροχής , cruise control, lane assist, αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω , φουλ λεντ φώτα κ.α
-
ALEX19 wrote:
Α..οκ....λόγω μετρητοίς είναι η διαφορά των 480 ευρώ. Το πακέτο έχει και πλοήγηση μέσα που με ενδιαφέρει να την βαλω στο αμάξι λόγω δουλειάς. Καμία φορά χρειάζεται ..θα το δω πάντως γιατί συμφωνώ ότι τα περισσότερα είναι άχρηστα ..καλύτερα να βαλω τα καθίσματα με το δέρμα στο πλάι ..
Η πλοήγηση είναι στο στάνταρ εξοπλισμό του αυτοκινήτου δεν έχει σχέση με το τεχνολογικό πακέτο, την είχε και το test drive το 1.0 το απλό st-line που οδήγησα, πάντως το κινητό θα συνδέσεις και θα χρησιμοποιείς google maps είναι πολύ καλύτεροι από το εργοστασιακό σύστημα της φορντ. Το δέρμα που βάζει είναι δερματίνη μη το βάλλεις και ο πωλητής που το συζητήσαμε σήμερα την ίδια άποψη είχε δεν πρόκειται να αντέξει στο χρόνο, σκέτο ύφασμα μια χαρά είναι.
-
η έκδοση είναι η ίδια που ενδιαφέρει κ εμένα. St line X 1.5 182 ίππους αυτόματο με μετατροπέα ροπής .έχει ανεξάρτητη ανάρτηση και υπερπλήρη εξοπλισμό. Η βασική διαφορά με την 118 στον εξοπλισμό είναι η συνδεσιμότητα και το navi ..
+42 αλογάκια..
Ωραίο αμάξι το συγκεκριμένο Focus
-
wantone wrote:
ALEX19 wrote:
Η έκδοση είναι η st-line x 1.5 182 auto8. Σε σχέση με 118ι (με βάση το πακέτο sportline advanced) έχω επιπλέον ηλεκτρική αναδίπλωση στους καθρέφτες , συνδεσιμότητα με κινητά συν εργοστασιακό navi, ασύρματη φόρτιση , πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων , κάμερα οπισθοπορείας, υποβραχιόνιο με δύο ποτηροθήκες στα πίσω καθίσματα, σύστημα αναγνώρισης πεζών, φιμέ πίσω τζάμια, βαμμένες με κόκκινο χρώμα δαγκάνες φρένων και πενταλ αλουμινίου ,δερμάτινο τιμόνι flat-bottomed με paddles, σπόρ ανάρτηση συν ότι έχει και η 118ι διζωνικό κλιματισμό ,αισθητήρες φώτων και βροχής , cruise control, lane assist, αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω , φουλ λεντ φώτα κ.α
Επειδή πήρα κι εγώ προσφορά και για τα 2, το Focus πραγματικά είναι υπερπλήρες, δεν του λείπει τίποτε..! Εγώ ίσως το προτιμούσα και με αναλογικά όργανα αντί για τα πλήρως ψηφιακά.
Στην 118 Sport Line Advanced είναι μεγάλη έλλειψη η συνδεσιμότητα, γιατί δεν έχει που δεν έχει Navi, δεν μπορεί να συνδέσεις και το κινητό με Android Auto να βλέπεις από αυτό την Πλοήγηση. Και αν βάλεις πας στα 32Κ με την μία..
-
H σειρά 1 ξεχώριζε για τη πίσω κίνηση και για το δυνατό 1,6 μοτέρ που έδινε στο αυτοκίνητο έντονα σπορτιφ χαρακτήρα. Από τη στιγμή που καταργηθηκαν όλα αυτά και προς αντικατάσταση τη γέμισε με ηλεκτρονικά μπιμπλικια άνευ ουσίας, το μόνο που κατάφερε η bmw ήταν να χάσει το μοντέλο τα ατού του και από την άλλη επιδεινώθηκε η μηχανολογικη αναξιοπιστία του. Για εμένα το φοκους είναι ξεκάθαρη επιλογή και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να το φορτώσεις με τίποτα έξτρα πλην του χρώματος.
Αλλαγή από qashqai σε hatchback