-
Από πότε τα κριτήρια είναι το μηχανικό ή μη κιβώτιο και ο χρόνος παράδοσης; Αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιος να θέλει μηχανικό, ειδικά το συγκεκριμένο που είναι εξαιρετικό και στα top3; Για τον 'Σ' το αποδέχομαι αλλά στην τελική μπορείς να κρατήσεις το σέρβις στην αντιπροσωπεία για όσο γουστάρεις (3/4 χρόνια το πολύ) και μετά πας έξω σε εξουσιοδοτημένο ή άλλο συνεργείο με το ανάλογο ρίσκο. Και συγνώμη η λογική δεν υφίσταται στο να πάει σε επιλογή VAG. Αυτό το λες και λίγο μαζοχισμό με αυτά που γίνονται.
Οι κορυφαίες επιλογές είναι το δυνατό St-line X και το Civic. Στην τελική για το θέμα του 'Σ' ξέρετε καμία αντιπροσωπεία με φθηνό σέρβις; Εχθές πρώτο σερβίς σε puretech 1,2 308 158€. Πόσο κοστίζει δηλαδή το αντίστοιχο στον 'Σ', 250; Οι αντιπροσωπείες έτσι είναι. Όλες.
-
Ο χρόνος παράδοσης παίζει ρόλο γιατί βρισκόμαστε στο 2021 και τα αυτοκίνητα αλλάζουν πλέον σαν τα κινητά. Σε έξι μήνες θα έχουν βγει καμιά 50αρια καινούργια μοντέλα δε γίνεται τέτοια αναμονή. Δε μιλάμε για σουπερκαρ αλλά για ένα οικογενειακό hatch. Για εμένα δε νοείται αυτοκίνητο το 2021 χωρίς αυτόματο κιβώτιο ιδιαίτερα αν μιλάμε για σχεδόν 30000€ κόστος κτήσης. Μόνο αν δε το σηκώνει η τσέπη σου πας σε χειροκίνητο ιδιαίτερα όταν κινείσαι και μέσα σε αστικό περιβάλλον. Για να μη μιλήσουμε για μεταπώληση αφού σε 4-5 χρόνια που θα θέλει να το πουλήσει δε θα το αγοράζει κανένας, λόγω του χειροκίνητου.
-
Από bmw έχεις πάρει προσφορά?
ναι ...27.500 τελική ...χωρίς navi και mirroring ...αλλιώς με το live Cockpit professional πάει 32
-
Το φοκους με τα 155 άλογα οδήγησες; Πως σου φάνηκε σε σχέση με τη σειρά 1 οδηγικα ποιο σου έδωσε πιο σπορτιφ αίσθηση; Το civic δεν έχει καμία λογική να είναι ανάμεσα στις επιλογές σου. 28300 για χειροκίνητο αυτοκίνητο 6μηνες αναμονή λες και είναι λαμποργκινι και after sales από σαρακακη. Τα γκολφ και λεον τα κοίταξες καθόλου;
ναι αυτό οδήγησα. με τον 1000αρι κινητήρα και τα 155αλογα υβριδικό πλέον ...εξαιρετικό αυτοκίνητο ...αλλά μου έδωσε την εντύπωση ο κινητήρας ότι είναι πολύ τσιτωμένος να το πω.είχε μια χροιά λίγο υπερβολική θα έλεγα. Το στήσιμο του αυτοκινήτου άψογο. Αν καταλήξω στο φοκους θα προτιμήσω τα 182 άλογα με τον 1.5 πάντως ...η bmw είναι εξίσου σπορτίφ αλλά χωρίς να ζορίζεται για να το κάνει. Βγάζει μια ευκολία σε αυτό. Όπως και το civic ...
-
Το φοκους με τα 155 άλογα οδήγησες; Πως σου φάνηκε σε σχέση με τη σειρά 1 οδηγικα ποιο σου έδωσε πιο σπορτιφ αίσθηση; Το civic δεν έχει καμία λογική να είναι ανάμεσα στις επιλογές σου. 28300 για χειροκίνητο αυτοκίνητο 6μηνες αναμονή λες και είναι λαμποργκινι και after sales από σαρακακη. Τα γκολφ και λεον τα κοίταξες καθόλου;
το civic μου άρεσε από παλιά..για τον λόγο που δεν το πήρα είναι μεγάλη ιστορία και φταίει σε μεγάλο βαθμό η αντιπροσωπεία και ο πιο ηλίθιος πωλητής που συνάντησα ποτέ ..τέλος πάντων η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει πολύ το after sales .περιμένω απάντηση από τον πωλητή ..αν μου πει ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι και χρειάζεται 6μηνη αναμονή τότε δύσκολα ...πάντως η αναμονή μου είπε ότι οφείλεται στην μετάφορα εντός του 21 του εργοστασίου της χοντα από την Αγγλία στην Ιαπωνία λόγω brexit
-
γκολφ και Λεον όχι. Δεν με συγκινούν ιδιαίτερα
-
Από πότε τα κριτήρια είναι το μηχανικό ή μη κιβώτιο και ο χρόνος παράδοσης; Αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιος να θέλει μηχανικό, ειδικά το συγκεκριμένο που είναι εξαιρετικό και στα top3; Για τον 'Σ' το αποδέχομαι αλλά στην τελική μπορείς να κρατήσεις το σέρβις στην αντιπροσωπεία για όσο γουστάρεις (3/4 χρόνια το πολύ) και μετά πας έξω σε εξουσιοδοτημένο ή άλλο συνεργείο με το ανάλογο ρίσκο. Και συγνώμη η λογική δεν υφίσταται στο να πάει σε επιλογή VAG. Αυτό το λες και λίγο μαζοχισμό με αυτά που γίνονται.
Οι κορυφαίες επιλογές είναι το δυνατό St-line X και το Civic. Στην τελική για το θέμα του 'Σ' ξέρετε καμία αντιπροσωπεία με φθηνό σέρβις; Εχθές πρώτο σερβίς σε puretech 1,2 308 158€. Πόσο κοστίζει δηλαδή το αντίστοιχο στον 'Σ', 250; Οι αντιπροσωπείες έτσι είναι. Όλες.
το κιβώτιο του civic εξαιρετικό. Για θέματα συναρμογής που ανέφερες και πριν έχεις ακούσει να γίνεται κάτι παρόμοιο με του qashqai;
-
petros61 wrote:
ναι ...27.500 τελική ...χωρίς navi και mirroring ...αλλιώς με το live Cockpit professional πάει 32
καλή τιμη αλλά όπως έχουμε πει με πρόβλημα στη συνδεσιμότητα.κατά τα αλλα δεν λείπει κάτι.εγώ ήμουν ανάμεσα σε bmw και Audi και έιχα δει και το πολύ ωραίο Leon.28κ για το civic δεν έδινα ποτέ.μπορεί να είναι καλό σαν αυτοκινήτο αλλά άσχημο μέσα έξω.
-
pope4kos wrote:
petros61 wrote:
καλή τιμη αλλά όπως έχουμε πει με πρόβλημα στη συνδεσιμότητα.κατά τα αλλα δεν λείπει κάτι.εγώ ήμουν ανάμεσα σε bmw και Audi και έιχα δει και το πολύ ωραίο Leon.28κ για το civic δεν έδινα ποτέ.μπορεί να είναι καλό σαν αυτοκινήτο αλλά άσχημο μέσα έξω.
η συνδεσιμότητα είναι ένα θέμα για μένα σημαντικό λόγω δουλειάς ..δουλεύω αρκετά navi ..θα μου πεις πια η διαφορά από το να βάλεις το κινητό σου ;τέλος πάντων. Το Audi πως σου φάνηκε;Aν ήταν να πάω σε Group VAG θα πήγαινα μόνο για Audi ...τόσο ωραιο το Leon ;δεν μου κάθονται καλά δεν ξέρω ...το civic είναι ωραίο για μένα εξωτερικά ..ειδικά στο μπλε που είδα χθες. Μέσα ειναι κλασικός Ιάπωνας
-
Στη σειρά 1 δοκίμασε να παίξεις και στον configurator λίγο.
Η τιμή που θα σου βγάλει θα είναι ακριβής απλά όσο φεύγεις από στοκ μοντέλα μεγαλώνει ο χρόνος παράδοσης γιατί γίνεται παραγγελία αλλά αυξάνεται και η τελική εκπτωση του dealer.
Επίσης αν δεν έχεις android να μην χρειάζεται να βάλεις τον ψηφιακό πίνακα οργανων αλλα απλά να προσθέσεις ναβι και Car Play με κανα χιλιάρικο περισσότερο μόνο.
-
Το λεον έχει την πιο αντιεργονομική καμπίνα στη κατηγορία ούτε ένα φυσικό διακόπτη πλην του πλήκτρου για τα αλαρμ. Είναι χειρότερο αυτοκίνητο από το γκόλφ σε όλα πλην της εξωτερικής εμφάνισης. Το audi είναι υπερτιμολογημένο η διαμόρφωση που έκανα με τον πωλητή έφτασε τις 34000€ και το αυτοκίνητο είχε ελάχιστο εξοπλισμό. Ενώ τα υλικά στη καμπίνα δεν ήταν καλύτερα από το γκόλφ. Σε πριμιουμ όχημα μόνο η bmw 118i υπάρχει αυτή τη στιγμή σε λογική τιμή και με αξιοπρεπή εξοπλισμό. Το θέμα με τη συνδεσιμότητα λύνεται μόνο με τη δεκάρα αφού είναι η μόνη που υποστηρίζει idrive7.
-
Η τιμή που θα σου βγάλει θα είναι ακριβής απλά όσο φεύγεις από στοκ μοντέλα μεγαλώνει ο χρόνος παράδοσης γιατί γίνεται παραγγελία αλλά αυξάνεται και η τελική εκπτωση του dealer.
Επίσης αν δεν έχεις android να μην χρειάζεται να βάλεις τον ψηφιακό πίνακα οργανων αλλα απλά να προσθέσεις ναβι και Car Play με κανα χιλιάρικο περισσότερο μόνο.
αν βάλεις bmw και όχι aftermarket από 27500 πάει περίπου 29500 τελική
-
Πάντως σε αυτά τα χρήματα το 182αρι Focus μοιάζει σχεδόν μονόδρομος, από όλες τις απόψεις. Προσωπικά γούστα είναι αυτά φυσικά, αλλά εαν έδινα €27Κ για hatch σήμερα, δεν θα πήγαινα πιο μακριά από την αντιπροσωπεία της Ford. Προφανώς δεν θα αγόραζα το 155αρι mHEV, το 182αρι είναι πολύ ανώτερο και έχει ένα εξαιρετικό αυτόματο 8άρι.
-
το δοκίμασα και στο configurator αλλά και τον πωλητή που ρώτησα το connected professional για σύνδεση κινητού (apple car play) πάει πακέτο με το live cockpit professional και αυξάνει την τιμή 2.200 ..μου έδωσε τιμή με το πακέτο για τους καθρέπτες και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ με έκπτωση 27.800 ..την θεωρώ πολύ καλη ..χωρίς συνδεσιμότητα βέβαια
-
Η αλήθεια είναι ότι το φόκους φαντάζει μονόδρομος αυτή τη στιγμή αλλά οι αντιπροσωπίες της φόρντ κάνουν ότι μπορούν για να μη το πουλήσουν
-
Το λεον έχει την πιο αντιεργονομική καμπίνα στη κατηγορία ούτε ένα φυσικό διακόπτη πλην του πλήκτρου για τα αλαρμ. Είναι χειρότερο αυτοκίνητο από το γκόλφ σε όλα πλην της εξωτερικής εμφάνισης. Το audi είναι υπερτιμολογημένο η διαμόρφωση που έκανα με τον πωλητή έφτασε τις 34000€ και το αυτοκίνητο είχε ελάχιστο εξοπλισμό. Ενώ τα υλικά στη καμπίνα δεν ήταν καλύτερα από το γκόλφ. Σε πριμιουμ όχημα μόνο η bmw 118i υπάρχει αυτή τη στιγμή σε λογική τιμή και με αξιοπρεπή εξοπλισμό. Το θέμα με τη συνδεσιμότητα λύνεται μόνο με τη δεκάρα αφού είναι η μόνη που υποστηρίζει idrive7.
ακριβως το ίδιο έχω να πω για το Audi .έφτασα τα 32.200 μόνο με κλίμα ,κάμερα οπισθοπορείας και συνδεσιμότητα. Τα δε υλικά μέσα είναι κατώτερα της bmw και σχεδόν ισάξια με το φοκους ...η δεκάρα πάει πακέτο με το professional...εκτός αν αλλάξεις πακέτο από το sport line advanced ..ο πωλητής πάντως μου είπε ότι το λειτουργικό που θα έχω θα είναι idrive 7 άσχετα αν δεν έχω συνδεσιμότητα ..κάπου διάβασα ότι θα μπορείς να κανεις στο μέλλον function on demand ..να αγοράζεις απευθείας εξοπλισμό από την bmw ..
-
Η αλήθεια είναι ότι το φόκους φαντάζει μονόδρομος αυτή τη στιγμή αλλά οι αντιπροσωπίες της φόρντ κάνουν ότι μπορούν για να μη το πουλήσουν
για το φοκους με τα 182 άλογα μου δίνουν 3 με 4 μήνες αναμονή ..τελική τιμή 29χ με το πακέτο συστημάτων βοήθειας οδηγού
-
Πάντως σε αυτά τα χρήματα το 182αρι Focus μοιάζει σχεδόν μονόδρομος, από όλες τις απόψεις. Προσωπικά γούστα είναι αυτά φυσικά, αλλά εαν έδινα €27Κ για hatch σήμερα, δεν θα πήγαινα πιο μακριά από την αντιπροσωπεία της Ford. Προφανώς δεν θα αγόραζα το 155αρι mHEV, το 182αρι είναι πολύ ανώτερο και έχει ένα εξαιρετικό αυτόματο 8άρι.
το φοκους με τα 182 άλογα και έξτρα μόνο το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού φτάνει τα 29100..ένα χιλιάρικο πάνω από το civic ..που εχει τρελό εξοπλισμό ..μέχρι κ εργοστασιακό συναγερμό ..το φοκους βέβαια είναι αυτόματο. ..κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις ...
-
Για φόκους ίδια τιμή έχω και εγώ απλά από ότι είδα δεν έχουν ενημερώσει το σύστημα τους ως προς τα τέλη ταξινόμησης οπότε υπολογίζω κανα 600€ λιγότερο. Στην BMW από review στο εξωτερικό είδα ότι η 8.8 έχει το προηγούμενο σύστημα. Πάντως και η audi και η bmw διαφημίζουν στο εξωτερικό τα over the air updates αλλά εδώ στην Ελλάδα είναι τελείως ανενημέρωτοι οι πωλητές με αποτέλεσμα να μη μπορείς να καταλάβεις τι ισχύει τελικά
-
To Focus το πήραν δύο γνωστοί μου. Ο ένας 78 ετών για να πηγαίνει στο χωριό με την μιζαπλί μαμαζέλ και ο άλλος 40 ετών επειδή έχει δύο παιδιά και παιδικά καρότσα. Με τον παππού και την μιζαπλί έχω πλακωθεί και στις σφαλιάρες γιατί νομίζει ότι έχει αγοράσει Ford Explorer που θέλει μία αλάνα για να χωρέσει να παρκάρει. Το κορυφαίο είναι ότι όταν οδηγεί το Focus φοράει και μία τραγιάσκα χειμώνα/καλοκαίρι.
Το Civic (το διαστημόπλοιο) σε κόκκινο χρώμα το έχει πάρει ένα παλικάρι 28 ετών, γνωστός μου στο γυμναστήριο, άγαμος αλλά με γκομενάκι φίνα, για να γουστάρει να τα βλέπει και τα δύο και για να σκάει χαμόγελο όταν τα οδηγεί (και τα δύο).
Αυτά...
Αλλαγή από qashqai σε hatchback