-
wantone wrote:
Oλοι ειχαμε αυτοκινητα που παρουσιασαν προβληματα. Δεν ειναι και το τελος του κοσμου. Τα φτιαχνεις λιγο και τα πουλας. Τα περισσοτερα θεματα ειναι ευκολο να διορθωθουν αν καποιος εχει χρονο και υπομονη. Οποτε το πουλας σε ενα μαστορι και ησυχαζεις. Ετσι εκανα με το VR6. Το εδωσα σε ενα παιδακι που ειχε χρονο να ασχοληθει να το φτιαξει αυτα που ηθελε και μου ειπε χιλια ευχαριστω αφου το εδωσα σε τιμη χαρισμα.
Για ΒΜW υπαρχουν αφθονα και φθηνα ανταλλακτικα αλλα τα εργατικα ειναι το προβλημα. Αν καποιος που το παρει κανει την συντηρηση μονος του δεν εχει θεμα.
Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις.Ουτε φθηνά ανταλλακτικά υπάρχουν ,ειδικά στις BMW στο VAG είναι καλύτερα σε αυτό το τομέα ,ούτε μπορείς να κάνεις μόνος σου δουλειές στα σύγχρονα αυτοκίνητα αν δεν είσαι μηχανικός.Εγω γιατρός είμαι πώς να αλλάξω μπεκ στη 5αρα που πρέπει να λυθεί όλη η πολλαπλή εισαγωγής?Αντλία βενζίνης?Πλακέτες ηλεκτρονικών?Βραχίονες ανάρτησης και σινεμπλοκ απο τα 60.000Km?Μπορείς να αλλάξεις κάρτερ κιβωτίου?
Και βασικά ξεχνάς τι χάνω εγώ από χρόνο και χρήμα κάθε φορά που το αμάξι πρέπει να μείνει στο συνεργείο μια βδομάδα ή όταν σε αφήσει στο δρόμο και πρέπει να πάρεις οδική.
Ναι αλλά δεν αισθάνεσαι εκεί στο συνεργείο αυτό το πρίμιουμ feeling να σε κατακλύζει;
-
Αμα χαρίζει έτσι τα αμάξια ο φίλος, να ειδοποιεί τα παιδιά εδώ μέσα , μήπως ενδιαφέρεται κανένας . Μην πάνε χαμένα .
Προχτές που έκανα βόλτα και πέρασα από την Μέρκ , λέω του πωλητή : Εγγύηση ? Μου λέει δύο χρόνια και άλλα τρία από την Αλλιάνζ αν ενδιαφέρεστε να την αγοράσετε . Τον ρωτάω η ποιότητα βελτιώθηκε , βγάζουν ακόμα βλάβες ? Γιατί του λέω είχα το ML και άρχισε να βγάζει βλάβες από τα 8000 χλμ . Ε μου λέει θα ήταν από τα πρώτα κομμάτια , αφού ήταν νέο μοντέλο , ενός έτους δηλαδή ...
Είπα να του πω ότι και τα δύο σουβ Α και Β που κοιτάμε και αυτά νέα μοντέλα είναι , αλλά σκέφτηκα να μην τον φέρω άλλο σε δύσκολη θέση .
Κάποιοι θεωρούν ότι δεν πειράζει να τους πιάνουν τον ποπό στα λεφτά στην τιμή πώλησης , τους αρέσει να τους τον πιάνουν και με τις βλάβες ...
-
Αμα χαρίζει έτσι τα αμάξια ο φίλος, να ειδοποιεί τα παιδιά εδώ μέσα , μήπως ενδιαφέρεται κανένας . Μην πάνε χαμένα .
Προχτές που έκανα βόλτα και πέρασα από την Μέρκ , λέω του πωλητή : Εγγύηση ? Μου λέει δύο χρόνια και άλλα τρία από την Αλλιάνζ αν ενδιαφέρεστε να την αγοράσετε . Τον ρωτάω η ποιότητα βελτιώθηκε , βγάζουν ακόμα βλάβες ? Γιατί του λέω είχα το ML και άρχισε να βγάζει βλάβες από τα 8000 χλμ . Ε μου λέει θα ήταν από τα πρώτα κομμάτια , αφού ήταν νέο μοντέλο , ενός έτους δηλαδή ...
Είπα να του πω ότι και τα δύο σουβ Α και Β που κοιτάμε και αυτά νέα μοντέλα είναι , αλλά σκέφτηκα να μην τον φέρω άλλο σε δύσκολη θέση .
Κάποιοι θεωρούν ότι δεν πειράζει να τους πιάνουν τον ποπό στα λεφτά στην τιμή πώλησης , τους αρέσει να τους τον πιάνουν και με τις βλάβες ...
Η υψηλή τιμή πώλησης είναι αξιοπρεπέστερο από το να πληρώνεις μετά βλάβες (ταλαιπωρία, έλλειψη αυτοκινήτου, εκνευρισμός, επικινδυνότητα). Προτιμώ να ξέρω από την αρχή ότι θα πάρω ακριβό, αλλά χωρίς ταλαιπωρία, από φθηνό με ταλαιπωρία, όταν είναι ΚΑΙ ακριβό, ΚΑΙ ταλαιπωρία, τότε παίζει μέσα ανωμαλία στην εξίσωση!
Αυτά ισχύουν για όλα τα καταναλωτικά αγαθά, δεν καταλαβαίνω γιατί όχι για τα αυτοκίνητα που είναι και εξ'ορισμού ακριβά, και η επικινδυνότητα παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο (ένα Κινέζικο κινητό αν σου βγει μάπα, στο χρόνο το πετάς, ένα αυτοκίνητο;).
-
criuser wrote:
Η υψηλή τιμή πώλησης είναι αξιοπρεπέστερο από το να πληρώνεις μετά βλάβες (ταλαιπωρία, έλλειψη αυτοκινήτου, εκνευρισμός, επικινδυνότητα). Προτιμώ να ξέρω από την αρχή ότι θα πάρω ακριβό, αλλά χωρίς ταλαιπωρία, από φθηνό με ταλαιπωρία, όταν είναι ΚΑΙ ακριβό, ΚΑΙ ταλαιπωρία, τότε παίζει μέσα ανωμαλία στην εξίσωση!
Αυτά ισχύουν για όλα τα καταναλωτικά αγαθά, δεν καταλαβαίνω γιατί όχι για τα αυτοκίνητα που είναι και εξ'ορισμού ακριβά, και η επικινδυνότητα παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο (ένα Κινέζικο κινητό αν σου βγει μάπα, στο χρόνο το πετάς, ένα αυτοκίνητο;).
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στα καταναλωτικά προϊόντα η τιμή αγοράς δεν έχει και πολύ σχέση με την αξιοπιστία. Πιο πολύ η τιμή έχει να κάνει με την αίσθηση ποιότητας και πολυτέλειας που βγάζει κάθε προϊόν.
-
Σίγουρα ,αλλά κάποια στοιχειώδη επίπεδα πρέπει να υπάρχουν. Απλά όπως εχω ψαναγράψει παλιότερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζυγίζουν οικονομικά τι τους συμφέρει ,να καθυστερήσουν τη παραγωγή ή να αφήσουν αργότερα τα προβλήματα να τα πληρώσουν εγγυήσεις?Προφανώς το δευτερο.
Βέβαια έτσι χάνουν πελάτες από οτι έχουν δείξει εσωτερικές του έρευνες τελευταία.
Εγω πχ BMW ή ΜΙΝΙ θα ξαναγοράσω πολύ δύσκολα με όλα αυτά που έχω τραβήξει αλλά και αυτα που διαβάζω εδώ και 15 -20 χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα.
-
Αν και όπως έγραψα σε άλλο θέμα , είδα ότι Μέρκ και Μπεμβε έχουν βελτιώσει πολύ τον εξοπλισμό τους , τα προβλήματα αξιοπιστίας από ότι διαβάζουμε συνεχίζονται .
Αυτά υπήρχαν από παλιά , αλλά σπανίως οι ιδιοκτήτες αναφέρονταν σε αυτά , από διάφορους φόβους , όπως της μεταπώλησης , αλλά και της μείωσης της κοινωνικής αξίας που θεωρούσαν ότι τους έδιναν οι συγκεκριμένες μάρκες . Αυτά έγιναν γνωστά όταν ήρθε το λήζινγκ και οι χρήστες τους , δεν είχαν τους παραπάνω φόβους .
Το πρόβλημα υπάρχει περισσότερο σε όσους έχουν αγοράσει τα φτηνά μοντέλα και δεν έχουν την οικονομική δύναμη να αντέξουν τις βλάβες , σε συνδυασμό με την μικρή εγγύηση .
Από την άλλη σαν αυτοκίνητα προφανώς είναι όμορφα και πλέον καλά εξοπλισμένα , αλλά αυτός ο φόβος των ακριβών βλαβών και της μικρής εγγύησης θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ΄ όψη , αν πρόκειται για αγορά και όχι λήζινγκ .
απ την άλλη σε φόρουμ της bmw αν ρωτήσεις θα σου πουν ότι η σειρά 1 ας πουμε είναι οκ ..και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα αν την πάρεις ..αλλαγή λαδιών κάθε 10 με 12 χιλ χλμ και είσαι οκ..τι να πω ;Μάλλον αυτό που λες είναι ...μάλλον για λόγους πρεστίζ δεν αναφέρουν πολλά
-
pope4kos είδες αυτό που έγραψα για τη τιμή που πήρες για το φοκους στο αντίστοιχο υποφορουμ;
οχι...δεν το είδα
-
Σοβαρά είναι τόσο μάπα είναι και τα νέα Mini/Bmw από αξιοπιστία? είδα ένα όνειρο να πάρω countryman για επόμενο
-
Όταν μεμονωμένα προβλήματα αναγαγονται σε αξιώματα έχουμε πρόβλημα.
Ούτε είναι κανονας ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν τα γράφουν για να μην θίγει το πρεστίζ.
Υπάρχουν σίγουρα και τέτοιοι που σκέφτονται μόνο τη μεταπώληση αλλά το πρεστίζ δεν το αποκτάς ανταγωνιζόμενος τα γιαπωνέζικα στην αξιοπιστία ή την τιμή μεταπώλησης.
Το να επιμένει με απανωτά ποστς κάποιος για τα δικά του προβλήματα βγάζοντας από αυτά κανόνα είναι και κουραστικό και χάνει και σε αξιοπιστία. Ειδικά όταν μιλάμε για πολλά δεκάδες χιλιόμετρα, παλιότερης τεχνολογίας αμάξια ή μοντέλα με χαμηλή κυκλοφορία.
Και εγώ πχ δεν θα ξαναεπαιρνα νισσαν γιατί μου έσπασε τα νεύρα η φθηνή κατασκευή και κακή συναρμογή του κασκαι αλλα δεν επιμενω σε κάθε ποστ, ούτε είχα θέμα να τα γράφω και όταν το είχα παρότι θεωρητικά έριχνα την τιμή του κακολογώντας το.
Σε κάθε περίπτωση ας επικεντρωνόμαστε στα θετικά κάθε οχήματος και ας μην γενικεύουμε προσωπικες αρνητικές εμπειρίες.
Γίνεται τοξικό και κουραστικό.
Και ειδικά σε γενικά αυτοκινητικα φορα δεν έχει και κανένα νόημα γιατί πολλοί φτάνουν στο σημείο να εθελοτυφλούν υπέρ των επιλογών τους.
Καλύτερα τα ειδικότερα όπου ένας έμπειρος χρήστης εύκολα θα ξεχωρίσει την αλήθεια και τα πραγνατικα σοβαρά προβλήματα. -
Το πρόβλημα με τα ακριβά είναι ότι αρκετός κόσμος που δεν τα έχει ξαναπάρει , στραγγίζει οικονομικά για να τα αγοράσει , θέλοντας να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του , συχνά βιώνοντας την κρίση της μέσης ηλικίας .
Αν μείνει στην μικρή εγγύηση , μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ένα έτος μόνο και του εμφανιστούν ακριβές βλάβες , μπορεί να μην έχει τα χρήματα για να το επισκευάσει . Οπότε μόνο να το ψιλοφτιάξει μπορεί και να το πουλήσει .
Δεν γενικεύουμε , αλλά διαφορετικό είναι να δώσεις 23000 για το Κασκάι που τρίζει και διαφορετικό να δώσεις 35-40-45000 για ένα πρίμιουμ που βγάζει ακριβές βλάβες και δεν το έχεις υπολογίσει αυτό .
Ας είναι λοιπόν ενημερωμένος ο καθένας και ας αποφασίσει όπως τον βγάζει η τσέπη του .
-
Σε όλες τις έρευνες αξιοπιστίας ή ικανοποίησης κατόχων που έχουμε ποσταρει κατά καιρούς η BMW/Mini είναι πάντα στις τελευταίες θέσεις, δεν νομίζω ότι είναι θέμα προσωπικό ή ατομικό.
-
Η τιμή που σου έδωσαν pope4kos πρέπει να μειωθεί κατά 650€ με βάση την τροποποίηση που έγινε στα τέλη ταξινόμησης με το νόμο που δημοσιεύτηκε πριν κανά 20ήμερο.
Οι περισσότεροι κάτοχοι bmw αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Το βλέπω και από τον πατέρα μου, είναι ικανός να δώσει 6000€ και να ανακατασκευάσει το μοτέρ παρά να το διώξει γιατί νομίζει ότι είναι πρίμιουμ αυτοκίνητο. Εντωμεταξύ το μόνο που έχει μείνει στο αυτοκίνητο είναι το δερμάτινο σαλόνι όλα τα άλλα έχουν χαλάσει.
-
Άλλο η αξιοπιστία υπό την έννοια της έλλειψης μηχανικών προβλημάτων και άλλο η ικανοποίηση κατοχων.
Το ότι τα νεωτέρα μοντέλα βγαίνουν αρκετά ψηλότερα σε αυτους τους δείκτες το παραβλέπουμε.
Έχετε φτάσει να μεγιστοποιείτε καταστάσεις και να υπερβάλλετε σε βάρος κάθε αξιοπιστίας άποψης προκειμένου να προμοταρετε αυτό που έχει καρφωθεί στο μυαλό σας χωρίς να το έχετε δοκιμάσει.
Λες και θα αγοράσει κάνει mercedes, bmw, Audi με γνώμονα τη μηχανική αξιοπιστία και μακροζωία.
Οποίος ψάχνει κάτι τέτοιο ας πάρει γιαπωνέζικο.
ουτε γαλλικα, ούτε γερμανικά ούτε ιταλικά. -
Το προηγουμενο αμαξι που εβγαζε προβληματα το πουλησα το 2006. Αν το αμαξι ειναι προβληματικο το δινεις και αγοραζεις ενα φθηνο. Απο τοτε εχει αλλαξει αρκετη τεχνολογια και μερικα πραγματα που βγηκαν ασχημα τα εχουν αλλαξει οι κατασκευαστες. Πχ αυτη την επιστρωση που ειχαν το 1998-2005 τα αυτοκινητα στα πλαστικα και ξεφλουδιζε τωρα δεν την εχουν και δεν εχουν αυτα τα προβληματα. Αν το αμαξι χαλαει συχνα προφανως και δεν κανει για ατομα που δεν εχουν χρονο η δεν μπορουν να κανουν μονοι τους συντηρηση.
Μια ερευνα να κανετε onine θα το δειτε.
-
Η τιμή που σου έδωσαν pope4kos πρέπει να μειωθεί κατά 650€ με βάση την τροποποίηση που έγινε στα τέλη ταξινόμησης με το νόμο που δημοσιεύτηκε πριν κανά 20ήμερο.
Οι περισσότεροι κάτοχοι bmw αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Το βλέπω και από τον πατέρα μου, είναι ικανός να δώσει 6000€ και να ανακατασκευάσει το μοτέρ παρά να το διώξει γιατί νομίζει ότι είναι πρίμιουμ αυτοκίνητο. Εντωμεταξύ το μόνο που έχει μείνει στο αυτοκίνητο είναι το δερμάτινο σαλόνι όλα τα άλλα έχουν χαλάσει.
τι αλλαγή έγινε στο τέλος ταξινόμησης?
-
Λες και θα αγοράσει κάνει mercedes, bmw, Audi με γνώμονα τη μηχανική αξιοπιστία και μακροζωία.
Οποίος ψάχνει κάτι τέτοιο ας πάρει γιαπωνέζικο.
ουτε γαλλικα, ούτε γερμανικά ούτε ιταλικά.Εγώ πιο μικρός θυμάμαι τον πατέρα μου να ονειρεύεται πάντα το άστρο, ήθελε λέει να έχει 'στόχο' το αμάξι μπροστά.. Αφού πέρασε απο μερικά αμάξια και δύο rover, θυμάμαι κοιτάγαμε κάτι mazda 6 και C180 γκομπρετσορα να αλλάξει το 620ti.. του έλεγα γιατί να δώσει τόσα λεφτά, πάρε mazda.. Μπήκαμε μαζί στο mazda κούτα σε αντιπροσωπεία και είδα τη ξυνίλα στη φάτσα του συγκρίνοντας την απτή ποιότητα.. Πόσο λάθος είχα ως μικρός και ανόητος και καλά που δε με άκουσε.
Πήρε την μέρκ και από τότε δεν ξαναένιωσε την ανάγκη να αλλάξει αμάξι. Το φροντίζει και τον φροντίζει. Όποτε έβγαλε βλάβη (700 ευρώ το αυτόματο πχ) το πλήρωσε και δε γκρίνιαξε. Είναι χαρούμενος και πραγματικά όταν το συγκρίνω με καινούργια οικογενειακά σε πολλά σημεία τα δικάζει.. Συμφωνώ πολύ με την άποψη σου ότι όποιος παίρνει τέτοιο αμάξι πρέπει να ξέρει τι έπεται αναλογικά σε συντήρηση και να το αντέχει η τσέπη του. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φορτούνες λέει ο σοφός λαός.
-
ALEX19 wrote:
τι αλλαγή έγινε στο τέλος ταξινόμησης?
Έγινε αλλαγή στα όρια των ρύπων με αποτέλεσμα το φόκους 1,5 182 ατ8 να γλιτώσει την επιβάρυνση με 5% στους συντελεστές του τέλους ταξινόμησης και αυτό έχει ως συνέπεια τη μείωση της τιμής
-
Εδώ δε μιλάμε για μεμονωμένα προβήματα βεβαια αλλά για χιλιάδες αυτοκίνητα που παρουσιάζουν τα ίδια και τα ίδια .Πολύ τυπικό για BMW.Πολλαπλασιαστές μπεκ ,αντλίες τιμονιού ,αντλίες βενζίνης κτλ.
Τα ίδια με την κατανάλωση λαδιού στους 2.0TFSI VAG .Αντλίες νερού ,καδένες ,DSG και πάει λέγοντας
Μπόρει κάποιος βεβαια να μην είναι αρκέτα ενημερωμένος για να τα ξέρει όλα αυτά αλλά μια απλή αναζήτηση στο διαδύκτιο μπορεί να βοηθήσει.
Προσωπικά πάντως δε με ενοχλεί τόσο το κόστος ,οσο οτι τρέχεις συχνά στα συνεργεία χάνεις χρόνο αλλά και δεν εχεις εμπιστοσύνη στο αμάξι.Κάνεις μια εκδρομή και μένεις απο μπεκ ...Αντε να βγάλεις ακρη ,οδική κτλ. Ε ,μία, δύο βαριεσαι μετά.
-
Διαφωνώ κάθετα με την λογική ότι αγοράζεις ένα πρίμιουμ αμάξι για άλλους λόγους από την αξιοπιστία .
Αυτές οι εταιρείες αυτό πούλαγαν και έχτισαν τον μύθο τους . Ποιότητα και αξιοπιστία . Πάνω σε αυτό στήθηκε το Μέιντ ιν Τζέρμανι .
Από την άλλη δεν ξέρουμε τι παίζει με τις βλάβες και τα λοιπά στα αμάξια στην Ευρώπη . Εδώ στην Ελλάδα με την πολιτική των αντιπροσωπειών έπαιζαν και άλλα πράγματα .
Αρχικά επειδή και εγώ κατασκευάζω πράγματα και μάλιστα ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ με υλικά που δεν είναι όλα πιστοποιημένα και με προσωπικό που δεν προβλέπεται να είναι πιστοποιημένο , κάθε λάθος που γίνεται στο χειροποίητο , το πληρώνω εγώ .
Δεν είναι λογικό να έχουμε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ προιόντα που φτιάχνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια αντίτυπα και να ανεχόμαστε έτσι τις βλάβες τους και μάλιστα όταν είναι καινούργια .
Πήρα λοιπόν και εγώ κάποια πολύ ακριβά αμάξια . Ευτυχώς με λήζινγκ . Δεν είναι λογικό να βγάζουν βλάβες ενώ είναι λίγων μηνών αμάξια . Και βέβαια κάποιος που παίρνει ένα ακριβό αμάξι , το παίρνει και για λόγους πρεστίζ και θέλει να το έχει για αυτό τον λόγο και όχι να είναι στο συνεργείο και να κυκλοφορεί με φτηνότερο , για εβδομάδες .
Δικαιολογία για το ακριβό αμάξι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ . Οποιος δέχεται τέτοιες δικαιολογίες απλά υποτιμά τον εαυτό του . Νομίζω ότι όποιοι φτάνουν στο επίπεδο να πάρουν τέτοια αμάξια , έχουν κουραστεί πολύ για να υποτιμούν τον εαυτό τους .
Θα δεχόμουν να υπάρχουν βλάβες . Αλλά σε λογική Λέξους . Σου φέρνουν ΙΔΙΟ αμάξι όταν παίρνουν το δικό σου για σέρβις ή και βλάβη. Σου δίνουν 6 χρόνια εγγύηση .
Εμένα η αντιπροσωπεία που δεν υπάρχει σήμερα , έκρυβε τις βλάβες που θα μπορούσαν να τις επισκευάσουν για να περάσει ο χρόνος και να βγεί από την εγγύηση το αμάξι και μετά οι βλάβες κόστιζαν αρκετά .
Αν λοιπόν έχεις πληρώσει κάτι πολύ ακριβά για την κατηγορία του και δεν παίρνεις αυτό που περιμένεις και έχεις και βλάβες και δεν μπορείς να το κυκλοφορήσεις και το αποδέχεσαι , τότε είσαι άξιος της μοίρας σου .
-
Το πρόβλημα με τα ακριβά είναι ότι αρκετός κόσμος που δεν τα έχει ξαναπάρει , στραγγίζει οικονομικά για να τα αγοράσει , θέλοντας να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του , συχνά βιώνοντας την κρίση της μέσης ηλικίας .
Αν μείνει στην μικρή εγγύηση , μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ένα έτος μόνο και του εμφανιστούν ακριβές βλάβες , μπορεί να μην έχει τα χρήματα για να το επισκευάσει . Οπότε μόνο να το ψιλοφτιάξει μπορεί και να το πουλήσει .
Δεν γενικεύουμε , αλλά διαφορετικό είναι να δώσεις 23000 για το Κασκάι που τρίζει και διαφορετικό να δώσεις 35-40-45000 για ένα πρίμιουμ που βγάζει ακριβές βλάβες και δεν το έχεις υπολογίσει αυτό .
Ας είναι λοιπόν ενημερωμένος ο καθένας και ας αποφασίσει όπως τον βγάζει η τσέπη του .
το θέμα είναι ότι το qashqai που τρίζει αγοράστηκε 27..500 χιλιάδες σχεδόν ...μπορεί τα θέματα του να μη είναι τόσο σοβαρά όσο ενός bmw που κοστίζει πλέον τα ίδια χρήματα (βλ σειρά 1)αλλα δεν παύουν να σου την δίνουν όταν σε δυο χρόνια έχω πάει 10 φορές στο εξουσιοδοτημένο ...πέρα από την τσέπη υπάρχει και το ξενέρωμα όταν αγοράζεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο..αυτό καμία φορά μπορεί μα σε τρώει πιο πολύ από μια ακριβή βλάβη
Αλλαγή από qashqai σε hatchback