-
Μην πάρετε όρκο ότι το Tuscon θα δημιουργήσει εφιάλτες στα υπόλοιπα. Αρχικά δεν ξέρει κανείς με τι ελλείψεις θα το εισάγει ο 'Β', ως συνήθως. Επιπλέον σε αυτά τα λεφτά ο περισσότερος κόσμος γουστάρει να διαμορφώνει το όχημα του κάτι το οποίο στον όμιλο Hyundai/KIA είναι πρακτικά ανέφικτο.
Καλά αν εδώ ξεκινάει κοντά στα 30κ θα πάει απατο. Όσα άλματα και αν έχει κάνει ο όμιλος αυτός παραμένει 'προαπαιτούμενο' πέρα των μεγάλων εγγυήσεων ο χαρακτήρας vfm για ψωνίσει κανείς από εκεί. Είδαμε πολύ καλά πως χάθηκε αυτός στο πολύ δυνατό κατά τα άλλα Xceed και παίζει ουσιαστικά εξαρχής τον ρόλο της 2μετρης 'γλάστρας' στην είσοδο του καφέ μόνο που αυτό στέκεται μπροστά στις αντιπροσωπείες της ΚΙΑ...
Εκτός αυτών το QQ θα είναι φτηνότερο (δεν θα κανιβαλισει το X-trail), το Kuga θα είναι καλύτερο οδηγικά, το Tiguan fl έχει το 'κατάλληλο' σήμα στο καπό ενώ το 3008 έχει το look μέσα/έξω. Δεν συμφωνώ με όλα αυτά ή μάλλον δεν τα αποδέχομαι απόλυτα αλλά αυτοί είναι οι γενικοί 'κανόνες'.
Αρχικά λίγο υπομονή για το πρώτο βήμα. Να δούμε πως θα εισαχθεί το αμάξι γιατί και με το i30 υπήρξε ενθουσιασμός, όπως με το Xceed και σιγά σιγά με την ροή πληροφοριών ήρθε μια κρυάδα, μια ξενέρα πέστο όπως θες...
-
29900-3500 = περίπου η τιμή που πωλείται μέχρι τώρα κι εδώ το προηγούμενομοντέλο με 'λίγο' εξοπλισμό ή κάνω λάθος; (εννοείται δεν κοιτάμε ατμοσφαιρικά που θα διακοσαρίζαν τα γρ. διοξειδίου κατά WLTP αν υπήρχαν διαθέσιμα...)
Και μιλάμε για όχημα που φαίνεται πλήρως αναβαθμισμένο σε όλα.
+1
-
Μην πάρετε όρκο ότι το Tuscon θα δημιουργήσει εφιάλτες στα υπόλοιπα. Αρχικά δεν ξέρει κανείς με τι ελλείψεις θα το εισάγει ο 'Β', ως συνήθως. Επιπλέον σε αυτά τα λεφτά ο περισσότερος κόσμος γουστάρει να διαμορφώνει το όχημα του κάτι το οποίο στον όμιλο Hyundai/KIA είναι πρακτικά ανέφικτο.
Καλά αν εδώ ξεκινάει κοντά στα 30κ θα πάει απατο. Όσα άλματα και αν έχει κάνει ο όμιλος αυτός παραμένει 'προαπαιτούμενο' πέρα των μεγάλων εγγυήσεων ο χαρακτήρας vfm για ψωνίσει κανείς από εκεί. Είδαμε πολύ καλά πως χάθηκε αυτός στο πολύ δυνατό κατά τα άλλα Xceed και παίζει ουσιαστικά εξαρχής τον ρόλο της 2μετρης 'γλάστρας' στην είσοδο του καφέ μόνο που αυτό στέκεται μπροστά στις αντιπροσωπείες της ΚΙΑ...
Εκτός αυτών το QQ θα είναι φτηνότερο (δεν θα κανιβαλισει το X-trail), το Kuga θα είναι καλύτερο οδηγικά, το Tiguan fl έχει το 'κατάλληλο' σήμα στο καπό ενώ το 3008 έχει το look μέσα/έξω. Δεν συμφωνώ με όλα αυτά ή μάλλον δεν τα αποδέχομαι απόλυτα αλλά αυτοί είναι οι γενικοί 'κανόνες'.
Αρχικά λίγο υπομονή για το πρώτο βήμα. Να δούμε πως θα εισαχθεί το αμάξι γιατί και με το i30 υπήρξε ενθουσιασμός, όπως με το Xceed και σιγά σιγά με την ροή πληροφοριών ήρθε μια κρυάδα, μια ξενέρα πέστο όπως θες...
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε ολα οσα έγραψες ακόμα και για τις αντιρρήσεις που εχεις για τα μοντέλα που αναφέρθηκαν εκτός του XCEED. Το μοντέλο αυτο δεν είχε προκάτοχο ξεκίνησε απο το μηδέν και ενω ήρθε στην αγορά με πολλές περγαμηνές δεν περπάτησε ούτε Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη πολύ. Το Τucson εχει ιστορία σαν μοντέλο δεν θα περάσει απαρατήρητο και θα είναι υπολογίσιμο, αλλά όπως είπες η τακτική της Hyundai/Kia οχι πρόσθετα και φιξαρισμένα επίπεδα εξοπλισμού είναι ενα πρόβλημα για ολα τα μοντέλα των εταιριών αυτών είδωμεν.
-
Το Tuscon/Sportage έχει προϊστορία ως το vfm c-suv που μπορεί να αγοράσει ο μέσος οικογενειάρχης. Όμως έχεις δει πολλά Premium ή Distinctive; Από το τελευταίο δεν έχω δει κανένα. Πάνω από 27κ δηλαδή δεν έδινε κάνεις. Όποιος είχε γύρω στα 22-24 έπαιρνε QQ, οποίος είχε 25-27 έπαιρνε Tuscon. Στα 30κ όλοι θέλουν το κάτι παραπάνω. 'Premium' VAG/Merc/BMW, την ομορφιά του 3008 και κάποιοι λίγο 2L hybrid CHR. Δεν το βλέπω εύκολο να πάρει σοβαρό μερίδιο αγοράς πλέον το Tuscon ανάμεσα σε όλα τα ανωτέρω τώρα που χώθηκε ανάμεσα και ένα εξαιρετικό οδηγικά Kuga Titanium >30k. Θα φανεί σύντομα.
-
30 χιλιάρικα η φθηνότερη έκδοση;
Αισιόδοξους πολύ τους βλέπω.
-
Παιδιά 30 μείον 3,500 είναι η τιμή που διαβάσαμε για το καινούριο.
Το τρέχον βασικό μοντέλο 26 χιλιάρικα έχει στον κατάλογο. Κάπως πλήρες 28 χιλ.
Άλλο αν θα τα έδινα εγώ, αλλά φαίνεται πολύ μεγάλη η αναβάθμιση του αυτοκινήτου στο καινούριο, μια αύξηση 1-2 χιλιάρικα είναι το σύνηθες σε όλες τις μάρκες, σε σύγκριση με το απερχόμενο που έχει φτάσει στο ναδίρ της τιμής του.
-
Το Tuscon/Sportage έχει προϊστορία ως το vfm c-suv που μπορεί να αγοράσει ο μέσος οικογενειάρχης. Όμως έχεις δει πολλά Premium ή Distinctive; Από το τελευταίο δεν έχω δει κανένα. Πάνω από 27κ δηλαδή δεν έδινε κάνεις. Όποιος είχε γύρω στα 22-24 έπαιρνε QQ, οποίος είχε 25-27 έπαιρνε Tuscon. Στα 30κ όλοι θέλουν το κάτι παραπάνω. 'Premium' VAG/Merc/BMW, την ομορφιά του 3008 και κάποιοι λίγο 2L hybrid CHR. Δεν το βλέπω εύκολο να πάρει σοβαρό μερίδιο αγοράς πλέον το Tuscon ανάμεσα σε όλα τα ανωτέρω τώρα που χώθηκε ανάμεσα και ένα εξαιρετικό οδηγικά Kuga Titanium >30k. Θα φανεί σύντομα.
Ενας αρνητικός παράγοντας που δεν τράβηξε το τελευταίο Tucson είναι και τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας γιατί ως πιο φθηνά τα βενζινοκίνητα όποιος τα κοίταζε έλεγε καλή τιμή αλλά πολλά τέλη. οπότε πήγαινε σε QQ και σε kuga,Tiguan.
Αν θυμάσαι με το που ανακοίνωσε ανεβασμένους ρύπους η Ford στο Kuga νομίζω απο το καλοκαίρι του 2018 ή του 2019 έπεσαν οι πωλήσεις αμέσως στο 1.5 ecoboost,, καλή τιμή αν θυμάμαι καλά γύρω στα 25Κ με πολύ καλό εξοπλισμό αλλά τέλη ακριβά.
Το Κuga τώρα στον 1.5 δίνει 129g σε NEDC σε WLTP θα φτάσει τα 145-150γρ οσα και το Tucson (που ανεφερα πο πάνω) τo 1.5 όπότε θα εχουν το ίδιο κόστος τελών αν εχει και καλό εξοπλισμό και με τη νεα σχεδίασει θα κάνει καλύτερες πωλήσεις απο το υπάρχον.
Αναφέρομαι στο Kuga γιατι για 10 χρόνια είχα το Mk1 σε 2λιτρο ντίζελ 4χ4 και απο το 2019 το 1.5 ντίζελ για λόγους φορολογικούς(δυστυχώς) οπότε τα Kuga τα εχω μελετήσει ειδικά στο ντίζελ.
-
Katafractos17 wrote:
Παιδιά 30 μείον 3,500 είναι η τιμή που διαβάσαμε για το καινούριο.
Το τρέχον βασικό μοντέλο 26 χιλιάρικα έχει στον κατάλογο. Κάπως πλήρες 28 χιλ.
Άλλο αν θα τα έδινα εγώ, αλλά φαίνεται πολύ μεγάλη η αναβάθμιση του αυτοκινήτου στο καινούριο, μια αύξηση 1-2 χιλιάρικα είναι το σύνηθες σε όλες τις μάρκες, σε σύγκριση με το απερχόμενο που έχει φτάσει στο ναδίρ της τιμής του.
Να δούμε την τιμή στην Ελλάδα.
Όπως και να έχει, αν οι τιμές που βλέπουμε στη Γαλλία, είναι παρόμοιες και στην Ελλάδα, τότε απ' ότι καταλαβαίνω μπαίνουν σε 'άλλα οικόπεδα'.
-
Προσωπικά έχω ξετρελαθεί με το αμάξι.Αν και δεν φανταζόμουν ποτέ τον εαυτό μου να πάρω Hyundai. Σε φάση να κοιτάω κάθε 2 μέρες κανα βίντεο. Πριν 5 μέρες μάλιστα το βγάλανε έξω για οδήγηση στη Κορέα. Θα περιμένω βέβαια και το καινούργιο sportage όπως επίσης και το καινούργιο QQ. Και κατά τον Μάρτιο θα πάω να κουμπώσω κάποιο. Μάλλον το Tucson. Ταβάνι πάντως έχω τα 28k.
-
Εγώ προσωπικά περιμένω τα next gen Duster και Vitara που λογικά αργούν αλλά και το επόμενο QQ. Ίσως στο QQ πετύχουν ωραία τιμολόγηση και 'ελληνικά' πακέτα όπως μας έχουν συνηθίσει. Στα 30αρια συν δύσκολα δε θα πάει κάποιος σε premium..
-
Ναι αλλά όταν στα 30Κ σου δίνει το Tucson η sportage υβριδικό πετρέλαιο Φούλ έξτρα και το premium σε ξεκινάει 30 μόνο τιμόνι και λεβιέ. Ε κάπου εκεί το σκέφτεσαι σοβαρά να πάρεις Hyundai.
-
Προσωπικά έχω ξετρελαθεί με το αμάξι.Αν και δεν φανταζόμουν ποτέ τον εαυτό μου να πάρω Hyundai. Σε φάση να κοιτάω κάθε 2 μέρες κανα βίντεο. Πριν 5 μέρες μάλιστα το βγάλανε έξω για οδήγηση στη Κορέα. Θα περιμένω βέβαια και το καινούργιο sportage όπως επίσης και το καινούργιο QQ. Και κατά τον Μάρτιο θα πάω να κουμπώσω κάποιο. Μάλλον το Tucson. Ταβάνι πάντως έχω τα 28k.
Promising και το νέο Sportage:
-
Επειδη για εμενα καθαρα προσωπικη αποψη,δεν υπαρχουν premium αυτοκινητα,οταν αυτα ειναι μαζικης παραγωγης,εχω να πω οτι ειναι πλεον ολα ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!! Αν ισχυουν οι τιμες που αναφερονται για το toucson μιλαμε για πανακριβο. Δεν μου λεει τιποτα οτι καποιο αλλο πωλειται 30Κ€ αδειο και εγω το πηρα γεματο! Δηλαδη ποσο κοστιζει η βασικη εκδοση και με τι εξοπλισμο;;;
-
μαλλον εμεις ειμαστε φτωχοι
-
Επειδη για εμενα καθαρα προσωπικη αποψη,δεν υπαρχουν premium αυτοκινητα,οταν αυτα ειναι μαζικης παραγωγης,εχω να πω οτι ειναι πλεον ολα ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!! Αν ισχυουν οι τιμες που αναφερονται για το toucson μιλαμε για πανακριβο. Δεν μου λεει τιποτα οτι καποιο αλλο πωλειται 30Κ€ αδειο και εγω το πηρα γεματο! Δηλαδη ποσο κοστιζει η βασικη εκδοση και με τι εξοπλισμο;;;
Προσωπικα επειδή θα πάρω αμάξι για 10 χρόνια το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να είναι γεμάτο το αμάξι. Δλδ πέρα από ηλιοροφή(που είναι δικια μου ψώρα) θέλω να έχει σχεδόν τα πάντα από βοηθήματα. (Κάμερες 360, adaptive CC, infotainment μεγάλο σε ίντσες με σχεδόν τα πάντα από πληροφορίες, αυτόματα ανοιγόμενο πορτμπαγκάζ, ακόμα και εσωτερικό φωτισμό που εσχάτως είδα σε μερικά αμάξια ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!)
Ολα τα παραπάνω από ότι έχω δει ,και λογικό είναι, τα δίνουν έξτρα σε κάθε μάρκα. Ξεκινάνε το μοντέλο από ένα ποσό Χ (αναλόγως τη μάρκα και το brandname) και μπορεί να φτάσει 40Κ-50Κ. (Βλ. Audi , Peugeot κ.α)
Γιαυτο έχω βάλει στο μάτι το τουσον ΓΤ πιστεύω ότι θα πατώ τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τα παραπάνω με γύρω στις 30Κ τοπ!
-
Ναι εντάξει για λίγους όπως εσύ που θέλουν πιθανόν και μασάζ να δώσουν το κάτι παραπάνω και να γουστάρουν. Η πλειοψηφία όμως που δεν θέλει ηλιοροφη,οθόνη όσο μεγαλύτερη γίνεται,το πορτ-μπαγκάζ auto κτλ δεν γίνεται να παίζει η βασική κοντά στο 30αρι,δηλαδή 2-3 χιλιάδες λιγότερο.
Η άποψη μου αυτή δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά όλο τον ανταγωνισμό. Όχι επειδή για παράδειγμα η Peugeot βρίσκει κοτσύφια που δίνουν πάνω από 30Κ για το 3008 να παίζει εκεί γύρω και το kuga και το νέο QQ κτλ και εμείς να λέμε ότι οι τιμές είναι νορμάλ γιατί τόσο έχουν όλα.
Η αναφορά μου στο 3008 είναι τυχαία....
-
GGAB wrote:
πειδη για εμενα καθαρα προσωπικη αποψη,δεν υπαρχουν premium αυτοκινητα,οταν αυτα ειναι μαζικης παραγωγης,εχω να πω οτι ειναι πλεον ολα ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!! Αν ισχυουν οι τιμες που αναφερονται για το toucson μιλαμε για πανακριβο. Δεν μου λεει τιποτα οτι καποιο αλλο πωλειται 30Κ€ αδειο και εγω το πηρα γεματο! Δηλαδη ποσο κοστιζει η βασικη εκδοση και με τι εξοπλισμο;;;
Προσωπικα επειδή θα πάρω αμάξι για 10 χρόνια το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να είναι γεμάτο το αμάξι. Δλδ πέρα από ηλιοροφή(που είναι δικια μου ψώρα) θέλω να έχει σχεδόν τα πάντα από βοηθήματα. (Κάμερες 360, adaptive CC, infotainment μεγάλο σε ίντσες με σχεδόν τα πάντα από πληροφορίες, αυτόματα ανοιγόμενο πορτμπαγκάζ, ακόμα και εσωτερικό φωτισμό που εσχάτως είδα σε μερικά αμάξια ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!)
Ολα τα παραπάνω από ότι έχω δει ,και λογικό είναι, τα δίνουν έξτρα σε κάθε μάρκα. Ξεκινάνε το μοντέλο από ένα ποσό Χ (αναλόγως τη μάρκα και το brandname) και μπορεί να φτάσει 40Κ-50Κ. (Βλ. Audi , Peugeot κ.α)
Γιαυτο έχω βάλει στο μάτι το τουσον ΓΤ πιστεύω ότι θα πατώ τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τα παραπάνω με γύρω στις 30Κ τοπ!
Τουλάχιστον 2-3 από αυτά δεν θα τα έχει, οπότε πας πάλι παρόμοια κατηγορία με αυτά που αναφέρεις. Δεν νομίζω να κερδίσεις τίποτα αν δεν πας στα 32.000 τουλάχιστον. Θα δούμε.
-
Ξεκίνησε δεύτερος γύρος lock down σε όλη την Ευρώπη με πρώτες τις υπερδυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Θα πάει ξανά πίσω η εξέλιξη και η παραγωγή. Ο όμιλος Hyundai όντας μακριά από την Ευρώπη επέλεξε να την δει Peugeot και να αρχίσει την υπερτιμολόγηση. Όλα το c_seg στα suv τιμολογεί πλέον απαγορευτικά για την εποχή. Τελευταία ελπίδα του μέσου αγοραστή θα είναι τα QQ/Kadjar μου φαίνεται για να μπορείς να πάρεις τίμιους χώρους πάνω από b_suv. Να δω μετά από όλη αυτή την κακή συγκυρία ποιός θα πάει να δώσει γενικότερα από 30κ και πάνω για όχημα...
-
Καταλαβαίνω και επικροτώ το κράξιμο για τις τιμές πρώτος απ όλους. Αλλά νομίζω γινόμαστε λίγο άδικοι με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πριν καν κυκλοφορήσει και τιμολογηθει. Δυο ματιες λίγα λεπτά του έχω ρίξει όλες κι όλες, αλλά φαίνεται να πηγαίνει για κορυφή της κατηγορίας και είναι και μια κλάση μεγέθους πάνω. Συγκρινετε τιμές με τα καινούρια της αγοράς και πείτε ποιο αντίστοιχο θεωρείτε πιο τίμιο, αν το Tucson πάει στα 30 χιλιάρικα.
Αυτό που θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε στο πετσί μας πλέον, ακόμη κι αυτοί που περνούν 'δόξα τω θεώ' μέχρι τώρα, είναι οι επιπτώσεις της μακροχρόνιας κρίσης και η Βουλγαροποίηση του βιοτικού μας επιπέδου. Κάποια αγαθά θα αρχίσουν να φαίνονται 'εξωτικά' σιγά σιγά...
-
Αυτό λέω φίλε. Εξαιρετικά είναι το 90% των c_suv & b_suv με κάποιους τομείς υπέροχης το καθένα. Πολύ το ψειρίζουμε με τις λεπτομέρειες και αν πάει έτσι μέχρι την άνοιξη μας βλέπω τους περισσότερους να κατεβάζουμε τα στάνταρ μας. Δεν κατηγορώ το Tuscon. Ασχέτως αν σαν Χρήστος δεν θα έδινα 30κ+ για αυτό υπό άλλες συνθήκες.
Hyundai Tucson NX4 (2020)