-
Ο πίσω υαλοκαθαριστήρας είναι κρυμμένος στο πάνω μέρος του τζαμιού.
Είσαι σίγουρος; Όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να τον δω...
-
Ναι είναι σίγουρο έχει υαλοκαθαριστηρα πισω το είδα και εγώ σε ένα βίντεο είναι πάνω κρυμμένος στην αεροτομη
-
Ναι είναι σίγουρο έχει υαλοκαθαριστηρα πισω το είδα και εγώ σε ένα βίντεο είναι πάνω κρυμμένος στην αεροτομη
+1
Στο 13:51 το λέει και το δείχνει:
-
Είναι αερο οι υαλοκαθαριστήρες αλλά τον έχουν κρύψει τόσο ωραία κάτω από την αεροτομή που τον έχουν κάνει αόρατο πραγματικά. Και στο παραπάνω βίντεο δεν τον βλέπεις τον αναφέρει ο παρουσιαστής μόνο. Και στις δικές μου φωτογραφίες που ανέβασα είναι αδύνατον να τον δω!
Και άντε να ξεκινήσουμε την flame κουβέντα. Το τουσον αν αφήσουμε στην άκρη το σπορτατζ ποια αλλά αμάξια ανταγωνίζεται; Κούγκα, γκραντλαντ, c5 aircross, τιγκουαν, karoq, Kodiak, ateca, teraco, 3008 , crv , rav 4, και τα πριμιουμ Χ1 , q3 ,xc 40, gla.
Υπάρχει κάποιο με 180 άλογα με τον εξοπλισμό του στην τιμή των 27000? Νομίζω όχι.
Πχ το 1.6 3008 το αυτόματο έβγαινε 36000 και τώρα δεν το βλέπω καν στον διαμορφωτή της πεζώ.
Ή το c5 feel 1.2 130 ( δλδ πολύ ποιο υποδυεστερο κινητήριο σύνολο) και με λιγότερο εξοπλισμό , κατώτερη ποιότητα εσωτερικού ) βγαίνει κάνα χιλιάρικο ακριβότερο!
Η μόνη ένσταση είναι οι τιμές του ντίζελ που είναι +5000 ακριβέστερα από τα αντίστοιχα βενζίνης και χρειάζεσαι 10 χρονιά για να κάνεις απόσβεση και αν.... μηδενίζοντας το ενδιαφέρον και εμάς που είμαστε φαν του ντίζελ.
-
Ναι μόνο το acc όχι ότι το είχαμε αλλά επειδή το είδα πως δουλεύει στο cx30 και είναι απολαυστικό.
-
Μονοδρομος το 180αρι με ολα μεσα και imt κιβωτιο...
Τι αλλο θες;...
Ξερω acc...
Θα βαλω πενταλ στον συνοδηγο να τα παταει αυτος.
-
Τι αλλο θες;...
Ξερω acc...
Τι εννοείς; δεν έχει ούτε το απλό (cc);
Γιατί αν έχει το απλό, εγώ προσωπικά δεν έχω θέμα, δεν το χρειάζομαι το acc και ούτε το χρησιμοποιώ τώρα που το έχω. Το μόνο που χρειάζομαι από αυτήν την τεχνολογία είναι να μου πατάει κάπου κάπου το γκάζι να ξεκουράζεται το πόδι μου στα μεγάλα ταξίδια. Και αυτό το κάνει και το απλό cc.
-
Tkin73 όπως πρώτο ανέφερε και ο γιατρός στο ποστ του cx30 μάλλον στοπ το diesel στην mazda. Μα τόσο γκαντέμης είμαι? Ήθελα το civic στοπ το diesel γλυκοκοιτουσα cx30 και το 3 στοπ και αυτά μαλλον
-
Tkin73 όπως πρώτο ανέφερε και ο γιατρός στο ποστ του cx30 μάλλον στοπ το diesel στην mazda. Μα τόσο γκαντέμης είμαι? Ήθελα το civic στοπ το diesel γλυκοκοιτουσα cx30 και το 3 στοπ και αυτά μαλλον
Θα πέσει κυνήγι τα επόμενα χρόνια για τα diesel... Μια μια οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα απαγορεύουν. Εάν δεν τα απαγορεύσουν ξανά και εδώ μετά από 2-3 χρόνια (μάλλον δύσκολο εάν βγει ευρωπαϊκή οδηγία) θα χρησιμοποιηθούν άλλα αντίμετρα (πχ τρελά τέλη κυκλοφορίας) για να αποτρέψουν την χρήση τους. Τώρα το χέρι στην φωτιά δεν το βάζω για τίποτα όσο αφορά την Ελλάδα αλλά όπως και να έχει θα είναι κίνηση ρίσκου η αγορά Diesel δυστυχώς.
-
Απλό cc εννοείται έχει. Αλλιμονο.
-
Lap wrote:
Τι αλλο θες;...
Ξερω acc...
Τι εννοείς; δεν έχει ούτε το απλό (cc);
Γιατί αν έχει το απλό, εγώ προσωπικά δεν έχω θέμα, δεν το χρειάζομαι το acc και ούτε το χρησιμοποιώ τώρα που το έχω. Το μόνο που χρειάζομαι από αυτήν την τεχνολογία είναι να μου πατάει κάπου κάπου το γκάζι να ξεκουράζεται το πόδι μου στα μεγάλα ταξίδια. Και αυτό το κάνει και το απλό cc.
Εχει cc... Μια χαρα τοτε για εσενα.
Απλα με το cc εχεις μονιμα το μυαλο σου σε εγρήγορση ή το βαζεις σε ευθεις που ταξιδευεις τελειως μονος σου. Το acc το βαζεις και σε περιφεριεακους με εντονη κίνηση και δεν φοβασαι αν καρφωσει τα φρενα ο μπροστινος αν μπει κανενας χωρις φλας στην λωριδα σου κτλ.... (στα νεοτερα acc διαβαζουν και τις διπλανες λωρίδες και αξιολογουν τον τροπο οδήγησης αυτου σε διπλανες λωριδες και αναλογως κρατουν αποστάσεις οπως επισης παρακολουθούν τα δικυκλα + οτι ειναι σε ετοιμοτητα για καρφωμα φρενων)
-
Τα κάνει όλα αυτά ο σιβικας και τα ξέρω καλά. Αλλά προσωπικά δε μου χρειάζεται το acc.
Μια χαρά λοιπόν το Tucson. Αμαξαρα με τα όλα του!
-
Οντως αμαξάρα..... Αρκετα καλο εως πολυ καλο vfm και με ποιοτητα και αιαθηση αμεσα ανταγωνιστικη μιας bmw.... Οπως τουλαχιστον φαινεται στις δοκιμες του. Θα το δω απο κοντα κια θα πω με σιγουρια.
Τα υπολοιπα της διαφορας κοστους αγορας μιας bmw, τα παιρνεις σε sandero turbo gpl με 10.000 ευρω για την πολη και καθαρισες απο στολο αυτοκινητων.
Το ξερω οτι το εχει ο σιβικας μαλιστα εχει το καλο και αναβαθμίσμενο acc, απλα το λεω και για τους αλλους που δεν το ξερουν το σύστημα.
-
Βέβαια για να τα βάζουμε σε οικονομική βάση σε σχέση με το Κούγκα 1.5 150 st line ,που βέβαια είναι 150 όχι 180 που θα συγκρίνω το Κούγκα μπορεί να κοστίζει 31500 χωρίς το 900 που παίζει σχεδόν διαρκώς ως έκπτωση έναντι 27000 του τουσον με χρώμα 180 πριμιουμ αλλά σε ένα υποθετικό σενάριο με 10000 προκαταβολή για το τουσον και 40% για το Φορντ με το 1.6% επιτόκιο τελικό για 60 έναντι του 8.5% για 84 του τουσον ,και τα δύο τα υπολογιζω στο μέγιστο των δόσεων που δίνουν τελικά το τουσον λόγω επιτοκιου θα κοστίσει παραπάνω παρά το ότι ξεκινά 4500 φθηνότερο ή τα ίδια αν υπολογιστεί σε 60 δόσεις.
-
Φυσικά υπάρχει και η ανάποδη ανάγνωση που θα γίνει από την πλευρά της χιουνται.
Η Φορντ και όποιος έχει τόσο χαμηλό επιτόκιο στην Ελλάδα του 2021 το πετυχαίνει γιατί απλά τσιμπά αισθητά τις τιμές πωλήσεις δλδ έχει χαμηλά επιτόκια γιατί αν είχε και υψηλά επιτόκια στις ήδη υψηλές τιμές απλά δεν θα πουλούσε.
Δλδ χιουνται και Τογιότα σύμφωνα με αυτή την ανάγνωση έχουν πιο δίκαιη τιμολόγηση προϊόντων με χαμηλό κέρδος και αναγκαστικά υψηλό επο γιατί το χρήμα δανεισμού είναι ακριβό εδώ.
Το αποτέλεσμα για την τσέπη μας είναι ίδιο.
-
Μεχρι στιμγης το διπλοσυμπλεκτο φαινεται ψηλό αξιόπιστο
Πάντως αν ψάξεις για Hyundai dct problems δεν θα βρεις και λίγες αναφορές και μάλιστα την τελευταία 3ετια όχι παλιά.
Σχεδόν όλοι μιλούν για υπερθέρμανση μετά από 30-40 λεπτά σε βαριά κίνηση , για ενδείξεις στην οθόνη για σταμάτημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία για ολικές βλάβες σε 77000 χλμ σε i30 μέχρι και η χιουνται φέτος έχει βίντεο με το τι κάνεις όταν βγαίνει αυτή η ένδειξη ( βέβαια είναι η χιουνται Ινδίας οπότε αναφέρεται στην κίνηση της Βομβάης!).
-
1.865 είναι το φάρδος του τουσον οι 13 πόντοι που είναι κοντύτερο παίζουν όντως ρόλο στην ευελιξία πολύ περισσότερο καθώς αυτοί οι έξτρα πόντοι δεν προσφέρουν τίποτα στο Κούγκα καθώς όταν τραβάς τελείως πίσω τα καθίσματα πρέπει να κερδίζει ελάχιστα στα πόδια από το τουσον όμως τότε ο χώρος αποσκευών γίνεται 465 ενώ του τουσον είναι 577 σταθερα.
Ως επιδόσεις ο ecoboost 1.5 150 στο Κούγκα είναι κοντά στον 1.6 180 στην κατανάλωση όμως ίσως το 48v βοηθά λίγο πέρα από το κέρδος των τύπων.
Σε σαλόνι δεν υπάρχει σύγκριση κερδίζει εύκολα το τουσον όπως και σε εξωτερική εμφάνιση και τέλος η αξιοπιστία και το κόστος συντήρησης είναι με το μέρος του τουσον.
Στα οδηγικά χαρακτηριστικά θα δούμε πόσο μπορεί να έχει κλείσει την ψαλίδα ο Κορεάτης πάντως σε σαλόνια και σχεδιασμό εκεί που έχανε αρκετά από τους γαλλογερμανους μάλλον ξεπέρασε όλους τους μη πριμιουμ και κοιτά στα μάτια την γερμανική τριάδα.
Το τιγκουαν πρέπει να είσαι φανατικός του γκρουπ για να πας εκεί βλέποντας σαλόνι , σχεδιασμό έξω και αξιοπιστία Κορεάτη ( στο παραπάνω συγκριτικό το τουσον κοστίζει 50000δολ το τιγκουαν 67000 δολ γιατί βάζει το rline απέναντι του γιατί απλό τιγκουαν ούτε για πλάκα!) και το 3008 είναι τόσο ακριβότερο που στα λεφτά του παίρνεις φουλ υβριδικό τουσον! Στα 27000 παίρνεις 1.2 130 ακτιβ δλδ ούτε τρελός δεν καταλήγεις στο πεζω.
Για εμένα πραγματικός ανταγωνιστής του είναι μόνο το Κούγκα αν αγοράζεις με δόσεις. Αν πας κασέρι πραγματικά δεν βλέπω αντίπαλο!
Καλά τώρα το είδα το συγκριτικό τουσον τιγκουαν rline εντάξει στο μόνο που κερδίσει το τιγκουαν είναι στον διαμάντι κινητήρα ντίζελ 2.0 εκεί σταματά και η οποια σύγκριση. Μέσα έξω δύο κλάσεις πάνω το τουσον κοιτάς τις επενδύσεις του τιγκουαν και σε πιάνει μελαγχολία...πίσω στις αποσκευές στους θόλους το τιγκουαν τόσο ακριβό αμάξι και είναι κλεισμένο με τσόχα από αυτή που την κουνάς και λες θα την πάρεις στο χέρι και το άλλο ωραίο σκληρό πλαστικό περιποιημένο! Στο τουσον πεφτουν με κουμπιά τα καθίσματα στο άλλο με σφαλιάρες και έχουν σκαλοπι όταν πέσουν 15εκ στο τουσον επίπεδος χώρος περισσότερων λτ +100ε ριγμένα καθίσματα!
-
Lap wrote:
Μεχρι στιμγης το διπλοσυμπλεκτο φαινεται ψηλό αξιόπιστο
Πάντως αν ψάξεις για Hyundai dct problems δεν θα βρεις και λίγες αναφορές και μάλιστα την τελευταία 3ετια όχι παλιά.
Σχεδόν όλοι μιλούν για υπερθέρμανση μετά από 30-40 λεπτά σε βαριά κίνηση , για ενδείξεις στην οθόνη για σταμάτημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία για ολικές βλάβες σε 77000 χλμ σε i30 μέχρι και η χιουνται φέτος έχει βίντεο με το τι κάνεις όταν βγαίνει αυτή η ένδειξη ( βέβαια είναι η χιουνται Ινδίας οπότε αναφέρεται στην κίνηση της Βομβάης!).
Ειχα αλλη εντύπωση πριν δυο ετη που το εψαξα.... αλλα για να το λες. Καλα ινδια σε αυτους τους δρομους με αυτην την ζέστη και διπλοσυμπλεκτο... Πας γυρεύοντας. Εδω τα χςιροκινητα τριζει ο συμπλεκτης με τη ζεστη...
-
Η αλήθεια είναι πως το νέο Tuscon πραγματικά άμεσο ανταγωνισμό θα έχει στα Kuga/Tiguan που είναι μέχρι στιγμής τα κορυφαία non premium C-suvs. Μεταξύ τους η ουσιαστική διαφορά είναι στα νούμερα των διαστάσεων (ΜxΠ) όπου το Kuga (4629x1883) είναι λίγο πιο δύσχρηστο λόγω μεγέθους απέναντι στο Tiguan (4509x1839). Μπορεί να έχεις πάρκιν στο σπίτι σου, ακόμα και στη δουλειά σου αλλά δεν έχεις σε κάθε σημείο μετακίνησης.
Εκεί έρχεται η 8ετης εγγύηση της Ford σε συνδυασμό με το παρελθόν της VW να κάνει την εξίσωση ακόμα πιο δυσκολη καθώς τα δύο οχήματα έχουν παρόμοιες επιδόσεις, καταναλώσεις, ρύπους, ΤΚ και ποιότητα κύλισης. Στις λεπτομέρειες άλλο είναι λίγο πάνω άλλο λίγο κάτω. Όμως με το χέρι στην καρδιά αν διάλεγα ένα να βάλω απέναντι στο Tuscon αυτό θα ήταν το Tiguan καθαρά για πρακτικούς λόγους διαστάσεων. Ακολουθεί link με σχετικό συγκριτικό:
Με τέτοια τιμολόγηση συνδυασμένη με τον εξοπλισμό του βάζει πολύ δύσκολα στους αντιπάλους το Tuscon. Αν καταφέρει και κλείσει την διαφορά σε ποιότητα και κύλιση θα έχει αβαντάζ όντας θεωρητικά πιο αξιόπιστο από το Tiguan ενώ παράλληλα είναι και πιο πρακτικό απ' το Kuga με τα ιδανικά για την κατηγορία 4,5m μήκους.
Τέλος θα τονίσω άλλη μια φορά το σοκαριστικό δεδομένο των ΤΚ του 1,6 180ps mh σε σχέση με τον προκάτοχό του των 177ps. Μιλάμε για μείωση περίπου 75% (!!!) στα ΤΚ. Άρα σίγουρα το αμάξι θα είναι και αρκετά πιο οικονομικό από τον προκάτοχό του.
Εξαιρετικά νέα για κάθε υποψήφιο αγοραστή της κατηγορίας. Το C_segment των SUV θα πάρει φωτιά με αυτά τα 3 συν τον εκπρόσωπο του 'class top model' 3008 f/l.
-
Hyundai Tucson NX4 (2020)