-
JamesD wrote:
Γενικά η hyundai δείχνει να μην τα πάει καλά με την τιμολόγηση όταν τιμολογεί το i30 σαν το vw golf. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και εδώ, ένα θέμα είναι πόσο τιμολογείς εσύ τα προϊόντά σου και εξίσου σημαντικό είναι πώς τιμολογεί παρόμοια προϊόντα ο ανταγωνισμός.
Είναι καλύτερη η VW από την Hyundai και την KIA?! χίλιες στις χίλιες φορές θα προτιμούσα τους Κορεάτες από VW, αφού βγάζουν καλύτερα αυτοκίνητα, γιατί να είναι και φθηνότερα;
Μάλλον έχεις μείνει στην δεκαετία του 90!
Ποιο hyundai kia ειναι καλυτερο απο vag ; εστω ενα .....εχεις οδηγησει καποιο κια και καποιο vag....ή το λες ετσι περι ανεμων και υδατων
Απλα τα κορεατικα πλησιασαν τοσο πολυ που πλεον η διαφορα δεν ειναι αρκετη και να σε οδηγησουν ως πελατη στο να μην επιλεξεις κορεατικο.
-
Ποιο hyundai kia ειναι καλυτερο απο vag ; εστω ενα
Καλύτερο για τον ιδιοκτήτη η τα συνεργεία?
-
Εντάξει παιδιά οκ και εγώ είμαι παθών αντιVAG αλλά τώρα μην βάζουμε τον Βόλο με τον κ@λο που λέει ο λόγος. Έχει κλείσει η ψαλίδα ναι, έχει κάνει τεράστια άλματα ο όμιλος Hyundai/KIA ναι αλλά θέλει ακόμα δουλειά για να δει κατάματα τους Ευρωπαίους κατασκευαστές. Ούτε την ποιότητα κατασκευής/συναρμολόγησης/κυλισής του έχει, ούτε ραφιναρισμένά μοτέρ έχει, ούτε τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα του vfm που είχε κάποτε ως αντίμετρο έχει πλέον.
Όσο για τις μεγάλες εγγυήσεις του ναι δεκτό και σεβαστό. Όμως αν το αμάξι είναι Χ αξίας και μου το κοστολογείς Χ+3/4κ όπως το Ceed ή αν την είδες ότι είσαι έτοιμος να χτυπήσεις σε πιο upper class (δεν είπα premium) δύσκολα θεωρώ θα πιάσει το εγχείρημα. Ας το δούμε βέβαια το αμάξι αλλά νομίζω ότι θα πάθει Ceed και αυτό και θα μείνει για bate στις βιτρίνες ώστε να πάρουν Kona/i30 κλπ.
Αν μείνουμε μόνο στο επιχείρημα της εγγύησης τι να πει και η Ford που έχει διορθώσει τρόπον τινά μερικές αμαρτίες του παρελθόντος της (1η γενεά Ecoboost, 'powershit' και πολλά άλλα), φτιάχνει πλέον κατά γενική ομολογία πολύ καλά οχήματα εξαιρετικών οδηγικών χαρακτηριστικών, δίνει την μεγαλύτερη εργοστασιακή εγγύηση από όλους και όμως δεν αντικατοπτρίζεται αυτό στις πωλήσεις της. Και ας βγει ένας να συγκρίνει πχ Tuscon - Kuga και να βγάλει νικητή το Tuscon. Ε δεν γίνονται αυτά....
-
Καλά, εννοείται από Tuscon vs Kuga το 2021 θα διάλεγα Tuscon, και περιμένω και το Sportage γιατί μου αρέσουν καλύτερα συνήθως.
To Tuscon είναι σαν από το μέλλον, το Kuga σαν από το παρελθόν και με μικρότερο χώρο αποσκευών σε μεγαλύτερο αμάξωμα..
Το Sportage το έχεις οδηγήσει;
-
Ναι το Sportage diesel hybrid με τα 115ps έχουν εδώ td και το Tuscon με τα 136 αμφότερα με μηχανικό κιβώτιο. Το Sportage σε εμένα έκανε πιο στιβαρή κατασκευή με καλύτερο πάτημα και καλύτερη ποιότητα υλικών/συναρμογής. Αμφότερα όμως έχουν τιμόνι θα έλεγα κακό. Βασικά έχουν τιμόνι από b_class χιλιαράκι. Ελαφρύ ασαφές το οποίο απαιτεί αρκετές διορθώσεις. Ότι χειρότερο δλδ για suv...
Ρε φίλε σοβαρά τώρα θα προτιμούσες Tuscon από Kuga, αλήθεια; Μήπως σε επιρρεαζει πέραν του δέοντος η συντηρητική του εμφάνιση; Το μηχανικό κιβώτιο του Tuscon είναι τόσο μέτριο που στο μυαλό μου το έχω χαρακτηρίσει σαν 'γαλλικό'. Τιμόνι τα είπα πιο πάνω και στην κύλιση ακούς την τρίχα που πατάνε τα λάστιχα, νιώθεις τον κραδασμό από το κροτάλισμα κάθε σταγόνας Diesel (πολύ θορυβώδης όμως) και αν έχεις ησυχία στην καμπίνα μπορεί να ακούσεις την τηλεφωνική κλήση του διπλανού οχήματος...
Στην τελική τώρα που θα θες 35+κ για το Tuscon πρέπει να το βάλεις απέναντι από Kuga Vignale τιμολογιακά. Ξέχνα για λίγο το απλό Titanium που κοιτάμε εμείς οι πτωχοί. Το Vignale έχει και την εμφάνιση που στερείτε το Titanium. Πώς ακριβώς στέκεται λοιπόν ένα Tuscon δίπλα σε ένα Kuga όταν σε όλα τα άλλα είναι ήδη χειρότερο (πλην της εμφάνισης που καθαρίζει η Vignale); Τις πόρτες του (Tuscon) τις άκουσες πως κλείνουν στο video που σήκωσα; Τι να πω μας έχει θαμπώσει η 'σλικ' εμφάνιση, οι διχρωμίες στην οροφή, τα piano black και οι διακόπτες αφής.
Τεσπά γούστα είναι αυτά παιδιά. Εγώ στο δίλημμα θα πλήρωνα για να πάρω περισσότερο αυτοκίνητο σε ουσία όχι σε εμφάνιση. Είναι η διαφορά μεταξύ της γκόμενας και της γυναίκας που τελικά παντρεύεσαι όπως έχω ξαναπεί...
-
προφανώς θα περιμένω να έρθει πρώτα το αυτοκίνητο και να ξέρω για τι μιλάμε, το Sportage - που προτιμώ από το τωρινό Tuscon - το βρήκα εξαιρετικό στην οδήγηση, και το 'ελαφρύ' τιμόνι, το βρήκα εκπληκτικό για να στρίβει το 'θηρίο' των 1.6κιλών μέσα στην πόλη. Προσωπικά το προτιμούσα ακόμη και από το 3008. Tο Kuga δεν το έχω οδηγήσει, και μάλλον δεν θα το οδηγήσω και ποτέ, καθώς ξεπερνάει όλα τα μέτρα και σταθμά που έχω για ένα αυτοκίνητο, το Tuscon θα είναι 15-17εκατοστά κοντύτερο, με τεράστια διαφορά στο χώρο αποσκευών (κάτι 600λίτρα είδα με 475 του άλλου;), και οι χώροι μέσα αποκλείεται να μην μου έφταναν του Tuscon (εδώ μου φτάνουν του 2008 στην τελική), οπότε δεν ξέρω που θα παίξει μπάλα το Kuga, από την ανακοίνωσή του το λέω, η Ford πάει από τα 4.20 μέτρα στα 4.67! υπάρχουν και άνθρωποι, η πλειονόητητα μάλλον, που ψάχνει κάτι στην μέση.
οπότε περιμένω λίγο ακόμη, αλλά όπως καταλαβαίνεις, θέλω να ευχαριστιέμαι να μπαίνω μέσα στο αυτοκίνητό μου, και το Kuga μου βγάζει μία συνηθισμένη μιζέρια, και να το δεχτώ στο Focus που είναι λίγο παλιότερο και φθηνότερο, έστω και στο Puma που τελικά είναι 'φθηνό', άντε και στο Fiesta που αν δεν είχε την οθόνη θα ήταν ολόιδιο με το B max που έχω, αλλά σε ένα C suv της κορυφής που θα δώσω τουλάχιστον 30.000, όχι, δεν θα το δεχτώ.
Όπως και να έχει, το Sportage είναι το πουλέν μου, αλλά θα έβαζα και στοίχημα (δεν βάζω ποτέ) ότι το Tuscon θα πουλήσει απείρως καλύτερα από το Kuga.
Θα περιμένω λίγο ακόμη για να εκφράσω γνώμη, απλά όταν βγήκε το Kuga, όλοι λέγανε, 'h Ford έβγαλε καινούργιο Kuga', και τώρα όλοι λένε 'καταπληκτικό/φουτουριστικό/εντυπωσιακό/premium Tuscon', η διαφορά ενθουσιασμού από τον ειδικό τύπο νομίζω τα λέει όλα.
Μόνο το diesel είπαν οι Ιρλανδοί θα βγαίνει manual, για να δούμε τι θα μας στείλουν Ελλάδα.
το τελευταίο δεν το κατάλαβα, ελπίζω να μην το διαβάσει ποτέ η γυναίκα σου!
-
Το τελευταίο οποίος το κατάλαβε το κατάλαβε. Οπότε για μια ακόμα φορά συμφωνούμε πως διαφωνούμε στην βαρύτητα που έχει η εμφάνιση ως κριτήριο επιλογής οχήματος. Τα ενδιάμεσα σε μέγεθος που θα παίξουν ρόλο στην εξίσωση (Kadjar/QQ) είναι 4,40 πάνω κάτω, σχεδόν όσο το EU spec Tuscon. Την μεγάλη ήττα το Tuscon από αυτά θα την φάει, όχι από το Kuga.
Εναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κάποιος πως το πραγματικό μήκος του σκάφους στο Kuga είναι 5/6cm τουλάχιστον κάτω από το αναγραφόμενο γιατί μετράνε μέχρι την άκρη του οπίσθιου προφυλακτήρα ο οποίος είναι αδικαιολόγητα προεξέχον. Για τις αποσκευές μην λέμε τα ίδια. Συρόμενα καθίσματα σε συνδυασμό με χώρο για σταυροπόδι των πίσω. Περιμένω να έρθει το Tuscon να το δω σε συγκριτικό. Και μια που το ανέφερες γιατί το είχα ξεχάσει φορτώνεσαι και το DCT αλλά και αναγκαστικά το repair kit ελέω mh στα Tuscon. Άσε που με τον 1,5Τ 160ps το βλέπω να πληρώνει και πάνω από 250€ ΤΚ...
-
Ναι το Sportage diesel hybrid με τα 115ps έχουν εδώ td και το Tuscon με τα 136 αμφότερα με μηχανικό κιβώτιο. Το Sportage σε εμένα έκανε πιο στιβαρή κατασκευή με καλύτερο πάτημα και καλύτερη ποιότητα υλικών/συναρμογής. Αμφότερα όμως έχουν τιμόνι θα έλεγα κακό. Βασικά έχουν τιμόνι από b_class χιλιαράκι. Ελαφρύ ασαφές το οποίο απαιτεί αρκετές διορθώσεις. Ότι χειρότερο δλδ για suv...
Ρε φίλε σοβαρά τώρα θα προτιμούσες Tuscon από Kuga, αλήθεια; Μήπως σε επιρρεαζει πέραν του δέοντος η συντηρητική του εμφάνιση; Το μηχανικό κιβώτιο του Tuscon είναι τόσο μέτριο που στο μυαλό μου το έχω χαρακτηρίσει σαν 'γαλλικό'. Τιμόνι τα είπα πιο πάνω και στην κύλιση ακούς την τρίχα που πατάνε τα λάστιχα, νιώθεις τον κραδασμό από το κροτάλισμα κάθε σταγόνας Diesel (πολύ θορυβώδης όμως) και αν έχεις ησυχία στην καμπίνα μπορεί να ακούσεις την τηλεφωνική κλήση του διπλανού οχήματος...
Στην τελική τώρα που θα θες 35+κ για το Tuscon πρέπει να το βάλεις απέναντι από Kuga Vignale τιμολογιακά. Ξέχνα για λίγο το απλό Titanium που κοιτάμε εμείς οι πτωχοί. Το Vignale έχει και την εμφάνιση που στερείτε το Titanium. Πώς ακριβώς στέκεται λοιπόν ένα Tuscon δίπλα σε ένα Kuga όταν σε όλα τα άλλα είναι ήδη χειρότερο (πλην της εμφάνισης που καθαρίζει η Vignale); Τις πόρτες του (Tuscon) τις άκουσες πως κλείνουν στο video που σήκωσα; Τι να πω μας έχει θαμπώσει η 'σλικ' εμφάνιση, οι διχρωμίες στην οροφή, τα piano black και οι διακόπτες αφής.
Τεσπά γούστα είναι αυτά παιδιά. Εγώ στο δίλημμα θα πλήρωνα για να πάρω περισσότερο αυτοκίνητο σε ουσία όχι σε εμφάνιση. Είναι η διαφορά μεταξύ της γκόμενας και της γυναίκας που τελικά παντρεύεσαι όπως έχω ξαναπεί...
Σιγουρα εχεις οδηγησει tucson/sportage;;;;;;;;; Τα δυνατα τους σημεια κιβωτιο και ηχομονωση εσυ τα παρουσιαζεις ως τα χειροτερα!!!! Μαλλον ειπες να γραψεις παπατζες..............
-
Αν μείνουμε μόνο στο επιχείρημα της εγγύησης τι να πει και η Ford που έχει διορθώσει τρόπον τινά μερικές αμαρτίες του παρελθόντος της (1η γενεά Ecoboost, 'powershit' και πολλά άλλα), φτιάχνει πλέον κατά γενική ομολογία πολύ καλά οχήματα εξαιρετικών οδηγικών χαρακτηριστικών, δίνει την μεγαλύτερη εργοστασιακή εγγύηση από όλους και όμως δεν αντικατοπτρίζεται αυτό στις πωλήσεις της.
Φημολογείται ότι η Ford πλέον βγάζει μόνο μια έκδοση εξοπλισμού με την επωνυμία kinder surprise γιατί κανείς δεν ξέρει με τι εξοπλισμό θα του έρθει το Ford του.
-
@GGAB τι έχουν τα Tuscon/Sportage καλό μηχανικό κιβώτιο (εγώ γι'αυτό μίλησα, το DCT έτσι και αλλιώς είναι crap) και καλή ηχομόνωση; Οκ μάλλον εσύ έχεις οδηγήσει μόνο αυτά και μέχρι εκεί φτάνει το μέτρο σύγκρισης σου.
@Aikibill ναι έκαναν λάθη σοβαρά δεν διαφωνώ, έγραψα μερικά στην παρένθεση. Πεσμου μια εταιρεία που δεν κάνει κάπου φάουλ. Όλες κάνουν.
Τα αυτοκίνητα που παράγει η Ford είναι ένα προς ένα συγκρινόμενα καλύτερα από τα αντίστοιχα των Κορεατών στην συντριπτική πλειοψηφία των χαρακτηριστικών τους. Θα αλλάξει αυτό το σερί το Tuscon; Προσωπικά αμφιβάλω γιατί για να γίνει απαιτείται κάτι παραπάνω από φουτουριστικό ντιζάιν και πλήκτρα αφής πέριξ μια όμορφης οθόνης. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να στρίψεις στο όριο, να φρενάρεις σε κατάσταση πανικού, να κατεβάσεις ταχύτητα για να μπεις καλύτερα και εκεί το Kuga θα είναι πάντα καλύτερο. Πάρτε εσείς ακμές και όμορφες κονσόλες.
-
τα πλήκτρα αφής του Tuscon τώρα που το ανέφερες και η χαμηλά τοποθετημένη οθόνη είναι μάλλον τα μεγαλύτερα μείον του, τώρα στο δρόμο περιμένω να είναι τουλάχιστον όσο καλό και το Kuga, δηλαδή δεν νομίζω να καταλάβουν οι πιθανοί κάτοχοι διαφορά μεγαλύτερη του 1% και σίγουρα δεν θεωρώ το Kuga ασφαλέστερο από ένα Κορεάτικο, βασικά τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα περίπου στο ίδιο επίπεδο είναι νομίζω, μικρές διαφορές θα δεις σε θέματα ασφαλείας εκτός αν συγκρίνεις κάνα Duster με το Kuga.
όταν το 80-90% των αγοραστών καλύπτεται από θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, μετά θα δει την καλύτερη εκμετάλευση χώρων και μετά φυσικά το design. Κανείς δεν αγοράζει κάτι που δεν του αρέσει, από το ρολόι το κινητό και τα παντελόνια του, μέχρι τη σύζυγ...ε.. το αυτοκίνητό του ήθελα να πω!
θα δούμε όταν έρθει για περισσότερα.
-
Βλέπω κόλλησες άσχημα με αυτό έτσι; Πεσμας τώρα ότι με τα ίδια κριτήρια επέλεξες τις γκόμενες αλλά και την γυναίκα που παντρεύτηκες στην ζωή σου. Μάλλον κάποιου άλλου η γυναίκα διαβάζει τα post του! Αχαχαχα που δεν κατάλαβες και το νόημα σε αυτό που έγραψα...
-
@GGAB τι έχουν τα Tuscon/Sportage καλό μηχανικό κιβώτιο (εγώ γι'αυτό μίλησα, το DCT έτσι και αλλιώς είναι crap) και καλή ηχομόνωση; Οκ μάλλον εσύ έχεις οδηγήσει μόνο αυτά και μέχρι εκεί φτάνει το μέτρο σύγκρισης σου.
@Aikibill ναι έκαναν λάθη σοβαρά δεν διαφωνώ, έγραψα μερικά στην παρένθεση. Πεσμου μια εταιρεία που δεν κάνει κάπου φάουλ. Όλες κάνουν.
Τα αυτοκίνητα που παράγει η Ford είναι ένα προς ένα συγκρινόμενα καλύτερα από τα αντίστοιχα των Κορεατών στην συντριπτική πλειοψηφία των χαρακτηριστικών τους. Θα αλλάξει αυτό το σερί το Tuscon; Προσωπικά αμφιβάλω γιατί για να γίνει απαιτείται κάτι παραπάνω από φουτουριστικό ντιζάιν και πλήκτρα αφής πέριξ μια όμορφης οθόνης. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να στρίψεις στο όριο, να φρενάρεις σε κατάσταση πανικού, να κατεβάσεις ταχύτητα για να μπεις καλύτερα και εκεί το Kuga θα είναι πάντα καλύτερο. Πάρτε εσείς ακμές και όμορφες κονσόλες.
Ασε τι εχω και δεν εχω οδηγησει εγω. Το θεμα ειναι οτι εσυ δεν εχεις μπει καν στα κορεατικα σουβλια!!!και γραφεις σαν κατοχος ψευδη.
-
Ασε τι εχω και δεν εχω οδηγησει εγω. Το θεμα ειναι οτι εσυ δεν εχεις μπει καν στα κορεατικα σουβλια!!!και γραφεις σαν κατοχος ψευδη.
Ο κλασσικός ο Έλληνας ο 'ξέρεις ποιός είμαι εγώ' και ο 'άσε τι έχω οδηγήσει εγώ'. 'Γράφεις σαν κάτοχος ψεύδη' ελπίζω να σε αδίκησε ο κορεκτορας αλλιώς ανησυχώ για το χαμένο σάλιο μου. Άντε καλή Κυριακή και ζητώ η (Νότιος) Κορέα!
-
-
-
Κόβει το μάτι...!
-
https://www.hyundai.ie/all-new-tucson/specs.html
παρα-είναι άδεια η πρώτη έκδοση, παρα-είναι γεμάτη η 2η.
Αυτό δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς είναι, τα έχει μόνο στην 3η (και τελευταία, full on) έκδοση. Σίγουρα η πρώτη δεν έχει full led πάντως, και στις 2 χώρες έχει μόνο φώτα πορείας LED στην εισαγωγική έκδοση.
Rear LED Combination Lamp
Front LED Headlamps + Static Bending Light
3 και οι Γαλλικές εκδόσεις αλλά νομίζω διαφορετικό εξοπλισμό. Ξεκινάει από 29.900 στη Γαλλία, 32.450 Ιρλανδία.
https://www.hyundai.fr/gamme/vehicules-tout-terrain-suv/tucson-nouvelle-generation/decouvrir#
-
Περιμένω και εγώ να δω τα επίπεδα εξοπλισμού που θα σετάρει η εδώ αντιπροσωπεία και την τιμή εκκίνησης, αν δεν κάνω λάθος κάθε αντιπρόσωπος κάνει το δικό του επίπεδο εξοπλισμού.
Δυστυχώς στο Ηράκλειο Κρήτης η έκθεση δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και δεν περιμένω πολλά πράγματα και σε πωλήσεις.
Είχα πάει πέρυσι να ρωτήσω για το Sportage και η αδιαφορία ήταν εμφανείς στη συζήτηση που κάναμε, δεν ξέρω αν άλλαξε τίποτα μιας και δεν συστεγάζονται πια κάτι που δεν το νομίζω.
-
Είναι γενικά πολύ αδιάφοροι στις αντιπροσωπίες του Ηρακλείου. Εμένα αυτό με αποτρεπει από το να πάω να δω κάποια μοντέλα που κατά τα άλλα μου αρέσουν και θα τα σκεφτόμουν σοβαρά.
Hyundai Tucson NX4 (2020)