-
Προς το παρόν δεν πάω για τίποτα, δεν είμαι έτοιμος. Η σκέψη μου όμως έχει σχεδόν κλειδώσει εκεί. Στην τελική μια πουτ@ν@ αξιοπιστία είναι το θέμα μου εκεί, όλα τα άλλα με καλύπτουν 100%. Αυτή είναι και θέμα τύχης, τι να πω.
-
Για το 1.5 150 σκεφτεσαι? Παντως λιγο που μπηκα στον διμορφωτη του Life 1.5 150 για να πιάσεις τον εξοπλισμό του premium 180 Πρεπει να πιασεις τα 32000!
Προαιρετικός εξοπλισμός
Πακέτο εσωτερικού φωτισμού Ambient 262,00 €
Επιλογή οδηγικού προφίλ Driving Profile Selection132,00 €
Σύστημα Infotainment 'Discover Media' με υπηρεσίες 'Streaming & Internet' 445,00 €
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι, ρυθμιζόμενοι κ αι θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες132,00 €
Αντικλεπτικό Σύστημα Συναγερμού με αισθη τήρες εσωτερικού χώρου και προστασία από ρυμούκληση 258,00 €
Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assi st με Park Pilot 158,00 €
Κάμερα οπισθοπορείας 302,00 €
Active Info Display - Πλήρως ψηφιακός κα ι διαδραστικός πίνακας οργάνων (οθόνη TF T 10,3'') 376,00 €
Πλευρικοί αερόσακοι στις πίσω εξωτερικές θέσεις 276,00 €
Life 1.5 TSI ACT EVO 110 kW / 150 PS Μηχανικό 6 σχέσεων
Λιανική τιμή μοντέλου προ φόρων
19.159,00 € 19.159,00 €
Προαιρετικός εξοπλισμός
2.791,00 € 2.791,00 €
Σύνολο λιανικής τιμής προ φόρων
21.950,00 € 21.950,00 €
ΦΠΑ 24%
5.268,00 € 5.268,00 €
Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης
4.967,00 € 4.967,00 €
Τελική τιμή με ΦΠΑ και ΕΤΤ
32.185,00 € 32.185,00 €
Τελική τιμή με ΦΠΑ και ΕΤΤ
32.185,00 €
Δλδ τα γνωστά του γκρουπ για να φτιαξεις ενα καλοεξοπλισμένο αμαξι πρεπει να ματωσεις...
-
Μετά από δεκάδες youtube, το είδα ζωντανά στην Βελμάρ Θεσσαλονίκη.
Το αυτοκίνητο μια μια λέξη είναι απίστευτο.
Πολύ πιο όμορφο από τα βίντεο. Με ενθουσίασε ακόμα και η έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο. Πίστευα ότι εκεί είναι το αδύνατο σημείο της εσωτερικής σχεδίασης. Όχι τόσο όμορφο όσο και το αυτόματο, αλλά είναι καλό. Σαν ελλάτωμα να αναφέρω το ampient φωτισμό. Καμιά σχέση με τα ευρωπαικά αυτοκίνητα. Από ένα φωτάκι στις θήκες των θυρών και ένα στο χώρο φόρτισης του κινητού. Σκέτη απογοήτευση, Για μένα καλύτερα να μην υπήρχε.
Οι τιμές σύμφωνα με τιμοκατάλογο. Τιμές αξεσουάρ θα γνωρίζουν στις 15/1. Χοντρικά γνωρίζουν 1300 περίπου δερμάτινα και 1400 ηλιοροφή. Θα έχουν τιμή για 360 view, ACC και ηχεία. Περιμένουμε και test drive μετά τις 15/1.
Οι τιμές είναι στάνταρ και ίσως ανέβουν. Έκαναν 10 πωλήσεις σε 2 μέρες.
Το αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Έρωτας.
-
Φυσικά το 150ps. Γιατί να βάλεις το park assist και την κάμερα όταν έχει στάνταρ μπρος/πίσω αισθητήρες σε 4,50m όχημα με άριστη περιμετρική ορατότητα χωρίς νεκρές γωνίες; Δεν έχει καν εξογκωμένο πίσω προφυλακτήρα σαν τα Kuga/2008. Ελάχιστα έξω είναι και το αμαξωμα είναι λίγο κουτί που μπορεί να το κάνει συντηρητικό εμφανισιακά αλλά οδηγιέται σχεδόν σαν hatchback. Η δική μου διαμόρφωση είναι οριακά κάτω από τα 30 με λίγες διαφοροποιήσεις.
Το Infoteinment πχ βγαλτο δεν έχει νόημα. Το μαμά είναι ίδιας διάστασης πλήρως λειτουργικό με δύο περιστροφικά διακοπτάκια οπότε δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Navi σίγουρα θα έχει. Άρα τσάμπα λεφτά προσθέτεις.
Δεν θέλω να κανιβαλισω άλλο το νήμα. Ότι άλλο καλύτερα άνοιξε συζήτηση αν θες στο δικό του.
-
Αποψη μου, οποιο αμαξι και να διαλεξεις, βαλε καμερα οπισθοπορειας. Δεν ειναι υπερβολικο το κοστος και αξιζει με τα χιλια. Να σου πω για παραδειγμα και μια χρηση που εχει, την οποια ισως δεν εχεις σκεφτει. Πολλες εχουν ευρυγωνιο mode (τα VAG το εχουν σιγουρα), οποτε μπορεις οταν βγαινεις απο ενα σημειο με μηδενικη ορατοτητα, να την χρησιμοποιησεις ωστε να κανεις οπισθεν με ασφαλεια. Εννοειται οτι διευκολυνει και παρα πολυ το παρκαρισμα. Προσωπικα εβαλα καμερες 360, αλλα αυτο ισως ηταν υπερβολη (δεν το μετανιωσα παντως). Αλλα οπισθοπορειασ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ!!!
φιλικα παντα
-
Εντάξει βρε και έτσι όπως το λες 30 χιλιάδες 3 χιλιάρικα πάνω από το τουσον των 180 ίππων που έχει και καλύτερο εξοπλισμό και 100% νέο μοντέλο όχι fl.
Δλδ και 3 χιλιάρικα στην τσέπη και 30 περισσότερα άλογα και περισσότερος εξοπλισμός για εμένα είναι μεγάλη η διαφορά. Και βάλε και την εγγύηση και αξιόπιστια καμιά τύχη στην ζυγαριά.
-
Δεν σου υποδεικνύω τι να πάρεις πατρίδα. Σου λέω αρχικά να δώσεις ΚΑΙ στο Tiguan ευκαιρία. Παρτο TD πάνε περιεργάσου το και τα ξαναλέμε. Μόνο από τα βίντεο προσωπικά είμαι βέβαιος ότι το Tuscon θα είναι πιο ελαφριά κατασκευή, δεν θα έχει το δέσιμο του Tiguan.
Πάντα κάτι θα θυσιάσουμε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Σύμφωνοι διαμορφωμένο στα 30κ το Tuscon θα είναι λίγο καλύτερα εξοπλισμένο. Επέτρεψε να θεωρώ τον αντίστοιχο εξοπλισμό καλύτερο στο γερμανικό 1 προς 1. Ουσιαστικό εξοπλισμό πάντως δεν θα χάσεις ενώ θα έχεις καλύτερο πλαίσιο, οδηγική συμπεριφορά και κύλιση με το Tiguan.
Ήδη σε 2 video δεν μου άρεσε η ηχομόνωση του Tuscon και επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μου από τα comments. Όπως και για την ποιότητα των υλικών του. Το ξαναλέω και ελπίζω κάνεις να μην παρεξηγηθεί. Επειδή μοιάζει με Lexus δεν σημαίνει ότι θα είναι και Lexus...
Εγώ πχ στο Tiguan δεν το έχω μέσα το ambient light στην διαμόρφωση μου γιατί ξέρω ότι θα 'παίξω' καμία εβδομάδα και μετά δεν θα ξανασχοληθω. Προτιμώ πχ να βάλω κάμερα όπως λέει ο φίλος επάνω ή πιο σημαντικό για εμένα αυτό που ήδη έχω βάλει επειδή σχολαω στα βραδινά μου 6 το πρωί θερμενόμενα καθίσματα/τιμόνι. Όπως δεν έχω και χρώμα. Απλό λευκό. Η ευκολότερη επισκευή η μικρότερη απορρόφηση θερμοκρασίας η χαμηλότερη τιμή. Δεν θα βάλω keyless δεν με πειράζει να έχει κλειδί για μίζα (το προτιμώ) ακριβώς επειδή αποδέχομαι ότι είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο θεωρητικά έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να βγάλει κάποιο πρόβλημα.
Αυτά που βασικά 'φοβόμουν' στα Golf/Octavia/Leon δεν υφίστανται στο Tiguan. Έχει την ποιότητα του Golf MK 7,5 έχει κλειδί μίζας όχι μπουτόν έχει εργονομικό απλό Infoteinment έχει μονάδα κλιματισμού ξεχωριστή εκτός Infoteinment (ας είναι με σλαιντς) έχει χώρο για ρεζέρβα και δεν μπλέκω με συστοιχίες μπαταριών (αυτό σε σχέση με το Tuscon). Σορυ για το σεντόνι.
-
Δεν εκλειφθηκε ως υπόδειξη αλλιμονο κουβέντα κάνουμε.
Το τιγκουαν το έχω δει και του έχω κάνει τεστ πριν κάνα χρόνο και παραπάνω το 125 βενζίνη. Αρκετά χοροπηδηκτο αμάξι ο κωλος του ψαρευε διαρκώς.
Σχετικά με το ελαφριά κατασκευή του τουσον δεν ισχύει με τίποτα. Ίσα ίσα το μειονεκτήμα των κερεατων ήταν ότι βγάζουν βαριά σασί και η χιουνται τα βαρύτερα γιατί όπως έχουμε ξαναπεί είναι η μόνη βιομηχανία που παράγει χάλυβα άρα τον έχει φθηνό και μπορεί να πουλά βαριές λαμαρίνες χωρίς να ζοριζεται αλλά και το επιδιώκει από ένα μέρος , φυσικά από την άλλη ο ανταγωνισμός λέει ελαφριά και λιγότερο ρυπογόνα αμάξια οπότε υποχρεωτικά συμμορφώνεται.
Ακόμα και μεταξύ του προηγούμενου τουσον και του τιγκουαν πάλι το τουσον προτιμούσα τώρα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης για εμένα.
Η ηχομόνωση στο προηγούμενο τουσον ήταν ικανοποιητική στα αυτιά μου και εδώ προφανώς θα είναι βελτιωμένη.
-
Και ομως το βαρυ αμαξωμα σημαινει με τα σημερινα δεδομενα φτωχοτερη ανάπτυξη πολυ ακαμπτου ανα mm^2 χαλυβα. Οσο πιο ελαφρυς ο χαλυβας αλλα αρκετα ακαμπτος ανα mm^2 για να περνα τα crash tests τοσο μεγαλυτερο το κοστος σχημτιαμου του και συγκόλλησης του, ιδιαιτερα των pillars.... με αποτελεμσα να ανεβαινει ανα μοναδα το κοστος ενεργειας.
Λογικα για να εχει βαρια αμαξωματα και για να επιτύχει τα ιδια ποσοστα ακαμψίας στα crash test, χρησιμοποιει λιγοτερο ακαμπτους ανα mm^2 χαλυβες, αλλα βαζει παχυτερα φύλα. Ετσι εχουν μεγαλυτερο βαρος.
Το βαρυ δεν ειναι παντα ποιοτικό, οχι ομως οτι δεν πιανει τα ιδια αποτελέσματα. Απλα φτανουν στον ιδιο προορισμο απο διαφορετικό δρομο.
-
Υποθετω ότι η χιουνται χρησιμοποιεί βαρύτερα φύλλα λαμαρίνας από τον ανταγωνισμό καθώς είναι παραγωγός και έχει χαμηλότερο κόστος και μέσω του μεγαλύτερου πάχους πετυχαίνει την επιθυμητή ακαμψία έτσι κατεβάζει κόστος γιατί πηγαίνει από το να εύκολο δρόμο δεν πληρώνει σύνθετα ακριβά κράματα μικρότερου πάχους ακριβής διαμόρφωσης και συγκόλλησης.
Αυτό φυσικά κάνει τα αμάξια της λιγότερο αποδοτικά και πιο ενεργοβορα από τον ανταγωνισμό αν και το τελευταίο τουσον κατάφερε να χαμηλώσει τους ρύπους στα επίπεδα του PSA. Μένει να δούμε τι κατάφερε με την κατανάλωση σε συνδυασμό και με την βελτιωμένη αεροδυναμική
-
Λογικη σκεψη τη βρίσκω. Πιθανόν να ειναι και ετσι.
-
Δεν μίλησα για το κυριολεκτικό βάρος του οχήματος. Δεν με νοιάζει τι γράφει η ζυγαριά. Ως κατασκευή αλήθεια τώρα θεωρείτε ανώτερη το Tuscon; Μακάρι για την Hyundai, θα φανεί αρχικά στα crash tests. Βασικά όλα θα φανούν στην πράξη όταν το αμάξι θα δοκιμαστεί όπως πρέπει.
Προς το παρόν αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η εμφάνιση του μέσα έξω έχει προκαλέσει ενθουσιασμό. Το αντίθετο ακριβώς δηλαδή από την εμφάνιση του 'γερασμένου' Tiguan. Μην ξεχνάμε όμως ότι βασιλιά Next Top Model η κατηγορία ήδη έχει το 3008. Όπως βασιλιά οδηγικής συμπεριφοράς η κατηγορία έχει το Kuga ενώ τα premium παίζουν μπάλα μεταξύ τους.
Γι'αυτό δήλωσα την πεποίθηση μου και σε προηγούμενο post ότι το Tuscon θα προσπαθήσει να χτυπήσει σε πολλαπλά μέτωπα, για να γίνει ο βασιλιάς all-arounder της κατηγορίας. Δεν θεωρώ ότι θα μπορέσει να ξεχωρίσει σε κάποιον τομέα.
-
Τα κρας τεστ θα δείξουν πόσο ανθεκτική είναι η κατασκευή σίγουρα βέβαια θα είναι 5 στερη στα ποσοστά θα κριθεί πιο εχει την καλύτερη βαθμολογία.
Το σίγουρο είναι ότι το τουσον έχει 5 έτη εγγύηση με απεριοστα χλμ που δεν προσφέρει το τιγκουαν και προφανώς αυτοί που δεν το προσφέρουν έχουν τον λόγο τους.
Το καλύτερη κατασκευή έχει να κάνει με πόσο κοστίζει σε απόλυτα νούμερα. Ναι και μια Φερράρι είναι καλύτερη και από τα δύο! Αλλά κοστίζει και 150 χιλιάδες παραπάνω!
Το τιγκουαν οφείλει να είναι καλύτερη κατασκευή γιατί αν του βάλεις τον ίδιο εξοπλισμό που έχει το τουσον κοστίζει περισσότερο. Ομοίως και το 3008.
Ένας άλλος τρόπος δύσκολος για να δεις ποια κατασκευή είναι καλύτερη είναι να δεις τα μοντέλα μετά από 10 χρόνια με ίδια χλμ και μεταχείριση και συντήρηση ποιου η μηχανή λειτουργεί καλύτερα στο ρελαντί , πιο επιταχύνει και φρενάρει καλύτερα , πιο κουδουνίζει λιγότερο, ποιου έχουν φθαρεί λιγότερο τα εμφανή και αφανή υλικά , πιο εξακολουθεί να στρίβει με ασφάλεια.
Το αυτοκίνητο είναι σύνθετη αγορά.
Αγοράζεις μηχανή ιπποδύναμη , τεχνολογία μηχανολογική, ηλεκτρική ,ηλεκτρονική, σασί , στήσιμο , υπολογιστή , σχεδιασμό , επενδύσεις και πλαστικά και πολλα ακόμα πράγματα.
Δεν είναι εύκολο μεταξύ κοντινου κόστους αμάξια να πεις εύκολα πιο είναι καλύτερο γιατί θα πρέπει να συγκρίνεις ταυτόχρονα και με διαφορετική βαρύτητα δεκάδες παράγοντες και ακόμα και αν κάτσεις και βάλεις όλες τις παραμέτρους δεν έχεις τις γνώσεις να κρίνεις και να βαθμολογήσεις πραγματικές αξίες.
-
To Tiguan εκτός από μεγαλύτερη αξία στη μεταπώληση, δεν έχει τίποτα να συγκριθεί με το Tucson, ούτε με το Kuga και ούτε με το 3008.
-
Αν και προσωπικά δεν θα προχωρούσα σε αγορά αυτής της κατηγορίας (όχι πως δεν μου αρέσουν, αυτά θα έπρεπε να θεωρούνται πραγματικά οικογενειακά οχήματα, αλλά για πρακτικούς προσωπικούς λόγους δεν με βολεύουν), το Tiguan είναι το αισθητικά πιο γερασμένο απ' όλα και 'παλαιότερο' στη αγορά αμάξι της κατηγορίας, από την εταιρεία με τη μικρότερη αξιοπιστία τουλάχιστον στην Ελληνική αγορά. Και το Tucson είναι η πιο φρέσκια πρόταση, ενοχλητικά μοντέρνο ως προς την εμφάνιση απ' τη μάλλον πιο αξιόπιστη μάρκα της Ελληνικής αγοράς... αν υπάρχει κάποια προκατάληψη μεταξύ των δύο, δεν μπορεί να είναι υπέρ του Tiguan, παρά μόνο από 'ορκισμένους φίλους' της μάρκας που πείθουν τους εαυτούς τους πως αγοράζουν 'πρίμιουμ' όταν πληρώνουν VW (ο,τι κι αν σημαίνει πλέον αυτή η λέξη...). Υπάρχουν δηλαδή πολύ πιο σημαντικοί παράγοντες (κατά τη γνώμη μου συντριπτικά υπέρ του Tucson), απ' το να συγκριθούν ένα προς ένα τα μπλιμπλίκια που έχουν πάνω τα δυο οχήματα στα ίδια λεφτά.
-
Να αποφασίσουμε όμως τελικά ποιά είναι τα στάνταρ για να συγκρίνουμε δύο οχήματα. Δεν είναι μπλιμπλικια όταν συγκρίνουμε και δίνουμε πλεονέκτημα σε ένα οικογενειακό suv επειδή είναι πιο μοντέρνο στην εμφάνιση; Όταν στο φέρνει με κομμένα χαρακτηριστικά που πλέον είναι must όπως το ACC (εσείς τα είπατε); Όταν σου λέει ότι ακόμα δεν ήρθε θα του κάνει αύξηση δεν ενοχλεί; Ίσως να αναρωτηθούν οι υποψήφιοι αγοραστές γιατί ενώ είναι θεωρητικό προβληματικό το Tiguan θα κρατήσει καλύτερη αξία μεταπώλησης πχ.
Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έκατσε η VW να ενώσει το Infoteinment με την μονάδα του κλιματισμού σε ένα ενιαίο πλαίσιο piano black για να χορτάσει το μάτι γυαλάδα; Γιατί κατά τα άλλα δεν βλέπω άλλη πρακτική διαφορά στην καμπίνα. Προσωπικά το μόνο που με ενθουσίασε στο εσωτερικό του Tuscon είναι μια λειτουργία του Clima (defuse κάπως έτσι) κατά την οποία βγάζει τον αέρα ομοιόμορφα κατά μήκος όλης της λωρίδας που τρέχει παράλληλα το ταμπλό. Αν δείτε όλο αυτό το ενιαίο κομμάτι είναι από κάτω αεραγωγός. Για να μην τρως στη μούρη ή στην κοιλιά 'ριπή' όπως στις εκκινήσεις των κλασικών κλιματισμων. Btw καμία λαμπιτσα led δεν βλάπτει σε εσωτερικό, έλεος εν έτη 2021 30κ όχημα με τους λαμπτήρες αλογόνου.
Το υπόλοιπο δεν με τρελαίνει. Ο digital πίνακας έχει μικρή παραμετροποίηση και δεν φέρνει το map μπροστά σου που είναι και το μόνο χαρακτηριστικό για το οποίο θα 'ζήλευα' έναν digital από έναν αναλογικό. HUD δεν βάλανε που είναι θέμα ασφάλειας αλλά βάλανε το blind spot μέσα στα όργανα για να κατεβάζουμε με κάθε φλας το βλέμμα στα μπούτια!
Γενικά αν παρατηρήσετε όλο το ταμπλό είναι σχετικά χαμηλά. Είδα ότι επέλεξαν να το κάνουν για να βελτιώσουν την περιμετρική ορατότητα αλλά θεωρώ ότι το παραεκαναν και πρόσθεσαν επιπλέον γωνία προς τα κάτω όταν θα πρέπει να πάρεις το βλέμμα από τον δρόμο για την Χ/Ψ λειτουργία. Για εμένα η καμπίνα του δεν είναι εργονομική είναι Instagramική, λυπάμαι. Τα υλικά του παραμένουν σκληρά αλλά ευελπιστώ σε καλύτερη συναρμογή.
Εκεί όμως που θα κριθεί δεν θα είναι στα χαρακτηριστικά καμπίνας. Αυτά τα έχει αξεπέραστα το 3008 και κάποια premium. Θα φανούν όλα σύντομα απλά συγνώμη αλλά δεν αφήνω τον παρορμητισμό του καινούργιου να με θαμπώσει για μια καμπίνα.
-
Με αφορμή το σχόλιο που μου έκανε ο πωλητής ότι όχι προσφορά δεν θα βγάλουν αλλά αναμένει και αυξήσεις διάβασα σήμερα άρθρο που αναφέρεται ότι για μια ακόμα χρονιά (την δέκατη στην σειρά) η χιουνται και η κια δεν έπιασαν τους στόχους της χρονιάς , 7,1 εκατομμύρια για πέρυσι και πούλησαν 6,1και αν για το 2020 φυσικά φταίει η πανδημία τα υπόλοιπα 9 χρόνια ως το 2010 τι έφτιαξε;
Για μένα δύο είναι οι λόγοι από την μια ότι οι τιμές πατσισαν προοδευτικά με τις τιμές των γαλλογερμανων και από την άλλη τα γερασμένα σχεδιαστικά και παρωχημένα μπαρμπαδιστικα εσωτερικά που απέτρεπαν τον κόσμο.
Με το νέο τουσον δείχνουν να πετυχαίνουν να κάνουν γκελ στον αγοραστή με την φρεσκάδα τους σχεδιαστικά και δείχνουν να το έχουν τοποθετήσει ένα κλικ κάτω τιμολογιακα από τους αντιπάλους του και αυτή μάλλον είναι η συνταγή της επιτυχίας.
Αν το τσιμπήσουν 1000-1500 θα χάσουν το πλεονέκτημα και θα αρχίσουμε μετά ωραίο το τουσον αλλά ακριβό! Ότι έγινε και με το xceed. Που όλοι το θαυμάζουμε αλλά κανεις δεν το αγοράζει.
-
Sabas , Χρήστος σωστά;, λες για έλλειψη εξοπλισμού στο τουσον , οκ να δεχτώ ότι λείπει το acc άλλωστε πρώτος το ανέφερα. Και από το την πρώτη έκδοση όμως του τιγκουαν λείπουν τοσα πολλά που για να πιάσεις την πριμιουμ έκδοση του τουσον πας στα 30000 το αν τα βάλεις ή αν χρειάζονται είναι άλλο το τουσον τα έχει εκεί. Οπότε εξοπλιστικά υπολείπεται πολύ το τιγκουαν.
Τα πλαστικά του τουσον δεν βυθίζονται στο άγγιγμα αλλά είναι πολύ ωραία στην αφή καμιά σχέση με την προηγούμενη γενιά και δίνουν την αίσθηση ότι θα αντέξουν στον χρόνο.
Ακόμα και αυτή η οριζόντια ράγα ροής αέρα από μικροοπες εγώ δεν την έχω δει σε άλλον κατασκευαστή χωρίς να ξέρω πόσο λειτουργική είναι ως ιδέα είναι πολύ καλή.
-
Υποκειμενικό πράγμα το αυτοκίνητο και θέμα εμπειριών.
Προσωπικά τα σημερινά WV τα θεωρώ μια σκέτη φτήνια και ότι δεν ξεχωρίζουν ποιοτικά από τον ανταγωνισμό όπως πριν 15 χρόνια. Η τελευταία μάρκα που θα έδινα χρήματα. Ούτε στα υλικά (το golf άμα το αφήσεις στον ήλιο ξεφλουδίζει στο εσωτερικό της πόρτας λες και έχει πάθει έγκαυμα) ούτε στη συναρμογή (βγάζει τριγμούς στα πλαστικά). Με λίγα λόγια ένα Skoda με διαφορετικό σήμα (δεν έχω εμπειρία από Skoda ίσως είναι άδικο). Αυτή είναι η εμπειρία μου από τα πρόσφατα VW που έχω μπει.
Κάποιος με διαφορετική εμπειρία που μπορεί να είχε 20 χρόνια VW και ήταν άριστο σίγουρα θα βλέπει και με άλλο μάτι όλα τα παραπάνω.
Ούτε εγώ είμαι λάθος με τις δικές μου εμπειρίες ούτε ο άλλος με την δική του. Αλλιώς θα κυκλοφορούσαμε όλοι με το ίδιο αυτοκίνητο.
-
Όσο για την καλύτερη μεταπώληση του τιγκουαν το καρ δεν το επιβεβαιώνει αυτό. Αν μπείτε και βάλετε από το 2015 και μετά που ξεκίνησε να πουλιέται το τουσον Ελλάδα το πιο φθηνό τιγκουαν ξεκινά από 16000 ενώ αντίστοιχα το τουσον από 17500-900 παρότι ότι τα περισσότερα τουσον έχουν πουληθεί μεταξύ 21-23 ενώ τα αντίστοιχα τιγκουαν 25-28 δλδ καλύτερα κρατά τιμη το τουσον. Φυσικά πιο εμπορικό μοντέλο με διαφορά είναι το τιγκουαν 83 με 18 αμάξια είναι σε πώληση από το 2015 και μετά.
Hyundai Tucson NX4 (2020)