-
Το βάζω εδώ ως μελλοντικό αν και στις 15/09 παρουσιάζεται και επίσημα , Από όσα διαβάζω πάντως και βλέπω από φωτογραφίες είναι αρκετά εντυπωσιακό εσωτερικά και εξωτερικά και προσωπικά φαντάζει πολύ όμορφο στο μάτι και αρκετά high tech...τώρα για ποιότητα εσωτερικού κλπ θα δούμε , με βάζει σε αρκετές σκέψεις για αγορά του αλλά ακούγοντας τα τόσα αρνητικά για την αντιπροσωπεία της Hyundai/Kia και για το γεγονός ότι αν θες να βάλεις κάτι έξτρα που σίγουρα θα θέλει μιας και δεν νομίζω να φέρουν εδώ τις full εκδόσεις και θα έχουν ελλείψεις στον εξοπλισμό από αυτό που θα παρουσιάσουν και ούτε μπορείς να κάνεις και customize όπως στην VAG πχ αλλά ακόμη και αν κάνεις τότε η παραγγελία λένε πάει πάνω από 6 μήνες είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας αγορας...
-
Το βάζω εδώ ως μελλοντικό αν και στις 15/09 παρουσιάζεται και επίσημα , Από όσα διαβάζω πάντως και βλέπω από φωτογραφίες είναι αρκετά εντυπωσιακό εσωτερικά και εξωτερικά και προσωπικά φαντάζει πολύ όμορφο στο μάτι και αρκετά high tech...τώρα για ποιότητα εσωτερικού κλπ θα δούμε , με βάζει σε αρκετές σκέψεις για αγορά του αλλά ακούγοντας τα τόσα αρνητικά για την αντιπροσωπεία της Hyundai/Kia και για το γεγονός ότι αν θες να βάλεις κάτι έξτρα που σίγουρα θα θέλει μιας και δεν νομίζω να φέρουν εδώ τις full εκδόσεις και θα έχουν ελλείψεις στον εξοπλισμό από αυτό που θα παρουσιάσουν και ούτε μπορείς να κάνεις και customize όπως στην VAG πχ αλλά ακόμη και αν κάνεις τότε η παραγγελία λένε πάει πάνω από 6 μήνες είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας αγορας...
-
Το εσωτερικό πάντως είναι σχεδιαστικά κλάσεις ανώτερο από Peugeot, αν είχε και αντιπροσωπεία της προκοπής θα έκανε πολύ καλές πωλήσεις. Μένει να δούμε μήπως αλλάξουν νοοτροπία και δουν τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν, ευκαιρία είναι με το Tucson.
-
Μου αρέσει που η Peugeot έχει γίνει το μέτρο σύγκρισης!
Νομίζω με το Ford Kuga θα κονταροχτυπηθουν περισσότερο στο άνω άκρο της κατηγορίας. Ξέρει κανείς το μήκος του;
- Οπότε έρχεται και το Sportage και 2) παρ'ότι ανακοινώνεται το καινούργιο, δεν είδα 'κατακπληκτικές' προσφορές από την αντιπροσωπεία, μπορεί να αρχίσουν τώρα.
-
H Peugeot δεν έχει γίνει όχι μέτρο σύγκρισης αλλά σημείο αναφοράς λόγω της νέας σχεδιαστικής αντίληψης που έχει για το ταμπλό, το πέρασε στην παραγωγή και δεν το άφησε στα πρωτότυπα και στα χαρτιά.
Όλοι οι άλλοι καλοί είναι στις παρουσιάσεις με τη σχεδίαση να σε κάνει να λες επιτέλους τέρμα τα βαρετά εσωτερικά, αλλά στο τέλος παίρνουμε μια από τα ίδια.
-
H Peugeot δεν έχει γίνει όχι μέτρο σύγκρισης αλλά σημείο αναφοράς λόγω της νέας σχεδιαστικής αντίληψης που έχει για το ταμπλό, το πέρασε στην παραγωγή και δεν το άφησε στα πρωτότυπα και στα χαρτιά.
Όλοι οι άλλοι καλοί είναι στις παρουσιάσεις με τη σχεδίαση να σε κάνει να λες επιτέλους τέρμα τα βαρετά εσωτερικά, αλλά στο τέλος παίρνουμε μια από τα ίδια.
Πολύ σωστός.
Θα έκανα μια εργονομική αναφορά.
Στην έρευνά μου για αυτοκίνητο για περίπου 18 μήνες, διαπίστωσα ότι οι κεντρικές οθόνες χαμηλότερα από το ύψος του δρόμου (που δεν βλέπεις δηλαδή και λίγο δρόμο) είναι πολύ επικίνδυνες.
Μάλλον εκεί δεν θα'πρεπε να είχε οθόνη καθόλου για τον οδηγό, αλλά εφ'όσον πλέον δεν το γλυτώνουμε, να προσέξετε αν σας βολεύει.
Μην το υποτιμάτε, είναι safety feature, και μισό δευτερόλεπτο να κοιτάξεις εκεί για gps ή κάτι, και έχεις χάσει το δρόμο.
Στα Arona/C3 Aircross ας πούμε θυμάμαι ότι μου δημιουργήσει άσχημη εντύπωση.
-
Απο την αλλη εγινε μελετη απο τη mazda κποπου κατεληξαν πως οι μεγαλες οθονες στο υψος που λες ειναι περισσοτερο επικίνδυνες. Καλυτερες οι μικρες και οριζοντιες.
Διοτι επηρεαζουν την περιφεριακη ορατοτητα και κουραζουν τον εγκεφαλο. Ή κατι τετοιο....
Μαλιστα νομιζω εχειν ασχοληθει καποιος οργανισμος με το θεμα αυτο. Για αυτο και ανσπτυσουν τις φωνητικες εντολες.
Το καλυτερο ειναι το heads up display .... με πληροφοριες για οτι θελεις,
Οπως του νεου yaris. 10 ιντσων εγχρωμο hud με πολλες πληροφοριες.
-
https://www.drive.gr/news/nea-montela/neo-hyundai-tucson-proti-eikona-apo-esoteriko-toy
Εδώ μια αναφορά αν δεν έχει διαβάσει κάποιος το άρθρο για το εσωτερικού του και συγκεκριμένα για την θέση της κεντρικής οθόνης που έχει πλέον ενσωματωθεί και δεν είναι σαν tamplet στο πάνω μέρος ...θεωρώντας το πιο σωστό και πιο εργονομικά σχεδιασμένο για τον οδηγό...βέβαια αυτό ίσως είναι υποκειμενικό και όλα θα φανούν αν καθίσει κάποιος στην θέση του οδηγού....αυτό που τονίζει από την εσωτερική σχεδίαση είναι η συνέχεια του ταμπλό με τις πόρτες και για το ποια θα είναι η ποιότητα και ακρίβεια συναρμογής και υλικών σε αυτήν την περίπτωση...Πάντως έχουν κάνει καλή δουλεία οι Κορεατες όπως και να έχει...
-
πολυ ωραιο φαινεται.
-
Μου αρέσει που η Peugeot έχει γίνει το μέτρο σύγκρισης!
Νομίζω με το Ford Kuga θα κονταροχτυπηθουν περισσότερο στο άνω άκρο της κατηγορίας. Ξέρει κανείς το μήκος του;
- Οπότε έρχεται και το Sportage και 2) παρ'ότι ανακοινώνεται το καινούργιο, δεν είδα 'κατακπληκτικές' προσφορές από την αντιπροσωπεία, μπορεί να αρχίσουν τώρα.
Φίλε δουβλι χωρίς παρεξήγηση, όταν διάβασα το ποστ που έλεγε το παλληκάρι για σύγκριση με 3008 ήμουν σίγουρος πως θα απαντήσεις. Λέω χωρίς παρεξήγηση γιατί αν βάλω φατσουλες και τέτοια δεν μου κάνει ανάρτηση το μνμ.
-
Επίσης παίδες να δούμε τιμή γιατί έτσι λέγαμε και για xceed και μόλις είδαμε τιμές.....
-
Επίσης παίδες να δούμε τιμή γιατί έτσι λέγαμε και για xceed και μόλις είδαμε τιμές.....
Όχι μόνο τιμες αλλά και με τι εξοπλισμό θα το φέρουν εδω γι αυτες τις τιμες, αν πράγματι θα είναι high tech όπως θα είναι ισως σε κάποια άλλη χωρα και full extra ή εδώ θα έχει ελλειπή εξοπλισμό και αν θες να βάλεις κάποιο έξτρα σου λένε από την αντιπροσωπεία όπως έχω διαβάσει εδώ από σχόλια ότι θα κάνει 6 μηνες ή γελάνε με το άκουσμα και μόνο για οτιδήποτε έξτρα , τι να την κάνω εγώ μετά και την πολυετή εγγύηση που δίνουν και την αξιοπιστία που λέγεται για τα Κορεάτικα όταν δεν μπορώ να έχω το αυτοκίνητο έτσι όπως το παρουσιάζουν και ακόμη και αν έχω την διάθεση και την οικονομική δυνατότητα να το κάνω . Δεν έχω πάει ποτέ σε αντιπροσωπεία Hyundai/Kia απλά ότι έχει λεχθεί εδώ αναπαράγω και ελπίζω όπως είπε κάποιος πιο πάνω αυτό το νέο Tuscon να είναι η αφορμή να αλλάξουν τα αρνητικά που ακούγονται...
-
Προσωπική εμπειρία αυτό με τις οθόνες, οι χαμηλές μου φαίνονται επικίνδυνες για μένα, οπότε αργότερα στην αγορά το έβαλα και αυτό στα πλην/συν.
Ευχαριστώ @Alex Mix, να είσαι καλά που με σκέφτεσαι!
-
Το εσωτερικό πάντως είναι σχεδιαστικά κλάσεις ανώτερο από Peugeot, ...
Πως είναι κλάσεις ανώτερο δηλαδή;
Συγκρίνοντας απλά ένα rendering σε μία φωτογραφία;
Αν δεν κάτσει κανείς μέσα, δεν μπορεί να εκφέρει σαφή άποψη.
Εγώ για παράδειγμα γούσταρα τρελά το εσωτερικό του XC40 και τα εσωτερικά των Χ1 και Q3 μου φαίνονταν σχετικά καλά.
Ε, όταν έκατσα μέσα στο Peugeot 3008 όπου μέχρι εκείνη τη στιγμή το είχα δει μόνο σε φωτογραφίες και video, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τα εσωτερικά των X1 και Q3 ακαριαία σταμάτησαν να υπάρχουν στο μυαλό μου και του XC40 έπεσε σε δεύτερη μοίρα.
Μόλις δε κάποια στιγμή έκατσα και μέσα σε ένα CX 30 (όπου από τις φωτογραφίες δεν με τρέλαινε ιδιαίτερα) και είδα από κοντά την ποιότητα, το φινίρισμα και την αίσθηση που σου έδινε γενικά όντας καθισμένος στη θέση του οδηγού, τότε κατάλαβα ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ φωτογραφίας και πραγματικότητας. -
Σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο, αλλιώς είναι στη φωτογραφία και αλλιώς από κοντά ένα ταμπλό αυτοκινήτου.
Όμως αυτό που έχουν βγάλει έστω και ανεπίσημα είναι σχεδιαστικά κλάσεις ανώτερο και hi-tec απο της Peugeot και ειδικά η σχεδίαση της ενσωματωμένης οθόνης αλλά και το υπόλοιπο κομμάτι όπως κατεβαίνει μέχρι και τον τεμπέλη.
Επιφυλάξεις κρατάω για τον πίνακα οργάνων και το τιμόνι και σίγουρα η πραγματικότητα θα έχει διαφορές, απομένει να δούμε αν τελικά είναι όπως δείχνουν οι φωτο και απο κοντά και πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι.
-
'Ξεχάστε τη μικρή οθόνη αφής αλά τάμπλετ στο πάνω μέρος του ταμπλό, καθώς αυτή είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένη και στο σωστό ύψος για χρήση χωρίς να χρειάζεται να κάνεις επικύψεις και να μην πέφτει η ματιά σου κάτω από το επίπεδο του παρμπρίζ.'
Μα εκεί που είναι συμβαίνει το αντίθετο! Έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5-10 πόντους παραπάνω για να βλέπεις κ λίγο παρμπρίζ.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το σχόλιο.
Από την άλλη μπορεί να είναι όλη η κονσόλα αρκετά ψηλά.
Σίγουρα εντυπωσιακότερη από τη προηγούμενη γενιά.
-
Μήπως ο οδηγός κάθεται και 'λίγο' χωμένος και έτσι είναι στο σωστό ύψος η οθόνη για ένα κανονικό ύψος οδηγού;
Θυμάμαι στο νέο Kuga που μπήκα πόσο ψηλότερο είναι το ταμπλό απο την προηγούμενη γενιά και μπορώ να πω οτι μου κακοφάνηκε γιατί συνηθισμένος σε πιο 'ευάερα' εσωτερικά μου φάνηκε πνιγηρό και δεν θύμιζε SUV αλλά Focus.
Απο Τρίτη που θα γίνει η παρουσίαση θα μας λυθούν οι απορίες το κατά δύναμη ώσπου να μπορέσουμε να το δούμε από κοντά.
-
Παρουσιάστηκε επίσημα...
-
Μπροστά αντιγραφή Mercedes EQC
-
Μπροστά δεν μου αρέσει,αλλά το εσωτερικό φαίνεται όμορφο σχεδιαστικά και ποιοτικά (όσο μπορείς να υποθέσεις ποιότητα από τις φώτο)
Hyundai Tucson NX4 (2020)