-
Καλημέρα στην παρέα.
Είμαι νέο μέλος στο forum και βρίσκομαι σε αναζήτηση ενός αυτοκινήτου στην B-SUV κατηγορία.
Να σας πω λοιπόν τα βασικά για να μπορείτε να με κατατοπίσετε.
-
14000-16000 περίπου χιλιόμετρα το χρόνο.
-
Το budget είναι στα 20 -22 περίπου και πάνω απο 22 δεν θα πρόκειτε να δώσω.
-
Θα 'ηθελα diesel αλλά σε αυτά τα χρήματα δεν ξέρω τι μπορώ να βρώ οπότε κοιτάω και βενζίνη.
-
Απο χώρους δεν ζηταω κατι εξωφρενικό νομίζω τα πιο πολλά της κατηγορίας με καλύπτουν.
-
Πολύ σημαντικό για εμένα η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση.
Να πω επίσης ότι είμαστε 2 άτομα αυτή την στιγμή στην οικογένεια αλλά το παίρνω με προοπτική και παιδιού. Στο σπίτι υπάρχει κλειστό παρκιν. Κάθε μερά κάνω 15 χιλιομετρα πηγαινε έλα στη δουλειά που είναι τα στάνταρ. Σίγουρα 1 φορά το μήνα ταξίδι 400 χιλιόμετρα ( πήγαινέ-έλα) Γενικά αρκετά χιλιόμετρα εθνική.
Μέχρι τώρα στο νου μου έχω τα εξής μοντέλα.
-
Peugeuot 2008 όπου το diesel στην active (μια χαρα έκδοση μου φαίνεται) είναι στο budget
-
Ford Puma st line
-
Volswagen T-CROOS
-
Renault Captur
-
Suzuki Vitara.
-
Honda HRV (δεν είμαι ασίγουρος ότι είναι εντός budget )
-
Scoda karoq (με φοβίζει το μέγεθος λίγο αλλά το βλέπουμε αυτό)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπορούν να βοηθήσουν.
-
-
Καλημέρα στην παρέα.
Είμαι νέο μέλος στο forum και βρίσκομαι σε αναζήτηση ενός αυτοκινήτου στην B-SUV κατηγορία.
Να σας πω λοιπόν τα βασικά για να μπορείτε να με κατατοπίσετε.
-
14000-16000 περίπου χιλιόμετρα το χρόνο.
-
Το budget είναι στα 20 -22 περίπου και πάνω απο 22 δεν θα πρόκειτε να δώσω.
-
Θα 'ηθελα diesel αλλά σε αυτά τα χρήματα δεν ξέρω τι μπορώ να βρώ οπότε κοιτάω και βενζίνη.
-
Απο χώρους δεν ζηταω κατι εξωφρενικό νομίζω τα πιο πολλά της κατηγορίας με καλύπτουν.
-
Πολύ σημαντικό για εμένα η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση.
Να πω επίσης ότι είμαστε 2 άτομα αυτή την στιγμή στην οικογένεια αλλά το παίρνω με προοπτική και παιδιού. Στο σπίτι υπάρχει κλειστό παρκιν. Κάθε μερά κάνω 15 χιλιομετρα πηγαινε έλα στη δουλειά που είναι τα στάνταρ. Σίγουρα 1 φορά το μήνα ταξίδι 400 χιλιόμετρα ( πήγαινέ-έλα) Γενικά αρκετά χιλιόμετρα εθνική.
-
Peugeuot 2008 όπου το diesel στην active (μια χαρα έκδοση μου φαίνεται) είναι στο budget
-
Ford Puma st line
-
Volswagen T-CROOS
-
Renault Captur
-
Suzuki Vitara.
-
Honda HRV (δεν είμαι ασίγουρος ότι είναι εντός budget )
-
Scoda karoq (με φοβίζει το μέγεθος λίγο αλλά το βλέπουμε αυτό)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπορούν να βοηθήσουν.
-
-
Καλημέρα, το vitara (το έχω σε diesel) πρέπει να είναι εντός προϋπολογισμού σου ακόμη και σε 1.4 turbo με καλο επίπεδο εξοπλισμού gl+.
Γενικά δεν έχει βγάλει κουσούρια, έχει νομίζω τους χώρους που θέλεις και πολύ καλές επιδόσεις σαν 1.4. Αν το πάρεις και τετρακινητο, εχει μια ανω του μετριου 4κινηση (δεν είναι βέβαια καθαρόαιμο off road).
Από την άλλη, έχει μέτρια σε αίσθηση πλαστικά, μέτρια ηχομόνωση και μέτρια ποιότητα κύλισης συν το ότι είναι μοντέλο 5 ετών πλέον. Επισης τα χλμ που λες ειναι αρκετα και παρολο που ειναι ελαφρυ και με αποδέκτη κατανάλωση για την κατηγορία του, ίσως αξίζει να δεις κάποιο diesel
Edit: το 1.4 είναι πλέον υβριδικό και μόνο με χειρότερες επιδόσεις από το παλιό των 140 ίππων αλλά λογικά με λίγο καλύτερη καταναλωση. Στα 22 και κάτι το τετρακίνητο, στα σχεδόν 20 το δικινητο.
-
- Peugeuot 2008 όπου το diesel στην active (μια χαρα έκδοση μου φαίνεται) είναι στο budget
- Ford Puma st line
- Volswagen T-CROOS
- Renault Captur
- Suzuki Vitara.
- Honda HRV (δεν είμαι ασίγουρος ότι είναι εντός budget )
- Scoda karoq (με φοβίζει το μέγεθος λίγο αλλά το βλέπουμε αυτό)
To HRV μάλλον είναι εκτός Budget. Το Puma έχει ίσως την καλύτερη ποιότητα κύλισης μαζί με το 2008 (το οποίο όμως στην έκδοση Active είναι πολύ φτωχό). Το Captur επίσης πολύ καλή επιλογή, αλλά όχι με τα 100 άλογα, θέλει παραπάνω. T-Cross κοπανάει ο πίσω άξονας, μάλλον δεν είναι και τόσο άνετο. Το Βιτάρα εξαιρετική επιλογή, εαν δεν σε ενοχλεί το εσωτερικό (εμένα μου αρέσει πολύ).
Εαν θες βενζίνης, προτείνω Puma or Vitara που με το mHEV σύστημα θα δείς αρκετά χαμηλα νούμερα για βενζίνη με outsider to Captur. Σε diesel κοιτάς όλα τα παραπάνω που έγραψα, εκτός του Βιτάρα που δεν βγαίνει. Επίσης, εφόσον σε ενδιαφέρει κυρίως η άνεση, δες και το C3 Aircross, τουλάχιστον οδήγησέ το μήπως σου αρέσει. Έχει εξαιρετικό μοτέρ diesel και το έχουν σε καλές τιμές.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Να τα δεις και να τα οδηγήσεις εσυ, ώστε να έχεις προσωπική άποψη, άσχετα με το τι λέει ο καθένας από εμάς. Όλοι έοχυμε διαφορετικά κριτήρια και κάτι που εμένα μου αρέσει εσένα μπορεί να σε ξενερώσει και το ανάποδο. Οπότε πάρε αυτό που σου αρέσει, σε ικανοποιεί και καλύπτει τις ανάγκες σου. Όλα όσα έχεις υποψήφια είναι καλά αυτοκίνητα.
-
Καλημέρα, το vitara (το έχω σε diesel) πρέπει να είναι εντός προϋπολογισμού σου ακόμη και σε 1.4 turbo με καλο επίπεδο εξοπλισμού gl+.
Γενικά δεν έχει βγάλει κουσούρια, έχει νομίζω τους χώρους που θέλεις και πολύ καλές επιδόσεις σαν 1.4. Αν το πάρεις και τετρακινητο, εχει μια ανω του μετριου 4κινηση (δεν είναι βέβαια καθαρόαιμο off road).
Από την άλλη, έχει μέτρια σε αίσθηση πλαστικά, μέτρια ηχομόνωση και μέτρια ποιότητα κύλισης συν το ότι είναι μοντέλο 5 ετών πλέον. Επισης τα χλμ που λες ειναι αρκετα και παρολο που ειναι ελαφρυ και με αποδέκτη κατανάλωση για την κατηγορία του, ίσως αξίζει να δεις κάποιο diesel
Edit: το 1.4 είναι πλέον υβριδικό και μόνο με χειρότερες επιδόσεις από το παλιό των 140 ίππων αλλά λογικά με λίγο καλύτερη καταναλωση. Στα 22 και κάτι το τετρακίνητο, στα σχεδόν 20 το δικινητο.
Η αλήθεια είναι πως το Vitara δεν το έχω δει απο κοντά . Εξωτερικά μου αρέσει όπως και αν καταλήξω σε αυτό λογικά θα κοιτάξω για το 4χ4 απλά έχω ακούσει αρνητικά για τα πλαστικά καμπίνας και για θόρυβο σε ταχύτητες
-
Masma wrote:
- Peugeuot 2008 όπου το diesel στην active (μια χαρα έκδοση μου φαίνεται) είναι στο budget
- Ford Puma st line
- Volswagen T-CROOS
- Renault Captur
- Suzuki Vitara.
- Honda HRV (δεν είμαι ασίγουρος ότι είναι εντός budget )
- Scoda karoq (με φοβίζει το μέγεθος λίγο αλλά το βλέπουμε αυτό)
To HRV μάλλον είναι εκτός Budget. Το Puma έχει ίσως την καλύτερη ποιότητα κύλισης μαζί με το 2008 (το οποίο όμως στην έκδοση Active είναι πολύ φτωχό). Το Captur επίσης πολύ καλή επιλογή, αλλά όχι με τα 100 άλογα, θέλει παραπάνω. T-Cross κοπανάει ο πίσω άξονας, μάλλον δεν είναι και τόσο άνετο. Το Βιτάρα εξαιρετική επιλογή, εαν δεν σε ενοχλεί το εσωτερικό (εμένα μου αρέσει πολύ).
Εαν θες βενζίνης, προτείνω Puma or Vitara που με το mHEV σύστημα θα δείς αρκετά χαμηλα νούμερα για βενζίνη με outsider to Captur. Σε diesel κοιτάς όλα τα παραπάνω που έγραψα, εκτός του Βιτάρα που δεν βγαίνει. Επίσης, εφόσον σε ενδιαφέρει κυρίως η άνεση, δες και το C3 Aircross, τουλάχιστον οδήγησέ το μήπως σου αρέσει. Έχει εξαιρετικό μοτέρ diesel και το έχουν σε καλές τιμές.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Να τα δεις και να τα οδηγήσεις εσύ, ώστε να έχεις προσωπική άποψη, άσχετα με το τι λέει ο καθένας από εμάς. Όλοι έοχυμε διαφορετικά κριτήρια και κάτι που εμένα μου αρέσει εσένα μπορεί να σε ξενερώσει και το ανάποδο. Οπότε πάρε αυτό που σου αρέσει, σε ικανοποιεί και καλύπτει τις ανάγκες σου. Όλα όσα έχεις υποψήφια είναι καλά αυτοκίνητα.
Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Η active γιατί φτωχή? Την είδα από κοντά και οκ δεν είναι σαν την allure αλλά καλή μου φάνηκε.
Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ πετρέλαιο και για αυτό κοιτάζω πιο ζεστά Puma και 2008. Αυτά τα δύο τα είδα αντιπροσωπεία από κοντά και μου άρεσαν πολύ.
Αυτό για το T-CROOS δεν το ήξερα. Παντως το πήρε φίλος σε βενζίνη και καλό φάνηκε. Το renault θα πάω να το δω σήμερα. Το c3 απορρίφθηκε καθαρά λόγο ότι δεν μου αρέσει τόσο εξωτερικά.
Ναι σε αυτό έχεις δίκιο θα καταλήξω σε 2-3 και test drive. Η αγορά σκεφτομαι να γίνει μέα στο Σεπτέμβρη.
-
Puma και 2008.
Εγώ πήρα 2008 Allure diesel αλλά δεν είχε μείνει Active τότε, μία χαρά είναι η έκδοση, τα βασικά του πλεονεκτήματα τα έχει και η Active (ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, σχεδιασμός, τιμόνι, φρένα, οικονομικοί κινητήρες κ.λ.π)
Χάνεις την ψηλή κονσόλα αλλά βάζεις ένα τεμπέλη και είσαι ίδια με Puma (δεν έχει ψηλή κονσόλα) και ούτε το Puma έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο. Ψηφιακό καντράν δεν ξέρω σε ποιά έκδοση το δίνουν στα αλλα αυτοκίνητα.
Πόσο κάνει το Puma diesel; σε ποια έκδοση;
-
Η active γιατί φτωχή? Την είδα από κοντά και οκ δεν είναι σαν την allure αλλά καλή μου φάνηκε.
Εαν σου αρέσει και σου κάνει, μια χαρά. Εμένα μου φαίνεται φτωχή, πιστεύω ότι έχει βασικές ελλείψεις για την κατηγορία και την τιμή της. Καθαρά υποκειμενικό θέμα όμως.
-
Masma wrote:
Εαν σου αρέσει και σου κάνει, μια χαρά. Εμένα μου φαίνεται φτωχή, πιστεύω ότι έχει βασικές ελλείψεις για την κατηγορία και την τιμή της. Καθαρά υποκειμενικό θέμα όμως.
Μου είχε φανεί οκ αλλά επειδή δεν το έχω δει τέρμα αναλυτικά σε ποιες ελλείψεις αναφέρεσαι? Η active ψηφιακό καντραν έχει η όχι?
-
Puma και 2008.
Εγώ πήρα 2008 Allure diesel αλλά δεν είχε μείνει Active τότε, μία χαρά είναι η έκδοση, τα βασικά του πλεονεκτήματα τα έχει και η Active (ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, σχεδιασμός, τιμόνι, φρένα, οικονομικοί κινητήρες κ.λ.π)
Χάνεις την ψηλή κονσόλα αλλά βάζεις ένα τεμπέλη και είσαι ίδια με Puma (δεν έχει ψηλή κονσόλα) και ούτε το Puma έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο. Ψηφιακό καντράν δεν ξέρω σε ποιά έκδοση το δίνουν στα αλλα αυτοκίνητα.
Πόσο κάνει το Puma diesel; σε ποια έκδοση;
To Puma πρεπει αν βγαινει 21.500 με 120 ps. Στην 'έκδοση st line(παρομοια τιμή έχει και η titanium).
Ποσο πήγε το δικό σου? Απλά σε πετρέλαιο η allure φεύγει απο το budget για αυτό αν παώ στο 2008 μαλλον active.
Το puma βάζει σε όλες τι εκδόσεις ψηφιακό καντραν. Η Active στο 2008 δεν υμάμαι αν έχει...
-
Αφου είσαι 2 άτομα και με προοπτική παιδάκι μια χαρα εισαι με το πουμα ντιζελ, μεχρι αρχίσει να το ενοχλούν τα γόνατα του στο μπροστινο θελεις μια δεκαετία! Είναι το πιο ωραιο οδηγικά και στα 22000 πιανεις ως την st line που είναι καλή εκδοση. Μετά το 2008 θα έχεις καλύτερους χώρους λίγο αλλα λιγοτερο εξοπλισμό και χωρις τεμπέλη και με χειροφρενο ποιοτητας πλαστικου από ντατσουν.
Θα σου πρότεινα και το βιταρα που ειναι εγγυηση και πολυ ομορφο εξωτερικα και ψηλο και αξιοπιστο αλλα δεν γνωρίζω τους κινητηρες του της βενζίνης. Είναι πάντως αμαξι που δυσκολα θα εχεις δυσάρεστη έκπληξη.
-
Συμφωνώ με με τα παιδιά παραπάνω puma ή vitara. Αλλά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το kona
-
Αν για εσενα ειναι πολυ σημαντικο η ηχομωνοση και ποιοτητα κυλισης , το βιταρα ισως σε δυσαρεστησει ειδικα απο αποψη ηχομωνοσης. ( το εχει φιλος εχουμε κανει και ταξιδι μαζι και μου παραπονιεται για λιγο θορυβο στην καμπινα.
ειμαι σε ερευνα αγορας 3,5 μηνες για b-suv βενζινη, τεστ ντραιβ εχω κανει t-cross 115hp , new capture 100hp,
puma 125hp
Και τα 3 καλη συμπεριφορα οδηγισης , κυλισης και ** ΗΧΟΜΟΝΩΣΗς **που με ενδιαφερει και μενα πολυ.
Αν και εκτιμαω την ford σαν μαρκα περισοτερο απο τις αλλες 2 , μαλλον εχω καταληξει στο t-cross μου δειχνει πιο μαζεμενο και αισθητικα πιο κοντα στα δικα μου γουστα!
Παντως και τα τρια θεωρουνται καλη αγορα, αφιερωσε λιγο χρονο στα τεστ ντραιβ, και οταν καθισεις στην θεση οδηγου δες πιο σε φτιαχνει καλυτερα παρε λιγο το χρονο σου δες και την τσεπη σου και αποφασισε.)
ημουν ετοιμος για αγορα του t-cross και η τιμη ανεβηκε 900 ευρω απο την προσφορα που ειχα παρει πριν απο ενα μηνα,
-
Αφου είσαι 2 άτομα και με προοπτική παιδάκι μια χαρα εισαι με το πουμα ντιζελ, μεχρι αρχίσει να το ενοχλούν τα γόνατα του στο μπροστινο θελεις μια δεκαετία! Είναι το πιο ωραιο οδηγικά και στα 22000 πιανεις ως την st line που είναι καλή εκδοση. Μετά το 2008 θα έχεις καλύτερους χώρους λίγο αλλα λιγοτερο εξοπλισμό και χωρις τεμπέλη και με χειροφρενο ποιοτητας πλαστικου από ντατσουν.
Θα σου πρότεινα και το βιταρα που ειναι εγγυηση και πολυ ομορφο εξωτερικα και ψηλο και αξιοπιστο αλλα δεν γνωρίζω τους κινητηρες του της βενζίνης. Είναι πάντως αμαξι που δυσκολα θα εχεις δυσάρεστη έκπληξη.
Γιατί το λες αυτό για το Puma? Από θέμα χώρων καλό μου φάνηκε. Οκ δεν είναι τοσο ανετο όσο το 2008 πουνομίζω στην κατηγορια απο τα καλύτερα για χώρο επιβατων.
Μαλλον επειδη θα παώ για πετρέλαιο γιατι όπως είπα κάνω 14-16 χιλιαδες το χρονο για αυτο δεν σκέφτομαι τόσι το vitara.
-
Συμφωνώ με με τα παιδιά παραπάνω puma ή vitara. Αλλά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το kona
Σε ευχαριστω για την πρόταση το είδα και είναι τίμια επιλογή αλλα το απέρριψα επειδή δεν μου άρεσε τόσο εσωτερικά και έχει πολύ μέτρια πλαστικά.
-
Καλές επιλογές το puma και το 2008. Πολύ αξιόλογο είναι και το kamiq. Αν δε σε χαλάει το σουλούπι του δώσε και σε αυτό μια ευκαιρία να το δεις
-
Καλησπέρα. Για ντίζελ θα πρότεινα ένα εκ των γαλλικών μοντέλων. Ύστερα σε βενζίνη τα mild hybrid έχουν ελαφρύ προβάδισμα. Σε βενζίνη θα προτιμούσα puma. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Είναι σημαντικό να έχεις καλή αντιπροσωπευση στην περιοχή σου ώστε να σε στηρίξει. Επίσης τα επιτόκια. Νομίζω αυτή την στιγμή η Ford έχει μηδενικό.
-
Αν για εσενα ειναι πολυ σημαντικο η ηχομωνοση και ποιοτητα κυλισης , το βιταρα ισως σε δυσαρεστησει ειδικα απο αποψη ηχομωνοσης. ( το εχει φιλος εχουμε κανει και ταξιδι μαζι και μου παραπονιεται για λιγο θορυβο στην καμπινα.
ειμαι σε ερευνα αγορας 3,5 μηνες για b-suv βενζινη, τεστ ντραιβ εχω κανει t-cross 115hp , new capture 100hp,
puma 125hp
Και τα 3 καλη συμπεριφορα οδηγισης , κυλισης και ** ΗΧΟΜΟΝΩΣΗς **που με ενδιαφερει και μενα πολυ.
Αν και εκτιμαω την ford σαν μαρκα περισοτερο απο τις αλλες 2 , μαλλον εχω καταληξει στο t-cross μου δειχνει πιο μαζεμενο και αισθητικα πιο κοντα στα δικα μου γουστα!
Παντως και τα τρια θεωρουνται καλη αγορα, αφιερωσε λιγο χρονο στα τεστ ντραιβ, και οταν καθισεις στην θεση οδηγου δες πιο σε φτιαχνει καλυτερα παρε λιγο το χρονο σου δες και την τσεπη σου και αποφασισε.)
ημουν ετοιμος για αγορα του t-cross και η τιμη ανεβηκε 900 ευρω απο την προσφορα που ειχα παρει πριν απο ενα μηνα,
Ναι είναι όντως πολύ σημαντική η ηχομόνωση και η ποιότητα κύλισης γαι εμένα.
Φαντάζομαι κοιτάς για βενζίνη εσύ. Το t-cross και έμενα μου άρεσε απο κοντά αλλά δίκιο έχεις θα τα κάνω test drive.
Το 2008 εσύ δεν το έχεις στα υπόψην?
Σε αίσθηση τιμονιού όλοι λένε ότι το καλύτερο της κατηγορίας ίσως είναι το puma.
Renault θα πάω σήμερα να το δω.
-
Καλησπέρα. Για ντίζελ θα πρότεινα ένα εκ των γαλλικών μοντέλων. Ύστερα σε βενζίνη τα mild hybrid έχουν ελαφρύ προβάδισμα. Σε βενζίνη θα προτιμούσα puma. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Είναι σημαντικό να έχεις καλή αντιπροσωπευση στην περιοχή σου ώστε να σε στηρίξει. Επίσης τα επιτόκια. Νομίζω αυτή την στιγμή η Ford έχει μηδενικό.
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τη βοήθεια. Γιατί στα Γαλλικά για diesel? Εννοώ γιατί όχι το puma diesel η το t-cross?
Ναι σε αυτό έχεις δίκιο. Το επιτόκιο δεν με απασχολεί καθώς η αγορά θα γίνει cash
-
Πάει πολλά η Allure, άσε..
Ψηφιακή δεν δίνει στην Active. Έχει και προσφορές αυτές τις μέρες.
Πάρε και τα 3 τεστ ντραιβ (Puma, 2008, Captur) και θα δεις μόνος σου πιστεύω τι σου ταιριάζει. Νομίζω τα 2 τελευταία είναι παρόμοια, ο diesel του PSA καλύτερος και ποιο σύγχρονος μάλλον της Renault, Ford δεν τον ξέρω, έχω τον προηγούμενο 1.6 στο B max, μια χαρά και αυτός.
Εμένα αυτό είναι το τοπ 3 μου στην κατηγορία αλλά επειδή με ενδιέφεραν απολύτως οι χώροι με καλύπτει πολύ περισσότερο το 2008 σαν μέσος όρος και από design, γενικά είμαι φίλος PSA και Ford - Renault όλο κάτι με χαλάει, Κορεάτικα πολύ καλά αλλά λίγο πίσω στα B suv και το γενικό 'ραφιναρισμα', και μου φάνηκε περισσότερο ώριμο από όλα οδηγικα από όσα είχα δοκιμάσει τότε.
Και τα 3 ειναι μοντέλα 2020, δεν μπορείς να κανείς λάθος και με κλειστά μάτια να διαλέξεις.
Αγορά καινούριου B-SUV.