-
Γιατί δεν είναι μόνο το πως κάθεσαι , αλλά και το πως μπαίνεις ...
Με τη διαφορά ότι το μπες και το βγες κρατάνε δευτερόλεπτα, ενώ το κάθισμα κρατάει από λεπτά ως ώρες... Και αν κάποιος XL τύπος (όπως ο ΟΡ) έχει να επιλέξει μεταξύ των δύο (ευκολότερο μπες - βγες ή μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους) η πιο λογική επιλογή νομίζω ότι είναι η δεύτερη...
-
Στο συγκεκριμένο σημείο των εσωτερικών χώρων , έτσι είναι . Το Καμικ έχει χώρους . Είναι όμως 4,39 έναντι 4,15 του 3 αιρκρος και στα μεταξόνια 2651 έναντι 2605 . Οπότε μεγάλη διαφορά μήκους για μικρή διαφορά μεταξονίου .
Ογκος αποσκευών για το Κάμικ , λέει 400 λίτρα . Δεν ξέρω αν έχει ρεζέρβα σε αυτόν τον όγκο .
Το 3 αιρκρός έχει 420 λίτρα με ρεζέρβα και το πίσω κάθισμα στην πιο πίσω θέση που φτάνει στα 520 με το κάθισμα κοντά στα μπροστινά .
Αρα νομίζω ότι για το μήκος του , το 3 αιρκρος απλά δεν έχει αντίπαλο σε χώρους .
Τώρα που το κοιτάω το Κάμικ έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με το νέο C4 .
-
4.24 m έχει το καμικ όχι 4.39. Και αυτή είναι η μαγκιά του με μήκος 4.24μ έχει χώρο όσο τα αμάξια των 4.50μ. Έχουν τερματίσει το άνοιγμα του μεταξονιου για το μήκος του σκάφους και έτσι έχει τόσο χώρο για τα πόδια. Φυσικά χάνει λίγο στις αποσκευές αλλά πάλι είναι καλός για το μήκος του.
-
Αυτό το διάστημα, έχω στα χέρια μου ένα aircross, και έχω να πω ότι είναι πολύ ευρύχωρο.
Κάθομαι άνετα και χωρίς να 'βρούν' τα γόνατα μου πουθενά.
-
Μπήκα σε ένα σάιτ Τεχνικά χαρακτηριστικά και έγραφε 4,39 . Είδα ότι στο σάιτ της σκόντα είναι τελικά 4,24 .
-
Η ιστορια του kamiq ειναι ενδιαφερουσα και εξηγει και τις περιεργες διαστασεις του.
Η skoda δεν περιμενε οτι θα κανει τοσο μεγαλο μπαμ το κομματι της αγορας 'ψηλο αυτοκινητο' (crossover ,SUV) και δεν ειχε σκοπο να εχει τετοιο αυτοκινητο,οταν λοιπον ειδε που παει το πραγμα αποφασισε να κανει οτι η ford (focus active) και η KIA (Xceed) και να ψηλώσει το scala.
Τζαμπα πραγμα καθοτι ο σχεδιασμος μοντελου απο την αρχη ειναι κοστοβορο αθλημα οπως ξερουμε.
Ελα ομως που με τις διαστασεις του scala το νεο 'ψηλο' θα εβγαινε μακρυτερο απο το Karoq και εκανε μπαχαλο την κατηγοριοποίηση των μοντελων της skoda ,θα ειχε μεγαλυτερο μηκος ,καλυτερους χωρους ,μικροτερο πλατος ,μικροτερο υψος αλλα και παλιοτερη πλατφορμα.
Μπαχαλο.
Οποτε σαν πρακτικοι ανθρωποι εκανα κατι πολυ απλο ,εκοψαν την ουρα του.
Ετσι το κολοβο kamiq βγηκε μικροτερο σε μηκος ,εχασε πολυ και στο πορτ παγκαζ και η ιεραρχια των μοντελων της skoda παρεμεινε 'στρατιωτικη'.
Simply clever.
-
Αν έχεις 23-25Κ και θες ντε και καλά να πάρεις Σκόντα σουβοιδες/κροσοβερ έχεις τις εξής επιλογές.
Πας στο καροκ παίρνεις όλες τις διαστάσεις μεγάλες δίνεις εξοπλισμό.
Πας σκάλα παίρνεις εξοπλισμό, αποσκευές , πόδια , δίνεις πλάτος ύψος.
Πας καμικ παίρνεις εξοπλισμό, ύψος , πόδια δίνεις πλάτος αποσκευές.
Διαλέγεις και παίρνεις. Το παίζουν δικαια το παιχνίδι στην Σκόντα. Απλά είναι μοναχοφαιδες. Θα μπορούσαν με τα νέα ττ με 28 να έπαιρνες καροκ με εξοπλισμό πλήρη αλλά προτίμησαν να τσεπωσουν αυτοί το 1700 ....
Στο διαμορφωτή τους πάντως ίδια διαμόρφωση που έκανα στις 20/7 και που την κάνω σήμερα εξακολουθεί να υπολογίζει με τα παλιά ττ την τιμη. Έχουν κάνει μερικές αυξήσεις εξοπλισμού της τάξης του 7 με 10%.
Suv για plus size τύπους