-
Eξυπνο αυτό που ειπες με το αμάξι της ανταλλαγής αλλά εγώ είμαι λίγο ταγκαλακι και το είπα σχετικά γρήγορα αφού πρώτα βέβαια πήρα -1000 , 29000 το έδιναν αρχικά.
Από την άλλη θα σου πει ο άλλος εδώ δίνουν 3000 έκπτωση σε αμάξια κούτα σε αυτά τα μπάτζετ οπότε τι κερδίζεις 1800 για 4000 χλμ ; γίνομαι συνήγορος του διαβόλου.
Συ είπας..
Στα 3008 η έκπτωση ξεπερνάει τις 3000 (μην ξεχνάς ότι δίνουν και αυτοκίνητα με μεταλλικό).
ποιό αυτοκίνητο;
-
Εννοειται πως ειναι ακριβως αυτο που θες. Μαρκα/κυβικα κλπ
Αν ειναι να κανεις σκοντο σε αλογα/χρωματα/εξτρα φυσιολογικο ειναι να δεις μετα και αλλες μαρκες, πεζω κτλ που δινουν δυνατες μειωσεις.
Αν ομως π.χ ειναι ενα ds7 οπως το θες, που ειναι λιγο δυσκολο να κανουν τριχιλιαρα, ισως ειναι fair.
Οσον αφορα τα παζαρια, και εγω στην θεωρια ειμαι, μη νομιζεις. Απλα εχω δει πολλα βιντεακια το πως πρεπει να πας, τι να πεις σε αντιπροσωπους, για να παρεις καλη εκπτωση. (Αυτο με την ανταλαγη ειναι καλο τιπ, διοτι αν πεις απο πριν οτι εχεις αμαξι, ουσιαστικα δεν παιρνςις εκπτωση στο καινουργιο, αλλα σου αγοραζουν λιγο πθι ακριβα το παλιο (και παλι ομως κοψοχρονια)).
-
Επισης θα ηθελα να ξερω αν γινεται να μαθει καποιος την invoice τιμη. Δηλαδη την τιμη που αγοραζει ο εισαγωγεας απο το εργοστασιο. Αν ξερουμε αυτην τιμη, τοτε ξερουμε και περιπου τι αντιπροσφορα να δωσουμε.
Π.χ προ φορων 20000 καταλογος, ποσο το πηρε; 15? 17?
-
Επισης θα ηθελα να ξερω αν γινεται να μαθει καποιος την invoice τιμη. Δηλαδη την τιμη που αγοραζει ο εισαγωγεας απο το εργοστασιο. Αν ξερουμε αυτην τιμη, τοτε ξερουμε και περιπου τι αντιπροσφορα να δωσουμε.
Π.χ προ φορων 20000 καταλογος, ποσο το πηρε; 15? 17?
Εξαιρετικά δύσκολο (έως αδύνατον) για εμάς να μάθουμε αυτή την τιμή, η οποία επιπλέον αλλάζει ανά διαστήματα ανάλογα με την εμπορική πολιτική του εργοστασίου και τις παραγγελίες. Δηλαδή μπορεί π.χ. να έχει κλείσει τιμή €15.000 ο εισαγωγέας και μετά να πει στο εργοστάσιο 'θα παραγγείλω τα 3πλα αυτοκίνητα από την συμφωνία, δώστα μου €14.500' και είτε να τα βάλει προσφορά είτε να καρπωθεί το κέρδος.
Ξέρω ότι το έκαναν και με ανταλλακτικά αυτό και πετύχαιναν μέχρι και 30% επιπλέον έκπτωση οι αντιπρόσωποι.
-
Για το αμάξι που λέω η έκπτωση για κούτα είναι 1500 τσεκαρισμενο σε 3 διαφορετικές αντιπροσωπείες.
-
Thanx φανη.
Tkin αν καταλαβα σωστα 32800 καταλογος, 31300 καινουργιο με 1500 εκπτωση; οποτε αν εδινες και 1κ το παλιο παμε 30300?
Και το μτχ 28? Μπαα, πες του 26.500 ( με το μυαλο να πας 27). Βασικα βαλε ενα οριο, και πες του οτιδηποτε πανω απο αυτο, θα με σκισει η συζυγος. Ουτε ευρω παραπανω. Ειναι θεμα ποσο θες να το τραβηξεις πιστευω. Λεφτα σου ειναι, ας το κρατησει να το φαει ο ηλιος. (Το θεμα ειναι οτι παιζει να ειναι τοσο στα τετοια τους που παιζει να το κρατησουν ετσι να καθεται). Αν ομως θελει να πουλησει, και λογω κορονοιου κλπ ισως συμφωνησετε.
-
32800 κούτα 31300 τρέχων εκπτώσεις, 28000 με 4000 χλμ το δίνει . Η ανταλλαγή με το δικό μου είναι άλλο καπέλο. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι το δίνει με επιτόκιο κουτας και όχι μτχ που παίζουν κάτι 10-12% δλδ χρηματοδότηση σαν να ήταν καινούργιο.
-
Μαλλον test drive ειναι
-
Το λες λόγω της έκπτωσης που δίνουν;
-
Οχι, δεν το λεω λογω της τιμης του....Αυτοκινητο της αντιπροσωπειας 6 μηνων που βγαινει για πουλημα, τι άλλο να ειναι? Σιγα μην ειναι του 'αφεντικου'. Αφου και το αφεντικο τα test drive παιρνει για προσωπικη χρηση. Εκτος αν ειναι κανενας διευθυντης της αντιπροσωπειας για ολη την Ελλαδα ή κατι τετοιο. Αυτοι ναι εχουν προσωπικο αμαξι. Αλλά αφεντικο μιας και μονης αντιπροσωπειας, δεν εχει τετοιο προσωπικο αυτοκινητο
-
Νταξει.. υποθέσεις είναι αυτά. Το ότι δεν μπορεί να έχει τέτοιο αμάξι το αφεντικό από πού προκύπτει; Τηλεφωνικά μου είπαν ότι έχουν άλλο αμάξι για td. Φυσικά μπορεί να είναι όντως td και απλά να το έχουν βγάλει για πούλημα γιατί μπορεί να τους ήρθε και δεύτερο....
Το λεπτό σημείο είναι αν το κρατά το αφεντικό για πάρτη του ή είναι το αμάξι που κάνουν βόλτες όλοι οι υποψήφιοι. Το αφεντικό ένα αμάξι καβαλα μόνιμα ! Μια αντιπροσωπεία έχει 5-6 τεστ διαφόρων μοντέλων . Ε κάποιο καταλήγει στο αφεντικό ( το καλύτερο).
-
Δεν ειπα οτι δεν μπορει να εχει τετοιο αμαξι το αφεντικο . Αλλά στο 95% των περιπτώσεων δεν εχει. Ειδικα τετοιο αμαξι (γιατι καταλαβα ποιο ειναι) που ειναι τοσο δημοφιλες που κανει μπαμ οτι παρθηκε για τεστ ντραιβ. Και το ειπες και μονος σου. Αφου εχουν τοσα test drive γιατι να παρει άλλο ενα αμαξι για δικο του? Αφου εχει ελευθερια να παιρνει οποιο απο τα test drive θελει
-
Ρε συ δεν λέω ότι το έχει στο ονομα του αλλά αφεντικά είναι το καλύτερο το κρατάνε για πάρτη τους και αποφεύγουν να το πασάρουν. Τώρα αν έχουν ένα αμάξι πλύνε βάλε που το παίρνει από το λογιστήριο μέχρι ο μικρός για τα ψώνια και ταυτόχρονα είναι και τεστ ντραιβ ναι είναι λίγο γαματα...αλλά αν είναι τέτοιο μάλλον θα είχε γράψει περισσότερα χλμ...
-
Δεν ειπα οτι θα ειναι στο ονομα του. Μονος σου ειπες οτι εχουν κι άλλα αυτοκινητα για test drive αρα ειναι λογικα τα χλμ και για τεστ ντραιβ. Εσυ πιστευε οτι ειναι του αφεντικου. Εγω παω στοιχημα οτι ειναι τεστ ντραιβ. Και βασικα αν θες δειξτο , γιατι απο την περιγραφη σου εγω το βρηκα ευκολα ποιο ειναι . Μηπως καποιος απο εκει το ξερει και μας πει τι οντως ειναι
-
Ρε σεις, για 4.000 Km μόνο μιλάτε. Σιγά τη διαφορά αν είναι του αφεντικού ή test drive. Έχει και πολύ μεγάλο υπόλοιπο εγγύησης, οπότε, αν δεν είναι τρακαρισμένο (δύσκολο να είναι) μια χαρά είναι η πραγματική έκπτωση των 3.300 Ευρώ από την τελική τιμή του καινούριου.
-
Καλα περι τρακαρισματος, δεν ειναι και τοσο απιθανο να εχει τρακαρει. Ηδη ξερω εναν πωλητη που τον δουλευουν για αυτον τον λογο. Μεσα σε ενα ετος του εχουν τρακαρει 2 ή 3 test drive αμαξια χωρις να φταιει αυτος. Εχουν πεσει πανω του . Και την μια ηταν παρκαρισμενο
-
Αν ειναι ετσι ναι, συμφωνω ειναι μια νορμαλ τιμη. Προσωπικα θα εσφιγγα ζωναρια για καινουργιο, καθως ειναι αρκετα χρημ για μτχ αλλα αν ειναι ολα κομπλε και ειναι οπως σου αρεσει go for it.
Μπορεις να προτεινεις την κουτα 30κ. 'Μεχρι εκει φτανω' 'ευχαριστω, θα παω και στην ταδε εταιρια γτ μου αρεσει και εκεινο'
Δν ειναι χαζος να αφησει τα φραγκακια για αλλον.
-
Πολλά από τα τεστ ντράιβ που είχα πάρει προσφορά ήταν ανάμεσα στα 4-5.000 χιλιόμετρα.
Δεν δίνουν άπειρα στην αντιπροσωπεία για τεστ ντράιβ, ποιος το είπε αυτό; συνήθως 1 εμπορική βερσιόν έχουν από το κάθε μοντέλο, ξέρετε, δεν τα παίρνουν τσάμπα..
Συνήθως αυτό το παίρνουν συγκεκριμένοι υπάλληλοι, δεν το παίρνει όποιος είναι μέσα στην αντιπροσωπεία, αυτό έλειπε να έπαιρναν και οι λογιστές, ας πούμε, τα αυτοκίνητα εσωτερικά. Και επίσης τα τεστ ντράιβ πρέπει να είναι εκεί για τον κόσμο, δεν μπορεί να λείπει ο υπάλληλος ή να έχει αργήσει και να έχει και το τεστ ντράιβ μαζί του.
αλλά το παίρνουν ΠΑΝΤΑ να ξέρετε, γιατί τα στρώνουν κι' όλας. αλλά πάει με βαθμό, και φυσικά εξυπηρετούν σαν τέστ ντράιβ. Κυρίως ταξιδάκι μικρά.
Να φανταστείτε, μεγάλα στελέχη, παίρνουν σε φάση B suv που ξέρω, τα κρατάνε περίπου κάνα 8μηνο -10 μηνο, αλλά ΌΧΙ από αντιπρωσοπείες, από ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ, δηλαδή στα κεντρικά της κάθε εταιρίας. Συνήθβς το 'καλό' αυτοκίνητό τους είναι προσωπικό και το κρατάνε χρόνια, όχι μήνες.
Κανονικά 4000 είναι πολύ λίγα, αλλά σε τρώει λίγο αν πάει τεστ ντράιβ, οι περισσότεροι σε 4-10 λεπτά βγάζουν όλο τους το 'πάθος'!
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί δεν αναφέρεσαι σε αυτοκίνητο, τι εμπεριστατωμένη απάντηση να σου δώσουμε αν δεν ξέρουμε καν ποιο μοντέλο κοιτάς;
-
Συμφωνω στα περισσοτερα , απλα μια διευκρίνηση
Δεν δίνουν άπειρα στην αντιπροσωπεία για τεστ ντράιβ, ποιος το είπε αυτό; συνήθως 1 εμπορική βερσιόν έχουν από το κάθε μοντέλο, ξέρετε, δεν τα παίρνουν τσάμπα..
Τα td τα αγοραζει η εκάστοτε αντιπροσωπεία, δεν της τα δινει καποιος. Τους υποχρεωνουν να εχουν td , αλλά τα πληρώνουν απο την τσεπη τους
-
Συμφωνω στα περισσοτερα , απλα μια διευκρίνηση
Dublin wrote:
Τα td τα αγοραζει η εκάστοτε αντιπροσωπεία, δεν της τα δινει καποιος. Τους υποχρεωνουν να εχουν td , αλλά τα πληρώνουν απο την τσεπη τους
Excactement! ..και γι'αυτό δεν τα έχουν για πέταμα, ή για να τα παίρνει ο μικρός να πήγαίνει για τσιγάρα..έχουν συγκεκριμένο στόχο - να πουλήσουν αυτοκίνητα, και να τα δει ο πελάτης και υποψήφιος αγοραστής.
Αγορα νεου αυτοκινητου