-
Για την Ελλάδα ρε γαμώτο... Στην πρόσφατη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει, είχε τονίσει πολύ τις λέξεις Ελλάδα και Έλληνας. Για να καταλάβετε τι εννοούμε κρατήσαμε μερικές από αυτές ενώ στο video που δημοσιεύουμε μπορεί να τον ακούσετε και να παρατηρήστε το πάθος με το οποίο τις προφέρει. Οτιδήποτε έχει το αυτοκίνητο πάνω είναι κατασκευασμένο Ελλάδα… Εγώ θέλω να μείνω στην Ελλάδα… Δεν με ενδιαφέρει να φτιαχτεί ένα hyper car εξωτερικού… Θέλω να γίνουν όλα Ελλάδα από ελληνικά χέρια… Ο στόχος μας είναι να είναι όλα ελληνικά… Δουλεύουμε 9 άτομα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι 9 Έλληνες… Εννέα Έλληνες σημαίνει 90 ξένοι… Έχουν το ίδιο πάθος, είναι πολύ ταλαντούχοι, το αγαπάνε πολύ. Και είναι έξυπνοι πολύ. Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ… Όπου υπάρχει πρόοδος υπάρχει και ένας Έλληνας μέσα... https://www.zougla.gr/automoto/reportaz---apopsis/article/apokalipsi-i-protes-ikones-tou-elinikou-chaos?fbclid=IwAR2XtPUzWzChRuTVC9hYpcOSUxthS-pQ0oftYBUtACdufca3rxEz4zADnrQ
-
Για την Ελλάδα ρε γαμώτο... Στην πρόσφατη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει, είχε τονίσει πολύ τις λέξεις Ελλάδα και Έλληνας. Για να καταλάβετε τι εννοούμε κρατήσαμε μερικές από αυτές ενώ στο video που δημοσιεύουμε μπορεί να τον ακούσετε και να παρατηρήστε το πάθος με το οποίο τις προφέρει. Οτιδήποτε έχει το αυτοκίνητο πάνω είναι κατασκευασμένο Ελλάδα… Εγώ θέλω να μείνω στην Ελλάδα… Δεν με ενδιαφέρει να φτιαχτεί ένα hyper car εξωτερικού… Θέλω να γίνουν όλα Ελλάδα από ελληνικά χέρια… Ο στόχος μας είναι να είναι όλα ελληνικά… Δουλεύουμε 9 άτομα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι 9 Έλληνες… Εννέα Έλληνες σημαίνει 90 ξένοι… Έχουν το ίδιο πάθος, είναι πολύ ταλαντούχοι, το αγαπάνε πολύ. Και είναι έξυπνοι πολύ. Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ… Όπου υπάρχει πρόοδος υπάρχει και ένας Έλληνας μέσα... https://www.zougla.gr/automoto/reportaz---apopsis/article/apokalipsi-i-protes-ikones-tou-elinikou-chaos?fbclid=IwAR2XtPUzWzChRuTVC9hYpcOSUxthS-pQ0oftYBUtACdufca3rxEz4zADnrQ
-
χαχα! θα προτιμούσα να κατασκευάζαμε 1000 Pony, να μπορούσαμε να τα αγοράσουμε και να τα εξάγουμε, παρά 1 αυτοκίνητο που θα το οδηγήσουν 100 άτομα για λίγο.
Ρουμανία σχεδόν 500.000 αυτοκίνητα πέρισυ και η Τσεχία σχεδόν 3.000.000. Γιατί να χαρώ με το 1?
Πάντως θα βάλω like, γιατί η προσπάθεια είναι καλή, και δεν αναιρείται από τις συνθήκες και την πικρή αλήθεια.
Μία χώρα που έχει αναγάγει τον τουρισμό σε ψευτο-βιομηχανία και τους ντόπιους (εμάς δηλαδή) σε ανασφάλιστα γκαρσόνια και νυχούδες στα σπα των ξενοδοχείων, δεν έχει και πολλά για να σηκώσει το κεφάλι.
-
Έχουμε γκώσει από τις ονειροπαρμένες αηδίες κάθε τυχάρπαστου που την είδε ο νέος Enzo για μερικά clicks στο internet, ώστε να διαφημίσει την καγκορομάρκα του που 'φτιάχνει' dragsters... Έλεος!!!
-
Αλέξανδρε σοβαρέψου, έλεος πια...
-
Σου επιστρέφω το σχόλιο Παναγιώτη!!! Όντως έλεος αν πιστεύεις ότι ένας τυχάρπαστος καγκουροβελτιωτής με 9 μηχανολόγους θα φτιάξει hypercar 3000 ίππων. Αν το πιστεύεις αυτό, πίστεψε και στον Άγιο Βασίλη...
-
Δυσκολη και η ελληνοψυχη αποθέωση αλλά και το ανάθεμα εκ των προτέρων κύριοι.
Μπορεί να μη μας αρέσει το στυλ του αλλά όλο αυτό δε μπορεί να γίνεται εντελώς τυχαία.
Πριν 10 χρόνια στην αρχή της κρισης αποθεωναμε ανακατασκευές σκαραβαιων και μέχρι ενός σημείου καλά καναμε γιατί έχουμε κάψα για το made in Greece σε ένα τομέα που θέλει παράδοση (ειδικά για μαζική παραγωγή) που δεν έχουμε.
Θα δείξει λοιπον. Από το συνεργείο της γέφυρας της Μεταμόρφωσης που δεν μπόρεσε να κάνει σωστή δουλειά στο s13 ενός παλιού κολλητού (και μιλάμε για ενα rebuild, όχι ακραίο tuning, βέβαια ca18det είναι αυτός), στον προγραμματισμό εγκεφάλων, στο dragster σε κορυφαίο επίπεδο και τώρα στη δημιουργία ενός τέτοιου οχήματος είναι αν μη τι άλλο ένα σημαντικό ταξίδι...
Εγώ θέλω να είμαι αισιόδοξος, περισσότερο βέβαια αν το δούμε εν κινήσει, έστω και με άλλο μοτερ μέχρι να ετοιμαστεί το δικό του.
Όχι τίποτα αλλά όποιος πάει να φτιάξει ένα κινητήρα και μετά το σασί μπορεί να επαναλάβει την ιστορία της Life L190...
Εδώ είδαμε πρώτα το αυτοκίνητο βέβαια. Είναι και το όνομα 'δεσμευτικό' ρε γμτ. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο...
-
Σου επιστρέφω το σχόλιο Παναγιώτη!!! Όντως έλεος αν πιστεύεις ότι ένας τυχάρπαστος καγκουροβελτιωτής με 9 μηχανολόγους θα φτιάξει hypercar 3000 ίππων. Αν το πιστεύεις αυτό, πίστεψε και στον Άγιο Βασίλη...
Καλά κάνεις και το επιστρέφεις, διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο έκφρασης σου για πολλούς λόγους.
-
Δεν υπάρχει λόγος να βγάζεις χολή
-
Δεν είσαι επενδυτής του, χρηματοδότητς του και δεν σου ζήτησε δανεικά
-
Δεν υπάρχει λόγος τέτοιας φραστικής υποτίμησης σε κάποιον που έχει κάνει κάτι δημιουργικό στη ζωή του
-
Ότι έχει κάνει δεν έχει βλάψει κανέναν και το έχει κάνει γιατί έχει αυτό το όραμα που επίσης δεν βλάπτει κανένα
-
Το να υποτιμάμε με σκαιό τρόπο ( τυχάρπαστος ) κάποιον που δεν γνωρίζουμε και δεν μας έχει ενοχλήσει προσωπικά δείχνει μια μικρότητα, πικρόχολη διάθεση και τοξική προσωπικότητα
-
Το ίδιο θα μπορούσε και εκείνος να σε χαρακτηρίσειμ αυτό το έχεις σκεφτεί ?
Λέω ότι δεν τον γνωρίζω και ούτε προβλέπεται, πολύ απλά σέβομαι το όραμα του, την προσπάθεια του να δημιουργήσει κάτι, το οτιδήποτε και αν είναι, και δεν δέχομαι να τον πυροβολάνε όσοι δεν έχουν κάνει τίποτα το δημιουργικό από το μηδέν θεωρώντας τους εαυτούς τους ανώτερους από όλους τους άλλους, και με τον Κορρέ το ίδιο πρόβλημα είχα, το ίδιο έχω και τώρα, σέβομαι κάθε δημιουργό, γνωρίζω και κατανοώ το άγχος και τις δυσκολίες της δημιουργίας και θα είμαι πάντα πολέμιος σε όσους με ελαφρά την καρδία αμολάνε τη χολή τους θεωρώντας ότι είναι ανώτερα όντα και πρέπει δικαιωματικά να κατακεραυνώνουν αυτούς που προσπαθούν γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν, γιατί είναι άδειοι μέσα τους και θέλουν να γεμίσουν πατώντας επάνω στους άλλους, σε αυτούς που έχουν κάτι να πούν.
-
-
Η προσπάθεια του είναι αξιόλογη και αξιέπαινη, ανεξαρτήτως αν πετύχει ή όχι.
Η μεγαλομανία όμως και οι ανοησίες του τύπου ένας Έλληνας αξίζει όσο 10 ξένοι μόνο κακό θα κάνουν στο εγχείρημα.
-
Νομίζω πάντως ότι η ανάθεση προμοταρίσματος σε αυτόν που έγινε είναι το χειρότερο απ όλα. Κατά πως φαίνεται πρέπει να έχει την αποκλειστικότητα.
-
Mα το 80% της καχυποψίας έγκειται σε αυτό το γεγονός και μόνο. Βέβαια και οι 4Τ του πήραν συνέντευξη πριν 4-5 μήνες αν θυμάμαι καλά...
ΥΓ: Το 'άρθρο' του για τον...Ζορό (ΜARIO) στις εκλογές της ΟΜΑΕ και αυτό που ακολούθησε αμέσως μετά ήταν η επιτομη της αξιοπιστίας...
-
Στεναχωριέμαι για τους 'ισοπεδιστές' εδώ μέσα.
Μια ελληνική προσπάθεια για κάτι ιδιαίτερο δεν αξίζει τη στήριξη και τη συμπαθειά μας? Το Pony δεν αξίζει στήριξη? Μα δεν είσαστε περίφανοι για τίποτα ελληνικό πιά? Μόνο για τα εισαγόμενα?
ψιλοάσχετο. Κι εκείνος ο 'κακομοίρης' στη Πιερία που φτιάχνει ρέπλικες αυτοκινήτων και έχει παραγγελίες από όλο το κόσμο είναι μήπως τυχάρπστος?
Μπράβο στην προσπάθεια μακάρι να πετύχει το αυτοκίνητο!!!
-
Τυχάρπαστος δεν είναι. Είναι ένας πάρα πολύ καλός συναρμολογητης όπως δείχνει η πολύχρονη ύπαρξη του σε μια πολύ συγκεκριμένη αγορα όμως.
Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που τον γνωρίσαμε (υπήρχε και πριν την replicar ο άνθρωπος). Αυτό που πιστεύω ότι θα θέλαμε οι 'του χώρου' από εκείνον είναι μια δημιουργία ενός 'caterhamοειδους'. Είμαι βέβαιος ότι θα πήγαινε πολύ καλά και θα το τολμούσαν αρκετοί από τους εγχώριους πιστοβιους, εγώ από τους πρώτους αν μπορούσα να το πληρώσω.
-
Στεναχωριέμαι για τους 'ισοπεδιστές' εδώ μέσα.
Μια ελληνική προσπάθεια για κάτι ιδιαίτερο δεν αξίζει τη στήριξη και τη συμπαθειά μας? Το Pony δεν αξίζει στήριξη? Μα δεν είσαστε περίφανοι για τίποτα ελληνικό πιά? Μόνο για τα εισαγόμενα?
ψιλοάσχετο. Κι εκείνος ο 'κακομοίρης' στη Πιερία που φτιάχνει ρέπλικες αυτοκινήτων και έχει παραγγελίες από όλο το κόσμο είναι μήπως τυχάρπστος?
Μπράβο στην προσπάθεια μακάρι να πετύχει το αυτοκίνητο!!!
Και εγώ περισσότερο μπήκα εδώ για να δω ποιά τυπακια θα έβγαζαν χολή και θα έδειχναν την ανθελληνική τους υπόσταση! Εύχομαι να πετύχει το εγχείρημα και ας μην οδηγήσουμε πονυ και λοιπά αμαξίδια μαζικής παραγωγής!
-
Το μόνο μαζικό που θα ήταν χρήσιμο και θα 'εξυψώνε τον πατριωτισμό μας' κύριοι θα ήταν το πακέτο 'όχημα 1/4 τον + ελαφρύ φορτηγό' για τον στρατό. Ο,τιδηποτε άλλο δεν θα μπορούσε να σταθεί σε επίπεδο ΙΧ και το ξέρουμε όλοι μας. Άρα καλώς οποιος παλεύει κατευθύνεται προς το εξωτικό. Οι πιθανότητες είναι περισσότερες και το κέρδος ανά μονάδα μεγαλύτερο.
-
Το να θες να παράγει ενα φθηνό όχημα η χώρα σου, και να δουλευουν δηλαδή μερικές εκατοντάδες οικογένειες σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής/προώθησης/μανατζμεντ/κλπ κ να μπορεί να αγοράσει ο Έλληνας ένα φθηνό πρώτο/δεύτερο/ή τρίτο όχημα, και να βγάζει η χώρα έσοδα, είναι ανθελληνικό;!
Που τα πήρατε αυτά τα πτυχία Ελληνικότητας, να πάμε να πάρουμε και εμείς βρε παιδιά..θελει και χαρτοσήμο;
Χαίρομαι που έμαθα οτι 1 Έλληνας = 10 'άλλοι', γιατί νόμιζα ότι οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν έναν βαθύτατα γερασμένο πληθυσμό με έντονες μειωτικές τάσεις ενώ περικλείεται από το ακριβώς αντίθετο, νεοτατους πληθυσμούς με μεγάλες αυξητικές τάσεις, και ξέρετε τι δείχνει η ιστορία σε ανάλογες περιπτώσεις..
Να το βγάλει ο άνθρωπος το τουτου, κ να το πάει βόλτα. Όλες οι προσπάθειες καλές είναι, πόσοι από εδώ μέσα θα το αγόραζαν, και πόσοι είχαν πάρει Pony;
-
Το μόνο μαζικό που θα ήταν χρήσιμο και θα 'εξυψώνε τον πατριωτισμό μας' κύριοι θα ήταν το πακέτο 'όχημα 1/4 τον + ελαφρύ φορτηγό' για τον στρατό. Ο,τιδηποτε άλλο δεν θα μπορούσε να σταθεί σε επίπεδο ΙΧ και το ξέρουμε όλοι μας. Άρα καλώς οποιος παλεύει κατευθύνεται προς το εξωτικό. Οι πιθανότητες είναι περισσότερες και το κέρδος ανά μονάδα μεγαλύτερο.
Κυρίως δεν υπάρουν κρατικά και όχι μόνο, εμπόδια όπως η νοοτροπία της κατσίκας του γείτονα.
-
Το να θες να παράγει ενα φθηνό όχημα η χώρα σου, και να δουλευουν δηλαδή μερικές εκατοντάδες οικογένειες σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής/προώθησης/μανατζμεντ/κλπ κ να μπορεί να αγοράσει ο Έλληνας ένα φθηνό πρώτο/δεύτερο/ή τρίτο όχημα, και να βγάζει η χώρα έσοδα, είναι ανθελληνικό;!
Που τα πήρατε αυτά τα πτυχία Ελληνικότητας, να πάμε να πάρουμε και εμείς βρε παιδιά..θελει και χαρτοσήμο;
Χαίρομαι που έμαθα οτι 1 Έλληνας = 10 'άλλοι', γιατί νόμιζα ότι οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν έναν βαθύτατα γερασμένο πληθυσμό με έντονες μειωτικές τάσεις ενώ περικλείεται από το ακριβώς αντίθετο, νεοτατους πληθυσμούς με μεγάλες αυξητικές τάσεις, και ξέρετε τι δείχνει η ιστορία σε ανάλογες περιπτώσεις..
Να το βγάλει ο άνθρωπος το τουτου, κ να το πάει βόλτα. Όλες οι προσπάθειες καλές είναι, πόσοι από εδώ μέσα θα το αγόραζαν, και πόσοι είχαν πάρει Pony;
Η προσπάθεια ενός ανθρώπου για κάτι μοναδικό δεν αναιρεί την πιθανή δημιουργία ενός φθηνού ελληνικού αυτοκινήτου...... αμφότερα καλοδεχούμενα! Όμως επειδή δεν υπάρχει φως για το πόνυ,να γράφουμε πικροχολα σχόλια για το ατομικό εγχείρημα;;;;
-
Όχι πως δεν τα ξερουμε, απλα υπενθυμίζω τα πολύ βασικά του γιατί ΔΕΝ μπορούμε να πάμε κατευθείαν σε κάποιο φτηνό (αυτό θα ήταν το βασικό προτερημα) όχημα μαζικής παραγωγής:
-
Ρύποι.
-
Παθητική ασφάλεια.
-
Έλλειψη εργοστασιων-εξοπλισμου κατασκευής.
-
R&D συνολικά.
Δεν είμαστε στο 1990 κύριοι. Ήδη από τότε ακόμα και οι κατασκευές 'με παραχώρηση αδειας' που θα ήταν το ευκολοτερο ήταν πολύ λίγες αλλα και τα τοτε χαμηλού κόστους οχήματα (ενδεικτικά Lada, πρώτα κορεατικά, Seat, Skoda προ VAG) ηδη υστερούσαν σε πολλούς τομείς. Και τότε υπηρχαν ακόμα αρκετα αυτοκίνητα που είχαν μανιβελες στα παραθυρα, -ηλεκτρονικα- καρμπιρατέρ, 13αρια λάστιχα και απλό δισκόφρενο μπροστά που το κοιτάς σήμερα και γελάς. Φανταστείτε σήμερα...
Το τελευταίο (νομίζω) αυτοκίνητο με παραχώρηση αδείας (όχι απλό rebadging) ηταν το daihatsu charade που ήταν το toyota yaris 2ης γενιάς (ήδη είχε βγει το 3ης).
Αυτά απλά δεν γίνονται σήμερα σε χώρα της ΕΕ με τις ισχύουσες νόρμες περί ρύπων/ασφαλείας._
Σε σπορ/εξωτικά αυτοκίνητα τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά, οι ελευθερίες μεγαλύτερες και (το βασικό) οι επιλογές όλο και λιγότερες και ακριβοτερες.
Άρα οι πιθανότητες να βρεις το δικό σου κομμάτι στην αγορά μεγαλύτερες.
Έχουν δοκιμάσει και οι Βούλγαροι (Sin R1) με μοτέρ από corvette αν θυμάμαι καλά. Ιδωμεν λοιπον...
-
-
Εγώ είχα πάρει Πόνυ 1 το 1981 . Ηταν το πρώτο δικό μου αμάξι , γιατί σαν αγροτικό-επαγγελματικό είχε τα μισά λεφτά από τα ΙΧ .
Το κράτησα 8 χρόνια και μετά πήρα το Πόνυ 2 με τον φόρντ κινητήρα που το έχω ακόμα , αν και παροπλισμένο τα τελευταία 6-7 χρόνια , ενώ μέχρι τότε έκανε τις αγροτικές εργασίες στο εξοχικό .
Τώρα βλέπω επαγγελματικά C3 , 208 και άλλα τέτοια που σίγουρα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ελληνικής συναρμολόγησης τζιπάκια . Επίσης και αντί για 20ετίας επαγγελματικά που φέρνουν από γερμανία .
Το εξωτικό , μακάρι να πάει καλά .
Γενικά έχοντας προλάβει τις εποχές που στην Ελλάδα φτιάχνονταν σχεδόν τα πάντα , θα ήθελα να τις ξαναδώ .
Αρχικά ας έχουμε αυτάρκεια σε μάσκες και αγροτική παραγωγή , γιατί με αυτά που βλέπουμε με τον κορωνοϊό , είναι εύκολο να πεινάσουμε αν ξεφύγουν λίγο τα πράγματα .
Τώρα αν είμαστε καλοί η κακοί στην δουλειά μας εξαρτάται . Σε κάποιες δουλειές όπως στους ναυτικούς , είμαστε οι καλύτεροι , όχι για τις γνώσεις , αλλά για την ικανότητα της πατέντας που θα κινήσει το καράβι που θα έχει αβαρία και διάφορα άλλα .
Στους λοιπούς μπορεί να είμαστε καλοί , μπορεί και μέτριοι . Το βασικό όμως είναι να αποκτήσει παραγωγή η χώρα και να κοπούν οι διορισμοί ξυστών .
Είχα πει στους παλιούς τσακωμούς ότι 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπεραρκετοί στην Ελλάδα .
Νομίζω αν μας φτάνουν 100.000 για στρατιωτικοί , εποπ εμθ και για αστυνομικούς , οι υπόλοιποι μπορούν να χωρέσουν στους άλλους 100000 .
Βλέπουμε με την αναγκαστική ψηφιοποίηση της χώρας πόσοι ξύστες είναι σε δήμους , πολεοδομίες , κτηματολόγια , δικαστήρια , εφορίες , τελωνεία και αρκετά ακόμα και ορθολογισμός στην εκπαίδευση και στη υγεία ,
CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός