-
REALZEUS wrote:
21 Quadra wrote:
Ακόμα ένα φάουλ Άλεξ, να μας συγκρίνεις με τους Τούρκους, εμείς χτίζουμε αυτοί καταστρέφουν, δεν είμαστε ούτε ίσιοι, ούτε όμοιοι, μη ντροπιάζεις τους Έλληνες όπου σταθείς και όπου βρεθείς, αυτό έχω να σου πω. Αν είναι δυνατόν να θεωρείς κάφρους του Έλληνες έναντι των Τούρκων, είναι αμαρτία, φάουλ, ξεπεσμός κλπ πολλά.
Σοβαρά πιστεύεις ότι είμαστε κάτι διαφορετικό; Για πες... Μάλλον έχεις μεγάλη ιδέα για την φάρα μας
.
Έχω και με δικαιώνει η ιστορία, εσύ μένεις στα τελευταία 10-20 χρόνια που και σε αυτή την περίοδο υπάρχουν θαύματα από την Ελλάδα αλλά δεν τα δέχονται οι μόνιμοι αντηρισίες τους έθνους και της φάρας μας. Θαύματα δεν εννοώ θρησκευτικά, αλλά θαύματα τεχνικά, μαθηματικά, πολιτιστικά κλπ. κλπ. Μη μου πεις να τα αναφέρω, ψάξε βρες τα μόνος σου. Το ότο ακόμα η χώρα και η κοινωνία είναι όρθια μετά από ένα οικονομικό Γερμανικό πόλεμο 10 ετών είναι ένα σύγχρονο θαύμα, όπως και η υγειονομική σημερινή κατάσταση της χώρας στην πανδειμία είναι θαύμα.
Όταν φέρνεις κάποιο επιχείρημα, είναι υποχρέωσή σου να το τεκμηριώσεις. Έτσι γίνεται σε όλες τις ορθολογιστικές συζητήσεις, στις προηγμένες κοινωνίες. Δεν είναι υποχρέωση του άλλου να ψάξει τα δεδομένα. 'Θαύματα' σαν αυτά που αναφέρεις, τα κάνουν ε μεγαλύτερο βαθμό κάτι Β. Μακεδονίες και Βουλγαρίες, δίπλα μας... Κανένα θαύμα λοιπόν δεν συντελείται, είμαστε μια κοινωνία όπως όλες οι άλλες και μάλιστα στον πάτο του βαρελιού της Ευρώπης.
-
REALZEUS wrote:
21 Quadra wrote:
REALZEUS wrote
21 Quadra wrote:
REALZEUS wrote
21 Quadra wrote
Οι μηδενιστικές τάσεις ευτυχώς είναι ακόμα ελάχιστες και τόσες θα μείνουν σε ένα έθνος που στάθηκε και στέκεται ακόμα όρθιο ανά τους αιώνες γιατί πιστεύει στα σύμβολα του, γιατί ένα έθνος που χάνει τα σύμβολα του θα χαθεί στην αχλή του χρόνου, και η Ελλάδα ευτυχώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, έχει την ικανότητα απορρόφησης και εξελληνισμού ακόμα και των πλέον αδιάφορων, άπιστων και επικίνδυνων κατοίκων της, ακόμα και των γηγενών που θέλουν να αλλαξοπιστήσουν γιατί είναι αδύναμοι να καταλάβουν το μεγαλείο της χώρας που τους γέννησε.
Ποια είναι τα σύμβολα αυτά του Έθνους, Παναγιώτη; Εσύ νιώθεις Έλληνας; Αν ναι, τι σχέση έχεις με τον χριστιανισμό, των Εβραίων; Έναν Δία θα έπρεπε να τον πιστεύεις περισσότερο...
Αν πάρω μετρητοίς τα λεγόμενα σου όταν ορκίστηκες στον Ελλ.Στρατό θα πρέπει να έκανε εμετό και να αρρώστησες για καμμιά εβδομάδα, έτσι ? Εκτός και είδες το φώς το αληθινό...αργότερα.
Θα ήθελα λίγο να σοβαρευτείς και όχι λίγο, αλλά ΠΟΛΥ!!
Ο Όρκος μου, που κι εσύ παρόμοιο έδωσες είναι αυτός Παναγιώτη:
Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα.
Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.
Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου.
Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.
Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.
Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών.
Να φυλάττω δε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους.
Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης.
Δεν βλέπω να λέει για εκκλησίες τίποτα...
Εγώ που λες Παναγιώτη Ορκίστηκα να υπερασπίσω την Πατρίδα. Όχι τις εκκλησίες σου. Άθεος είμαι άλλωστε.
Η Πατρίδα μου είναι 1) ο Λαός μου και 2) τα εδάφη μου. Δεν είναι ούτε η αγιασοαφιά σου, ούτε κανένα παπαδαριό!!!
- Δεν το έγραψα όταν συνέβη... αλλά είμασταν σε πορτοκαλι συναγερμό.
Ούτε εγώ μίλησα για την Αγία Σοφία, ούτε για κανένα παπαδαριό, τον όρκο σου όμως τον ευλόγησε κατά τα ειωθώτα ιερέας, ή κάνω λάθος ? Σε όλες τις στρατιωτικές ορκωμοσίες παρευρίσκεται παπαδαριό όπως το ονομάζεις μειωτικά, κόντρα στην επικρατούσα νοοτροπία του κόσμου και τους στρατεύματος που υπηρέτησες. Το όνομα ένα παπαδαριό σου το έδωσε στην κολυβύθρα και υποθέτω ότι όποτε το θυμάσαι ανατριχιάζεις, αυτό προσπαθώ να σου κάνω, να ανατριχιάσεις, και αναρωτιέμαι, το αληθινό φως πότε στο μετέδωσε το ξανθό γένος ?
Γιατί εγώ σου έχω ξαναπέι ότι είμαι καλός χριστιανός μέχρι του σημείου να μη βλάπτω κανέναν και μέχρι εκεί, για όλα τα άλλα αδιαφορώ παντελώς, αλλά έχω την αξιοπρέπεια να μην θεωρώ ανόητους όσους θέλουν να πιστεύουν ούτε να τους κατακεραυνώνω, έχω την διάθεση να θεωρώ ότι όλοι έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης να πιστεύουν όπου θέλουν αρκέι να μη με ενοχλούν, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν τους θεωρώ κάτι κατώτερο ούτε κάνω προπαγάνδα στα δικά μου πιστεύω, ούτε επίσης εσύ γνωρίζεις τι πιστεύω εγώ. Ευτυχώς το στράτευμα έχει πολύ λίγους αξιωματικούς με τα δικά σου πιστεύω, το ίδιο και η αγαπημένη σου Ρωσία, και αυτή έχει σαν επίσημη θρησκεία την Ελληνοοορθόδοξη, ακόμα και στα 70 τόσα χρόνια της πρώην σοβιετικής ένωσης ( ευτυχώς που είναι πρώην, κάτι λέει αυτό νομίζω ) παρέμεινε ζωντανή στα υπόγεια με τις κρυμμένες εικόνες, και αυτό κάτι λέει ή μήπως κάνω λάθος ?
Όταν υπηρετούσα εγώ, δυστυχώς υπήρχε μόνον ο θρησκευτικός όρκος. Εδώ και πολλά χρόνια όμως υπάρχει και ο πολιτικός και εννοείται ότι αυτόν θα έδινα σήμερα!!! Όπως και όταν μου έδωσαν το όνομα μου οι γονείς μου, ήταν αναγκαστικό το γελοίο σκετσάκι με τον παπά και την κολυμπύθρα... Μεσαίωνας!!! Το παπαδαριό τότε ήταν απλά αναγκαίο κακό. Ευτυχώς σήμερα υπάρχει πολιτικός όρκος και πολιτική ονοματοδοσία παιδιών, για όσους ζούνε στον 21ο αιώνα και όχι στον 11ο...
Τραγικό λάθος η πτώση της ΕΕΣΔ, αλλά δεν είναι εδώ τόπος για αυτήν την συζήτηση. Να ξέρεις πάντως ότι οι Ρώσοι δεν νιώθουν ΕΛΛΗΝορθόδοξοι. Όσοι πιστεύουν νιώθουν απλά ορθόδοξοι, και έχουν το δικό τους πατριαρχείο, που δεν τα πάει καθόλου καλά με εμάς και με το Φανάρι.
Επίσης, πρέπει να σε πληροφορήσω ότι υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ άθεοι και Αριστεροί στο Στράτευμα. Ορκιστήκαμε άλλωστε στον Όρκο που σου παρέθεσα παραπάνω, δεν είμαστε θρησκευτικός Στρατός!!! Τρανότερο παράδειγμα; Ο Στγος Τόσκας, αλλά και όλοι οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες) που κατεβαίνουν με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ!!!
Εννοείται δε ότι με ενοχλούν οι θρησκόληπτοι, αλλά και όλοι οι κολλημένοι, από την στιγμή που επεμβαίνουν στην καθημερινότητα μου. Φιλικό μου ζευγάρι μου έλεγε χθες βράδυ για την περιπέτεια του, ώστε να πάρουν τα χαρτιά για τον γάμο τους. Δεν είπα τίποτα, επειδή η κοπέλα είναι πιστή, αλλά το παλικάρι έβριζε και εγώ ήμουν 1000% μαζί του!!! ΜΑΚΑΡΙ να γινόμασταν Αγγλία/Γαλλία/Γερμανία που η θρησκεία είναι απλά για τους γραφικούς...
Είδαμε τον στρατηγούλη σου Τόσκα με την αθεοσύνη του πόσο καλό έκανε στον τόπο, άστοχο επιχείρημα κατά την άποψη μου.
Το ότι κατεβαίνουν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ένστολοι ή πρώην ένστολοι στο δικό μου μυαλό είναι κατάντια και δεν πάω το θέμα θρησκευτικά, αλλά πολιτικά, και το πηγαίνω στη Βάρκιζα.
Κατάντια είναι να μην καταλαβαίνεις το καλό σου και να ψέγεις όσους προσπαθούν για αυτό. Η Βάρκιζα ήταν όντως ντροπή, τα όπλα δεν θα έπρεπε να είχαν παραδωθεί!!!
-
**Οι ανυπότακτοι στην Ελλάδα του 2020 – Η στατιστική της ντροπής **
Σκανδαλώδεις νόμοι, ελαστική στρατιωτική δικαιοσύνη, μαγειρέματα ιατρικών γνωματεύσεων και κακή οργάνωση του κρατικού μηχανισμού έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό ανυπότακτων να ισοδυναμεί με το 1/3 του μεγέθους του Ελληνικού Στρατού. Αν προστεθούν οι κλάσεις 1996 έως 2021, ο αριθμός των ανυπότακτων ξεπερνά τους 30.000 σύμφωνα με στοιχεία της Στρατολογίας όπως παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τον Νοέμβριο του 2019. Δηλαδή, τρεις ολόκληρες μεραρχίες!
https://slpress.gr/koinonia/oi-anypotaktoi-stin-ellada-toy-2020-i-statistiki-tis-ntropis/
Όλα αυτά είναι παρενέργειες της αρρωστημένης αριστερότητας των τελευταίων 40 ετών, και μετά μου μιλάς για υπεράσπιση της πατρίδας όταν τα αριστερά κόμματα κυρίως έφεραν το στράτευμα στην κατάντια, στον συνδικαλισμό και στην απαξία, ο συνδικαλισμός στο στράτευμα σημαίνει ανυπακοή και έλεγχος των διαταγών, αν μας αρέσει εκτελούμε, αν όχι κάνουμε διαμαρτυρία, λευκή απεργία κλπ.
-
fiverg wrote:
Συ ειπας, εγώ λέω να πάρουμε έναν Αγγλο να του δείξουμε έναν φανατικό χριστιανό και έναν φανατικό κομμουνιστή και να δούμε ποιον θα θεωρήσει περισσότερο γραφικό.
Επειδή έζησα εκεί, τα λεφτά μου τα βάζω στον φανατικό χριστιανό.
Μάλλον όταν έζησες δεν είχε πέσει ακόμη ο κομμουνισμός οποτε δικαιολογείσαι. Οπότε εγώ τα βάζω στον φανατικό κομμουνιστή.
Και προσοχή, άλλο δεν μου αρέσει ο καπιταλισμός, το σιτυ, οι σριστοκρατες, άλλο να περιμένω να με σωσουν από αυτόν οι .. κομμουνιστές.
-
γατος γραφικος ειμι. δια το να μιλας για πλασματακι στον ουρανο, ειναι προσβλητικο για ημας τους γραφικους. βρισκεις εντος της ανοιχτης σοσιαλιστικης κουλτουρας την προσβολη αυτη?
Δικαίωμά σου να με θεωρείς κι εμένα γραφικό. Δεν θα κάνω χάρη στην ομαδική σας ψυχασθένεια όμως, που πιστεύετε σε κάτι φανταστικό. Οι αρχαιοελληνικοί θεοί τουλάχιστον είχαν πιο μεγάλη φάση, σε αντίθεση με τον θεό των ιουδαίων, που είναι ξενέρωτος εδώ που τα λέμε. Αν και στο 1ο βιβλιαράκι (παλαιά διαθήκη - αρνούμαι επίτηδες να βάλω κεφαλαίο το αρχικό γράμμα) είχε πιο πολύ γούστο, έκαιγε κάτι πόλεις (Σόδομα, Γόμορρα) κλπ. Το sequel όμως (καινή διαθήκη) εντελώς βαρετό, όπως είναι συνήθως όλα τα sequels. Ακόμα και Ιλιάδα-Οδύσσεια να δεις, η Ιλιάδα ήταν καλύτερη. Στα παραμυθάκια τα sequels το χαλάνε...
-
Συ ειπας, εγώ λέω να πάρουμε έναν Αγγλο να του δείξουμε έναν φανατικό χριστιανό και έναν φανατικό κομμουνιστή και να δούμε ποιον θα θεωρήσει περισσότερο γραφικό.
Μαζί, βάλε σε παρακαλώ και το Γεωργιάδη (ιδανικά με νανογιλέκο).
Οτιδήποτε ακραίο ειναι γελοίο. -
REALZEUS wrote:
fiverg wrote:
Επειδή έζησα εκεί, τα λεφτά μου τα βάζω στον φανατικό χριστιανό.
Μάλλον όταν έζησες δεν είχε πέσει ακόμη ο κομμουνισμός οποτε δικαιολογείσαι. Οπότε εγώ τα βάζω στον φανατικό κομμουνιστή.
Και προσοχή, άλλο δεν μου αρέσει ο καπιταλισμός, το σιτυ, οι σριστοκρατες, άλλο να περιμένω να με σωσουν από αυτόν οι .. κομμουνιστές.
Είχε προλάβει να πέσει, 30 χρόνια πριν έγινε αυτό άλλωστε. Δεν είμαι και τόσο αρχαίος πια...
-
Είναι κάποιες φορές που σκέφτομαι πόσο ισλαμική τουρκική democracy μας χρειάζεται μπας και στρώσουμε χαρακτήρα και εκτιμήσουμε λίγο αυτά που έχουμε. Αλλά δυστυχώς μένω κι εγώ εδώ και τα παιδια μου.
Καμια διαφορά λοιπον μεταξύ της σημερινής Ελλάδας και της Τουρκίας. Όλα καλα με την δικαιοσύνη, την ελευθερία του Τύπου, τον καθεστωτισμο και προπαντός παιδια πάνω απ όλα η μπούργκα. Υπάρχουν κάτι συνολακια μούρλια, θα τα λατρέψουν οι γυναίκες σας.
-
Ακόμα ένα φάουλ Άλεξ, να μας συγκρίνεις με τους Τούρκους, εμείς χτίζουμε αυτοί καταστρέφουν, δεν είμαστε ούτε ίσιοι, ούτε όμοιοι, μη ντροπιάζεις τους Έλληνες όπου σταθείς και όπου βρεθείς, αυτό έχω να σου πω. Αν είναι δυνατόν να θεωρείς κάφρους του Έλληνες έναντι των Τούρκων, είναι αμαρτία, φάουλ, ξεπεσμός κλπ πολλά.
Συγνώμη, τι 'παράγει' η Ελλάδα τα τελευταία 70 χρόνια;
Συγνώμη αλλά η Τουρκία ξέρεις οτι παράγει, πουλάει, εξάγει 'πολιτισμό' (αν σου αρέσει, άσχετο, το θεμα ειναι οτι έχει αγοραστές); Ξέρεις οτι 'παράγει' θρησκευτικό ιδεώδες και το εξάξει; Οτι παράγει και βιομηχανικά αυτό θα το ξέρεις.
Μονο οι Τουρκικές Αερογραμμές, έχεις καταλάβει τι 'παραγωγή' πολυδιάστατη ειναι;
Οσο παρήγαγε ο Ελληνισμός τους είχαμε. Οταν έπαυε, οι Τούρκοι καναν τη δουλειά τους και μάλιστα καλά. -
Σκανδαλώδεις νόμοι, ελαστική στρατιωτική δικαιοσύνη, μαγειρέματα ιατρικών γνωματεύσεων και κακή οργάνωση του κρατικού μηχανισμού έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό ανυπότακτων να ισοδυναμεί με το 1/3 του μεγέθους του Ελληνικού Στρατού. Αν προστεθούν οι κλάσεις 1996 έως 2021, ο αριθμός των ανυπότακτων ξεπερνά τους 30.000 σύμφωνα με στοιχεία της Στρατολογίας όπως παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τον Νοέμβριο του 2019. Δηλαδή, τρεις ολόκληρες μεραρχίες!
https://slpress.gr/koinonia/oi-anypotaktoi-stin-ellada-toy-2020-i-statistiki-tis-ntropis/
Όλα αυτά είναι παρενέργειες της αρρωστημένης αριστερότητας των τελευταίων 40 ετών, και μετά μου μιλάς για υπεράσπιση της πατρίδας όταν τα αριστερά κόμματα κυρίως έφεραν το στράτευμα στην κατάντια, στον συνδικαλισμό και στην απαξία, ο συνδικαλισμός στο στράτευμα σημαίνει ανυπακοή και έλεγχος των διαταγών, αν μας αρέσει εκτελούμε, αν όχι κάνουμε διαμαρτυρία, λευκή απεργία κλπ.
Αυτά που λες δεν έχουν καμία σχέση με την 'Αριστεροσύνη'. Τα πιο πειθαρχημένα στρατεύματα στον κόσμο ήταν σε Αριστερά καθεστώτα!!! Οι μπρούκληδες, οι ριψάσπιδες και οι λιπόψυχοι είναι ίδιον της Δεξιάς, που βάζει το άτομο πάνω από το σύνολο!!!
-
Είναι κάποιες φορές που σκέφτομαι πόσο ισλαμική τουρκική democracy μας χρειάζεται μπας και στρώσουμε χαρακτήρα και εκτιμήσουμε λίγο αυτά που έχουμε. Αλλά δυστυχώς μένω κι εγώ εδώ και τα παιδια μου.
Καμια διαφορά λοιπον μεταξύ της σημερινής Ελλάδας και της Τουρκίας. Όλα καλα με την δικαιοσύνη, την ελευθερία του Τύπου, τον καθεστωτισμο και προπαντός παιδια πάνω απ όλα η μπούργκα. Υπάρχουν κάτι συνολακια μούρλια, θα τα λατρέψουν οι γυναίκες σας.
Ειλικρινα, αυτό κατάλαβες από όσα λέμε εδώ;
-
gatoz wrote:
γατος γραφικος ειμι. δια το να μιλας για πλασματακι στον ουρανο, ειναι προσβλητικο για ημας τους γραφικους. βρισκεις εντος της ανοιχτης σοσιαλιστικης κουλτουρας την προσβολη αυτη?
Δικαίωμά σου να με θεωρείς κι εμένα γραφικό. Δεν θα κάνω χάρη στην ομαδική σας ψυχασθένεια όμως, που πιστεύετε σε κάτι φανταστικό. Οι αρχαιοελληνικοί θεοί τουλάχιστον είχαν πιο μεγάλη φάση, σε αντίθεση με τον θεό των ιουδαίων, που είναι ξενέρωτος εδώ που τα λέμε. Αν και στο 1ο βιβλιαράκι (παλαιά διαθήκη - αρνούμαι επίτηδες να βάλω κεφαλαίο το αρχικό γράμμα) είχε πιο πολύ γούστο, έκαιγε κάτι πόλεις (Σόδομα, Γόμορρα) κλπ. Το sequel όμως (καινή διαθήκη) εντελώς βαρετό, όπως είναι συνήθως όλα τα sequels. Ακόμα και Ιλιάδα-Οδύσσεια να δεις, η Ιλιάδα ήταν καλύτερη. Στα παραμυθάκια τα sequels το χαλάνε...
προσβολη ειναι, οχι γραφικοτητα. και τη συνεχιζεις. βλεπω πολυ δημοκρατικη διαλεκτικη. κατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει...
-
Προσβολή επειδή δεν σέβομαι τον φανταστικό σας φίλο; Πλάκα έχετε... Κι εμένα κάτι μου θυμίζει... τους Ταλιμπάν!!!
-
Προσβολή επειδή δεν σέβομαι τον φανταστικό σας φίλο; Πλάκα έχετε... Κι εμένα κάτι μου θυμίζει... τους Ταλιμπάν!!!
κατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει...
-
REALZEUS wrote:
κατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει...
τζορτζ - νταμπλιγιου - μπους;
-
fiverg wrote:
Σαν τι να καταλάβω δηλαδη; Λες για την 'φαρα μας' λες και οι άλλες φαρες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά λαμογιων, 'κακων', από την δική μας. Εκει εχουν παει ολοι οι λεβεντες και οι καλοι και εδω ολοι οι κατιμαδες. Οι ρατσιστικές σου ευαισθησίες κάπως αμβλυνονται οταν μιλαμε για ελληνες.
Αλήθεια, ως κοινωνία, τα τελευταία ας πούμε 50 χρόνια ποιος έχει κάνει περισσότερα βήματα προς τα εμπρός, εμεις η οι Τουρκοι; 'παραγουν' λέει ο από πάνου, οκ, για πες εσυ ο αριστερος που υπαρχουν μεγαλυτερες ανισοτητες, εδω η απεναντι; Μην πω για τα τελευταία χρόνια που ρεπουν ολοταχώς προς το ισλάμ, αυτό τώρα λέγεται πρόοδος σε σχέση με εμάς και σου αρεσει; Και δεν σου τεκμηριωνει αυτα που γραφει ο Quadra; Η να θεωρήσω πρόοδο το αεροδρόμιο στην Ισταμπουλ; Νταξ παιδια ψυχραιμία, και το Βενιζέλος όταν εγκαινιάστηκε ήταν στα πιο σύγχρονα του κόσμου. Και η γέφυρα στο Αντίρριο θεωρήθηκε τεχνικό θαύμα κλπ. Τα μπετά δηλαδή να ορίσουμε σαν benchmark για μια σωστή κοικωνια;
-
21 Quadra wrote:
Συγνώμη, τι 'παράγει' η Ελλάδα τα τελευταία 70 χρόνια;
Συγνώμη αλλά η Τουρκία ξέρεις οτι παράγει, πουλάει, εξάγει 'πολιτισμό' (αν σου αρέσει, άσχετο, το θεμα ειναι οτι έχει αγοραστές); Ξέρεις οτι 'παράγει' θρησκευτικό ιδεώδες και το εξάξει; Οτι παράγει και βιομηχανικά αυτό θα το ξέρεις.
Μονο οι Τουρκικές Αερογραμμές, έχεις καταλάβει τι 'παραγωγή' πολυδιάστατη ειναι;
Οσο παρήγαγε ο Ελληνισμός τους είχαμε. Οταν έπαυε, οι Τούρκοι καναν τη δουλειά τους και μάλιστα καλά.Νόμιζα ότι ήσουν περισσότερο σκεπτόμενο άτομο, κρίμα. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν εδώ μέσα γιουσουφάκια εν έτη 2021 σε ρόλο δικηγόρο του διαβόλου,, τώρα ξέρω.
-
REALZEUS wrote:
fiverg wrote:
Σαν τι να καταλάβω δηλαδη; Λες για την 'φαρα μας' λες και οι άλλες φαρες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά λαμογιων, 'κακων', από την δική μας. Εκει εχουν παει ολοι οι λεβεντες και οι καλοι και εδω ολοι οι κατιμαδες. Οι ρατσιστικές σου ευαισθησίες κάπως αμβλυνονται οταν μιλαμε για ελληνες.
Αλήθεια, ως κοινωνία, τα τελευταία ας πούμε 50 χρόνια ποιος έχει κάνει περισσότερα βήματα προς τα εμπρός, εμεις η οι Τουρκοι; 'παραγουν' λέει ο από πάνου, οκ, για πες εσυ ο αριστερος που υπαρχουν μεγαλυτερες ανισοτητες, εδω η απεναντι; Μην πω για τα τελευταία χρόνια που ρεπουν ολοταχώς προς το ισλάμ, αυτό τώρα λέγεται πρόοδος σε σχέση με εμάς και σου αρεσει; Και δεν σου τεκμηριωνει αυτα που γραφει ο Quadra; Η να θεωρήσω πρόοδο το αεροδρόμιο στην Ισταμπουλ; Νταξ παιδια ψυχραιμία, και το Βενιζέλος όταν εγκαινιάστηκε ήταν στα πιο σύγχρονα του κόσμου. Και η γέφυρα στο Αντίρριο θεωρήθηκε τεχνικό θαύμα κλπ. Τα μπετά δηλαδή να ορίσουμε σαν benchmark για μια σωστή κοικωνια;
Μίλησα για την φάρα μας, γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός αξίζει όταν κάποιος δικός μας θεωρεί ότι είμαστε ανώτεροι από τις άλλες φάρες. Αν πρόσεξες, δεν κατηγόρησα τους Έλληνες, απλά ρώτησα γιατί θεωρεί ότι είμαστε καλύτεροι. Εσύ προφανώς θίχτηκες από την ερώτηση, γιατί μας θεωρείς κάτι ανώτερο...
Οι Τούρκοι είναι ένας τεράστιος λαός, δεν υπάρχει ο μέσος Τούρκος, όπως δεν υπάρχει ο μέσος Έλληνας. Αυτό που μας ενώνει είναι το βιωτικό επίπεδο του μεροκαματιάρη, και σε αυτό, όλοι οι λαοί, βράζουν στο ζουμί τους!!!
Η Τουρκία αυτήν την στιγμή έχει μια ημι-δικτατορία. Σίγουρα σε αυτό είμαστε καλύτεροι εμείς, αλλά όχι επειδή είμαστε πιο μάγκες, απλά επειδή δεν υπάρχει ένας αντίστοιχος Ερντογάν. Να θυμήσω τις εποχές παντοδυναμίας του Καραμανλή του πρεσβύτερου και τι γίνονταν τότε; Ίδια φάση με την τωρινή Τουρκία ήταν. Το γεγονός ότι 70 χρόνια τώρα όμως μας κυβερνάνε 3 οικογένειες, δείχνει ότι μόνο σοβαρή δημοκρατία (έστω και αστική) δεν είμαστε.
ΥΓ: Για αεροδρόμια και μπετά μόνον εσύ μίλησες.
-
Το ξερουμε όμως όλοι, πως δεν γίνεται να πάει να πολεμήσει κάποιος με το ζόρι. Αν τους εξαναγκάζουν όλους αυτούς να βρεθούν σε κάποιο στρατώνα, θα μεταβληθεί σε άτυπο κέντρο κράτησης, και όχι στρατώνας.
Πρακτικό παράδειγμα, πραγματικά γεγονότα: υπηρέτησα πεζικό, το μεγαλύτερο μέρος της θητείας στη Μόρια της Λέσβου (και κατά τα Ίμια), μάλλον εκεί που έχουν τώρα τους μετανάστες. Αν η δύναμη του Λόχου ήταν 100 άτομα, παρόντες ήταν πάντα καμιά 60αρια ως 70. Καμιά 20αρια ήταν τακτικοί χασικλήδες. Εννοείται σχεδόν όλοι οι ντόπιοι που μας ήρθαν, δεν έστριβαν ποτέ 'σκέτο τσιγάρο'. Απ αυτούς, 4-5 ήταν και χαπάκηδες. Οι χαπάκηδες κάποιες φορές έχαναν τον έλεγχο. Ο ένας γιωτάς θαλαμοφύλακας, ένα βράδυ είχε φτιαχτεί τόσο πολύ, που έβαλε τη σόμπα πετρελαίου στο τέρμα, κι έκαψε με τη σειρά 3 μπιτόνια απ τα τζιπάκια, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η σόμπα να λαμπαδιάσει. Ήμουν ο πρώτος που το αντιλήφθηκα (ως παλιός είχα μονό κρεβάτι απέναντι απ τη σόμπα κοντά στην είσοδο) κι έβαλα τις φωνές και πρόλαβαν να πηδήξουν έξω από παράθυρα κλπ. Αργότερα είχαμε κι άλλα επεισόδια. Κάποια στιγμή, 2-3 χαπάκηδες βρέθηκαν στο πειθαρχείο, σε διπλανό τάγμα Μαύρων γιατίεμείς δεν είχαμε πειθαρχείο, μαζί με 7-8 από μας τους υπόλοιπους να τους φυλάμε το βράδυ, μη τους βρούμε τέζα το πρωί (το χειρότερο κρύο που έχω ζήσει στη ζωή μου). Τις 'κανονικες' ημέρες του καλοκαιριού, κάναμε πράγματα όπως να πάμε στο φυλάκιο που δείχνουν καθε χρόνο στις ειδήσεις Χριστούγεννα και Πάσχα, το οποίο έχει μια βίλα που προορίζεται για τον ΑΣΔΕΝ, με μικρή πλαζ δίπλα. Το μηχανικό είχε ανατινάξει τα βράχια της παραλίας, για να διαμορφωθεί πρόσβαση για τον στρατηγό και την οικογένειά του, αν/όταν επισκεπτόταν. Εμείς, κάναμε ανθρώπινη αλυσίδα, άλλοι μέσα στη θάλασσα μέχρι το στήθος κι άλλοι στην πλαγιά, να μεταφέρουμε τα κομμάτια βράχων και τα σαθρά φύκια, μέχρι τα φορτηγά...
Συμπληρώνοντας ενάμιση χρόνο εκεί, μετατέθηκα αυτόματα σύμφωνα με τον κανονισμό κοντύτερα στον τόπο μου, στη Λάρισα, Στρατιά, Τάγμα Στρατηγείου. Εκεί, υπηρετούσαμε όλοι οι 'δούλοι' κι όλοι οι 'αριστοκράτες'. Όσοι κάναμε όοοοολες τις αγγαρείες (καθαριότητα, μαγείρεμα, σκοπιές, δουλειές, όοολης της Στρατιας, κι άλλοι τόσοι που ΔΕΝ τους είδαμε ΠΟΤΕ! Ούτε μία φορά! Είχα χρεωμενους καμία 40αρια άτομα που δεν τους είχα δει ούτε σε φωτογραφία. Έναν απ αυτούς τον γνώρισα χρόνια μετά, μέσω ονόματος και διηγησεων, τύχαμε συνάδελφοι σε δουλειά. Κάθε Ταξίαρχος κι απανω (κι ήταν ΠΟΛΛΟΙ, πανάθεμά τους, σε τέτοιο σχηματισμό) είχε 3-4 δικούς του 'οδηγούς' που μπαιναν με πολιτικά και κάναν μία ολιγόωρη υπηρεσία μία φορά την εβδομάδα, γι αυτό δεν τους βλέπαμε ποτέ.
Συμπέρασμα: ο αριθμός φαντάρων είναι βλακώδης κι υπερβολικός και δεν παίζει κανένα ρόλο στην Άμυνα της χώρας, απλά δίνει αντικείμενο απασχόλησης σε μια ατελείωτη 'Αυλή' ενστόλων για να δικαιολογούν το μισθό τους. Τα 3/4 κληρωτων ΔΕΝ είναι ικανοί να πολεμήσουν, απλά θα είναι θύματα, εκτός βέβαια αν απλά συγκρουστούν με ενα ίδιο και χειροτερο μπούγιο ανθρώπων απ την απέναντι πλευρά.
Δεν χρειάζεται να πάνε με το ζόρι οι ανυπότακτοι, χρειάζεται να απομακρύνουν το 1/3 ή 2/3 αχρήστων φαντάρων που βρίσκονται εκεί χωρίς σκοπό, απλά γιατί ήρθε η ημερομηνία και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς (η 'αφρόκρεμα' της κοινωνίας μπορεί και έχει 'λύσεις') και να οργανωθεί ένα σύγχρονο στράτευμα, ημιεπαγγελματικό με κίνητρα, που θα πληρώνει ελάχιστο μισθό (και μόρια για Δημόσιο κλπ.) και θα επιλέγει άτομα με τις κατάλληλες δεξιότητες για συγκεκριμένη θέση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι υπόλοιποι ας πάνε 2 μήνες σε ένα κέντρο και μετά 1 βδομάδα το χρόνο ή 6μηνο, να κάνουν ασκήσεις επανδρωσης συγκεκριμένων θέσεων και ρόλων. Να τελειώνει αυτό το καραγκιοζιλίκι...
-
Εγω δεν θεωρω την δικη μας φαρα ανωτερη απο καμια, αλλα ουτε και κατώτερη. Τα αεροδρόμια τα έγραψα γιατί αναφέρθηκε παραπάνω η THK ως δείγμα προόδου.
Προσωπικά δεν θεωρώ 'τεράστια λαο' τους Τούρκους, δεν βλέπω κανενα λογο (αλλά ούτε και τους νεοέλληνες για να σε προφτασω). Με ποια συνεισφορα σε τεχνες, γραμματα, πολιτισμο να το βασισω συτο; Μπορώ να θεωρήσω άνετα 'τεραστιο λαο' τους Κινέζους (προφανώς δεν μιλάω με αριθμητικά δεδομενα).
Χαιρομαι παντως οτι συμφωνεις ότι η σημερινή Τουρκία είναι 'αντίστοιχη' της Καραμανλικης Ελλάδας (δηλαδή 60 χρονια πισω). Αλλα κατα τα αλλα αυτα που γραφει ο Quadra περί της σημερινής διαφοράς μας με τους απέναντι σου φαίνονται παράλογα...
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος