-
Αφού το έβγαζε και με αυτά, τότε μπορείς να τα βάλεις, λογικά θα 'βαρύνει' το αυτοκίνητο
Για αυτό σκέφτομαι κάτι σε 165
-
Στην συγκεκριμένη διάσταση, δεν υπάρχουν πιο χωμάτινες επιλογές -αν δεν κάνω λάθος.
Θα τοποθετηθούν σε cx-30
Υπάρχουν και τα Yokohama Geolander και τα BF Goodrich G Grip, για κάτι λίγο πιο χωμάτινο. Εξαρτάται βέβαια από το αν είναι τετρακίνητο το CX30, αν δηλαδή θα κινείται σε πιο δύσβατες διαδρομές.
-
Αυτή τη στιγμή λογικά έχεις σιδερένιες ζάντες, οπότε προσπάθησε να βρεις πιο ελαφριές αλουμινίου και λάστιχο συμβατό είτε με το 13' είτε με το 14'.
Δες εδώ για βάρη
Alufelgen für HYUNDAI I10 IA (LK 4 x 100) - wählen Sie Ihre Felge | onlineraeder.depagalo@frl.auth.gr wrote:
Αφού το έβγαζε και με αυτά, τότε μπορείς να τα βάλεις, λογικά θα 'βαρύνει' το αυτοκίνητο
-
ss_76 wrote:
Στην συγκεκριμένη διάσταση, δεν υπάρχουν πιο χωμάτινες επιλογές -αν δεν κάνω λάθος.
Θα τοποθετηθούν σε cx-30
Υπάρχουν και τα Yokohama Geolander και τα BF Goodrich G Grip, για κάτι λίγο πιο χωμάτινο. Εξαρτάται βέβαια από το αν είναι τετρακίνητο το CX30, αν δηλαδή θα κινείται σε πιο δύσβατες διαδρομές.
Είναι τετρακίνητο. Σε Yokohama G058 που προορίζεται για CUV και είναι απλώς M&S (όχι 3MPSF). Θα δω κα το BF Goodrich
-
Αυτή τη στιγμή λογικά έχεις σιδερένιες ζάντες, οπότε προσπάθησε να βρεις πιο ελαφριές αλουμινίου και λάστιχο συμβατό είτε με το 13' είτε με το 14'.
Δες εδώ για βάρη
Alufelgen für HYUNDAI I10 IA (LK 4 x 100) - wählen Sie Ihre Felge | onlineraeder.descrewdriver wrote:
pagalo@frl.auth.gr wrote:
175/65/14 φοράει το 1.2
Στο χιλιάρι εκτιμώ ότι θα ανεβάσει κατανάλωση και θα ρίξει επιδόσεις χωρίς λόγο και αιτία.
-
Σήμερα το πρωί ξεκινάμε με παρέα για μια βόλτα.
Με αμάξι που είχε να μετακινηθεί ενάμιση μήνα λόγω της όλης κατάστασης(του βάζαμε μπροστά που και που).
Σταματάμε σε ένα βενζινάδικο για καύσιμο και λέω να ρίξουμε μια ματιά στον αέρα.
30 τα 2 μπροστινά,28 το πίσω αριστερό,12(!)το πίσω δεξί.
Το γεμίσαμε αμέσως αλλιώς θα μέναμε στο δρόμο.
Η προηγούμενη μέτρηση είχε γίνει Γενάρη αν δεν κάνω λάθος,όλα 32 τότε.
Γιατί τόσο μεγάλη απώλεια;Καρφάκι,χαλασμένη βαλβίδα ή στραβωμένη ζάντα;
Θα το ξαναμετρήσουμε σε μερικές μέρες και αν κάνει πάλι τα ίδια φύγαμε για βουλκανιζατέρ.
Μπάι δε γουέι οι βαλβίδες είχαν αλλαχτεί τέλη 2018 μαζί με τα ελαστικά. -
Κυκλοφορούν κάτι βαλβίδες ...........
-
Δεύτερη φορά λάστιχο σε ένα μήνα και με διαφορετικό αυτοκίνητο στον αστικό ιστό. Όταν χτίζουμε οικοδομές ή κάνουμε ανακαινίσεις δεν πετάμε τις ταβανόπροκες όπου βρούμε χωρίς να σκουπίζουμε μετά τον δρόμο.
-
Δεύτερη φορά λάστιχο σε ένα μήνα και με διαφορετικό αυτοκίνητο στον αστικό ιστό. Όταν χτίζουμε οικοδομές ή κάνουμε ανακαινίσεις δεν πετάμε τις ταβανόπροκες όπου βρούμε χωρίς να σκουπίζουμε μετά τον δρόμο.
Σε ποιόν απευθύνεσαι;;;εδώ μας λείπει η παιδεία σε άλλα περισσότερο σημαντικά θέματα.
Πρίν πολλά χρόνια είχα αλλάξει τη διαδρομή για να φτάσω στο σπίτι μου,προκειμένου να μην περνάω από 4 οικοδομές που ήταν υπό κατασκευή εκείνη την εποχή,εξαιτίας αυτής της κατάστασης με τις πρόκες.
-
Γεια σας και Χρόνια Πολλά! Και εγώ ψάχνω για ελαστικά τώρα. Είπα να βάλω 4 εποχών και θέλω γνώμες!
Διάσταση 205/55/16. Αμάξι - Mazda 3.
-
VEC 4SEASONS G3 GOODYEAR
-
FourTech VIKING
-
CROSSCLIMATE+ MICHELIN
-
Dunlop Sport All Season
Τα CONTINENTAL μάλλον όχι για τα πιο μαλακά πλαϊνά. Το αμάξι εγώ και γυναίκα οδηγάμε, συνέχεια πεζοδρόμια κτλ.
-
-
Για τα crossclimate μόνο έχω γνώμη. Δεν είναι κάτι τρομερό και φοβερό,αλλά είναι αποδεκτά και κάνουν για πιο θερμά κλίματα σαν το δικό μας. Εχω γράψει λίγες μέρες πριν σε αυτό εδώ το θέμα. Δεν τα έχω κι εγώ απορρίψει για την αντικατάσταση όταν έρθει η ώρα. Θα κοίταζα και cinturato all season SF2.
-
Μπορεί να ειναι τα χειρότερα για χειμώνα. Αν και εγώ δεν θα έβαζα ποτε all nothing ελαστικά. Αν έκανα τέτοια επιλογή θεωρώ λάθος να φορεθούν κατακαλοκαιρο. Θα τα φορούσα φθινόπωρο για να αποδώσουν τα μέγιστα τουλάχιστον το πρώτο χειμώνα.
-
Τα καλοκαιρινά μετά από 5 καλοκαίρια είναι λίγο ....
-
Επίσης
Bridgestone Weather Control A005
Hankook Kinergy 4S2
-
Χαίρετε στην παρέα
είμαι fun της conti γενικά στο focus μου
τώρα για το picanto 1.1 2006 της συζύγου που φοράει 165/65/14 τι λάστιχο προτείνετε;
μιλάμε για ήρεμη οικογενειακή οδήγηση κυρίως εντός πόλης.
Δε με ενδιαφέρει η τιμή μόνο το 'ασφαλἐστερο' δυνατόν ελαστικό, δηλ. αφήνουμε θόρυβο, φθορά (το αμάξι κάνει λίγα χλμ) και κοιτάμε αποστάσεις φρεναρίσματος σε στεγνό βρεγμένο, ελιγμούς, aqua planning και ότι έχει να κανει με οδική συμπεριφορά.
Προτιμώ να ζεσταίνεται γρήγορα και εν τέλει θέλω να βγάλει 5ετία χωρίς πρόβλημα - δηλ. να μην πάρω ελαστικό που στα 3 χρόνια χωρίς χιλιόμετρα είναι προς αντικατάσταση.
(τα τελευταία 2 σετ του αυτοκινήτου ήταν michelin energy saver (eco) και conti eco contact 3)
Προτιμούνται οι γνωστοί κατασκευαστές πολύ δύσκολα θα πήγαινα σε κάτι που δεν το ξέρω
Σκέψεις για bridgestone 005, ecocontact6, pirelli P1 verde
Επίσης προτιμώ όσο πιο τελευταία τεχνολογία γίνεται (δηλ. ο κατασκευαστής να έχει εκδόσει νέα γενιά με βελτιώσεις)
Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια
-
kalamargiannis wrote:
Γεια χαρά στην παρέα
έχω το FOCUS 1.6 sport 2006, 115ΗΡ. 205/55/16 , εχω φορέσει conti sport contact 2, 3 , και τα τελευταία 4 χρόνια Pirelli Cinturato P7 blue. Ο διακαής μου πόθος ήταν τα premiuncontact 6 αλλά δεν είχαν βγει κάτω από 17'' τότε.
Πριν τα πάρω να σας ρωτήσω γνώμες:
- Υπάρχει ασφαλέστερο (καλύτερο) ελαστικό για συνετό οδηγό; Εννοώ φρενάρισμα βρεγμένο/στεγνό, αποφυγή εμποδίου κλπ.
Δεν με ενδιαφέρει η τιμή, μόνο το απολύτως καλύτερο για τα παιδάκια μου, ούτε η κατανάλωση ή ο θόρυβος. Μόνο η ασφάλεια.
Ταξίδια μερικές φορές το χρόνο, και τα Σαββατοκύριακα καλοκαιριού Σαλονικη-Χαλκιδική.
- Το ίδιο σε flat run σε τι αλλάζει ως προς συμπεριφορά -αίσθηση κλπ; μήπως να το προτιμήσω λόγω ασφάλειας στην περίπτωση κλαταρίσματος με ταχυτητα;
- Αλλαγή από 55 σε 50 τι διαφορές έχει για τον οδηγό και τη συμπεριφορά;; απειροελάχιστες ή αισθητές;
Αυτά τα λίγα... ακούω γνώμες
ΥΓ φτάνοντας τη 15ετια το καλοκαίρι θεωρητικά θα προσπαθήσω να αλλάξω εντός 1 χρόνου το αμάξι με νεότερο (focus πιθανότατα) , αυτό σημαίνει ΕΠΩΝΥΜΟ ελαστικό, από τις 5-6 μεγάλες εταιρίες, κάτι falken kumho και άλλα που δεν τα ξέρει το ευρύ κοινό όσο και καλά να είναι δεν τα θέλω μην έχω πρόβλημα μεταπώλησης.
Δεν είπες εντυπώσεις για αυτά που μέχρι τώρα φοράς.
- Υπάρχουν αρκετοί παράμετροι να εξετάσει κανείς όταν θέλει το καλύτερο. Υδροπλανιση,υγρό φρένο,στρίψιμο υγρού κύκλου,υγρός χειρισμος,υγρός πλευρικός χειρισμός και τα αντίστοιχα στο στεγνο. Αν εξετάσουμε μόνο την παράμετρο φρένο στεγνό βρεγμένο τότε ναι είναι καλή επιλογή.
- Τα ελαστικά runflat είναι βαρύτερα ελαστικά δεδομένου ότι έχουν ειδική κατασκευη που σημαίνει επιβάρυνση σε καύσιμο σε επιδόσεις και φυσικά στο φρενάρισμα.
- Η αλλαγή διάστασης που αναφέρεις είναι εκτός ορίων του 3% ως μεταβολή.
Ευχαριστώ κατ αρχάς για τα φώτα σου
έχεις να προτείνεις -και οι υπόλοιποι φυσικά της παρέας- ελαστικό 205/55/16 ως πιο ολοκληρωμένο και ασφαλές από το conti 6 λαμβάνοντας υπόψιν αυτά που γράφεις πλευρικό χειρισμό κτλ; Καταλαβαίνεις με ενδιαφέρει το ασφαλέστερο στο δημόσιο δρόμο πχ ξαφνικό ελιγμό ή φρενάρισμα σε στροφή και λοιπές καταστάσεις. Το πιο είναι πιο σπορ σε γρήγορο γύρο στην πίστα των Σερρών δε θα το ψάξω ποτέ
-
Hankook ventus prime 3 η τα Pirelli p7 που δεν έχουν καμμία σχέση με τα blue που είχες. Θέλεις τιμόνια επιλέγεις σκληρό σκελετό μαλακό πέλμα.
-
Εγώ θα πρότεινα και conti pc6 και falken ze310 αν θες κάτι πιο σπορ για 205/55/16
-
Νέα ερώτηση: μου πε λαστιχάς σήμερα ότι σκίζει τα πτυχία του ότι έτσι είναι ο νόμος ότι αν αλλάξεις έστω και ελάχιστα την εργοστασιακή διάσταση έχεις νομικό πρόβλημα αποζημιώσεων και ευθυνών σε κάθε τροχαίο ατύχημα...
δηλ. σκεφτόμουν ότι επειδή δε βγαίνει το conti ecocontact 6 σε 165/65/14 αλλά μόνο σε παραλλαγές, να βάλω continental αλλά με απέτρεψε ότι θα χω θέμα με ασφαλιστικές κλπ.
Γνωρίζετε αν έχει δίκιο ή αν απλά με κατεύθυνε σε άλλες μάρκες;
-
Νέα ερώτηση: μου πε λαστιχάς σήμερα ότι σκίζει τα πτυχία του ότι έτσι είναι ο νόμος ότι αν αλλάξεις έστω και ελάχιστα την εργοστασιακή διάσταση έχεις νομικό πρόβλημα αποζημιώσεων και ευθυνών σε κάθε τροχαίο ατύχημα...
δηλ. σκεφτόμουν ότι επειδή δε βγαίνει το conti ecocontact 6 σε 165/65/14 αλλά μόνο σε παραλλαγές, να βάλω continental αλλά με απέτρεψε ότι θα χω θέμα με ασφαλιστικές κλπ.
Γνωρίζετε αν έχει δίκιο ή αν απλά με κατεύθυνε σε άλλες μάρκες;
Για να σκίζει τα πτυχία που δεν έχει και να θέλει να σου πουλήσει ένα λάστιχο αποτυχημένο όπως τα blue τι άλλο. Ο άνθρωπος κοινώς έλεγε παπαριες.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]