-
Είναι διαθέσιμα στις διαστάσεις που χρειάζεσαι;
-
@ss_76 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@civil357 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@georgemit said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε ελαστικά τεσσάρων εποχώνε, με την ένδειξη M+S είναι απαραίτητες οι χιονοκουβέρτες ή πας χιόνι χωρίς αυτές;
Σε βροχή πώς είναι αυτά τα ελαστικά;
Φαντάζομαι ότι θα κάνουν και αρκετό θόρυβο ε;Για να είναι τεσσάρων εποχών , πρέπει να έχουν και την ένδειξη 3PMSF , χωρίς αυτή είναι απλά M+S.
Τα γνωστά και αγαπητά michelin latitude cross , δεν έχουν τη σήμανση , αλλά παρολαυτά είναι εξαιρετικά στο χιόνι.Τα latitude cross ήταν καλύτερα από θερινά στο χιόνι αλλά πολύ θορυβώδη. Τα yokokama g015 ήταν παντού καλύτερα ενώ στο χιόνι -λόγω 3PMSF- ήταν καταπληκτικά σε σχέση με τα laitude cross.
Τα goodyear vector 4season GEN-2 πάρά τα 45k στην πλάτη τους, ακόμη αποδίδουν πολύ καλά στο χιόνιΚαλησπέρα, τετρακίνητο έχεις;
Ρωτώ γιατί εγώ (σε δικίνητο) είχα δοκιμάσει και τα δυό (cross climate και G015).
Τα CC που τέλειωσαν γρήγορα, ήταν άριστα σε στεγνό, βρεγμένο και πολύ καλά στο χιόνι, τα G015 πάρα πολύ καλά παντού, αθόρυβα, εξαιρετικά ανθεκτικά, έχουν διάρκεια, αλλά στο χιόνι ήταν 2 κλικ κάτω από το CC. Ίσως σε ένα τετρακίνητο να είναι ιδανικά γιατί η κίνηση και πίσω εξωραΐζει τις όποιες αδυναμίες. Πολύ καλό λάστιχο πάντως...
Τα LC που έχω σε άλλο αυτοκίνητο, είναι πάρα πολύ καλά επίσης, αλλά σε χιόνι όχι -
@tesa54 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Για τα Yokohama G015 λένε πως έχουν λιγότερο τακούνι (πιο γρήγορη φθορά και "στούμπωμα" στη λάσπη) και μαλακότερα πλαϊνά (σκισίματα σε φυτευτή πέτρα) σε σχέση με τα Michelin Lattitude Cross. Εγώ περιμένω να έρθουν Ελλάδα κάποιο από τα Yokohama A/T4 G018 ή τα Falken Wildpeak A/T4W ή Toyo Open Country ΑΤ3 αλλά δεν βλέπω να έρχεται κανένα πριν το φθινόπωρο και οι εισαγωγείς/προμηθευτές/λαστιχάδες λένε βάλε προηγούμενα μοντέλα.
Το ''λιγότερο τακούνι'' μάλλον εννοείς λιγότερο πέλμα γιατί το μικρότερο τακούνι με μικρότερα κενά σημαίνει πιο αργή φθορά στην άσφαλτο τουλάχιστον (με παρόμοια σκληρότητα γόμας πάντα). Σίγουρα πάντως στομώνουν πιο εύκολα από τα λάστιχα με αραιότερο και μεγαλύτερο τακούνι. Πάντα όμως κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Πχ τα G015 είναι αθόρυβα στο δρόμο ενώ ένα BF Goodrich έχει θόρυβο. Πάντως και σε ζόρικο πηλό που έχω μπει βγήκα πάντα. Τα λάστιχα ήταν στομωμένα φουλ αλλά πήγαινα. Κάθε περίπτωση όμως στα βουνά είναι διαφορετική.
Μεγάλο συν η τιμή των G015. Τα έβαλα λίγο κάτω από 400 ευρώ το καλοκαίρι σε διάσταση 215-65-16. Τα υπόλοιπα έπαιζαν τουλάχιστον 100 ευρώ πάνω. Μόνο τα Toyo έπαιζαν κανά 50αρικο πάνω. Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα γιατί είναι και τι θα πετύχεις και γενικά όλα ανεβαίνουν! Ρίξε ένα τηλέφωνο στον Konstantinoy στο Παλαιό Φάληρο αν δεν έχεις πάρει ήδη γιατί φέρνει μόνος του απευθείας σχεδόν ό,τι θες.
-
Ο Κωνσταντίνου είναι Παλαιό Φάληρο ή Μοσχάτο;;;
-
@tjk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ο Κωνσταντίνου είναι Παλαιό Φάληρο ή Μοσχάτο;;;
Sorry μπερδεύτηκα Μοσχάτο πιάνει εκεί!
-
@georgemit said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε ελαστικά τεσσάρων εποχώνε, με την ένδειξη M+S είναι απαραίτητες οι χιονοκουβέρτες ή πας χιόνι χωρίς αυτές;
Σε βροχή πώς είναι αυτά τα ελαστικά;
Φαντάζομαι ότι θα κάνουν και αρκετό θόρυβο ε;Σε 4 εποχών (3 κορυφές) έχω τα falken euroall as210 (διάσταση 175 60 r16) εδώ και 3.5000χλμ. περίπου και μόνο καλά λόγια έχω να πω. Στην αρχή υπήρχε μια παραφιλολογία απ' όλα όσα διάβαζα (αύξηση κατανάλωσης κάτι θόρυβος). Τίποτα από στα δύο δεν είδα. Ειδικά με το θέμα της κατανάλωσης, υπήρξα αρκετά παρατηρητικός. Σε βροχή μπορώ να πω ότι τα πήγαν ανέλπιστα καλά (κράτημα, υδρολίσθηση). Σε χιόνι δεν είχα την τύχη να τα δοκιμάσω ωστόσο.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]