-
Τα επιτόκια της Τογιότα είναι γνωστά και το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Αλλά γκρινιάζουμε για την Τογιότα, γκρινιάζουμε και για την Φόρντ που έχει 1% γιατί δήθεν το έχει ενσωματώσει στις τιμές της....με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι!! Υπάρχει και η λύση της τράπεζας Αττικής με 6.5% περίπου για τα υβριδικά αυτοκίνητα.
Όσο για το 10.3% είναι προφανώς η ΣΕΠΕ (Συνολική ετήσια επιβάρυνση) που λαμβάνει υπόψη και τα έξοδα και την ασφάλεια δανείου.
-
Φανή δεν είναι θέμα ΣΕΠΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που υπολογίζω επιτόκια. Όταν γράφουν X % επιτόκιο το επιβεβαιώνω ότι είναι όντως τόσο. Εδώ δεν είναι 8.9% το αντίστοιχο 10.3% είναι το κανονικό επιτόκιο...
-
Παιδιά, όσοι είναι να το πάρουν, θα το πάρουν. Καλό είναι να λέγονται αυτά που λέτε, αλλά δεν νομίζω ότι θα κολλήσει πολύ κόσμο το επιτόκιο.
Άλλωστε η αρχική τιμή είναι πολύ χαμηλή, και είπαμε είναι το φθηνότερο suv, και ίσως το πρακτικότερο Toyota μέχρι τα 25.000€ περίπου.
Το αυτοκίνητο θα έχει ξεπουλήσει πριν πατήσει καν τις ροδες του στον Πειραιά!
Και επειδή προβλέπεται η δεύτερη φουρνιά να καθυστερήσει, όσοι βιάζονται ας το κλείσουν από τώρα (εγώ ποτέ δεν θα το έκανα, αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση..).
-
Στο σενάριο που έκανα για το σταιλ με 9000 (38.5% προκαταβολή δλδ μεγάλο ποσό) μεταξύ του 8.9% που λέει η Τογιότα και του πραγματικού που υπολογιζουν η διαφορά είναι 904 ευρώ! Αν πέσει στα 7000 η προκαταβολή η διαφορά είναι 1029!
Οπότε όποιος πάει για δόσεις στην Τογιότα να το ξανασκεφτει και να ρωτήσει επιτέλους γιατί γράφουν 8.9 αλλά υπολογίζουν με 10.3 προφανώς εκεί θα προκύψει μια χοντρή έξτρα χρέωση που δεν εμφανίζεται....
-
Στο σενάριο που έκανα για το σταιλ με 9000 (38.5% προκαταβολή δλδ μεγάλο ποσό) μεταξύ του 8.9% που λέει η Τογιότα και του πραγματικού που υπολογιζουν η διαφορά είναι 904 ευρώ! Αν πέσει στα 7000 η προκαταβολή η διαφορά είναι 1029!
Οπότε όποιος πάει για δόσεις στην Τογιότα να το ξανασκεφτει και να ρωτήσει επιτέλους γιατί γράφουν 8.9 αλλά υπολογίζουν με 10.3 προφανώς εκεί θα προκύψει μια χοντρή έξτρα χρέωση που δεν εμφανίζεται....
To ποσό που σου βγαίνει είναι ενδεικτικό, το γράφει:
• Το τελικό επιτόκιο, το τελικό ποσοστό προκαταβολής, ο τελικός αριθμός μηνιαίων δόσεων και το τελικό ποσό που θα καταβάλετε κάθε μήνα θα καθορίζεται από την τράπεζα η οποία θα εγκρίνει το δάνειό σας.
Επίσης, είναι και θέμα πως το υπολογίζεις, τη βάση ημερών χρησιμοποιείς, πότε γίνεται ο υπολογισμός του τόκου κλπ. Δεν είναι τόσο απλό και σίγουρα δεν είναι θέμα της Τογιότα, αλλά της εκάστοτες τράπεζας.
-
ειτε 8,9 ειτε 10,3 ειναι εξωφρενικο! Αν ειναι να βαλεις πολλες δοσεις συμφερει να παρεις αλλο αμαξι
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όταν βάζεις υπολογιστή δόσης στο σάιτ και λες 8.9% και υπολογίζεις με 10.30% αυτό λέγεται εξαπάτηση του αγοραστικού κοινού...
Αυτό σε κλασικό τύπο δανείου δλδ όχι μπαλουν πρώτη φορά το βλέπω!
Έχω τσεκαρει όλες τις εταιρείες σχεδόν στο κλασικό δάνειο ότι λένε τόσο είναι. Μόνο εδώ βρήκα διαφορά.
-
Αυτό το γράφουν όλοι βρε παιδιά ότι είναι ενδεικτικό! Αλλά όταν υπολογίζεις βάζεις ξεκάθαρα λιανική τιμή , προκαταβολή , πιο είναι το χρηματοδοτούμενο πόσο και το ποσό αποπληρωμής τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά....
50 φορές έχω τσεκαρει παραδοσιακό δανεισμό από προσφορές και το επιτόκιο που μου έλεγαν όταν το τσεκαρα με το δικό μου πρόγραμμα είχα ακρίβεια δέκατου του ευρώ!
Εδώ έχω διαφορά 10-12 στην μηνιαία δόση. Μην λέμε ότι ναναι....
-
Όντας εργαζόμενος 15 χρόνια σε τράπεζες, σε διαβεβαιώνω ότι δεν λέω ό,τι νάναι!!
Ψάχνεις να βρείς προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, αυτό λέω. Όταν πας να πάρεις προσφορά, εαν σου δώσουν κάτι διαφορετικό ναι είναι εξαπάτηση. Σε ένα online εργαλείο που ΔΕΝ γνωρίζεις τις παραμέτρους (π.χ. ημερες βάσης, τρόπος υπολογισμού, εαν προσθέτει στο κεφάλαιο τα έξοδα, εαν προσθέτει ασφάλεια χωρίς να το λέει κλπ.) δεν μπορείς να πεις ότι είναι εξαπάτηση. Ναι είναι λάθος, αλλά είναι κάτι ενδεικτικό, όχι δεσμευτικό.
-
Λάθος 1000 ευρώ στον υπολογισμό της δόσης;...το ότι είναι λάθος το βλέπει όποιος ξέρει βασικά μαθηματικά...ο τρόπος υπολογισμου ενός κλασικού δανείου είναι ο ίδιος.
Επαναλαμβάνω έχω τσεκαρει 50 φορές και δεν υπήρχε απόκλιση ποτέ! Εδώ πάλι ο υπολογιστής χάνει 1000 ευρώ!
Προφανώς υπάρχει κάποια χρέωση αρχικού ποσού που δεν εμφανίζεται πουθενά , όπως κάνουν στα μπαλουν αλλά εδώ δεν μιλάμε για μπαλουν, η οποία τοκιζεται με 8.9% και βγαίνει το τελικό κοστούμι. Θα παίρνει 1 χρόνο ασφάλεια ένα 500αρι θα βάζουν τα έξοδα φακέλου ( που σε ολους του υπολοιπους τα πληρώνεις μετρητοις στην πρωτη δοση εδω στα σπάει πάλι σαν μπαλλουν μεσα στις δοσεις με τον αναλογο τόκο) και τα υπόλοιπα και τα τοκιζουν με 8.9% και βγαίνει το 1000...κάπως έτσι υποθέτω...
Και επειδη αναφέρουμε μπαλουν και θα πει καποιος ναι ρε φίλε είναι μπαλουν το προγραμμα που αναφερεις ή τυπου μπαλουν, να πουμε οτι η τογιοτα εχει κανονικο μπαλλουν το λεει flexi...φανταστειτε τι χρεωσεις θα βαζουν σε αυτο!!!
Αυτο προσπαθω να αναδειξω ότι σε ενα base προγραμμα δανεισμου δεν μπορεις να χρεώνεις δική σου ασφάλεια με το στανιο ουτε να τοκιζεις τα εξοδα του δανειου . Και αν τελος πάντων γουσταρεις να το κανεις οφείλεις να γραφεις τα ποσα που χρεωνεις!
Μεχρι τώρα ξεραμε οτι στα μπαλουν υπάρχουν κρυφες αόρατες χρεωσεις ( γκρουπ vw ηγετης στην αποκρυψη) τωρα μαθαμε οτι η τογιοτα εκτος του ότι εχει το υψηλοτερο επιτοκιο της αγοράς εχει και εξτρα κρυφες χρεώσεις που τις τοκιζει στις δοσεις!
-
Άντε να το πω άλλη μια φορά! ΔΕΝ έχει κρυφές χρεώσεις, απλά έχει λάθος στο online calculator. Εαν πάς σε έμπορο να πάρεις προσφορά, οι χρεώσεις είναι κανονικές. Στο Flexi που πήρα προσφορά, μια χαρά σωστή ήταν η χρέωση. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω, μην κολλάς τι λέει το online γιατί είναι ενδεικτικό και όχι πραγματικό του τι θα λάβεις όταν πας να αγοράσεις το αυτοκίνητο.
-
Εσυ λες λαθος εγω λεω πάλι οτι ο κορυφαιος πωλητης αμαξιων στην ελλαδα δεν κάνει τέτοια λαθη!
Απλα αποκρύπτει κοστη και χρεωσεις! δεν κοιτας το προφανες , οτι εχει κρυφες χρεώσεις κανεις μια δικη σου υποθεση ότι κάνουν λαθος!
Μπορεις αν θες να μας δώσεις τα στοιχεια από την φλεξι προσφορά που πήρες για να την δούμε? θα ήταν χρησιμο για όσους κοιτάμε χρηματοδοτήσεις ...
-
Εσυ λες λαθος εγω λεω πάλι οτι ο κορυφαιος πωλητης αμαξιων στην ελλαδα δεν κάνει τέτοια λαθη!
Μπορεις αν θες να μας δώσεις τα στοιχεια από την φλεξι προσφορά που πήρες για να την δούμε? θα ήταν χρησιμο για όσους κοιτάμε χρηματοδοτήσεις ...
-
Όλοι κάνουμε λάθη. Και η Τογιότα έχει κάνει λάθη σε εκδόσεις και εξοπλισμούς. Ένας άνθρωπος είναι που ενημερώνει το site.
-
Δεν την έχω γραπτά, προφορικά μου είπαν την δόση και δεν την θυμάμαι. Θυμάμαι όμως ότι ήταν όσο την είχα υπολογίσει. Απλά δεν εδνιαφέρθηκα για να το πάρω γραπτά, γιατί ήταν πολύ μικρή η αξία του αυτοκινήτου στο τέλος.
-
-
Ενταξει τα μπαλουν είναι τα πιο περιπλοκα υπολογιστικα προγραμματα που δεν νομιζω να μπορει κανεις απο πριν να υπολογισει , εκτος αν εχει ξαναπαρει για αμαξι της ιδιας εταιρειας και παραπλησιας αξιας αλλη προσφορά.
Στα μπαλλουν παιζει ρολο ποιες εξτρα παροχες βαζει η εταιρεια (ασφαλεια, προστασια δανειου), και τι ποσοστο βαζει στην τελευταια δοση ( παιζει απο 40 μεχρι +50%), ειναι πολλα δλδ ...
-
και τι ποσοστο βαζει στην τελευταια δοση ( παιζει απο 40 μεχρι +50%), ειναι πολλα δλδ ...
Ετσι είναι. Στην Κορόλα έβαζε €11.000, γιατί τόσο υπολόγιζε την αξία του αυτοκινήτου στο τέλος της 5ετίας.
-
Πόση δόση σου έβγαλαν κάπου 190-200 ευρώ για 30% προκαταβολή;
Μεγάλο ποσό ζητούν 11.000 στο τέλος της 5 ετιας. Το τιγκουαν αν θυμάμαι καλά αξίας 30000 και ζητούσε 11000 στο τέλος.
-
Πόση δόση σου έβγαλαν κάπου 190-200 ευρώ για 30% προκαταβολή;
Μεγάλο ποσό ζητούν 11.000 στο τέλος της 5 ετιας. Το τιγκουαν αν θυμάμαι καλά αξίας 30000 και ζητούσε 11000 στο τέλος.
Ναι μεγάλο είναι το ποσό (για την ακρίβεια ήταν €10.800) και μου είχαν πει €203 (αν θυμάμαι σωστά).
-
Για τσεκάρετε αν για το δάνειο έχουν και δώρο ασφάλεια αυτοκινήτου.... Μικτη.
-
Lap είναι σαν το ανέκδοτο με την πίτσα.
Με κάθε πίτσα δώρο ένα σερβίτσιο 18 ΤΜΧ!
Έρχεται η πίτσα πόσο κάνει;
50 ευρώ!
50 ευρώ;
Ε ναι κύριε είναι και τα δώρα!
Μικτή ασφάλεια υποχρεωτική που στην χρεώνουν όσο θέλουν και στην σπάνε σε 84 εντοκες δόσεις ώστε να ασφαλιζεσαι για ένα χρόνο αλλά να πληρώνεις για δύο!
Τίμια πράγματα νοικοκυρεμενα! Όλα σε ένα για να μην τρέχεις!
Ρε βάλε την ασφάλεια ,γιατί δεν το γράφεις ότι την βάζεις; Ντρέπεσαι;
Αφού είναι παροχή που ....συμφέρει ; Γιατί το αποκρύπτεις;....
-
Ασχολείστε με τα επιτόκια της Toyota όταν 6,75 % + 0,6% εισφορά δίνει η ΑΤΤΙΚΑ τράπεζα για αγορά καινούργιου υβριδικού , εδώ μέσα δεν το είχατε ξαναγράψει;
Attica Bank - Eco Καταναλωτικά Δάνεια
-
Ασχολείστε με τα επιτόκια της Toyota όταν 6,75 % + 0,6% εισφορά δίνει η ΑΤΤΙΚΑ τράπεζα για αγορά καινούργιου υβριδικού , εδώ μέσα δεν το είχατε ξαναγράψει;
To εγραψα και εγώ πριν λίγα πόστ. Και έχει αναφερθεί και σε άλλο ποστ.
Toyota Yaris Cross