-
Αν δεν τα έχεις οδηγήσει επιδίωξε ένα τεστ ντραιβ γιατί αλλιώς βλέπεις το αυτοκίνητο στατικό κι αλλιώς στο δρόμο. Πιστεύω ότι αν οδηγήσεις το φιέστα θα σε κερδίσει.
Αφήνω εκτός το κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης που είναι υποκειμενικό. Καθαρά άποψη μου το κλιο είναι πιο σύγχρονο και τολμηρό αλλά στα μάτια μου δείχνει γυναικείο.
-
Δυστυχως εδω στη Συρο δεν υπαρχουν αυτοκινητα τεστ ντραιβ.Οι περισσοτεροι ψωνιζουμε απο φωτογραφιες.Απ τα αναγραφομενα το Φιεστα ειναι σιγουρα πιο οδηγοκεντρικο....
-
Λοιπόν 'πατρίδα',
έχω σχετικά πρόσφατη εμπειρία από το fiesta, συγκεκριμένα από το 1,5 diesel st line. Το οδήγησα αρκετά θα έλεγα και επαληθευσα τη γνώμη μου για την εταιρεία (είχα sportKA και μπαινοβγαινα στο τότε fiesta ST, οδηγημένα στο όριο και πέρα από αυτό και τα 2, 25αρης τότε και στο ξεκίνημα στους αγώνες, καταλαβαίνεις).
Προσυπογράφω το οδηγικό κομμάτι._ Δεν υπάρχουν τα αμάξια αυτά ως συνολικό πακέτο. Τι θέλετε; Τιμόνι; Λεβιές; Φρένα; Γενικά η αίσθηση είναι κορυφαία θα έλεγα (και έχω σημείο αναφοράς 106rallye 1,3 αγωνιστικό, πιο πιουριστας πεθαίνεις).
Το τωρινό fiesta είναι εκπληκτικό σε αυτό τον τομέα. Το st line φοράει και michelin ps4 οποτε... Βέβαια eco-ουστ όπως κάθε ford που σέβεται τον εαυτό του (ειδικά υπό πίεση, ακόμα και το diesel) και χαζοβλαβουλες* που σου σπάνε τα νεύρα επειδή ακριβώς σου βγάζει αυτή την αίσθηση πληρότητας. (Αμα η...'προνομιακή' εγγύηση παίζει ακόμα δε νομίζω να έχει αλλάξει πολύ το πραγμα)
Όλα αυτά είναι όμως πταίσματα. Μιλάμε για αμάξι σε νησί, οπότε το πιθανότερο είναι να μην τα δεις ποτέ λόγω της αναγκαστικής μικρής και ήρεμης χρήσης. Η οθόνη είναι ολίγον κουμουτσα αλλά γενικά μιλάμε για ένα ωραίο σε όλα του αυτοκίνητο. Αν η έκδοση που θα πάρεις έχει κάμερα οπισθοπορειας θα την αγαπήσεις ξαφνικά άμα θες να παρκάρεις σε κάνα Βροντάδο πχ...
Η λογική λέει να το πάρεις. Η cliαρα έχει τις ομορφιές της αλλά εδώ μιλάμε για απλές εκδόσεις, δε συγκρίνουμε hot hatch όπου θα σου είχα βγει από την οθόνη φωνάζοντας 'Clio ρε &$@$+!'. Ίσως να είναι πιο ασφαλής επιλογή το fiesta σε ο,τι αφορά την οδηγικη αίσθηση.
- Αυτός ο 1,8 με τα 140 έχει σπάσει δις από λάδια σε mazda και λάμπα δεν άναψε ποτέ...
-
Γιοχαν, το ραλλυ με μπαρα ψαλιδιων;;;
Διοτι με μπαρα απο κατω...εχει τεραστια διαφορα. Ενα κομματι γινεται το εμπροσθιο τμημα. Δεν χαζευει καθολου.
Τα ραλλυ σκατοκιβωτιο ειχαν, αυτη η τριτη σχεση παιζει να εχει λειανθει τελειως σε ολα τα ραλλυ , αλλα το συρματοσχοινο στην πεταλουδα και το αμεσο δεσιμο της κρεμαγιερας με το τιμονι, μου φαινεται δυσκολο να ξεπεραστει απο οποιοδηποτε αλλο ζμπορ
Καταλαβαινω τι λες....αλλα κανω αντιλογο για τον αντιλογο.
-
Oui bien sur mon ami:
Είχα και πυργολεβιε που ήταν σχεδόν σαν λεωφορείου icarus εποχής Σταμουλοκολλαδων που θα έλεγε και ο criu, και οι ταχύτητες μπαίνανε αρκετά καλύτερα αλλά όχι σαν το ford fiesta...
Μπαζάκι ηταν κατά βαση, εγώ το δηλωνα Α/5 και τσιμπούσαν κύπελλα τα Ν/2 (τρέχαμε μαζί τότε). Άμα δεν τα είχαν με αγραφο-σχεσεις-εκκεντροφορους αρκετά από αυτά θα τα 'χα σπίτι...
Κάτσε να φύγει ο Άγγλος και θα πάρω/φτιαξω ένα σαξοραλλο να ξεσκουριασω, 'τώρα που 'ρθε η κανονικότητα'.
-
Αααα μιλαμε για τετοιες καταστασεις.....παω πασο....
Ρε αθεοφοβε τι αντιστρεπτικες ειχες βαλει;;;
Ειπαμε αντιλογος για τον αντιλογο.
Ασχετο, αλλα δεν ειναι πανεμορφο;;;;
Ακομα και σημερα δεν εχει πολυ αρμονικες γραμμες ;;;; ή μονο εγω το βλεπω ετσι;;
Αυτη η εποχη των 90s τι ομορφα αυτοκινητα εβγαιναν...και γαλλικα και ιαπωνικα.
Τωρα ολα ειναι ιδια και σαν φουσκες
Υ.γ το συγκεκριμενο αν θυμαμαι σωστα ειχε τριγωνικα εμπροσθια ψαλιδια. Καλυτερη διαχειρηση των δυναμεων ...μετα εβαλαν μονου βραχίονα....
-
Έχω μετανιώσει που το έδωσα στην αρχή της κρισης, αλλά δεν είμαι βουνίσιος (αναβασεις-ραλλυ) αλλιώς θα το είχα ακόμα. Θα σου στείλω κάποια στιγμή μια φωτό από το Κ4 της Ριτσώνας να το δεις στα τελευταία του που ήταν πιο πορτοκάλι και αχνοφαινεται ψαλιδομπαρα...
Διακρίνω μια υφερπουσα μπαρμπαδοποιηση φιλτατε. Εγώ 40ρισα, εσύ τα λες για τα 90s;
Μήπως να πάρει ο ad ένα Hyundai Excel να το παιζει flintstone μιας και θα χουν τρυπήσει μέχρι και τα μουαγιε, ένα πατριωτικοτατο passat 'Μακεδών' ή ένα Πορδ Orion 1,4 με 71 αχαλίνωτα; Ας θυμόμαστε τα 90s για τη μουσική τους καλύτερα γιατί στα αυτοκίνητα είχαμε ουκ ολίγα λεμόνια γι'αυτό και θεοποιουσαμε τα καλά. Τώρα στα καινούργια ψάχνουμε με το μικροσκόπιο κανένα γραμμάριο co2 για πιο φτηνά τέλη και στο μέλλον θα κυνηγάμε με πολύμετρο τα ρεύματα...
Πάρε κάτι να ησυχάσουμε ad γιατί δεν το βλέπω καλά το topic...
-
Χαχαχαχα
Ναι παρε, κατι ad διοτι θα βγουν τα αποθημενα στην φορα....χαχαχαχα
Μπαρμπαδοποιηση και με τη βουλα.
co2 ...τι ωραιο χομπυ....
-
Χαχαχα
Εισαι φοβερος....με λιγα λογια περιεγραψες μια ολοκληρη εποχη.
-
Μιας και δεν πάω δουλειά σήμερα, ας αναστοχαστω για τον φίλο Lap:
'Σαν βγεις στον πηγαιμο για τα Λιμανάκια,
να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος σφήνες, γεμάτος προσπεράσεις.
Τους θειους με τα volvo 240 και τους ταριφες,
τον θυμωμένο τροχονομο μη φοβάσαι,
τέτοιους στο δρόμο σου ποτέ σου δε θα βρεις,
αν μεν' η συμπίεση σου υψηλή, αν εκλεκτη
v power την τρόμπα και τα μπεκ σου αγγίζει.'
Κοντρακηδες είμαστε ή λογοτέχνες; Το ερώτημα που βασάνιζε κάποιους παλιούς γνωστούς προ 20ετιας περίπου...
(Βλέπω τον ad να πέφτει στη θάλασσα και να έρχεται κολυμπώντας να πάρει κάτι να σκάσουμε, φέρε χαλβαδοπιτες ρεεεε )
-
Φοβερές εποχές, εποχές απόσυρσης, τις έζησα κι εγώ ως έφηβος. Μου άρεσε πολύ το άστρα 1.4 gt με τις τεράστιες 15αρες ζάντες (έτσι έγραφαν τότε τα περιοδικά χάχα) και το στάνταρ abs. Πολύ ακριβό όμως. Ο πατέρας ήθελε κορολα λιφτμπακ αλλά τελικά τον έπεισα να πάρουμε zx 1.6 volcane.
-
Καλα δεν παιζεστε ρε παιδια....παρεπιτοντως και γω 40αρης ειμαι.....οσο γισ το topic τι να σας κανω που καθυστερει το χρημα.....αλλιως θα ειχα ψωνισει και θα μαστε ησυχοι...
Ας οψεται οι τραπεζες και τα δανεια γιατι χωρις μπικικινια τουτου δε παιρνω....
Και πρεπει να χωρισω και τη Γκολφω....
Υ.Γ. Ευτυχως σπανιως με βλεπει το Βρονταδο ειμαι χωριατοπουλο της εξοχης.....
-
14ρες είχε. Το αυτοκόλλητο ABS ξεφτισε τελείως πέρσι και το αμάξι είναι παρατημένο σε χωράφι από το '13. Τιμή αγοράς 5,545,000 το '93 και το 2ο φθηνότερο 1400αρι ήταν το Rover 414 Gsi με 4.600.000 περίπου.
Εγώ τοτε ήθελα 17αρα 16βαλβιδη 33, ή Delta 1,6 turbo. Ευτυχώς γλιτώσαμε Hyundai Lantra/Sonata (ΜΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ), Seat toledo και -μαλλον δυστυχως- toyota carina.
Συμπαθητικη η ΖΧ ως 16αρα volcane. E;
Δίκιο έχεις , είχα την εντύπωση ότι φόραγε 195 - 50 /15. Το ζαχάρωνα σε κόκκινο ή άσπρο με τα λευκά φλας του gsi και τα πίσω φιμέ φώτα πάλι του gsi. Θυμαμαι και για το πολο με τα 100 που φοραγε 195 - 45/15 τα ίδια λεγανε. Πως αλλάξανε οι εποχες.
Η ZX μουν@ρ@ εμφανισιακά, άλλα επίπεδα πρόσφυσης και γενικά πολύ αξιόπιστη. Βασικό μείον το μοτέρ. Ήθελε μια μεταμόσχευση απο saxo vts για να δείξει όλα της τα χαρίσματα. Το σκεφτόμουν αργότερα ως φοιτητής αλλα δε προχώρησα ποτε στη μετατροπη.
-
Εγώ είχα μπανισει μια πρώην ενιαίου 1900 κάπου το '03 αλλά δεν την πήρα αφού λόγω αγωνιστικών πινακίδων το αμάξι δεν θα ήταν ποτέ τυπικά δικό μου, αλλά θα χρειαζόταν εξουσιοδότηση από τον πρώτο ιδιοκτήτη για κάθε αγωνα.
Τώρα δεν προχωράω το ZR και γιατί τα 15αρια αγ. λάστιχα είναι σχεδόν 1/3 φθηνότερα από τα 17αρια.
Ad μια χαρα στον Παγο, έχεις το ΑΒ και δυο βενζινάδικα κοντά,οποτε φαντάζομαι Ερμούπολη μόνο για γραφειοκρατικά και διασκέδαση και όχι τουρίστες στο κεφάλι σου όπως οι γαλησσιανοι κτλ...
Μιας και είσαι της ίδιας ηλικίας, θυμήθηκα το σπίτι που είναι μετά το ΚΤΕΟ από Ερμούπολη προς Πάγο. Πριν ποοολλα χρόνια ζούσε εκεί ένας Ιταλός, τζινολι τον έλεγαν αν δεν κάνω λάθος. Πουλούσε πίνακες για να ζήσει αν θυμάμαι καλά. Το μόνο πράγμα που είχε μέσα το σπίτι ήταν ένα αρμόνιο. Είχαμε βρεθεί εκεί προφανώς για να πάρουμε κατι και επέμεινε η μάνα μου να του παίξω ένα τραγούδι, δε θυμάμαι καν τι. Είχε συγκινηθεί πολύ. Τι αναμνήσεις από κει πέρα, τι αθωότητα, μακάρι να μπορέσω να το περάσω αυτο στον μικρό μου...
ΥΓ: Θέλω το mini golf στο Γαλησσά πισωωω!!!
ΥΓ2: Η Ιθάκη του Καβάφη σε petrolhead έκδοση είναι βρε Γυρε μου...
-
Δεν έδινα μάχες εγω στο φροντιστήριο έφηβος φαπωνοντας συμμαθητές με Γκόλφω 60λογες γιατί είχαμε...Astra με 82 ολάκερα; Άσε τους άλλους με τα 'ηλιόλουστα' (sunny) τι κράξιμο τρωγανε μέχρι να φύγουν από τα καρμπιρατέρ.
Κάπου έχει εσκαγε βέβαια ο μύστης με Alfa 33 και 'ημιανας' όλοι μας μπρος στο μεγαλείο του cuore sportivo. Μωρη απόσυρση, τι μεγαλεια ζησαμε...
Καθίστε φλωωωωροι τώρα και μετράτε θύρες usb, ποτηροθηκες και επίπεδα αυτονομίας. We died like real men, με crash test fiat tipo(ta), φρενάρισμα kia sephia(ltis) και seat ibiza τετράγωνο porsche system με ρεζέρβα μες το μοτέρ. Θα σεβεστεεε...
-
Το ξερω... Έγραψα για τον Καβάφη αλλά το εσβησα
Η δική σου έκδοση εξαιρετικη παντως... Χαχαχα
-
Χαχαχα
Πω τι ωραιο θεμα..
Καλα Γιοχαν το ταλεντο σου στις ρημες και στον γραπτο λογο ειναι σε αλλο επιπεδο. Χαχαχα
Zx Volcano, νομιζω τη διαφημιζαν σε λευκο χρωμα....μου ερχονται εικονες.
Γιατι τα peugeot με το αυτοκολκητο 'με συστημα ICD' ..το θυμαστε;;;
'Ρε μαγκα εχει και ICD'
'Και τι μουσικη παιζει;;'
Αχ θεε μου...
Υ. Γ θυμάμαι στα μικρά τότε το 'εγώ; clio'
Και η psa το πηγαινε στο πιο κοσμοπολίτικο. 'I;;;; CD'
Θυμάστε την Ferrari του φτωχου.... Fiat coupe.
Επικό αμάξι...
Έρωτας....
Θυμάμαι όταν το πρώτο είδα από κοντά...ειχα παθει πλακα..... Και κανει ο τυπας να ανοίξει την πορτα.... Χωρίς πλαισιο..... Οχι ρε φίλε...... Παρατάω το σχολείο και παω να δουλέψω στα χωραφια απο μικρος για να το παρω.
-
14ρες είχε. Το αυτοκόλλητο ABS ξεφτισε τελείως πέρσι και το αμάξι είναι παρατημένο σε χωράφι από το '13. Τιμή αγοράς 5,545,000 το '93 και το 2ο φθηνότερο 1400αρι ήταν το Rover 414 Gsi με 4.600.000 περίπου. Τη γλίτωσε επειδή ήταν 5θυρο αλλιώς θα το 'χα σουβλισει προ πολλού. Πήγα να το ζήσω το όνειρο GSi με Kadett αλλά η κρίση δε μ'αφησε να ολοκληρώσω το project αν και έφτασα πολύ κοντά. Μετά ήρθε ο Άγγλος και δεν μπορούσα να πω όχι. Με φώναζε...Πούλησα το GSi ενώ περπατούσα στην Ερμούπολη, όλα γίνονται για καποιο λόγο τελικά.
Εγώ τοτε ήθελα 17αρα 16βαλβιδη 33, ή Delta 1,6 turbo. Ευτυχώς γλιτώσαμε Hyundai Lantra/Sonata (ΜΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ), Seat toledo και -μαλλον δυστυχως- toyota carina.
Συμπαθητικη η ΖΧ ως 16αρα volcane. E;
-
Γιοχαν το σπιτι του Τζινιολι που λες εινα κοντα στο δικο μου.....πολυ καλος ανθρωπος και εκπληκτικος ζωγραφος....Εργα του κοσμουν την εκκλησια του χωριου και οι πινακες νομιζεις.....οτι θα σου μιλησουν.....
Στον Παγο υπαρχουν σημερα σε ακτινα λιγων χιλιομετρων τεσσερα βενζιναδικα.
-
Είστε ψιλoτζόβενα
Citroen AX 1.1 (600kgm/60bhp). Καλοκαίρι, Ρέθυμνο-Φαλάσσαρνα, Ρέθυμνο-Άγιος και πίσω την ίδια μέρα, χωρίς a/c, αλλά με κασετόφωνο και ανοιχτό παράθυρο Μας πάγωνε ο κρύος ιδρώτας
Ποιο είπαμε ότι είναι το θέμα;
Ατμοσφαιρικο σουπερμινι.