-
Πέτυχα την ιστοσελίδα πάνω στην ενημέρωση. Έχουν αρχίσει σιγά σιγά να προσθέτουν πληροφορίες στον διαμορφωτή! https://configurator.hyundai.gr/configurator/hyundai-i20-2020/
Πιστεύω τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα.
Α τέλεια εδώ έχει καταναλώσεις! Η έκδοση που κοιτάω (premium 1.0 100ps) έχει μικτή 4.8 με NEDC που απ' ότι έχω καταλάβει δεν είναι πολύ αξιόπιστο νούμερο.
Με wltp λεει 5.4 συνδυαστικής κύκλος και 6.9 (!) low phase. Μπορεί να εξηγήσει κάποιος πως μεταφράζεται το low phase? Είναι σε συνθήκες κινησης μέσα στην πόλη πχ;
-
Αρα περιμενε 7,5 μεσα στο νερο.
Εμενα λεει 4,2 αλλα 4,7 με 4,8 ειναι σε ελληνικες συνθηκες. Παντα με χαλαρη οδηγηση
-
Low phase προσομοιώνει συνθήκες πόλης, 6.7l/100km το mHEV... υπάρχουν οικονομικότερα...τα Hyundai νομίζω ότι δεν τα πάνε καλά στην καταναλωση. Τι κρίμα περίμενα κάτι καλύτερο
-
Τα suzuki swift είχαν τη φήμη ότι χτυπάν καταναλώσεις κάτω της επίσημης NEDC, τα Hyundai όχι όποτε περιμένω περισσότερο
-
Τα Κορεατικα παντα τσιμπαγαν παραπανω καυσιμο αλλα οταν βγαινει ενα νεο μοντελο περιμενεις να εχουν κανει κατι πανω σε αυτο. Σιγουρα το i20 ειναι αρκετα βαρυτερο (και turbo στο 1.0) απο το swift, που ειναι ατμοσφαιρικό mild hybrid, και καλυπτει σε χωρους καποιους απο το να πανε σε μικρομεσαιο ενω το suzuki δεν ξερω ποσο θαρραλεα θα το επερνε ενα ζευγαρι ακομα και χωρις παιδι.
Ειναι ατοπη για μενα η σύγκριση τους
-
Για ζευγσρι ειναι ΥΠΕΡανετο ακομα και για ενα παιδι. Πισω οι χωροι του ειναι εντυπωσιακα μεγαλοι, το πορτπαγκαζ ειναι το θεμα.
-
Για ζευγσρι ειναι ΥΠΕΡανετο ακομα και για ενα παιδι. Πισω οι χωροι του ειναι εντυπωσιακα μεγαλοι, το πορτπαγκαζ ειναι το θεμα.
To δικό σου swift έχει 7hp παραπάνω και 20Nm ροπή περισσότερη από το νέο υβριδικό.
To i20 έχει από 17 έως 37 άλογα παραπάνω από το νέο swift, είναι turbo και με ροπή 70Nm περισσότερη από το suzuki.Οπότε για ταξίδια είναι σαφώς καλύτερο. Όσον αφορά τις πίσω θέσεις έχει πολύ καλό χώρο,αλλά θεωρώ υπερβολή το εντυπωσιακό.Έχω μπει σχεδόν σε όλα τα σουπερμίνι. Δεν είναι μεγαλύτερος από Polo,Ibiza κι ίσως περίπου το ίδιο με το i20 (το προηγουμ.)
-
Ναι εντυπωσιακος για δυο ατομα και εντυπωσιακος για το μηκος του παντα οχι γενικα.. Για παραδειγμα ενας οδηγος 1.75μ στην θεση του οδηγου αν εχει καθετη θεση στην πλατη του, δηλαδη δεν οδηγει ξαπλωτα εχει δυο γροθιες και κατι δαχτυλα στα γονατα. Το δοκιμασα με φιλο μου,
Εγω ειμσι πιο πανω αλλα και παλι χωραω ανετα.
Σου λεω πισω απο διμετρο οδηγο (αλλος στην παρεα) καθετε κοπελα του 1,65-1,67.
Τωρα στα της ροπης, ναι εχει λιγοτερη ονομαστικα αλλα βγαζει το πικ στις 2800 οπου εκει εχει ιδια ροπη που εχω εγω στις ιδιες στροφες. Δηλαδη εβαλαν κοφτη στις 2800 στην ροπη, αλλα κερδιζεις τα εξτρα αλογα και μεγαλυτερη μπαεαρια, αρα περισσοτερη ωρα μπουσταρισμα (4 φορες περισσοτερη μπαταρια) με εξτρα 5 κιλα ροπης απο το ηλ μοτερ.
Παραδειγμα απο το drive.gr
Edit
https://www.km77.com/coches/suzuki/swift/2017/5-puertas/mediciones-propias
Εχει 2 εκ μεγαλυτερο απο το clio 5 και 2 λιγοτερο απο το polo.
Αυτο που δεν φαινεται στα νουμερο ειναι η διαταξη του ταμπλο μπροστα και ποσο χωρο αφηνει στα ποδια, για παραδειγμα στο 208 εχει ενα εκατοστο καλυτερο χωρο με τη μεζουρα απο το πισω καθισμα μεχρι το πενταλ του φρενου, αλλα για να το οδηγησεις πας πιο πισω το καθισμα και χανεται ολος ο χωρος. Κατι που αντιθετα στο suzuki εχει τρομερα καλη διαταξη και καθεσε πιο ανετα χωρις να πας τερμα πισω το καθισμα.
Θεωρω το νεο i20 θα ναι κορυφαιο σε χωρους.
Επισης θεωρω το swift μικροτερη κατηγορια απο το νεο i20
-
Lap επειδή με έχεις μπερδέψει, αν δεν είχες στην κατοχή σου το swift και έψαχνες αυτή την περίοδο, ποιο από τα δύο θα αγόραζες;
Εγώ είχα καταλήξει i20 μέχρι που είδα ότι η κατανάλωση είναι (ισως) η χειρότερη της κατηγορίας. Πολύ κρίμα γιατί ήταν το αγαπημένο μου. Κέρδισε πολλούς πόντους το swift στην σκέψη μου καθώς και από χώρους με καλύπτει και φυσικά οικονομία δεν το συζητώ, αλλά μάλλον έχω δρόμο ακόμα να αποφασίσω...
-
Πεταχτηκα και το δα αλλα για 7 λεπτα περιπου μολις ανοιξαν για να ξερω για τι μιλαμε. Παλι αδιαφοροι οι πωλητες, και καπως επικριτικοι στο βλεμμα που με ειδαν με νεο suzuki ...σαν να σου λεει αφου εχεις νεο αυτοκινητο τι θελεις πρωι πρωι, για χαβαλε ηρθες;;;.... μπορει να ναι και η υπερβολικη μου σκεψη κ πως τους το καταλογιζω ....τεσπα.
Λοιπον,
To αυτοκινητο ειναι ξεκαθαρα αντιπαλος του polo με την ιδια ποιοτητα εσωτερικου του polo αλλα με πολυ πιο μοντερνα αισθητικη.
Οι χωροι εχω την αισθηση πως ειναι ιδιοι με του baleno ...
Η ποιοτητα στα χειριστήρια αλλα και στις πορτες (που ειναι πολυ μαλακα τα πλαστικα στις χειροάβες) εινσι τοπ κλαςς.
Απ εξω πανεμορφο, μεσα το καλυτερο της κατηγοριας, χωροι γηπεδο, τιμες .....δεν ειδα....
Βεβαια με επιασαν τα εθνικα μου αντανακλαστικα αν και ανθρωπος των διεθνων αγορων...θα περιμενω να δω το μελλον και πως θα καταληξει η ιστορια για να το βαλω στη 'λιστα' μου, ειδάλλως, θα περιμενα το νεο Rio που ειναι made in Korea.
Υ.γ τι θα επελεγα;;;; χωρις να το εχω δει....θεωρω το νεο sandero που ερχεται ΤΟ αυτοκινητο για την πολη, με τον εργοστασιακο κινητηρα υγραεριου. Μιλούμε για ενα φθηνοτερο clio 5 με αστειο κοστος μετακινησης.
Υ.γ.1 Το swift μετα το i20 ως αισθηση εσωτερικου θθμιζει mini cooper, δηλαδη σαν μια ειδικη κατασκευη, χωροταξικα στα ποδια δεν διαφερει απο το i20 , τοσο ανετο ειναι το suzuki αλλα λογω μικρου σε βαθος ταμπλο το νιωθεις σαν παιχνιδι και οχι σαν οικογενειακο. Το swift θα το λεω συνεχως εχοντας οδηγησει σχεδον ολα τα μικρα, πως μεχρι σημερα ειναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτοκινητο πολης, εχει ομως ως βασικο ελαττωμα τον θορυβο τροχασμου, ειπα πως θελει λιγο προσωπικη εργασια για να το λυσεις το θεμα και να το πας στα επιπεδα των c segment βλ το αντιστοιχο thread....σε ολα τα αλλα απλα για αυτοκινητο πολης αγγιζει το αριστο, αλλωστε σε καθε χωρα οι δοκιμαστες τα ιδια με εμενα εγραφαν οταν πρωτοβγηκε.
-
Τωρα στα της ροπης, ναι εχει λιγοτερη ονομαστικα αλλα βγαζει το πικ στις 2800 οπου εκει εχει ιδια ροπη που εχω εγω στις ιδιες στροφες. Δηλαδη εβαλαν κοφτη στις 2800 στην ροπη, αλλα κερδιζεις τα εξτρα αλογα και μεγαλυτερη μπαεαρια, αρα περισσοτερη ωρα μπουσταρισμα (4 φορες περισσοτερη μπαταρια) με εξτρα 5 κιλα ροπης απο το ηλ μοτερ.
Αν κατάλαβα,αυτό που λες είναι ότι και το δικό σου βγάζει τα 107Νm (το max. του νέου) στις ίδιες στροφές 2800 με το νέο. O.κ., αλλά το δικό σου βγάζει ~125Νm,έστω και σε υψηλότερες στροφές,είναι κέρδος.
Επίσης δεν κατάλαβα τι εννοείς 'κερδίζεις εξτρα άλογα και μεγαλύτερη μπαταρία'; To δικό σου έχει παραπάνω 7 άλογα κι ας έχει μικρότερη μπαταρία,ενώ το νέο έχει μεν μεγαλύτερη μπαταρία,όμως 83hp αντί 90hp.
[quote]Επισης θεωρω το swift μικροτερη κατηγορια απο το νεο i20[/quote]
Κι όμως είναι ίδια κατηγορία.
Γενικά,θεωρώ ότι η suzuki για κάποιο δικό της λόγο, το swift το έκανε ακόμη περισσότερο αμάξι πόλης δείχνοντας πως εστιάζει στο συγκεκριμένο, μόνο στην κατανάλωση.Αφού κατήργησε το τούρμπο,τώρα μείωσε και την ατμοσφαιρική ιπποδύναμη και τη max. ροπή. Νομίζω πως το i20,όπως και να το κάνουμε,μπορεί να επιτελέσει πιο ολοκληρωμένη πρόταση για το ένα και μοναδικό αμάξι μιας νέας οικογένειας που θα κάνει και εκδρομούλες εκτός πόλης και νομού.
-
Φυσικα και συμφωνω με το οτι το ι20 αποτελει πλεον το μοναδικο αυτοκινητο μια ελληνικης οικογενειας. Οπως παλαιοτερα η Κουλα.
Αλλωστε για αυτο τονισα πως πλεον το swift μπροστα στο i20 μοιαζει με αυτοκινητο ειδικου σκοπου, (καταναλώση, σπορτιφ οδηγηση, νεανικο σχεδιο), ξεκαθαρα ειναι το δευτερο μιας οικογενειας. Απλα μπορει να κανει τα ιδια με το i20, (σχολεια, φροντηστηρια, ψωνια, καφεδες κτλ) και αρα ως κυριο μπορεις να παρεις πιο μεγαλο απο το i20, μιας και δεν θα το οδηγεις συχνα. Π.χ το νεο tuscon ειναι αποκάλυψη....το πιο ενδιαφερον στην κατηγορια του.
Οσο για την ροπη σκεφτεσαι με τα στεγανα του θερμιμου κινητηρα, ξεχνας να βαλεις τον ηλεκτροκινητηρα στην εξισωση. 11 κιλα ροοης εχει ο θερμικος και 5 κιλα οταν ειναι αναγκαιο ο ηλεκτρικος, μαλιστα 4 φορες περισσοτερο απο οτι πριν το facelift ....σκεψου οτι πρακτικα εγω στο 85% μου φτανει η μπαταρια στην πολη και εχω αποθεματα, σκεψου τωρα με 4 φορες παραπανω αποθεμα , πιστευω θα παει στο 95% των περιπτώσεων.
Επισης απο τις 1100 σ.α.λ μπαινει το ηλεκτρικο μοτερ.
Οποτε το αυτοκινητο εχει 11 κιλα στις 2800 και 5 κιλα οποτε χρειαστει.
Δξαλδη αν εισαι στις 2800 και πατησεις τερμα γκαζι στο πατωμα και μπει ο ηλεκτροκινητητρας εχει 16 κιλα ροπης σε 950 κιλα αμαξωμα (βαρυνε καπως με την νεα μπαραρια) απλα οντως θελει να κατεβασεις σχεση στονκιβωτιο για να παει στις 2800 και 3000 σ.α.λ ο κινητηρας. Αυτη η διαφορα με τα μηχανικα turbo
Μην ξεχνατε τη μαζα, βλεπετε μονο ροπη και χανετε την ουσια.
Βαλε σε ενα παπι 25 αλογα να δεις πως παει....ε αντιστοιχα στο αυτοκινητο.
Σε χαμηλες ταχυτητες απλα αντικαθιστα τον ψεκασμο βενζινης με ηλεκτρικη ενεργεια....δηλαδη δεν δινει 5 κιλα ροπης που σε κολλουν στο καθισμα, απλα δινει οσα χρειαζεται για να κινηθει το αυτοκινητο, εχει δηλαδη δυο modes λείτουργιας....για αυτο πιανει κατι 4,5 αρια στην πολη.
-
Ο.κ., σε αυτά που λες και φυσικά και το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις,αλλά σε ανοιχτό δρόμο π.χ. μια καλή επαρχιακή οδό,αν από συχνές επιταχύνσεις ξεμείνεις από μπαταρία (δηλ. δεν έχει προλάβει να φορτίσει,όπως μέσα στην πόλη) σε ένα προσπέρασμα π.χ. έχεις τη ροπή και την ιπποδύναμη μόνο του θερμικού κινητήρα.
-
Αν εχεις κανει καποια δεκαδες χιλιομετρα χωρις ουτε μια φορα να σηκωσεις το ποδι απο το γκαζι, (σπανιο εως ανεφικτο, παρακολουθησε τον εαυτο σου να δεις οτι δεν γινεται, απο ενστικτο το κανουμε) ωστε να γεμιζει η μπαταρια τοτε ναι, δεν γινεται....
στην πραξη πααααρα πολυ λιγες φορες εχει συμβει αυτο με την 12v....ακομα και με το acc σε λειτουργια μετα απο λιγο η μπαταρια ειναι 100% γεματη. Διοτι συνεχως κρατα αταθερες αποστασεις και γεμιζει η μπαταρια καθε φορα που αφηνει γκαζι η φρεναρει λιγουλακι, αθροιστικα αυτο την γεμιζει,
Σε ανηφορες μου εχει τελειώσει....οπου δεν τελειωνει ποτε, κρατα ενα 40% μονιμα, ισως για ασφαλεια της μπαταριας ωστε να μην κανει ολοκληρο κυκλο πολύ εύκολα. Σκεψου με το υπολοιπο 60% των 12v μενω και παλι μια χαρα ειναι μου φτανει....φανταζομαι στη νεα 4πλασια μπαταρια θα ειναι ολα πολυ καλυτερα.
Γενικα μη πέφτετε στην παγιδα με απλή λογική να βγάλετε συμπέρασμα. Πρέπει να το οδηγήσετε για να καταλάβετε πως λειτουργεί
-
-
-
Όπως ήμουν σταματημένος στο φανάρι,στο δακτυλίδι της Λ. Κηφισίας,έξω από την αντιπροσωπεία της Hyundai,είχε ένα κοκκινο-μπορντώ μεταλλ. i20.
Φαίνεται ωραίο σε εξωτ. σχεδίαση και κάτω από τον μεσημεριάτικο ήλιο, αυτό το χρώμα του πήγαινε πολύ..
-
Πήγα το είδα από κοντά στην αντιπροσωπεία στην Κοζάνη, είχε την έκδοση premium (μου είπε ότι σε λίγες μέρες θα φέρει και το 1000άρι με τα 100 άλογα για test drive) σε χρώμα Aqua Turquise. Παρά το χρώμα, το οποίο δεν με τρέλανε, εξωτερικά το αυτοκίνητο είναι ωραίο, πιο ωραίο πιστεύω από τις φωτογραφίες. Εμφανώς μεγαλύτερο εξωτερικά και ακόμη και το πίσω μέρος συνηθίζεται γρήγορα.
Εσωτερικά νομίζω είναι μακράν το πιο άνετο της κατηγορίας, σε σημείο να μην καταλάβω διαφορά σε σχέση με το i30. Πραγματικά έπαθα πλάκα με τους χώρους του, ειδικά για τους πίσω επιβάτες, πολύ άνετο για την κατηγορία του. Από ποιότητα σχεδόν όλα ήταν σκληρά πλαστικά, ωστόσο φαινόταν πολύ στιβαρό από άποψη κατασκευής υλικών (ο χρόνος θα δείξει...).
Τα γραφικά στις οθόνες επίσης, τόσο το infotainment όσο και το digital cockpit ήταν πολύ ευδιάκριτα, πολύ εμφανής η βελτίωση σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα. Σίγουρα δεν έχει το wow factor ενός 208, αλλά στα χρήματά του πιστεύω είναι μονόδρομος.
Σε ερώτηση για εξτρά εξοπλισμό έλαβα την κλασική απάντηση hyundai: 'Δεν υπάρχει δυνατότητα προσθήκης εξτρά εξοπλισμού', ωστόσο σε κατόπιν επικοινωνία μου με την εισαγωγική με διαβεβαίωσαν ότι στις εκδόσεις premium & distinctive μπορούν να μπουν τα πάντα λίγο πολύ. Πήρα και κάποιες τιμές για κάποια εξτρά, πχ 10άρα οθόνη με κόστος 1200 ευρώ κλπ., ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαμορφωτής κάνει την όλη διαδικασία δύσκολη...
Νομίζω πάντως πως για την ώρα θα προσπαθήσω να κάνω υπομονή για την N Line έκδοση, η οποία από το βίντεο τουλάχιστον μου άρεσε πολύ, ας ελπίσουμε να μας αρέσει και η τιμή. Ο πωλητής πάντως μου είπε ότι το N Line το περιμένουν κατά τον Ιανουάριο, παρόλο που όλοι λένε για άνοιξη. Ίσως πάλι Ιανουάριο να εννοεί ότι θα ανακοινωθούν οι τιμές και ίσως δοθεί δυνατότητα προπαραγγελίας, αλλά δεν το διευκρίνισα... -
Τώρα οι οπαδοί του turbo ίσως πέσουν να με φάνε αλλά βλέποντας τις καταναλώσεις των διαφόρων εκδόσεων μαλλον κλίνω περισσότερο στην 1200αρα των 84 ίππων παρά στην turbo 1000αρα των 100.
Ο λόγος; Μη όντας γνώστης των πραγμάτων είχα ακούσει και είχα υπόψιν μου ότι οι turbo κινητήρες εκτός των προτερημάτων τους σε θέμα επιδοσεων, μειώνουν γενικά και την κατανάλωση. Στο συγκεκριμένο μοντέλο φαίνεται το αντίθετο. Εργοστασιακή low phase 6.9 στην τούρμπο έκδοση και 6.4 στην ατμοσφαιρική. Όποτε με δεδομένο ότι η κυρία χρήση θα γίνεται στην πόλη όπου με ενδιαφέρει η κατανάλωση, γιατί να προτιμήσω το τούρμπο (που παει και ένα χιλιάρικο παραπάνω); Φαντάζομαι πως και σε ταξίδια δε θα χει ιδιαίτερο πρόβλημα το ατμοσφαιρικο. Αν χάνω κάτι πείτε μου γιατί όπως είπα δεν ασχολούμαι αρκετό καιρό ώστε να ξέρω τα πάντα.
Τέλος υπάρχει και το mild hybrid το οποίο ειναι και αυτό τούρμπο και δίνει 6.4 όπως και το ατμοσφαιρικό. Αλλά εκεί με χαλάει ότι χάνεις πολύ σε χωρους συν ότι ξεφεύγει και η τιμή.
-
Αν η κυρια χρηση ειναι πολη τοτε το ατμοσφαιρικο θα γινει το εργαλειο σου.
Ενα ταξιδι με 130-140 χλμ/ωρα, λογικα το βγαζει ανετα με 2 ατομα και βαλίτσες
Hyundai i20 2020