-
Καλησπέρα , πρίν λίγο καιρό αγόρασα το παραπάνω αμάξι.
Εννοείται πήγε σι δικό μου μηχανικό. Έγινε πλήρης έλεγχος μου είπε οτι χρειαστεί φρένα εμπρός -πίσω και 1 γρύλο παραθύρου να κόψω μερικά χρήματα και να το αγοράσω είναι καθαρό.
Έτσι και έγινε , στο αμάξι έγινε πλήρης Service και άλλαξα και τη βάση μηχανής που είναι αδύναμο σημείο σε όλα τα 6αρια.
Διάβασα το εγχειρίδιο κατασκευαστή και το πρόγραμμα Autodata και επέλεξα λάδια τα Eneos 10/40 Premium.
Επέλεξα 10/40 το επιτρέπει η Mazda μετά τα 5/30 και 5/40 αναλόγως τίς συνθήκες.
Το θέμα είναι οτι το αμάξι το καίει το λάδι δηλαδή 350 ml /1000 .
Το μυαλό μου πηγαίνει σε τσιμουχάκια βαλβίδων . Εάν πατήσεις το γκάζι και είναι ζεστό δέν βγάζει ίχνος άσπρου καπνού.
Να φταίει το λάδι , να δω άλλη μάρκα ή να πάω για επισκευή όπως μου πρότειναν .
Υπολόγιζα να του βάλω υγραέριο, αλλά εφόσον καίει λάδι θα το αφήσω ως έχει και να κανονίσω πρώτα να το λύσω.
Σε θέμα συμπίεσης βρέθηκε άριστο και δουλεύει σωστά . Το μόνο που θέλει επιπλέον αλλαγή είναι ο πολλαπλασιαστής - μπουζοκαλωδία. Τα μπουζί του είναι σε καλή κατάσταση απο το Service (πρίν 4.000 χιλιόμετρα)
-
Καλησπέρα , πρίν λίγο καιρό αγόρασα το παραπάνω αμάξι.
Εννοείται πήγε σι δικό μου μηχανικό. Έγινε πλήρης έλεγχος μου είπε οτι χρειαστεί φρένα εμπρός -πίσω και 1 γρύλο παραθύρου να κόψω μερικά χρήματα και να το αγοράσω είναι καθαρό.
Έτσι και έγινε , στο αμάξι έγινε πλήρης Service και άλλαξα και τη βάση μηχανής που είναι αδύναμο σημείο σε όλα τα 6αρια.
Διάβασα το εγχειρίδιο κατασκευαστή και το πρόγραμμα Autodata και επέλεξα λάδια τα Eneos 10/40 Premium.
Επέλεξα 10/40 το επιτρέπει η Mazda μετά τα 5/30 και 5/40 αναλόγως τίς συνθήκες.
Το θέμα είναι οτι το αμάξι το καίει το λάδι δηλαδή 350 ml /1000 .
Το μυαλό μου πηγαίνει σε τσιμουχάκια βαλβίδων . Εάν πατήσεις το γκάζι και είναι ζεστό δέν βγάζει ίχνος άσπρου καπνού.
Να φταίει το λάδι , να δω άλλη μάρκα ή να πάω για επισκευή όπως μου πρότειναν .
Υπολόγιζα να του βάλω υγραέριο, αλλά εφόσον καίει λάδι θα το αφήσω ως έχει και να κανονίσω πρώτα να το λύσω.
Σε θέμα συμπίεσης βρέθηκε άριστο και δουλεύει σωστά . Το μόνο που θέλει επιπλέον αλλαγή είναι ο πολλαπλασιαστής - μπουζοκαλωδία. Τα μπουζί του είναι σε καλή κατάσταση απο το Service (πρίν 4.000 χιλιόμετρα)
-
Δες και κάποιο άλλο λάδι γιατί είναι η πιο απλή και φθηνή λύση, δοκίμασε mobil, liqui moly, elf , selenia. Γενικά έχω ακούσει ότι με τα ΕΝΕΟS πέφτει πολύ μούφα. Όχι βέβαια ότι με τα άλλα μπορείς να είσαι 100% σίγουρος. Αξιόπιστο θεωρείται το trade wind για λάδια.
-
Ποιο????χαχα καλο
-
Τσιμουχάκια κατά 90%, με 10% ελατήρια πιστονιών. Εννοείται ότι δεν βάζεις υγραέριο.
Ρίξε μια ματιά και αν σωστά σφιγμένο το φίλτρο λαδιού.
-
Δοκίμασε και άλλη μάρκα λαδιού, κάποτε έβαζα Elf που πρότεινε η Renault και έκαιγε ένα λίτρο στα 1000, άλλαξα σε Yacco και δεν έκαιγε καθόλου, μετά άλλαξα σε λάδια του Lidl για 200.000 χλμ και είχα ελάχιστο κάψιμο, 150-200 γραμ στα 1000, στα 350.000 που έκανα γενική στη μηχανή έβαλα Liqui moly Μο2 και δεν καίει τίποτα, αλλά ΟΚ είναι ακόμα άστρωτη.
Δοκίμασε λοιπόν πρώτα μια άλλη μάρκα ή και μια δεύτερη που είναι ο φτηνός τρόπος για να βγάλεις συμπέρασμα και μετά άρχισε να ψάχνεσαι για μηχανικό πρόβλημα.
Ψάξε και για διαρροές, πόσα χλμ έχει το αυτοκίνητο ?
-
Δες και κάποιο άλλο λάδι γιατί είναι η πιο απλή και φθηνή λύση, δοκίμασε mobil, liqui moly, elf , selenia. Γενικά έχω ακούσει ότι με τα ΕΝΕΟS πέφτει πολύ μούφα. Όχι βέβαια ότι με τα άλλα μπορείς να είσαι 100% σίγουρος. Αξιόπιστο θεωρείται το trade wind για λάδια.
Τα λάδια τα αγόρασα από το συνεργείο που πηγαίνω και του έχω εμπιστοσύνη.
Το έχω διαβάσει και εγώ ότι κυκλοφορεί αρκετά ιμιτασιον και παραεμποριο στο συγκεκριμένο λάδι.
-
Δοκίμασε και άλλη μάρκα λαδιού, κάποτε έβαζα Elf που πρότεινε η Renault και έκαιγε ένα λίτρο στα 1000, άλλαξα σε Yacco και δεν έκαιγε καθόλου, μετά άλλαξα σε λάδια του Lidl για 200.000 χλμ και είχα ελάχιστο κάψιμο, 150-200 γραμ στα 1000, στα 350.000 που έκανα γενική στη μηχανή έβαλα Liqui moly Μο2 και δεν καίει τίποτα, αλλά ΟΚ είναι ακόμα άστρωτη.
Δοκίμασε λοιπόν πρώτα μια άλλη μάρκα ή και μια δεύτερη που είναι ο φτηνός τρόπος για να βγάλεις συμπέρασμα και μετά άρχισε να ψάχνεσαι για μηχανικό πρόβλημα.
Ψάξε και για διαρροές, πόσα χλμ έχει το αυτοκίνητο ?
Για διαρροές το έψαξα, , μόνο μια φλάντζα καπακιού βαλβίδων θέλει.
Αλλα είναι πολύ η ποσότητα .
Θα δω τις προδιαγραφές που προτείνει και θα δω και άλλη μάρκα.
Απλώς επειδή βρήκα χαρτί συντήρησης από το προηγούμενο έγραφε ότι έβαζε 10/40 και για αυτό συνέχισα και εγώ απλώς δεν έγραφε μάρκα συγκεκριμένα.
Το αμάξι έχει 220.000 χιλιομετρα , μπήκε και σε διαγνωστικό επίσημο πριν τη αγορά για τυχόν διαφορές
-
Τσιμουχάκια κατά 90%, με 10% ελατήρια πιστονιών. Εννοείται ότι δεν βάζεις υγραέριο.
Ρίξε μια ματιά και αν σωστά σφιγμένο το φίλτρο λαδιού.
Το φίλτρο λαδιού είναι εντάξει.
Του έβγαλα τη πόδια για να δω μήπως έχει διαρροές.
Υγραεριο είχα σε Honda Accord και γνωρίζω ότι θέλει σωστή ρύθμιση.
Έκανα 160.000 χιλιομετρα με υγραεριο
Λόγω ότι δεν μπορουσα να πάω σε Diesel , ήταν αναμενόμενο να πάρω μεταχειρισμένο και να βάλω υγραεριο.
Κάνω ετησιως 40.000 χιλιομετρα.
Το Mazda 6 πριν το αγοράσω το έψαξα ότι έχει με καπελωτα βαλβίδες και έχει και μεγάλο διάκενο βαλβίδων εξαγωγής (0,28-0,32).
Εάν δεν το πατάς πάντως δεν μπορώ να πω ότι καίει και πολύ 8λτ/100 οπως το έφερνε με υγραεριο το Accord
-
Τύπου καθαριστικα λαδιού κάνουν δουλειά;
Αγόρασα ένα και λέει ότι το ρίχνεις το δουλεύεις ρελαντί 30 λεπτά και μετά αλλάζεις λάδια και φίλτρο.
Ακόμη να πω τη αλήθεια δεν το έχω χρησιμοποιήσει
-
Σε 2 mzr με 5-30 (mazda k elf) δεν έκαιγαν ποτέ. Πάρε σωστό 5-30 (για τα ένεος γενικά δεν έχω διαβάσει καλά πράγματα ειδικά σε μάζντα) και τσέκαρε.
10-40 δεν έχω ακούσει να βάζουν ποτέ σε αυτό το μοτέρ.
-
Σε 2 mzr με 5-30 (mazda k elf) δεν έκαιγαν ποτέ. Πάρε σωστό 5-30 (για τα ένεος γενικά δεν έχω διαβάσει καλά πράγματα ειδικά σε μάζντα) και τσέκαρε.
Και εγώ έχω τη περιέργεια .
Να πάω να αγοράσω 5-30 (5λτ) μαζί με φίλτρο λαδιού να κάνω 2-3 αλλαγές και εάν ξανακαιει τότε να πάω για επισκευή.
-
Είναι μπέρδεμα γιατί πρέπει να τα παρακολουθείς ταυτόχρονα και οχι με ετεροχρονισμένα ποσταρίσματα.
-
xenos wrote:
Να πάω να αγοράσω 5-30 (5λτ) μαζί με φίλτρο λαδιού να κάνω 2-3 αλλαγές και εάν ξανακαιει τότε να πάω για επισκευή.
Εγώ πάντως ξέρω ότι είναι λάθος σε παλιό αμάξι με πολλά χλμ όπως το δικό σου να πας από πιο παχύρευστο σε πιο λεπτορευστο λάδι.
-
meletis_m wrote:
xenos wrote:
Εγώ πάντως ξέρω ότι είναι λάθος σε παλιό αμάξι με πολλά χλμ όπως το δικό σου να πας από πιο παχύρευστο σε πιο λεπτορευστο λάδι.
Επειδή και εγώ αυτό ξέρω .
Είδα στο βιβλίο Service ότι ο προηγούμενος κάτοχος έβαζε 10/40 και για αυτό συνέχισα 10/40 .
Ίσως όμως τα Eneos Premium δεν δουλεύουν σωστά σε αυτό κινητήρα.
-
Είναι μπέρδεμα γιατί πρέπει να τα παρακολουθείς ταυτόχρονα και οχι με ετεροχρονισμένα ποσταρίσματα.
Στο προηγούμενο , ρώτησα γενικά για τα Eneos Premium ως προς το συγκεκριμένο κινητήρα.
Πρώτη φορά χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη εταιρεία.
-
Η συγκεκριμένη σειρά κινητήρων ήταν συνεργασία της Yamaha με την Mazda και έμπαιναν επίσης στα Volvo και Ford σε διάφορα κυβικά. Σαν παλιός κάτοχος ενός S40 έγραψα την εμπειρία μου με τα μαμά λιπαντικά (κατανάλωση, στροφάρισμα).
Κάποια στιγμή το γύρισα στα AMSOIL 5W-30 Signature και έστρωσε.
Διαβάζεις απόψεις, δοκιμάζεις και αποφασίζεις χωρίς βιασύνη για επισκευή.
Τέλος συμφωνώ με τον Aikibill και θα πρότεινα : https://www.skroutz.gr/s/6162802/Liqui-Moly-MoS2-Leichtlauf-10W-40-5L.html
-
Η συγκεκριμένη σειρά κινητήρων ήταν συνεργασία της Yamaha με την Mazda και έμπαιναν επίσης στα Volvo και Ford σε διάφορα κυβικά. Σαν παλιός κάτοχος ενός S40 έγραψα την εμπειρία μου με τα μαμά λιπαντικά (κατανάλωση, στροφάρισμα).
Κάποια στιγμή το γύρισα στα AMSOIL 5W-30 Signature και έστρωσε.
Διαβάζεις απόψεις, δοκιμάζεις και αποφασίζεις χωρίς βιασύνη για επισκευή.
Τέλος συμφωνώ με τον Aikibill και θα πρότεινα : https://www.skroutz.gr/s/6162802/Liqui-Moly-MoS2-Leichtlauf-10W-40-5L.html
Εννοείται , δεν θα πάρω γρήγορα απόφαση.
Και εγώ έλεγα , να δοκιμάσω άλλη εταιρεία να κάνω 2 με 3 αλλαγές κάθε 8000 και εάν δω ξανά κατανάλωση λιπαντικού τότε θα προχωρήσω στη επισκευή.
-
Αυτό βάζω τώρα μετά τη γενική επισκευή στο Quadra turbo, μου αρέσει γιατί έχει μειωμένες τριβές, παρόλο που το μοτέρ είναι ακόμα άστρωτο και με μεγαλύτερη τουρμπίνα, από Τ3 σε Τ3/Τ4, από τα 12.5L/100 έπεσα στα 11.0L/100 μέσα στην Αθήνα, νομίζω είναι καλά για 2λιτρο, turbo με μόνιμη τετρακίνηση με 3 διαφορικά. Το πέρνω 25€ από Λαμπριανίδη
https://www.skroutz.gr/s/6162802/Liqui-Moly-MoS2-Leichtlauf-10W-40-5L.html
-
Δοκίμασε τα valvoline high mileage 10w-40 που είναι για κινητήρες με πάνω από 100Κ χλμ τα οποία περιέχουν και σφραγιστικους παράγοντες μήπως δεις καμμία βελτίωση. Επειδή και εγώ έχω παρόμοιο θέμα, γύρω στα 250-300μλ/1000 χλμ θα τα βάλω στην επόμενη αλλαγή και στη μεθεμομενη που θα κανω ελεγχο διάκενων θα αλλάξω και την φλάντζα από το ψευτοκαπακο μπας και χάνω και από εκει μιας έχω έχω κάνει 3 ελεγχους χωρίς να αλλάξω φλάντζα. Τα 350ml είναι πολύ λίγο για να μπεις στη διαδικασία επισκευής και να δώσεις κάνα 700-800αρι. Εδώ τα VW καίνε μισό λίτρο και παραπάνω και το θεωρούν φυσιολογικό και ότι δεν χρειάζεται κάποια επισκευή.
Mazda 6 2005 MZR (1800) - Κατανάλωση Λαδιού