-
Να προτείνω κάτι, με όλη την καλή διάθεση . Επειδη καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει διάθεση από admins να ασχοληθούν.
Διάθεση υπάρχει, όμως δεν γίνεται να το κάνουμε αυτό σε κάθε νήμα που γεμίζει με ελαφρώς off topic (γιατί και η σύγκριση εντός θεματοςείναι εφόσων αφορ άαυτοκίνητο του νήματος), δεν θα κάναμε άλλη δουλειά και θα ανοίγαμε 10αδες νέα θέματα (χωρίς χρησιμότητα) κάθε μέρα. Η συζητήσεις είναι όπως τις κάνουμε σε μια παρέα, θα ξεφύγουν ώς ένα βαθμό, άνθρωποι είμαστε όχι ρομπότ. Όπου ξεφεύγουν αρκετά, επεμβαίνουμε και σβήνουμε ή μεταφέρουμε. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν πιστεύουμε ότι είναι εκτός θέματος αφού αφορούν το Γιάρις έναντι του ανταγωνισμού.
-
εσωτερικό πλάτος (με αριθμούς για να καταλαβαινομαστε..)
-
Να προτείνω κάτι, με όλη την καλή διάθεση . Επειδη καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει διάθεση από admins να ασχοληθούν.
Γιατί δεν φτιάχνετε ένα τοπικ versus για το νέο Γιαρις έναντι του Σουίφτ κ να κάνετε εκεί την επιχειρηματολογια σας υπέρ του ενός ή του άλλου?
Γιατί θα πρέπει να διαβάζει κάποιος σεντόνια στοιχείων για ένα άσχετο αμάξι που δεν αφορά το συγκεκριμένο τοπικ ?
Πραγματικά χάνεται η οποιαδήποτε χρησιμότητα του θέματος με κατι τέτοια
+1000 σχεδόν κανένα νήμα εδώ μέσα δεν έχει άμεση χρησιμότητα, οι χρήσιμες πληροφορίες χάνονται μεταξύ δεκάδων - εκατοντάδων άσχετων σχολίων και προσωπικών πεποιθήσεων/κολλημάτων/ιδεολογιών. Καλύτερα δες το φόρουμ σαν ένα ιντερνετικό καφενείο, αλλιώς δεν βγάζει νόημα. Όλα εδώ καταλήγουν στο Swift/Civic και οτιδήποτε Ford.
-
Σε καθε ταξη, γραφείο και πολυκατοικια υπαρχει ενας.
Συνυπάρχουν αναμεσα μας.
-
Lap wrote:
Στην corolla το ev, δηλαδη αμιγώς με ηλεκτροκινηση, λειτουργει για ολο το φορτιο (ζητουμενη ροπη) της eco περιοχης. Στο yaris ομως οπως διαπιστωσα και εγω και σας το ανέφερα εδω στο forum, αλλα δεν με πιστευατε , το 'ev' λειτουργει για πολυ μικρο ευρος της eco περιοχης (φορτιου) κατα την κινηση.
Με το που συμπληρωθει η μπαρα στο 'μεσο' του eco, οσο απαλα και αν οδηγεις ή πατας το πενταλ ή όσο γεματη και αν ειναι η μπαταρια, μπαινει σε λειτουργια ο κινητήρας. Στο corolla δεν ειναι ετσι, μπορει να κινηθει ηλεκτρικα για περισσοτερο φοριο.
Γνωριζεις Αν ισχυει το ιδιο στο Honda Jazz Hybrid?
Οχι, δεν το εχω δει καν απο κοντα. Εχει ερθει;
Θα το ψαξω ομως πταν εχω χρονο στο internet
-
Εδω οπως σας ελεγα η διαφορα του yaris hybrid με την corolla hybrid
Στην corolla το ev, δηλαδη αμιγώς με ηλεκτροκινηση, λειτουργει για ολο το φορτιο (ζητουμενη ροπη) της eco περιοχης. Στο yaris ομως οπως διαπιστωσα και εγω και σας το ανέφερα εδω στο forum, αλλα δεν με πιστευατε , το 'ev' λειτουργει για πολυ μικρο ευρος της eco περιοχης (φορτιου) κατα την κινηση.
Με το που συμπληρωθει η μπαρα στο 'μεσο' του eco, οσο απαλα και αν οδηγεις ή πατας το πενταλ ή όσο γεματη και αν ειναι η μπαταρια, μπαινει σε λειτουργια ο κινητήρας. Στο corolla δεν ειναι ετσι, μπορει να κινηθει ηλεκτρικα για περισσοτερο φοριο.
Αυτά που γράφεις δεν προκύπτουν από το βίντεο που παραθέτεις. Το βίντεο που παραθέτεις υπάρχει και στα αγγλικά (https://youtu.be/9yuYcBe0kKc). Ο Μάρεκ ισχυρίζεται πως με πολλή προσοχή έπιασε 3.4 και χωρίς ιδιαίτερη προσοχή 3.9-4.0λτ/100χλμ.
-
Επέλεξα να δω το βίντεο που παρέθεσες, γιατί βρήκα ενδιαφέρον και λίγο περίεργο αυτό που λες. Βρήκα το ίδιο βίντεο στα αγγλικά, γιατί τα πολωνικά μου είναι άγνωστα. Διαπίστωσα πως αυτά που γράφεις δεν προκύπτουν από αυτό που παραθέτεις. Αυτό και μόνο αυτό σχολίασα. Λυπάμαι, δεν είχα πρόθεση να σε στεναχωρήσω.
-
Καλα οκ. Ξεχασμενα.
Το βιντεο το εβαλα για να δειτε το καντραν ακριβως στονυψος του φορτιου που σβηνει η ενδειξη ev, ασε που μου τη δινει η μαπα αυτου του δοκιμαστη αλλα οκ δεν γινεται να μας αρεσουν ολοι.
.Στο λεω και αν θες με πιστευεις αν οχι εχει καλως, δεν θα χαλασουμε τιςνκαρδιες μας.
ΔΕΝ λειτουργει το συστημα οπως στην corolla. Ακριβως επειδη μου εκανε εντυπωση ρωτησα καποια ποστς πιο πισω. Οτι δηλαδη οτι και αν κανω το ev σβηνει και μπαίνει ο βενζινοκινητηρας μολις η μπαρα του φορτιου πιανει το μεσο του πεδίου 'eco'. Και το φορτιο γεμιζει πολυ γρηγορα εστω και αν πατησεις ελάχιστα το πενταλ Στο corolla μπορει να μπει το ev ακομα και οταν ζητας φορτιο και γεμιζει ολο το πεδίο 'eco'.
Για αυτο ρωτησα για μεγεθος μπαταριας. Κτλ.
Δηλαδη το corolla ειναι πιο 'ηλελτροκινητο' απο το yaris.
Αυτα.
Οβερ εντ αουτ για το θεμα
-
Για να το λες που τα ψαχνεις αρκετα ,ετσι θα ναι.
Εγω σας λεω τι συναιβει κατα την δοκιμη μου και δεν με πιστευει...... κανεις. Χωρις καν να το εχετε δει το αυτοκινητο.
Δηλαδη, η εμπαθεια καποιων φιλων επηρεζει τον ρεαλισμο.
-
Για να το λες που τα ψαχνεις αρκετα ,ετσι θα ναι.
Εγω σας λεω τι συναιβει κατα την δοκιμη μου και δεν με πιστευει...... κανεις. Χωρις καν να το εχετε δει το αυτοκινητο.
Δηλαδη, η εμπαθεια καποιων φιλων επηρεζει τον ρεαλισμο.
Μια και το σχόλιο σου έρχεται μετά από τον σύντομο διάλογο μας, νιώθω πως αναφέρεσαι (και) σε εμένα, ως εκ τούτου οφείλω απάντηση. Όχι βέβαια στα περί εμπάθειας, εδώ δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά. Στο βίντεο που παρέθεσες αναφέρει χαμηλές καταναλώσεις που δεν στηρίζουν το επιχείρημά σου. Στο ίδιο βίντεο δεν κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με τον ισχυρισμό σου περί ορίου στο chg κλπ. Επιπλέον, δεν βλέπουμε ούτε πόση μπαταρία έχει, ούτε το βύθισμα του πεντάλ ούτε την κλίση του εδάφους, πώς να εξάγουμε συμπέρασμα; Μπορεί να ισχύει αυτό που ισχυρίζεσαι, μπορεί και να μην ισχύει, αλλά πάντως δεν προκύπτει από αυτό που παραθέτεις.
-
Καλα το τι λεει αυτος ο δοκιμαστης το κρατω στην ακρη διοτι σενπολλα αυτοκινητα και που ειχα και εχω ειτε στο ευρυτερο περιβαλλον μου τα μισα απο αυτα που λεει ισχυουν.
Δευτερον.... συγχωρεσε το σχολιο μου. Λυπαμαι αυτους με τους οποιους φερεις αντιλογο. Εγκλωβιζεσαι σε μια ευγενικη μεν αλλα εμπαθεια δε σε μερους μου και σε μια ιδεα που εχεις βαλει στο μυαλο σου χωρις να εχεις καμια προσωπικη εμπρακτη αποδειξη για τα λογια σου. Μυριζεις τα νυχια σου με λιγα λογια.
Οδηγησε το, εσυ ο ιδιος και μετα γραψε την αποψη σου περι 'ev' ή οχι.
Ολα τα αλλα ειναι ψυχικοι κομπλεξισμοι κατα την φτωχη και αμορφωτη περι ψυχολογικων αποψη μου.
-
dilliget wrote:
Διάθεση υπάρχει, όμως δεν γίνεται να το κάνουμε αυτό σε κάθε νήμα που γεμίζει με ελαφρώς off topic (γιατί και η σύγκριση εντός θεματοςείναι εφόσων αφορ άαυτοκίνητο του νήματος), δεν θα κάναμε άλλη δουλειά και θα ανοίγαμε 10αδες νέα θέματα (χωρίς χρησιμότητα) κάθε μέρα. Η συζητήσεις είναι όπως τις κάνουμε σε μια παρέα, θα ξεφύγουν ώς ένα βαθμό, άνθρωποι είμαστε όχι ρομπότ. Όπου ξεφεύγουν αρκετά, επεμβαίνουμε και σβήνουμε ή μεταφέρουμε. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν πιστεύουμε ότι είναι εκτός θέματος αφού αφορούν το Γιάρις έναντι του ανταγωνισμού.
Και για αυτό ακριβώς το λόγο, το 'ελαστικό' moderation, το forum είναι αντιτουριστικό για νέους συνδρομητές και πολυφωνία..
Αντιθέτως είναι ένας καφενές που πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ ώστε να βρεις κάτι αξιόπιστο και χρήσιμο ανάμεσα στα σχόλια εκείνων με παροπίδες ιδιοκτησίας. Τα αναφιλητά οπισθίων μεταξύ των θαμώνων δε βοηθούν την κατάσταση μιας και διαιωνίζουν το 'πρόβλημα'. Παρόλα αυτά έχει την πλάκα του, κρατάς τα ελάχιστα χρήσιμα και με τα υπόλοιπα γελάς και κάνεις χαβαλέ..
-
Το 90% των ποστ γράφονται από 6 άτομα.
-
Οποιος θελει να ρωτησει για το αυτοκινητο ρε παιδια ρωτα ελευθερα και απαντουν οσοι το εχουν οδηγησει ή το κατεχουν.
Τα τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι συγκεκριμενα. Υπαρχουν ποσταρισμενα απο την αρχη, Οι δοκιμες συγκεκριμενες και μαλιστα απο το ιδιο το περιοδικο, (ερωτηση: ποιος αγοραζει το περιοδικό εδω μεσα; εχει εξαιρετικα τεστς αλλα και εδω στο internet για καθε μοντελο)...τι αλλο να δει κανεις για ενα αυτοκινητο;
Τις λεπτομερεις θεωρω πως τις μαθαινεις με τις συζητησεις και τις συγκρισεις κατα τις δοκιμες διαφορων ανθρωπων συμφωνα με τα δεδομενα τους.
Για παραδειγμα σε ποια δοκιμη μπορει κανεις να μαθει εαν το 'ev' του yaris ειναι στην πραξη μικρότερο απο του corolla; Μα μόνο απο ανθρωπους που τα οδηγουν και τα συγκρινουν και το αναφερουν στις συζητησεις εδω στο forum.
Αυτο σημαινει πολυφωνια. Ελευθερη κριση και συγκριση καθε αυτοκινητου με τους ανταγωνιστες του.
ΣΕ ΟΛΑ τα μεγαλα forums αυτοκινητων παγκοσμιως το ιδιο συμβαινει.
Υπαρχουν και τα μικροτερα forums με εξειδικευσεις μονο σε ενα μοντελο και μια μαρκα.
Εδω ειμαστε φιλοι τις αυτοκινησης και οδηγουμε πολλα αυτοκινητα και τα συγκρινουμε μεταξυ τους.
Αλλωστε εδω μεσα γραφουν ΚΑΙ ανθρωποι που εχουν πολλες πληροφοριες ακομα και συμφεροντα απο τις εισαγωγικες. Ειναι πωλητες αυτοκινητων και εργαζομενοι σε αντιπροσωπειες και γενικως βγαζουν το ψωμακι τους μεσα απο συγκρεκριμενες εταιριες και εισαγωγικες. Μου ερχονται αμεσα δυο τρεις στο μυαλο. Γιατι δηλάδη μπορουν αυτοι να γράφουν ... και οχι οι ερασιτεχνες δοκιμαστες ειτε υποψηφιοι αγοραστες ενος αυτοκινητου.
Θεωρω, πως ολοι οι καλοι χωρουν και να λενε τις αποψεις τους και οτι θελουν σχετικο ή συγκρίσιμο με το αυτοκινητο του καθε thread.
Ακριβως 6 ατομα γραφουν πολλα και αλλα 2-3 εχουν υπογειες σχεσεις με εισαγωγικες. Να μπουμε σε αυτες τις λογικες κατα τις συζητησεις μας καθως σχολιαζουμε ενα αυτοκινητο;
-
Πολύ παραπάνω από 6, καμία σχέση. απλά δεν γράφουν όλοι σε όλα, οπότε μπορεί να μην το προσέχεις.
-
Dublin wrote:
Πολύ παραπάνω από 6, καμία σχέση. απλά δεν γράφουν όλοι σε όλα, οπότε μπορεί να μην το προσέχεις.
Προφανώς ήμουν υπερβολικός για να δείξω το point μου, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να είχατε statistics, σε άλλα forum υπάρχουν τα ποσταρίσματα και τα likes/dislikes(έχουν και laugh/confused) και άλλα. Επίσης, όταν κάνεις like, θα έπρεπε να γράφει ποιός κάνει, αλλιώς τι νόημα έχει;
Δηλαδή ο Lap (το χρησιμοποιώ επειδή μου έρχεται πρώτος στο μυαλό), δεν έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο φόρουμ σε σχέση με τους περισσότερους; το ποσοστό του πρέπει να είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο από τον 7ο-80, ας πούμε.
-
Ενα suggestion έκανα.
Κ εγω μπαίνω στο φόρουμ κ διαβάζω κ απολαμβάνω κάποιες 'στιχομυθιες' σαν να βλέπω σαπουνόπερα,απλά θεωρώ ότι για κάποιον που ψάχνει πληροφορίες κάπου χάνεται η μπάλα.
Anyways , καλή καρδιά.
Να πω μόνο μια σκέψη μου, αν θέλεις 21χιλ για το yaris όπως ανέφερεένα παλικάρι πιο πάνω ( υποθέτω ότι έχεις καταλήξει σε αυτό το μοντέλο, γουστάρεις toyota κτλπ , κ δεν μπαίνω σε λογική σύγκρισης με μοντέλα άλλων εταιριεων), δεν είναι προτιμότερο να πάρεις την corolla με ένα δυο χιλ παραπάνω?που είναι κ καλύτερο οδηγικα κ σε χώρους, χωρίς να είναι τεράστιο για πόλη.
Δεν το συγκρίνω με την έκδοση των 17 Χιλ του yaris αλλα με αυτήν των 20+
Θυμάμαι πέρυσι που έψαχνα να αυτοκίνητο μου έδιναν την νορμάλ εξοπλισμένη ακτιβ πλας με 22 κ κατι. Δεν αξίζει περισσότερο αυτο από το να δώσει κάποιος 21 για yaris?
-
στο ένα παίρνεις τον καινούργιο και πολύ βελτιωμένο κινητήρα, ενώ στην κορόλα με αυτά τα χρήματα πας αναγκαστικά στον παλιό 1,8
-
Στο θέμα της επιλογής corolla αντί yaris,να πω την άποψή μου.Ναι,είναι πολλά τα 21.000 για καλοεξοπλισμένο υβριδικό yaris αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω με τίποτα μεγαλύτερο αυτοκίνητο για τις ανάγκες μου.Φαντάζομαι στα 22-25 παίζουν πολλά μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας αλλά αυτό εμένα δεν μου λέει κάτι.Μου αρέσει να αγοράζω αυτοκίνητο με βάση τις πραγματικές ανάγκες και το γούστο μου,αν πήγαινα στην επόμενη κατηγορία δύσκολα θα επέλεγα corolla.'Oπως και να έχει πάντως,δυστυχώς στην μικρή κατηγορία οι πολύ καλές εκδόσεις έχουν ξεφύγει..
-
Στο θέμα της επιλογής corolla αντί yaris,να πω την άποψή μου.Ναι,είναι πολλά τα 21.000 για καλοεξοπλισμένο υβριδικό yaris αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω με τίποτα μεγαλύτερο αυτοκίνητο για τις ανάγκες μου.Φαντάζομαι στα 22-25 παίζουν πολλά μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας αλλά αυτό εμένα δεν μου λέει κάτι.Μου αρέσει να αγοράζω αυτοκίνητο με βάση τις πραγματικές ανάγκες και το γούστο μου,αν πήγαινα στην επόμενη κατηγορία δύσκολα θα επέλεγα corolla.'Oπως και να έχει πάντως,δυστυχώς στην μικρή κατηγορία οι πολύ καλές εκδόσεις έχουν ξεφύγει..
Εννοείται, το έχω ξαναπεί και θα το λέω και θα το ξαναπώ, δεν αγοράζεις αυτοκίνητο με το κιλό, αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Με 21.000 παίρνεις και Kadjar και μεταχειρισμένο φορτηγάκι, και τι να λέει; που θα το πας, που θα το παρκάρεις, πόσα θα καις; Τι να το κάνεις;
Yaris θες; Yaris θα πάρεις, και στην έκδοση που θες να το χαρείς, γιατί εσύ θα μπαίνεις κάθε μέρα μέσα, και όχι ένα μάτσο άγνωστοι σε ένα φόρουμ.
2020 Toyota Yaris